Vitamíny na posilnenie imunity?

emfi
3. okt 2011

Ahojte, chcela by som poradiť nejaké naozaj fungujúce vitamíny na posilnenie imunity pre 4-ročné dieťa.
Teraz zrovna už vyše mesiaca soplíkujeme a máme kašel, občas zvracia zo soplíkov. V septembri dcérka nastúpila do školky , ale takéto problémy mávame vždy , keď je prechladnutá, že sa toho nevieme zbaviť a vlečie sa to hrozne dlho. Doktorka síce povie, že je to normálne, ale mne sa to zdá už dlho.
Veľmi pekne ďakujem za rady...

bambi2
3. okt 2011

treba posilnit imunitu ale chemiu by som do deti nepchala.. ked uz tak radsej nieco prirodne.. viac ovocia pripadne odstavene ovocie, zeleninu, colostrum, vit C- kyselinu ascorbovu atd... je toho dost, treba najst nieco na nete co by detom najviac vyhovovalo... 😉

emita
3. okt 2011

Nám pomohla buď liečba u imuno-alergológa, alebo vybratie nosnej mandle (ktorá nám časom začala robiť pri nádchach také neskutočné problémy že malý nepočul) alebo otužovanie. niečo z toho alebo všetko dokopy. A na otužovanie doporučujem plávanie alebo vlažné sprchy na záver kúpeľa 😉

silvia.t
3. okt 2011

ja odporúčam colostrum na posilnenie imunity je najlepšie,viem z valstnej skusenosti 😉

evickapooh
3. okt 2011

vit C,echinacea,colostrum!mam to odskusane!-a odporucala by som dat spravit ster z hrdla a z nosa....znamej mala bola casto chora ale jej pediatricka jej po kazdom dala spravit ster z hrdla ,vzdy vysiel ten isty bacil[Streptococcus viridans],potom zobrali ster aj od mamicky,otecka a od babky a nakoniec vyslo ze babka je bacilonosicom,babku preliecili odvtedy je vsetko ok.

marion
3. okt 2011

Nam velmi dobre pomaha a mam to aj dlhodobo odskusane Imunoglukan sirup. Ma sa brat minimalne 3mesiace. Maly sice dostal sopliky, ale velmi slaby priebeh a za par dni bol fit. Nebolo z toho dalej nic vazne. Beriem ho aj teraz a zatial je v poriadku. Verim, ze nam to vydrzi.

Jedno balenie vyjde na jeden mesiac a balenie stoji do 10eur, takze to nie je ani drahe. 🙂 🙂

januschka10
4. okt 2011

Ja som brala colostrum a super mi pomohlo, poradila mi ho lekarnicka, ked uz som nevedela ako dalej. Lenze detom by sa vraj nemal davat. Teraz som videla, ze je dostat kupit aj colostrum pre deti,ale vraj je hnusny a deti ho odmietaju. Moj syn je tiez stale prechladnuty a potom z toho mava zapal stredneho ucha a ako nastupil tento rok do skolky, tak je to hrozne, je uz 3 tyzdne chory. Nasa imunologicka nam odporucila imunoglukan sirup alebo preventan akut. Tak skusim ten preventan a vitamin D a C. Maly mi nechce ovocie, skusala som mu robit cerstve stavy, ani tak nie, takze mu musim davat cebion multi. To sa niekomu lahko povie, ze nedavat chemiu, ale ako to dieta presvedcit na ovocie a zeleninu? A potom v dnesnej dobe je vlastne nieco este zdrave?

tweetinkapp
4. okt 2011

My berieme imunoglukan, Vitamín C.....ten imunoglukán berieme asi len mesiac ale nádcha, ktorá u nášho syna trvá vždy tak 10 dní, tak prvý krát trvala asi len 4 😅 . tak neviem, či je to sirupom 😀

nikoletka02
4. okt 2011

Ahoj, my skusame Colostrum, zatial ho papame len 4 dni, ale vraj je super, tak uvidime. Kupili sme si kapsulkovu formu, samozrejme ze maly to nespapa, ale kapsulku mu roztvorim a nasypem na lyzicku s vodou, zmiesam a spapa to, nahovorili sme mu, ze bude mat z toho obrovske svaly, tak papa 🙂

nikitkalu
7. okt 2011

Ja dávam svojej dcérke na posilnenie imunity IMUNOGLUKÁN a je fakt super! Minulý školský rok nebola takmer vôbec chorá!Jej zdravotný stav sa jej moc polepšil. Keď mi nastúpila prvýkrát do škôlky tak som ju mala sústavne chorú a od kedy mi kamarátka aj s lekárkou odporučili Imunoglukán tak je to super! Je to prípravok z hlivy ustricovej. Vrelo odporúčam.

winona24
8. okt 2011

určite sa pridávam k názoru,že dávať deťom chémiu v podobe tabliet typu Marťánkovia ee 😖 😖

URČITE odporúčam colostrum....mylná je info,že colostrum sa deťom nemôže dávať.... 😉 colostrum je určené pre ľudí od 0-200 rokov....áno colostrum má zvláštnu chuť,ale stačí ho zamiešať do napr.ovo džúsu a vypije to.... 😉 máme s tým osobnú skúsenosť....

taktiež veľmi dobrá vec je VIRONAL (vygoogli,prečítaj 😉 )

momentálne papáme kúru IMUNOGLUKÁNU 😉 😉

nelicefo
8. okt 2011

Skús sa podariť s pediatrom. 😉 Ja dávam mojej imunoglukan 😉

barunka_1
8. okt 2011

Ahoj, ja mám osobnú skúsenosť s colostrom, mala bude mat 4 roky, dávala som jej tekute 100% bio colostrum, má to odpornu chuť, ale mala ho pekne pila, pretože som jej povedala, že nebude chora a nepojde potom k doktorke. Ale uz som objednala kolostrum s kalciom(tak sa to vola) je to v tvare mackov a má to jahodovu chuť, tak to bude lepšie. Colostrum odporúčam.

meduliacik
8. okt 2011

Imunoglukan je dobra vec, moj syn ho berie uz 3,5 roka (od 1.narodenin) a myslim, ze aj vdaka nemu ziadne z ochoreni, ktore prekonal, nemalo tazky priebeh a v akutnom stadiu trvalo len 2-4 dni. Jednu vec vsak asi s imunoglukanom nedocielite-zabranit, aby dieta ochorelo-hlavne po nastupe do skolky. V kolektive, ktory navstevuje moj syn, je minimalne 1 bezpriznakovy bacilonosic, ktory ho sustavne infikuje (a sam nie je chory). Skusali sme uz aj Cordyceps(nieco podobne ako imunoglukan, ale z inej huby) a ochranilo ho to len na 1 mesiac, potom zase vsetko ako predtym. Synovi davam s imunoglukanom aj probiotika (Probiofix, Biopron) a vysledok stale rovnaky-doma zdravy, po nastupe do skolky hned zelene sopliky a kasel. Vyskusam este vyssie spominane pripravky, ktore navrhuju ostatne mamicky, ale velke nadeje si nerobim-dieta vraj musi z toho "vyrast", alebo ho treba vziat z kolektivu. 😖

hajanka
8. okt 2011

Moj syn bral Imunoglukan vkuse rok aj nieco a vobec to nemalo ucinok na jeho imunitu. Zbytocne vyhodene peniaze.
Teraz berie kyselinu askorbovu za 2e-cka vo vyssich davkach a zatial sa (klop-klop) krasne drzi, aj ked v skole uz vycinaju nadchy a kaslanice.

mamavera
8. okt 2011

milé maminy, som učiteľka a na tuto temu som mala s mamičkami nespočetné množstvo rozhovorov, po ktorých sme prišli k záveru, že tieto prípravky zvyšujú iba zisky farmaceutickým spoločnostiam, ale nie imunitu 😝 Bohužiaľ nedá sa to porovnať, nakoľko dieťaťu tieto prípravky alebo dávate, alebo nedávate. Z mojich skúseností - najmenej choré bývajú deti, ktoré vyrastajú bez nezmyselných príkazov a zákazov, to znamená, že ich maminy nepadajú do mdlôb, keď strčia kamienok do úst, deti, ktorých rodičia nie sú priveľmi úzkostlivý, ktoré jedia pestrú zmiešanú stravu, sú od malička otužované ľahkým oblečením a dlhým pobytom vonku.

jerryjanka
8. okt 2011

kupujem čisty vitamin C v prašku v DM drogerke, a ten davam každy den malej vo vysokych davkach, davam aj D3 a probiotikum

lucka1987
9. okt 2011

colostrum a potom cecko v púrirodzenej forem ako sipkovy caj a ovocie 😉

bibistec
9. okt 2011

je normalne ze dieta po nastupe do skolky je sustavne chore aj ked predtym nebolo, poradila by som sa s pediatrickou pripadne imunologickou ony urobia potrebne vysetrenia, stery, krv...a podla toho vedia ci je to dlhodoby problem a treba lieky alebo len z toho dieta vyrastie. ak ma oslabenu imunitu urcite nieco treba dat aspon na chripkove obdobie a zimu. ja mam osvedceny probiofix imun su to probiotika ale s niecim na posilnenie imunity je to od troch rokov. ale bez lekarky by som nic nedavala...nestrachuj sa maly z toho vyrastie.

modrofuzik11
10. okt 2011

caj s citronom a medom 🙂 pijeme kazdy den a funguje. sara este nebola zo skolky chora...

maminuska
10. okt 2011

Ja osobne si myslím že dieťa má byt aj občas choré a pre vývoj imunitného systému je to priam žiadúce. Je to v podstate jeho tréning, kedy sa v tele tvoria jednak všeobecné protilátky a jednak špecifické .
Základom dobrej imunity od malička je styk s "špinou " ( samozrejme v určitej norme, nikto nehovorí o Luniku 9), pokiaľ možno styk s zvieraťom a dlhodobý pobyt vonku ľahšie oblečený . V zime neprekurovať prostredie, má sa spať v miestnostiach ktoré sú chladnejšíeh ale základom je aby dieta malo nohy v teple, čiže aj ked má krátky rukáv v byte, na nohách mám mať minimálne ponožky a papučky.
Ja sa snažím týchto vecí držať, takže ked su deti občas choré tak to beriem ako fakt a snažím sa z toho vytiahnut pozitívum. Naposledy mi zaľahli všetci traja, syn mal 40 tky ale ochorel asi po 4 rokoch čo bol zdraví okrem nejakých tých soplov.
U nás dominuje v zime šípkový čaj , med , citron , škorica, cesnak a cibula ( lahôdková ale ked nie je aj obyčajná) a ovocie, ale držím sa sezónnosti - momentálne jablká , hrozno , slivky a hrušky. Umelé preparáty ja neuznávam ( Marťankovia ) na colostrum tiež mám svoj názor a ten nie je práve pozitívny - colostrum je niečo čím je dieta krmené v časoch budovania minimálnej imunity a príroda vie na čo ho udelila matke iba pár dní po pôrode.
Teraz po chorobe absolvujem s deťmi intenzívnu terapiu v solnej jaskyni tak uvidíme efekt ako to bude do budúcna fungovať.

zuzu9906
10. okt 2011

ja nedavam malemu nic, chodime do jasli od septembra bol chory hned na zaciatku, ale to nesuviselo s jaslickami, to ho nakazil tatino, lebo sme vsetci skoncili na atb, to bola nasa prva choroba, zatial...uvidime som skor zato aby si dieta budovalo imunitu samo, tie vsetky podporne pripravky, mozu pomoct to netvrdim ze nie ale stale ich davat nemozete, a co ked prestanete?...to je len na posilnenie imunity, nie na vytvorenie...ak ju dieta nema dostatocnu tak sa to skor alebo neskor prejavi...a cim skor si imunitu vybuduje tym lepsie...a k tomu vitaminu C, nie vzdy viac znamena viac, z podaneho vitaminu C sa v tele vyuzije stale len urcita cast, ktora je pre organizmus potrebna, zbytok sa vyluci mocom, takze podavat zasadne podla urceneho davkovania, lebo dlhodobe vysoke davky mozu byt na skodu nie na osoh....

katarinakn
10. okt 2011

Ja tiež odporúčam colostrum. Môjmu synovi zo všetkých prípravkov na posilnenie imunity zabral najlepšie,dcéra už bola chorá,myslela som si,že ochorie od nej tak ako vždy,ale zvládol to. Užíva ho 2 mesiac a doporučil mi ho aj imunológ ku ktorému chodíme.

wild_child
11. okt 2011

Súhlasím s mamaverou a s maminuskou - krpec je od 16-tich mesiacov v jasliach, este nebol vazne chory ... od narodenia bol otuzovany (nepriamo) , nakolko byvam v starom tehlovom dome, ktory bol vzdy studensi ako teply , taktiez ziadne naobliekanie (ani do kocika - stacil mu overal a ked bolo minus 10 tak aj deka) , denne niekolkohodinove prechadzky, plavanie (nie to komercne, ale hocikde na kupku, v aquaparku) , acidko, zelenina, ovocie, trocha spiny nikdy nezaskodi (aj ked pozor na zltackove miesta kde sa zdrzuju bezdomovci), a vitamin C, 100% rakytnikova stava a spanok pri otvorenom okne (vyklapacka) aj v zime ...
su to stare zname pravidla, avsak , maloktora mamina je natolko "tvrda" aby ich dodrziavala .. prepchavanie farmaceutickymi vyrobkami je blbost, taktiez pouzivanie tzv panadolu, nurofenu pri raste zubkov, pri zvysenej teplote atd ..
po mojom rozhovore s maminami, ktore maju 3 a viac rocne deti (do 3 rokov neboli v kolektive), ktore chodia neustale k lekarom a riesia imunitu, nakoniec zistili ze im z odborneho hladiska nic nieje, su uplne zdrave deturence, len robia urcite chyby (prilisne naobliekanie, dietatko sa spoti a ihned je chore, alebo caste podavanie liekov na horucku a tym si nebuduje imunitu, ale rezistenciu voci nej)
pokial bude dieta (ktore sa narodilo uplne zdrave) od malicka takto racionalne otuzovane je minimalna sanca ze bude v kolektive chore (nepocitam sopliky a obcasny kasel, pripadne horucka, ktore povazujem za uplne normalne pri budovani imunity pri kolektivnom pobyte)
len tak pre priklad: krpcove jasle mi pediatricka absolutne neodporucala a dokonca az tak, ze mi mala problem vypisat potvrdenie, ze krpec je schopny ist do kolektivu, nakolko v tych konkretnych jasliach (sukromnych) je vysoky pocet deti a navyse s vysokou chorobnostou ... riskla som to .. avsak v tych jasliach sa ziadne sopliky neriesia, ba dokonca ani kasel (pokial nieje akutny) a deturecne su vonku aj doobeda aj poobede ...
takze moja rada - nebyt uzkostliva, ale treba byt racionalna a mozno trosku tvrdsia - v buducnosti sa vam to odplati na zdravi vasho dietatka .. 🙂

patuskaaa
25. júl 2014

http://www.lr-slovak.com/vita-aktiv/d-943-c-1135/ jednoznacne !! 🙂

alebo este COLOSTRUM !
Na rozdiel od človeka sa teliatku v materskom lone nevyvinie dokonalý imunitný systém. Vytvorí sa až po narodení, a to práve prijímaním prvého mlieka po otelení kravy, nazývaného aj kolostrum. Kolostrum dáva práve narodenému teliatku všetko, čo potrebuje na prežitie.
Preto je Colostrum tak cenné. Colostrum je zázrak prírody. Nevyvinuli ho laboratória farmaceutického priemyslu, ale je to čistý prírodný produkt, ktorý neobsahuje žiadne umelé látky. Obsahuje široký mix cenných látok, z ktorých môže profitovať aj človek (imunoglobulíny, rastové faktory, aminokyseliny, vitamíny, minerálne látky).
Aby sme zaručili vysokú kvalitu LR Colostra, všetky výrobné kroky prebiehajú v Nemecku a dôsledne sa kontrolujú.
1. kontrola: kvalita suroviny
LR používa výhradne kolostrum z nemeckého chovu, a to kolostrum v prvých hodinách po otelení. Kolostrum sa zhromaždí a potom nasledujú rozsiahlé testy výhradne prebytkov kolostra. Každú šaržu možno kompletne spätne vysledovať až k chovateľskému statku.
2. kontrola: kvalita spracovania
Celké spracovanie surového kolostra prebieha pod prísnou kontrolou LR. Nezávislý SGS INSTITUT FRESENIUS pravidelnými kontrolami spracovateľských prevádzok LR sleduje všetky kroky spracovania kolostra.
3. kontrola: kvalita hotového produktu
Každá výrobna šarža podlieha rozsiahlej kontrole LR - sledujú sa mikrobiologické a fyzikálne parametre a koncentrácia hodnotných látok. Tieto hodnoty kontroluje ešte aj SGS INSTITUT FRESENIUS nezávislými laboratórnymi analýzami s využitím tajných testovacích nákupov.
Akútna pomoc - 100 % čisté kolostrum, vysokokvalitný postup výroby za studena, odtučnené a bez kazeínu

Zloženie: kravské kolostrum. Obsahuje laktózu

hnedka
25. júl 2014

rybi olej

katarinamarkova
25. júl 2014

presne suhlasim s tym, ze dieta by sa malo od malinkata otuzovat, cerstvy vzduch, trosku studenej vody, zbytocne nebabusit....akurat par dni dozadu som skoro oci vyocila nad miminkom v kociku, vonku dobrych 30 maminka satocky, dietatko v kociku s dlhym rukavkom, ciapockou na hlave, prykrite dekou a bonus plienocka cez kocik, aby snad nahodou nefukalo......
ovocie, zelenina, masko, normalna strava....pohyb....cerstvy vzduch....trosku kamienkov na ochutnanie nikomu nezaskodi, samozrejme nenechame deti jest kamene, pekne z pusy vyberieme ale nejdeme hned na vyplach zaludka.....obcas nejake zvieratko okolo, trosku prachu, trosku snehu do topanok, poskakat si po ladovom potoku, nenapchavat deti chemiou, umelymi sladidlami Eckami, konzervantami.
jest a zit normalne - jednoduchy recept
a nebranit detom v styku s bacilmi, mamickam co miminko nepustaju do spolocnoti, dokonca take co prve tyzdne pre istotu ani na navstevu nechodia, ktorych deti nelizu jednu zmrzlinu s kamaratom.....tym sa to potom v skolke vsetko vrati, pretoze dieta tak nie je zvyknute na tolko cudzich bacilkov odrazu.
tym nechcem ale povedat, ze pojdeme na navstevu k niekomu kto prekonava akutnu chripku s par tyzdnovym dietatom 🙂

lauricita7
13. aug 2014

my s detmi fungujeme na probiotikach Actibax.. mladsia ma kvapky.. starsia tabletky s cokoladovou prichutou 🙂

smoni
1. okt 2014

u nás doma jednoznačne kolostrum - máme svoje overené, odskúšané a hlavne z chovov, ktoré kontrolujú a kravičky sú "čisté", a teda aj konečný produkt má pečať kvality.

reppka10
3. okt 2014

Milé mamičky. Jedinečná vec na posilnenie imunity vašich detičiek Colostrum od LR http://www.lr-slovak.com/colostrum-direct/d-1897/. Tento mesiac v akcii. Pre viac info píšte správu 🙂