Depresia a psychológ

zuzzqa
3. dec 2013

ahojte, zaujímalo by ma, čo vy čo ste niečo podobné absolvovali, aký je postup pre psychologické/psychiatrické vyšetrenie. Posledne tri mesiace mám silné depresie, pocity úzkosti, nespavosť, s tým spojené zdravotné problémy. Máme zlé obdobie s partnerom, a ja som sa neusmiala na nikoho dobré 4 mesiace. Obávam sa, že potrebujem nejakú odbornú pomoc. sú takéto sedienia hradené zo ZP alebo spoplatnené, poprípade nemáte niekto kontakt ne overeného psychológa v Košiciach? ďakujem.

zuzzqa
autor
3. dec 2013

popr. je potrebný výmenný lístok od obvoďáčky alebo niečo podobné?

alenah31
3. dec 2013

@zuzzqa ak chceš ísť bezplatne tak potrebuješ výmenný lístok od obvoďáka - výkony v tom prípade hradí tvoja poisťovňa (možno si psychológ vypýta vstupný poplatok). Samozrejme sú aj súkromní psychológovia či psychiatri, ale vtedy platíš za každé sedenie.

adopd
3. dec 2013

Ahoj, urcite s tym stavom je nutne ist k psychiatrovi.cim skor tym lepsie.poinformuj sa o nejakych dobrych psychiatroch.urcite je ich dost v kosiciach. Netreba sa bat ist k specialistovi.ten ty urcite pomoze. Liecbou sa z toho dostanes. Drzim palce.

liz_lemon
3. dec 2013

@zuzzqa treba ist k psychiatrovi, vymenny listok nie je treba, a preplaca to poistovna

andynika
3. dec 2013

@zuzzqa ahoj ja som bola nedavno u psichyatra ni ten ti nic neponoze predpise ti akurat dake lieky na uvolnenie a na oblbnutie ak na tom nie si az tak velmi zle odporucam psichologa a sedenia u nho sjor

rozpravka774
3. dec 2013

Ahojte,toto mala ja,nakoniec skoncila 3 tyzdne v nemocnici na silnych liekoch.Vdaka bohu je to za mnou a lieky uz neberiem rok.Sila pevnej vole.Je to velmi tazke. 😢

kazunomiya
3. dec 2013

@zuzzqa psychiater je lekár prvého kontaktu, výmenný lístok netreba a určite odporúčam začať v tomto tvojom stave od psychiatra. Okrem toho ak budeš mať od neho diagnostikovanú napr. úzkostne-depresívnu poruchu, potom by sa malo dať aj k psychológovi chodiť pod poisťovňou (takéto povedomie mám, ale môže byť nepresné). Moja skúsenosť s psychiatrickou liečbou aj psychoterapiou pri podobných problémoch je veľmi pozitívna, no potrebovala som jednoznačne aj lieky. Preto ti želám, aby si našla dobrých odborníkov z obidvoch odborov, je to lepšie kombinovať.
Poradiť konkrétneho lekára by ti mohli v téme o depresii, je tu na fóre.

misaelka
3. dec 2013

ahoj pisem ti ako ako v praxi posobiaca psychologicka,,, andynika nema pravdu, pokial sa akutne citis zle, je najlepsie ist k psychiatrovi a az potom za psychologom... samozrejme, ze mozes ist LEN za psychologom, ale najsilnejsi ucinok ma liecba depresie/uzkosti vtedy, ked sa kombinuju lieky a psychoterapia...prajem pekny den.

misaelka
3. dec 2013

este som zabudla - vymenny listok na pst potrebujes, bud ti ho napise obvodacka alebo psychiater.

zuzzqa
autor
3. dec 2013

dakujem pekne za reakcie

ferko321
28. nov 2019

@zuzzqa nepotrebuješ nič ,nájdi psichiatra,a objednaj sa,24 sedení hradí štát

3009
31. máj 2021

@zuzzqa k psychiatrovi žiadny výmenný lístok nepotrebuješ. Nepotrbuješ ani k súkrom. psychológovi, kde si sedenia platíš. Ak máš výmenny lístok pre psychológa tak máš 10 sedení hradených poisťovňou-ale takého ťažko nájdeš.

viliam35
3. jan 2022

Ahojte. Som tu nový no mám problém so starším bratom má.schizu tabletky berie pravidelne neviem ho nijak dostať do nemocnice na preliecenie na silu nechcem bolo by to ešte horšie dik