Bolesti v okolí pupku

meggie.sk
25. mar 2013

Žienky trápia ma už dlhší čas bolesti v okolí pupku, napíšem to postupne...
r.2011 - z ničoho nič prudká bolesť v oblasti žalúdku. Chytilo ma to keď som sa najedla, sedela som. KeĎ som sa chcela postaviť, tak vtedy, ani za svet vyrovnať. Došlo mi a zvracanie, potom sa mi uľavilo. Taká bolesť sa síce nezopakovala, ale zostala sem tam taká mierna, aj keď dosť často, taká tupá... tentoraz viacej napravo k rebrám. A nad pupkom, tiež trošku doprava. Málokedy nižšie, to som pociťovala skôr keď som mala ovuláciu. Bola som aj u ženskej a tá vravela, že tam je všetko v poriadku. Bola som aj na gastre kde mi robili aj kolonoskopiu - okrem gastroskopie - kvôli tomu, že mi mamka aj babka zomreli na rakovinu hrubého čreva. Vtedy sa s hadicou dostali len potiaľ kde ma to pobolievalo, potom neskutočná bolesť ak sa chcel posunúť. Tak som skončila na Ct kolonoskopii ale nič nezistili okrem tekutiny kdesi pri srdci, ale to nič vážne. Tak to ďalej neriešili že ma niečo bolelo..
r.2012 - opäť gastro, zistili akurát alergiu na mliečnu bielkovinu, zaujímavé, že dovtedy tvrdili, že mám len intoleranciu laktózy. tak som vysadila mliečne, ale bolesti zostali, niekedy menej, niekedy viac.
Minulý týždeň som bola v kuchyni keď na mňa prišla dosť silná bolesť, nevedela som sa narovnať a oblieval ma pot. Prešlo to až po rozhovore c WC misou, odvtedy ma to sem tam pobolieva nad pupkom tak do 5cm a berie sa to doprava. Hlavne keď stojím, ke´d som sedela ani moc nie, teda pokiaľ som nebola najedená. Keď ma pobolievalo nižšie vpravo, myslela som, že je to ovulka, ale keď to bolo aj počas MS, tak asi nie.
Máte s tým skúsenosti, čo by to mohlo byť? Teda okrem toho, že by som mala navštíviť lekárku. Ale to asi až po veľkej noci.
A zabudla som, ani na sone nič nenašli odkedy to začalo. Už som bola 2X.

aristka
25. mar 2013

nepíšeš ako si rodila,ak sekciou môže ísť o zrasty a môže to spôsobovať buď problémy s peristaltikou alebo stenózu čreva,treba navštíviť chirurga,napadli ma aj vredy ,ale tie by ti mali vylúčiť pri gastro

daniela_4
25. mar 2013

no neviem spekulovat o tom z coho to mozes mat.to ti musia poradit len doktori a vysetrenia...ja mam tiez takuto skusenost.davnejsie som mala obdobia ked ma takto pobolievalo brucho v oblasti pupku niekedy viac krce a niekedy menej taka tupa bolest.ci som bola hladna,najedena uplne jedno.ci mimo cyklu a podobne.bola som v nemocnici na pozorovani.dokonca som mavala zvysene teploty stale okolo 37. pochodila som vsetky mozne vysetrenia,mocu,zenske,krvi,na tu hadicu do zaludka,sono brucha.pustili ma jednoducho z nemocnice ze mi na nic neprisli...vsetko je v poriadku...takze netusim doteraz z coho to mohlo byt...mozno podrazdeny slepak.ktovie to uz len moja uvaha.uz davno ma to nastastie prestalo samo boliet tak mam pokoj nastastie.drzim palce.nech sa to bud vysetri alebo ti to tiez prejde. 🙂

meggie.sk
autor
25. mar 2013

@aristka sekciu som nemala, čiže túto možnosť som nejako neriešila
@daniela_4 no... fajn, že ti to prešlo, mňa to trápi spolu viac ako 1,5 roka, mala som obdobie ke´d to bolo menej, a dokonca som nič nepociťovala. Teraz pijem harmančekový čaj tak uvidíme či niečo pomôže. Po sviatkoch nabehnem k obvoďáčke a uvidíme čo mi povie. Najskôr asi pregúli očami, že som tam zase lebo som tam donedávna chodila dosť pravideľne kvôli tomu, že sa mi každý mesiac a pol vracala akási chrípková viróza. A to ja ak nemusím, tak k lekárke ani nejdem.