Bolesti počas ovulácie?

julieeta
2. apr 2009

Prajem vam prijemny den. Chcela by som sa spytat, ci ma niektora z vas skusenosti s bolestou v oblasti maternice[resp. vajecnikov] pocas ovulacie. Mam tri deti, po tretom porode som si dala zaviest Danu. Vzdy v polovici cyklu som dostala dost silne ostre bolesti v podbrusku. Lekar mi povedal, ze Dana sposobuje pocas ovulacie mikrozapal v maternici ,z toho tie bolesti. Kedze som sa asi po roku vyhadzala na celom tele, Danu mi vybral s tym, ze som zrejme alergicka na med, ktoru obsahuje. Danu teraz nemam asi tri roky uz, ale bolesti v podbrusku sa mi objavuju pravidelne kazdy mesiac presne v obdobi ovulacie. Ide o take zachvaty, kedy som nutena uzit tabletku od bolesti. Som vtedy citliva na akykolvek pohyb, mam pocit, ze mi z tela vsetko vypadne. Niekedy sa to vystypnuje az do takeho pichania akoby v zadku 😒 , je to pocit akoby som bola prechladena od spodu, ale trva to vzdy asi 3 dni na 14 den po menstruacii. Lekar mi povedal, ze je to sprievodny znak ovulacie a liecit sa to da hormonalne. Zatial nepoznam nikoho, kto by mal ten isty problem. Budem rada, ak sa mi niekto ozve a porozprava o svojich skusenostiach. Dakujem.

martina46
2. apr 2009

Julieeta, mám to podobné, presne tie isté bolesti, ako si opisovala. Beriem to ako normálne, zvykla som si, akurát, že bolesti mám iba jeden deň, maximálne aj na druhy, ale to už nič nie je. A je to síce veľmi nepríjemné, ale tabletku som tuším nemusela vziať nikdy.

majcik
2. apr 2009

Akoj Julieeta, ano, poznam tieto bolesti, no nemam Danu 🙂
Registrovala som to uz pred otehotnenim, este aj pred tym, ako som zacala sexualne zit. Lekarka mi to vysvetlila tak, ze bolest pred ovulkou - u mna tak 1-2 dni pred tym, mozu byt sposobene tym, ze folikul sa vo vajickovode zvacsuje a tlaci na stenu vajickovodu a to boli.
Nemam to uplne kazdy cyklus, ale vacsinou hej. Pre tu zaujimavost som si to zacala aj znacit a vidim ,ze sa to strieda - raz ma boli na pravej strane, druhy raz na lavej ..

julieeta
autor
2. apr 2009

Ja tie bolesti citim akoby v maternici, v strede podbruska, ale moze byt, ze to mi len vystreluje z vajecnikov. Vtedy citim kazdy pohyb, ked chodim, ked si sadam tak ma pichne. Musim brat pravidelne nejaku tabletku od bolesti, lebo by sa to vystupnovalo do strasnych zachvatovych stavov, kedy sa aj hodinu nemozem ani pohnut a nadychnut poriadne.

majcik
2. apr 2009

Martina - ano, som na tom podobne ako Ty, mi to trva tak pol dna, maximalne den, tiez je to neprijemne, ale tabletky si zatial neberiem ... aj kvoli tomu, ze kojim.

bambusko
2. apr 2009

julieeta, aj ja mavam bolesti pocas ovulacie, je to pichanie na jednej strane, dost bolestive, trva to len niekolko hodin a kedze ovulacny cyklus je u mna len obcas, tak sa to da prezit 🙂 obcas aj spinim a robia sa mi vtedy na tvari hrozne vyrazky 😒

martina46
2. apr 2009

Julieeta, toto máš teda veľmi silné ☹ mňa to pobolieva takmer iba na pravej strane a tie pichavé bolesti pri aj slabšom otrase a sadaní si, tie sú podobné ako pri zápche.
Majcik, ja som zas počas kojenia mala úplný pokoj nie len od menzesu ale aj od týchto nepríjemných bolestí.

julieeta
autor
2. apr 2009

Ved preto rozmyslam, ci si nedat nejake hormony na to predpisat, ved je to strasne, brucho mam nafuknute vtedy, v kuse som hladna, ani neviem co je horsie, ci prechod, ci toto 😀

majcik
2. apr 2009

Martina - hm... tak to sa mas, ale mne aspon prestali menstruacne krce, tak dufam, ze je to navzdy 😀

Julieeta - co na to hovori Tvoj gynekolog?

julieeta
autor
2. apr 2009

Ze je to normalne a da sa liecit hormonalne. Ma upokojil, asi som samica ako sa patri 😀

majcik
2. apr 2009

Citala som tu temu, na ktoru hodila linka lenoc.
Takze to nie je nic neobvykle, ako citam...

evinka2311
3. apr 2009

ja na to kapem baby,priserne každy mesiac.o menzese ani neviem,ale pri ovu nemožem chodit.hormonalna antikonc to nelieci,len potlaca bolest,pretože ovu vtedy nie je...vždy viem,z ktorej strany ovu prebieha...

felixko
3. apr 2009

aj ja mávam bolesti,a le slabšieho charakteru, po pôrode sa mi objavilo dokonca aj ovulačné krvácanie

majcik
3. apr 2009

Mna osobne by zaujimalo, ze aky iny sposob okrem hormonov, je dobry na zmiernenie tej bolesti... Ako pise Evinka, HAK to neriesi v principe. Urcite analgetika pomozu, ale nieco tak komplexnejsie ... hlavne tym zenam, ktorym to trva viac dni.

bejbypd
3. apr 2009

ja som tie bolesti pocas ovulky zacala citit az po porode..niekedy bolia doslova tak ako menstruacia cize velmi ale niekedy len trosku citim...ale zatial som to neriesila aspon viem ze je ovulka...no na buduci mesiac idem na gyndu na preventivku tak uvidime co povie dokina...

sirinka
3. apr 2009

ja som vzdy citila kedy a z ktoreho vajecnika sa mi uvolnuje vajicko, ale nejako hrozne to nebolel, skor taky tlak.

herminka
4. apr 2009

Taky trpím na ovluační bolesti - někdy cítím jen takové lehké píchání v oblasti vaječníku, jindy je to silnější nebo to provází nevolnost. Svému lékaři jsem to řekla a ten prohlásil, že je to normální. Manžel mě lituje, že tak musím trpět, a ono fakt není o co stát, bolesti dvakrát měsíčně 😖
Majcik, nevím, jak to řešit. Snad nějaké bylinky by pomohly (já piju pravidelně kontryhel kvůli MS bolestem, ale na toto mi nepomáhá).

nikolamel
25. máj 2018

Ahojte baby potrebujem poradit. Mam 25 rokov a tento mesiac v strede cyklu som mala bolesti v krizoch a akoby na lavom vajecniku. Bola to taka pichlava bolest a potom po par dni mi to preslo. Teraz vo stvrtok som dostala menzes a dnes v piatok mam zase bolesti v krizoch a lavy vajecnik. Beriem uz asi 6 rokov HA a este som toto nemala. Bola som aj u lekara byvam totiz v zahranici ale tu mi povedali ze si mam dat ibalgin od bolesti.Prosim poradte. Dakujem