Hrčka na prsníku - skúsenosti

misinka26
3. dec 2013

Ahojte kočky, potrebujem sa poradiť s niekým kto zažil niečo podobné ako ja. Asi pred mesiacom som si nahmatala malú hrčku na prsníku smerom k podpazušiu, najskôr som jej neprikladala vážnosť až neskôr keď sme sa s manželom maznali tak mi ju nahmatal celkom náhodou aj on a hneď ma posielal na gyndu. K Dr. som už objednaná len sa veľmi bojím, že to je len nejaká zrazeninka alebo čo a ja tam budem za debila, ale radšej asi byť za debila ako niečo zanedbať... Ide o to, že ešte kojím ale len z jedného prsníka, nakoľko práve z tohto kde sa objavila tá hrčka už malý nechce a odmieta ho. Zažila ste niektorá niečo podobné, mám sa obávať ??? Na vyšetrenia chodím pravidelne lebo mám polycystické vaječníky, teda už len jeden lebo pravý mi museli práve kôli cyste pred pol rokom vybrať, takže tam chodím ako na klavír no prsia mi nevyšetroval už dlho lebo ešte kojím ... Môže to mať súvis s tým, že sa malý prestal kojiť z tohto prníka ??? Alebo to bude to čo nechcem ani vysloviť ???
Ďakujem za pomoc 🙂

sashabb
3. dec 2013

@misinka26 zrejme ťa pošlú na sono. Netreba sa tým stresovať, vela žien má tieto tzv. hrčky, a Dr. ich iba sledujú.

bzzzz
3. dec 2013

Hlavne nepanikár. Choď k lekárovi, ten Ťa pravdepodobne pošle na sono prsníkov.
A hrčka môže byť hocičo, kľudne to môže byť tukové tkanivo alebo zmnožené väzivo. Nemusí to byť hneď to najhoršie.

Ja som ako 15-ročná bola operovaná na nezhubný nádor prsníka. Mám 26 medzitým som už hrčiek mala možno 5, čo som si nahmatala a vždy som šla k lekárovi, ten ma poslal na sono. Keď sa to nepozdávalo aj jemu napísal na žiadanku, aby to urobili rýchlo (teda aby som nečakala na vyšetrenie 2 mesiace). Keď na sone nájdu niečo, čo nevyzerá zhubne, väčšinou objednajú o pol roka na kontrolu. Niekedy sa to potom aj celkom stratí.
Toľko moje laické skúsenosti. Dúfam, že som Ťa aspoň trošilinku ukľudnila, aj keď viem, že v takej situácii ukľudní iba precízne vyšetrenie.

Tak šup k lekárovi a držím Ti palce 🙂

cammille
3. dec 2013

@misinka26 odpoveď tí dá jedine dr, môže to byť z kojenia, ak je ta hrcka hladka a pohybliva, tak pravdepodobne je to len uzlika, co moze byt z kojenia, ak je vsak nepohybliva a ma hrbolaty povrch, moze to byt sice len zdurena mliecna zlaza(to mam ja) alebo aj nieco horsie, takze chod co najskor, nech mas istotu ze je to ok🙂 drzim palceky🙂

kveta
3. dec 2013

@misinka26 Je pohybliva?

misinka26
autor
3. dec 2013

@kveta Áno dá sa sňou pohybovať len ma to troch abolí keď ju stlačím ☹

kveta
3. dec 2013

@misinka26 Malo by to byt ok. Kazdopadne ju uz nechaj na pokoji a hajde k dr. Si z Blavy? Tam je jedno sono, kde beru samoplatkyne aj na druhy den.

misinka26
autor
3. dec 2013

@kveta Veď idem v piatok ...Ja chodím do Kocha a oni tam majú sono ... Ďakujem, dúfam, že to bude ok ...

schira
4. dec 2013

Neboj, ja som mala to iste bola to len mala uzlinka na ml. zlaze. Bola som na sone a po kojeni kontrola a vsetko je v poriadku. Drzim palce 🙂

misinka26
autor
4. dec 2013

@schira Verím, že to je len nejaká uzlinka 🙂 Ale vieš prevencie nikdy nie je dosť a môj Dr. bude rád, že ma opäť vidí 🙂 už som tam nebola celé dva mesiace 🙂 🙂

schira
4. dec 2013

Jasne treba ist k dr. Ja len aby si namyslela na to najhorsie. Pamatam sa na ten strach a tiez som mala obavy ci ma s takou blbostou neposle niekam. No pozrel na to napisal odporucanie na sono a uplna pohoda. A ja som sa zbytocne stresovala. Drzim palce.

tariah
17. dec 2013

@misinka26 ahojky ako si dopadla?

misinka26
autor
18. dec 2013

@tariah Ahojky 🙂 nšťastie to bola len uzlina, treba ju síce sledovať ale že je inak všetko ok ... v tom Kochu je to super som tam prišla o 9 a o 9:15 som už bola na sone 🙂 aspoň som nemusela čakať mesiac či dva a stresovať ... Ďakujem za radu a podporu 🙂

zuzkat1
18. dec 2013

@misinka26 vidim ze to je ok...ja som mala hrcku este na vyske. Nikde som nebola... Kym som stresovala tak tam bola...potom som si povedala ze to nic nie je a do mesiaca zmizla. 2Hykrat som mala ako vydata.. jasne ze muz stresy ze mam ist k dr ale ustala som to a nesla som.zmizla. ked som kojila mala ten prsnik nechcela... To tam uz hrcka nebola...ak je to lavy tak vraj deti ho casto nechcu.vraj im vadi tlkot srdca.