Ako odučiť od plienky pri obednom a večernom spánku?

maba11
12. máj 2014

Ahojte prosím poraďte mi ako má odučiť moju dcérku od plienok cez obed a večerné spanie. Začala sa pýtať keď mala 1,5 roka ale na spanie sa ich nevieme zbaviť, skoro vždy keď sa zobudí je plienka mokrá? V októbri bude mať 3 roky a v septembri má nastúpiť do škôlky.

blahowoman
12. máj 2014

Ahoj. Moj syn je bez plienky od 23m teraz ma 27m. Plienku nema ani na obed ani na noc. A ked sa mi zda,ze moc pil na obed supnem mu pre istotu tu nohavickovu plienku ale k teme. Moj syn musi ist cikat pred spankom,ale to urcite aj tvoja mala a vydrzi. Vecer sa pyta aj 2x a ked ideme spat my tak ho zoberieme a dame vycikat a v noci ked pride k nam,ideme ho dat opat vycikat. Za cely cas co je bez plienky mal 2x nehodu,lebo spal celu noc vo svojej postielke. Skuste kupit nepremokavu plachtu a nechajte sa malu pocikat,ze ake je to neprijemne,ze sa musi pytat.

bosoriak
12. máj 2014

@maba11 Moja starsia dcera mala plienku na noc do 4,5 roka. Snazila som sa iste obdobie nasilu to oducat, ale akurat co som jej spravila peknu traumu, lebo to udrzat nevedela ani tak. Kazdu noc som 2x chodila kontrolovat a vzdy bola mokra. Tak jej to bolo luto, chudatku. Po dvoch tyzdnoch "oducania" som s tym sekla, dostala naspat plienku a ked mala 4,5, tak sa jednoducho rozhodla, ze uz ju nechce a odvtedy sme mali tusim 1 nehodu za posledneho tristvrte roka.

Neviem, ja som ju nechcela chodit budit, ani jej branit pit vecer, mne to nejako bolo proti srsti. Takze som si len pockala.
Inak s obednym spankom vacsinou nebyva problem, lebo v skolke sa vzdy idu predtym vycikat a nespia tam 3 hodiny, takze by som to vobec nesilila, mate este kopec casu.
Vela zdaru.

ichbinich
12. máj 2014

To neodnaucis, na to musi dozriet.
Odplienkovanie cez den sa da naucit, to nocne, resp. pocas spanku, sa naucit neda.
Klasika, ze nedas vecer vela pit, das vycikat pred spanim a pod., to pomoze. Ale inak na to dieta musi dozriet.
Moj syn bol bez nocnej plienky relativne rychlo po odplienkovani. Ale napr. kamoskin syn je o 11 mesiacov starsi, teda ma skoro 5,5 roka, a ten ma na noc este stale plienku... To je velmi individualne.

sweetangel20
12. máj 2014

@maba11 my sme malého budili v noci aby sa vycikal. Dávali sme spať bez plienky. A za pár pre nás s mužom hrozných noci sa naučil, že sa musí sám zobudiť A vycikat.
@maba11

libka1
12. máj 2014

Skusila by som urcite obedny spanok bez plienky najprv. Ked sa dieta predtym vycika musi tie 2 hodinky bez cikania vydrzat. Az potom by som riesila spanok nocny. Osobne si myslim ze dieta musi byt na to zrele aby v noci vydrzalo. Pokial s nim mam 2x v noci utekat na zachod a budit ho kvoli cikaniu pre mna to je viac starosti ako osohu a to radsej tu plienku dam. Nas drobec je bez plienky na noc zhruba mesiac, pred spanim ho dam vycikat a v noci neriesim. Asi 1-2x do tyzdna sa pyta v noci cikat sam a inac spi celu noc bez cikania. Tak isto sme to mali aj s dcerkou. Nijak som ich to neucila. Proste som skusila dat na par noci latkovu plienku a ked bola 2 tyzdne sucha sme plienku zrusili uplne.

maba11
autor
12. máj 2014

Ano to máš pravdu keď cez obed spinká 3 hodinky tak vždy jej ujde, skúšala som aj tak že som jej nedala plienku dajme tomu celé dve hodinky bola suchá a už ako sa preberala tak jej ušlo, ale stalo sa aj pár krát že sa sama zobudila a išla sa vycikať. Riešim to z toho dôvodu že ide do škôlky a nerada by som bola aby mi ju vrátili späť že sa pocikáva. Ono do septembra je ešte čas a dúfam že to príde samé. Chcela som počuť aj vaše názory skúsenosti. Ďakujem

maba11
autor
12. máj 2014

@sweetangel20 skúsim .

sweetangel20
12. máj 2014

@maba11 bolo to únavné, ale do práce som nechodila, keďže som bola na rd.

saska.t
12. máj 2014

@maba11 ak na to este nedospela,nema vyznam jej robit stres a nieco robit nasilu,sda sa tym viac pokazit ako napravit...

maba11
autor
12. máj 2014

@saska.t Ďakujem asi to je pravda netreba to siliť 🙂

lenka369
12. máj 2014

@maba11 moja dcera sa zacala pytat ked mala 17 mesiacov a odvtedy odmieta plienku uplne. cez den som jej davala plienku ked sa nevicikala pred spanim ale az ked zaspala ale vela krat sa mi stalo ze sa prebudila a potom uz nemohla zaspat tak som s tym sekla a spi bez plienky a zatial v pohode vydrzi.........a v noci sa sama od seba zacala pytat na nocnik niekedy sa zacne prevalovat a plakat tak uz ju vezmem a dam vycikat a spi dalej.

ale keby bolo na mne nech kludne cika do plienky aspon by som sa vyspala 😀 len co sa prestala v noci budit na mlieko zacaolo toto.
takze neries to ona na to pride a myslim ze v skolke by nemal byt problem s plienkou na spanok, po dohode s ucitelkami.

januliku
12. máj 2014

@maba11 Nedá sa to "naučiť", dieťa musí na to dozrieť. A jedine ako tomu pomôcť - na večer (po 17-18-tej) už nedávať piť, pred spaním poriadne vycikať a 1x v noci okolo 1-nej dať "pre istotu" vycikať. Obedný spánok nie je dlhý, takže tu len poriadne vycikať tesne pred spaním. U nás to bolo tak, že cez obedný spánok sa mi prestala pocikávať hneď ako bola odplienkovaná. A na noc sme prvýkrát nedali plienku, keď bola ráno 5dní po sebe suchá.