Akútne problémy a návšteva "cudzieho" gynekológa

zaba22
5. júl 2015

Ahojte kocky,
prosim Vas, vedeli by ste mi poradit, ako to vlastne v tom nasom zdravotnictve funguje? Prestahovali sme sa a ja som si nestihla zmenit gynekologa. Ale teraz som dostala nejake zvlastne neurcite bolesti tyzden pred menstruaciou, ktora nakoniec skoro tyzden meskala (snazime sa o mimco, takze som dufala... no zbytocne). A bolesti pretrvavaju, ba dokonca sa asi aj trochu zhorsuju. Moja otazka vlastne je, ci mam narok na to, aby som navstivila v takomto pripade gynekologa v mieste bydliska, u ktoreho nemam kartu, resp. ci zvyknu gynkologovia takto osetrovat. Viem, mam moznost pohotovosti, lenze pred par rokmi som uz bola v podobnej situacii a jedine, co na pohotovosti urobili, ze mi pichli algifen...
Dakujem za vsetky vase postrehy a skusenosti 🙂

charity
5. júl 2015

Neviem ako to funguje, ale iste mozes skusit poziadat ako samoplatca o vysetrenie.

zaba22
autor
5. júl 2015

Dakujem za odpoved. A tomu musia alebo mozu vyhoviet?

charity
5. júl 2015

@zaba22 Nemusia. Mozu. V pripade akutnych problemov je povinny Ta vysetrit akykolvek gynekolog, ale ci he Tvoj stav akutny, to neviem.

raszuz
5. júl 2015

@zaba22 ak mas bolesti, ktore povazuje za akutne, tak sup na pohotovost do najblizsej nemocky, tam ta musia vysetrit

danna85
5. júl 2015

@zaba22 a nechces mat gynekol. v meste, v kt. teraz byvas? Ak by si chcela zmenit, staci si zavolat, spytat sa ci beru nove pacientky a objednat sa. Novy gynek. Ti vypyta (zvacsa) aj kartu od predosleho a hotovo 🙂

sardinka333
5. júl 2015

Ja by som asi pekne krásne zajtra ráno obvolala v mieste tvojho nového bydliska nejakých gynekologov, či ťa nezoberu ako novu pacientku, popozeraj diskusie koho ženy odporučaju v mieste tvojho aktuálneho bydliska, ake ma dotyčný referencie a volaj. NIekto ťa určite zoberie a už tam v ambulancii ti povedia ako s kartou a tak.
Pokial maš akutne bolesti, problémy tak chod na pohotovosť. Čo bolo pred pár rokmi bolo pred pár rokmi...možeš mať aj mimomaternicové tehotestvo aj neviem čo...načo otalať? Radšej isť raz zbytočne ako potom neskoro.