Čo mi pomôže na bolesť hornej čeluste a hlavy?

veronicka1901
29. okt 2011

Dievcata, od vcera vecera trpim neskutocnymi bolestami hornej celuste a polovice hlavy, vyzera to ako prievan, aj ked neviem, kde som to mohla lapit 😒. Od bolesti mam chut skriabat sa po stene ☹. Dnes okolo obeda som to nevydrzala a dala som si jeden paralen, na tri hodinky sa mi ulavilo a bolest je naspat ☹. Ak vas postretla nejaka bolest v tehotenstve napr. zubov, ako ste to riesili? Nejake tabletky alebo zabaly? Poradte prosim. Nemam to napuchnute, manzel bol dnes rano v lekarni a poradili mu jedine vyplachovat repikom, co samozrejme zatial nezabera 😒.

majina.b
29. okt 2011

skus si dať do ucha vatu namočenu v alpe, alebo vo vodke, mne to pomáhalo pri pievane, a ak maš prievan v lekarni je gel na ďasná, je pre deti keď rastu prve zubky, mne veľmi pomohol 😀 a tablety vôbec, prievan je tak na 3 týždne, neboli ťa krčna chrbtica? priznaky su podobné 😠

lucia375
29. okt 2011

Ja by som išla na pohotovst, tam by ti dali niečo od bolesti, s tabletkami nemam skusenosti a bolesti ako opisujes musia byt hrozne.

veronicka1901
autor
29. okt 2011

@majina.b: Ano, to mi poradil aj moj manzel, tak som si to dala do ucha, zatial ulava ziadna. Uz som raz mala prievan a viem, ze to trvalo tak tri dni, tak naozaj neviem, ako to vydrzim.

adka7755
29. okt 2011

@veronicka1901 si vo vyššom štádiu tehotenstva...asi by som neexperimentovala s liekmi...verím ti, že bolesť musí byť veľká,ale choď radšej k lekárovi,ako ti už radili...nestojí to za to, aby si nejako mohla ovpyvniť vývoj bábätka...

veronicka1901
autor
29. okt 2011

@lucia375: Volala som si na pohotovost a povedali mi, ze o lieku moze jedine rozhodnut moj lekar 😒. Mam bezproblemove tehotenstvo, vraj Paralen s odstupom 6 hodin by mal byt v poriadku, lenze oni si to na triko nezoberu, len ti odporucia 😒. Do pondelka nevydrzim cakat na svoju lekarku ☹, tak fakt neviem.

albireo
29. okt 2011

hm, co tak zubny zapal? Kedy si bola naposledy na preventivnej prehliadke? Zapal zubnej drene sa moze prejavovat presne ako opisujes a paralen ani ibuprofen nepomoze.

majina.b
29. okt 2011

@veronicka1901 pri prievane je veľka bolesť pri zmene prostredia, hlavne z chladu do tepla, daj si na to pozor

majina.b
29. okt 2011

@albireo ved je tehu, zubna prehliadka musi byť!!

lucia375
29. okt 2011

@veronicka1901 To ti verím, do pondelka je ešte daleko, ja by som predsa skusila tu pohotovost, ale by som tam nevolala ale rovno isla, ved sa tí lekári tam musia menit, mozno bude mat službu nejaký iný lekár a ten ti dačo dá. Je mi jasné že si to nechcú zobrat na seba ale takto sa nedá fungovat.

veronicka1901
autor
29. okt 2011

Na zubnej prehliadke som bola 2 mesiace dozadu, vsetko v poriadku. Ten paralen mi zabral, len mam obavy, ci si mozem dat napr. 3 za 24 hodin, ci to risknut, ci nie. Ono je to typicka "prievanova bolest".

ikke
29. okt 2011

@veronicka1901 pokial viem (a prave som si to overila na nete), mozes max. 4 tabletky za den (max. 2000mg paracetamolu), ale nie dlhsie nez tyzden. cize samozrejme po vikende co najskor k lekarovi!

veronicka1901
autor
30. okt 2011

Dievacata, bola som dnes na pohotovosti a jedine, co mi dali su usne kvapky a paralen, takze som tam kde som bola. Zasa som celu noc nespala a ocividne nebudem ani tuto, ta bolest je neznesitelna 😒. Zajtra idem k svojmu obvodakovi, ale uz vidim, ako ma vypoklonkuje, ze mi nic ine nemoze dat 😖.

rebeka5
30. okt 2011

Ahoj. Ja mám tiež taký problém. Neskutočne ma bolia horné ďasná a zuby. Mám pocit akoby sa mi ďasná oddelovali od zubov. Je to príšerná bolesť, včera som skoro od bolesti odpadla a neviem čo s tým. Bolesť mi vystreluje až do hlavy. U lekára som ešte nebola a myslím si že nič by mi ani nedali...

luciferkax
30. okt 2011

A u zubára si nebola? Mna to trápilo asi dva týždne a potom zistili, že my vlastne začali rásť horné zuby múdrosti, potom sa mi zopakovalo aj so spodnými... Zuby nemám stále celkom vonku, ale trčia jedna, dve nôžky, so stoličky.... 🙂

majobea
30. okt 2011

algifen neo skúste

romi55
30. okt 2011

@veronicka1901 ahoj.. ja mám niečo podobné ale začalo mi to pred dvomi týždnami ked mi zubárka vyvrtala kaz....ten večer ma začalo bolieť aj ucho, druhý týžden nespím, podarí sa mi tak nadránom si zdriemnuť aj to v polohe sedmo :( .. išla som znova k zubárke, znova vyvrtala, nepomohlo, tak som tam šla znova a teraz mi to na dva krát umrtvuje ale v noci aj tak bolesť príde a spať nemôžem. bola som aj u ušného lebo pred pár rokmi som mala zápal stredného ucha, ale ten ma ubezpečil že z ucha to nie je, dal mi síce kvapky do ucha ale tie proti tej bolesti nezaberali, jediné čo mi v lekárni dali je tiež len paralen alebo homeopatiká. dávam si ešte elmex gel a vyplachujem ústnou vodou. Paralen mi povedali že môžem max. 2 za den, ale za dva týždne som si dala len 3, nechcem riskovať kvôli malému. tak po nociach prečkávam kedy od únavy zaspím, inak chodím po izbe a modlím sa kedy bolesť prestane.

romi55
30. okt 2011

@veronicka1901 skús si v lekárni kúpiť sviečky do ucha na prievan, možno tie zaberú

rebeka5
31. okt 2011

u zubára som ešte nebola. Ja už mám všetky zuby múdrosti a dve sú už aj vytrhnuté...Lieky si tiež nedávam, som v 14 tt tak zatiaľ trpím. Keď ma bolesť prejde, bojím sa aj niečo zjesť aby to znova nezačalo. Počkám ešte do najbližšej poradne a opýtam sa svojho gynekológa čo poradí.

veronicka1901
autor
3. nov 2011

@romi55 Boze romi, to ma mrzi, musi to byt hrozne, takto dlho trpiet ☹. Ja uz to mam zazehnane. V pondelolok som bola na usno-nosno-krcnom, robili mi sono dutin aj celej hlavy a aj rtg - zakryli ma takou plachtou, aby to neublizilo babatku. Tam nic nezistili, tak som isla este na neurologiu, vraj to moze byt zablokovana krcna chrbtica, aj ked sija ma nebolela. Zobrali ma preto do nemocnice na infuzky, davali mi nejake analgetika a v utorok vecer sa mi konecne polepsilo a spala som nejakych 5 hodin v noci, co bol maly zazrak. Vcera ma prepustili z nemocnice a je to zatial ok, uz nic na to neberiem. Inak s tym paralenom neviem, mne povedali vraj sa moze kazdych 6 hodin jeden, ale max 2 -3 dni. Len mne napr. ten paralen nezaberal.

romi55
6. nov 2011

@veronicka1901 v piatok som bola znova u svojej zubárky, znova zub otvorila dala dalšiu mrtvovaciu vložku, v noci som zase nespala, takže včera som skončila na pohotovosti, tam mi to otvorili, vyčistili, povedali že tam je zápal, mám si dávať ladové obklady ked do bude bolieť, čo pochopiteľne bolí stále, lieky mi nedali žiadne... ale ked som bola na poradni, pýtala som sa gyneg. ohľadom toho paralenu a povedal že ten môžem, ale je pravda že nezaber, tak s tým to už neriešim. včerajšia noc bola už troška lepšia ale každých 45 minút výplach takže spánok žiadny a dnes od rána výplachy a obklady, bojím sa dalšej noci.. ak by prišiel pôrod teraz tak malého ani nevytlačím...

tíško závidím že už máš pobolesti, dala by som čokolvek za pár hodín spánku

veronicka1901
autor
8. nov 2011

@romi55: Ako si na tom, stale zle? Viem, ze vela ludi neveri, ale neskusala si nahodou aj nejakeho ludoveho liecitela, mozno by pomohol. Ono ten paralen alebo panadol su slabe na taketo bolesti. Drzim palce.

romi55
8. nov 2011

@veronicka1901 no už je troška lepšie lebo môžem ako tak konečne spať, ale stále bolí, s tým že toto už musím vydržať až do pôrodu a po pôrode bud vytrhnúť alebo pokračovať v umrtvovaní. zatiaľ dávam ladové obklady ked začne bolieť, počkám kým prestane bolieť, s tými liekami to je naozaj tak že nezaberú, lebo to je návalová bolesť ale proti tomu čo som zažívala prvé dva týždne je to teda oveľa lepšie aj ked to stále bolí

katulka1141
19. feb 2013

tak sa k vam pridam uz asi tyzden ma boli sanka ,zuby na lavej strane dole v pondelok som bola u zubarky mam side odstiepene zo zuba,ale ten mam teraz osetreny docasnou blombou,lebo minemoze dat tolko anestezy,aby mi ten zub zablombovala.pytala som sa ci mam infekciu,ale nic nezistila.dnes som bola vonku a boli ma cela strana zase a mam cely dolny lavy rad zubov citlivy.skusam cesnak.viete mi poradit nieco ine??dakujem