Je liečba atopického ekzému s lampou Biotron účinná?

kaselka
1. feb 2011

Ahojte všetci, chcela by som sa spýtať, či má niekto z Vás, alebo Vašich blízkych skúsenosť s liečbou atopického ekzému s lampou Biotron. Ako "guglim" po nete a rôznych diskus. fórach a hľadám, ako by som tomu môjmu drobcovi s týmto problémom mohla pomôcť, tak som našla 1 príspevok, kde to jedna mamina veľmi chváli. Vraj mala ekzém u 3 detí a nepomáhalo nič až táto lampa. Normálne rozmýšľam nad prezentáciou. Ich web. stránku som si už študovala. Určite to nebude lacná záležitosť, no keby to pomohlo 🙂 tak ju snáď porozmýšľam aj nad kúpou. Budem rada ak sa ozvete. 🙂 🙂 🙂

lussinka_m
4. feb 2011

@kaselka ahojky a odkud jsi?Ja bych ti v Brne prezentaci mohla domluvit,kde dostanes veskere informace a odpovedi na otazky.

kaselka
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslica
7. feb 2011

@kaselka Ahoj, mrzí ma, že nikto nezareagoval..ja bohužiaľ skúsenosti priamo s ekzémom nemám ... skús tu na fóre, hoci dodatočne, pozrieť ešte diskusiu "Biolampa". My používame infračervenú od Beurera na prechladnutie a BioBeam 660 na zapareniny a akné.
Nech vám lampa dobre slúži a pomôže!

lidiab
7. feb 2011

@kaselka Ahoj, tchanovci tuto lampu maji a pouzivaji ji na vsechno. Zkusenost s atopickym exemem teda nemaji, ale treba na akne pomaha. Ja jsem ji uzivala na hojeni po porodu a take se mi zda ze to zafungovalo. Funguje treba i na rymu a anginu, na bolave klouby atd. Takze na ten atopicky exem by TEORETICKY take mohla fungovat. 🙂 Pokud mas moznost si ji poridit tak proc ne? Ale ja jsem take cetla ze exituji lampy na stejnem prinicipu a stejne kvalitne, ale podstatne levnejsi. Vlastne koukam ze jsi uz nejakou tu jinou objednala, tak at vam pomuze! 🙂

kaselka
autor
8. feb 2011

Super, som rada, že im pomáha. Dúfam, že sa tiež zaradíme medzi spokojných užívateľov 😉

zuzulienka28
7. mar 2011

@kaselka ahoj. Ako si spokojna s biolampou. Presiel sice len mesiac, ale som zvedava, ci nastala aspon nejaka zmena co sa ekzemu tyka. Ja tiez premyslam nad touto biolampou, len chcem vediet aj nazory viacerych ludi. Moj prispevok najdes aj v teme "Biolampa" ale dam ho aj sem, mozno mi niekto odpovie, takze "citujem":

Obnovujem tuto temu. Dlhodobo sa trapim s ekzemom, ziadne kremy mi nezaberaju a tento tyzden sa mi zacal robit ekzem uz aj na tvari, co ma dost vystrasilo . Doteraz som ho mala len na lavej ruke, hlavne na prstoch. Rozmyslam nad kupou biolampy. O Zepter nemam zaujem, lebo je hrozne draha. Ja som nasla dve lacnejsie alternativy a chcela by som vediet nazor ludi ktori ich maju doma:

1. http://www.medilight.info/sk/uvod/
2. http://www.biolampa.sk/bs_102.php

Aky je medzi nimi rozdiel a ktora je lepsia? Medilight ma aj kolorterapiu, zakladna zlta farba + dalsich 6 farieb. Biolampa ma len jednu farbu. Su rovnako ucinne? Nechcem kupit macku vo vreci, tak prosim o radu a osobne skusenosti hlavne ludi, ktori mali ekzem.

Dakujem za vsetky odpovede

kaselka
autor
7. mar 2011

Ahoj, používame ju tretí týždeň, tak to asi nebude úplne objektívne, no koža vyzerá určite lepšie. Neviem či len vďaka lampe, alebo aj iným opatreniam (periem s Biowashballom, malá užíva probiotiká v kvpakách, dávam jej 1x lyžičku ľanového oleja nakoľko mám veľa kníh o zdravej výžive a vo viacerých som sa dočítala, že pre ekzematikov je dobré užívanie Omega 3 kyselín, chcem však prejsť na rybí olej, z ktorého sa tieto kyseliny lepšie využijú v organizme, pozri aj tu http://www.nutraceutica.sk/sk/nutraceutika_pri_...).
Napr. manžel si s ňou osvecuje členok (aktívne behá aj 70km/týž) a vraj mu to pomáha predtým si ho natieral všetkými možnými masťami typu Fastumgel, Veral a pod. Čo sa týka ovládania je to úplne ľahké, je spratná skrátka čo sa týka obsluhy sa jej nedá nič vytknúť. Neviem, či máš aj originál stránky na biostimul tak Ti posielam link aj na ne: http://www.biotherapy.cz/www/www/index.php - je to český výrobca a stránky sú veľmi slušné tiež sa tam určite dozvieš veľa.
Takže ja osobne zatiaľ túto investíciu neľutujem, ktovie ako by koža nášho malého drobca vyzerala bez vš. tých opatrení. No ideme aj na alergiológiu, aby som to nepodcenila a nerada by som, aby sa jej to rozvinulo do astmy ☹ tak ako všade o tom píšu. Skrátka študujem o ekzéme všetko čo mám k dispozícii, aby sme to zvládli čo najlepšie. Keď tak sa mi pripomeň tak o mesiac a napíšem ako to s nami vyzerá, ak si ju však dovtedy nekúpiš. Želám čo najúspešnejšiu liečbu 😉 Medilight sa mi zdal až podozrivo lacný, ale ktovie....

Posielam Ti odpoveď, ktorú som dostala ja na moje otázky, pred kúpou biolampy:
....... Chcem sa však spýtať, aký je rozdiel medzi vašou biolampou a tou od spol. Zepter. Tá má napr. aj širokú škálu fareb. filtrov. Vo vašej ponuke je s filtrami (3ks) jedna, kde píšete, že je vhodná skôr pre profesionálov. Pýtam sa prečo? Stačí mi pre bežné použite v domácnosti napr. model BS303?
skopírovaná odpoveď od predajcu: (chyby opravovať nejdem 😀)
80% všetkých chorôb môžete liečiť červenou farbou, nakolko má najhbší prienik (vyše 4,5 cm) a aktivuje bunku. To znamená, že pracuje na vyšší výkon, akoby omladla. Zepter má prienik 1,5cm. červené svetlo sa nemôže používať len pri vyšších teplotách, pri silnom krvácaní a ked je aktivna štítna žlaza, tak priamo na ňu.Zepter bol patentovaný v r 1981 a stále je v predaji ten istý patent (halogenova žiarovka, zrkadlo) Biostimul bol patentovaný v r 2001 a BS 303 je najnovšia verzia z r. 2009 Rozdiel medzi nimi je aj vo výkone(Biostimul má pulzné svetlo,buňka si
počase zvykne na odber a "zlenivie". Pri pulznom má stále max. výkon), polarizácii ( Zepter 69%, Biostimul 98% -porovnávacie meranie prevedené v Prahe ), v pohodlnosti (pri Biostimule sa nemusíte vyzliekať, stačí zasunúť za tričko, môžte pri tom aj chodiť), je z pevného materialu-pri páde sa nerozbije a ešte Biostimul má životnosť
90 000hod ( Zepter 1000hod)
Ja mám všetky tri farby a používam hlavne červenú. Môžte si kúpiť všetky tri farby, urýchlite s tým liečbu, ale je to aj náročnejšie na čas.Mám aj tabulku ako na to. Väčšina ludí sa to nevyužíva.Proste je to s BS303 pohodlnejšie. Takže toľko odpoveď.

solasi
25. mar 2011

ahoj, nevím kdo na tyto otázky odpovídal ale jisté je že odpovědi jsou špatně např. Biotron od firmy Zepter má stupeň polarizace 95 %, průnik 3 cm, barevná terapie má 7 barev , životnost až 15 let atd.

michaela5
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivalam
21. máj 2011

ja vrele odporucam lokalne pouzivat Antilipidovy caj od Tiansi, mozno ho doplnit a rozpustit v nom Biozinok. Venujem sa cinkej medicine a mam s tym vyborne vysledky 😉 .

bea1971
21. máj 2011

ahoj,to mas atopicky ekzem ty ,alebo 10 mesacna dcerka?lebo ak ho ma mala,tak by som biolampu urcite pri malej dcerke nepouzivala,ale az neskor,moj syncek mal tiez ekzem taky malicky,tiez ako tvoja dcerka ak ho teda ma ona a na tuto biolampu som sa pytala detskej koznej lekarky a ona razne povedala,ze u tak malych deti urcite este tuto biolampu neodporuca,az ked bude vacsi nie je problem 😉

kaselka
autor
22. máj 2011

@bea1971 Ahoj, má ho dcérka. Ďakujem za info, no v podstate už nie je aktuálne, nakoľko máme vďaka Bilolampe po cca 5 týž. pravidelnom osvecovaní ekzém pod kontrolou, takže momentálne ju používam fakt len sporadicky. S lekármi je to rôzne.... Pri malej (ja som chorá našťastie dlhšie nebola) zisťujem, že názory sú veľmi rôzne. Jeden Ti niečo odporučí a druhý to zasa zatratí, takže takéto informácie beriem s rezervou. Po preštudovaní viacerých odborných materiálov (ver mi, že som nad tým strávila hodiny...) som však na 100% presvedčená, že Biolampa (na rozdiel od liekov) určite uškodiť nemôže a ja ju môžem z vlastnej skúsenosti len doporučiť. Samozrejme časy nasvietenia treba prispôsobiť. Čo som čítala tak to niektorí lekári neodporúčajú skôr kvôli tomu, že je to časovo náročné, čo môžem teda potvrdiť. Okrem toho Biolampy používajú napr. aj v kúpeľoch Trávnica, kde sa AE lieči pod dohľadom lekárov. Ale aj tak vďaka, za ohlas. 🙂

kaselka
autor
22. máj 2011

@michaela5 díky za info 🙂

erib
1. jún 2011

Ahoj Kaselka,
poprosim ta o radu. Moja 23 mesacna dcera sa cela vyhadzala - vraj podpzrenie na atopicky ekzem. Ku koznej idem az v piatok. Ma to cim dalej tym horsie. Tiez som zacala googlit nieco o tomto - je tu toho spusta na internete. Skusim vsadit na biolampu. Vcera som zacala svietit malej na zapasia, pliecka, stehienka. Tam to ma najhorsie - po dve minuty,. To bude asi malinko.
+ kupila som excipial a natieram uz druhy den telicko, ale nepomaha. Malej som zmenila stravu, na dietnu. Ale "ekzem" je zo dna na den horsi.

Chcela by som ta velmi poprosit, ak by si si nasla chvilku a napisala by sio mi ako si malu svietila, kde na ake miesta, ked moja je cela povyhadzovana.
Ci si menila nieco v strave, mam namysli dietu atd.

Dnes idem zakupit probiotika a ten rybi olej. Zda sa mi to dobre.

Este mi mozes prosim ta napisat, kde si kupila tu gulu na pranie a ci to ma naozaj ucinok, ze to pradlo je potom ciste ?

Vopred Vdaka za odpoved.

kaselka
autor
2. jún 2011

@erib Ahoj Erib, malú som osvecovala intenzívne asi 6-7 týž. (teraz len občas podľa potreby) zo začiatku každý, no asi po 2 týž. každý druhý deň (zdalo sa mi, že to má lepší efekt) zo vzdialenosti max. 2 cm čiže podľa návodu. Biostimul ktorý mám je mobilný, maličký skoro ako PC myš a mám k nemu taký malý "držiačik" okolo časti, ktorá svieti tak ju vlastne prikladám priamo na kožu. Je fakt, že asi po 2 týž. osvecovania som jej začala podávať probiotiká + ľanový olej (s rybím olejom chcem ešte počkať) a podávam doteraz (1 detskú lyžičku do príkrmu, žiadne slnečnicové ani olivové oleje)a to určite tiež pôsobí priaznivo, teda aspoň ja tomu verím. No išlo to pomaličky tuším ani za 3 týž. som nevidela výrazné zlepšenie a mala som to chuť aj vzdať, ale treba vydržať. Svetlo mám červené, údajne má najväčší prienik až do 5 cm. Je to dosť zdĺhavé nakoľko Tánička mala ekzém na celom hrudníku, nožičkách a začínal sa šíriť aj na ručičky (ekzém sme mali suchý - nie mokvavý). Osvecovala som bodovo, každé najproblémovejšie miesto po 5 minút vždy po okúpaní (do kúpeľa dávam Balmadol), takže niekedy to trvalo aj 40 min.. Vieš si predstaviť čo som musela robiť, aby to vydržala. Vždy som ju zakryla dekou, aby sa nepozerala do svetla a nebola jej zima a niečím som ju bavila, spievala jej.... 😝. Potom nakrémovala teraz s Biodermou Atopderm PP ( príp. Holtov krém) zdá sa mi lepšia ako A-derma Exomega, no to je určite individuálne, pretože doteraz už som vyskúšala asi tak 15 krémov.... ktoré fungovali vždy pár dní. Viem, že biolampu používajú aj v Trávnici videla som to v reportáži na STV a tuším aj v Reflexe no tam majú také veľké na stojanoch a deti samozrejme už staršie pod nimi ležali. Guľu som kúpila tu: http://www.praciegulicky.sk/o-pracich-gulickach/ S prádlom sa treba viac "pohrať" 😀 ako pri klasických práškoch. To znam., že musíš škvrny ošetrovať pred praním, niekedy aj namočiť. Keď je niečo veľmi špinavé používam tak 3 PL Bupi mydlových vločiek majú v DM aj v 101-tke. Na biele prádlo je výborný Puer majú napr. tu: http://www.bionatural.sk/bieliaci-prasok-puer-v... tiež tak 3 PL. Malej periem len s guľou na naše prádlo - občas (na športové, ktoré je zapotené - vždy) pridám nejaký eco prášok, ale tiež len tak 1/3 množstva. Asi záleží aj akú máš práčku, lebo ja nemám odporúčanú teplotu 50, ale len 40 a 60, 90 stupňov a to je asi tiež dôležité. Aj tu na koníkovi je diskusia o pracích guliach, tá ma vlastne inšpirovala. Osobne kúpu neľutujem. Čo sa týka diéty, tak u nás to vyzerá na alergiu na BKM i keď krvné testy ju zatiaľ nepotvrdili. Pijeme mlieko Allergy Care, nové potraviny zavádzam opatrne s 3-4 dňovou pauzou a podľa odporúčaní. Zatiaľ vš. robím na pare aj ovocie. Skús pogugliť aj v diskusii https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/atopicky-ekzem-u-deti-mate-ucinne-rady-tipy-ako-ho-riesit/ tiež mi veľmi pomohla. Tak sa držte a daj vedieť ako ste dopadli. Držím palčeky 😉

erib
6. jún 2011

Dakujem velmi pekne za odpoved.
Vela som toho precitala, ale vsadila som zatial na tvoje metody 🙂 dam vediet ako to pojde. Gula zakupena a vsetky kremiky tiez. Nasvecujem podobne, hlavne najproblematickejsie miesta, kedze mala ma ekzem vsade.

Este raz dakujem.

kaselka
autor
6. jún 2011

@erib Nemáš za čo, hlavne nech to pomôže. Budem rada ak sa ozveš. Len nezabudni, že človek musí byť trpezlivý a výsledok sa dúfam dostaví tak ako u nás 😉 Ešte ma napadlo, že Ty by si mohla malej dávať možno miesto ľanového oleja (ak nebudeš podávať hneď ten rybí) aj mleté ľanové semiačka (napr. do kaše, výživy, jogurtu - ak u Vás nie je problém s BKM) malo by byť účinnejšie ako olej. Dá sa kúpiť v DM-ke.

erib
7. jún 2011

pre Kaselku.
uz som zakupila minuly tyzden rybi olej v nejakych medvedikoch 🙂 Myslim, ze s BKM neni problem, pretoze mala pije obycajny Nutrilon uz 2 roky.
Ale nieco s tym mliekom bude, pretoze sme takto skoncili, tyzden poi tom ako som jej zmenila nutrilon za obycajne mlieko. + vysadila som jej kuracinku, koli zvacsenym prsickam a zacala som davat hovadzinu. A este nejake dalsie zmeny v strave. Proste som to neodhadla a asi som spravila prilis vela zmien v stravovani naraz. Teraz neviem co to v nej vyvolalo, takze som nahodila dietny rezim, vratila sa spat k Nutrilonu + vsetko to co pises, tak uvidime. Teraz budu asi dva tyzdne a stav sa neuveritelne zlepsil. Este nie sme uplne cisty, ale je to uz ovela lepsie.
Paradox je, ze ku koznej ideme az v piatok, skorsi termin nemala.
Zatial vdaka, urcite sa ozvem priebezne.

janula17
13. apr 2012

ahojte, vracia tuto temu do diskusie, budem rada ak sa mi ozve niekto, kto ma skusenost s AE a nasvecovanim biolampou. Ma to moja mala dcerka (6mesiacov). Dakujem pekne

rydal
13. apr 2012

@janula17 Ja mam s ni velmi pozitivni zkusenost sama na sobe. Zkusila jsem ji pred nekolika lety s docela velkou skepsi a po ca. trech mesicich disciplinovaneho pouzivani jsem se ekzemu v podstate zbavila. Technicky je toto mozne samozrejme na male plose a to byl muj pripad.

maca_p
4. máj 2012

@kaselka travnicu zatvorili dna 30.4. tiez sme ju tam pouzivali. prvy tyzden po prichode sa mu axem totalne zhorsil, tak mu bolo nasadene osvecovananie, rivanolove zabaly a belogent, ktory mu uz za inych okolnosti nezaberal. vsetko v kombinacii s termalnou vodou spustilo nenormalny obrat v stave pokozky k lepsiemu. boli sme tam iba 2 tyzdne, nakolko nas vyhnali o tyzden skor domov. dovolim si tvrdit, ze odchadzal domov zlepseny o 90%. ak by nam dali cas este tych 6 dni, co sme mali do konca pobytu, odisiel by cisty.

@janulaxyna momentalne ju mam doma zapozicanu a uvidim, ci syn bude mat exem nadalej stabilizovany, ak ano, hodlam sa ju zakupit.

30mamina3
5. máj 2012

pekny den všetkym mate niekto skusenost s biolampa D514 maju ju teraz v akcii ale neviem či je dobra či to nieje len neaka namotavka 🙂 použivate niekto biolampu aj pri nadche a kašli u detičiek,lebo v podstate potrebovala by som hlavne nato kedže sme alergici a často kašleme.dakujem http://www.couponzone.sk/sk/default.aspx?Campai...

kaselka
autor
6. máj 2012

@maca_p A to už nastálo, alebo len nejako prechodne? Ak nastálo, tak je to teda ako s väčšinou dobrých vecí čo tu na tom našom malom Slovensku máme.... 😠 . Hlavne, že každým rokom alergií pribúda, je to smutné.

kaselka
autor
6. máj 2012

@30mamina3 Asi Ti veľmi nepomôžem, no ja na Tvojom mieste by som si preverila, či má nejaký certifikát lekárskeho prístroja ako napr. Biostimul a asi ho má aj Zepter. Predsa len ide o Vaše zdravie a tu sa asi šetriť neoplatí. Veď dnes je trh zaplavený kadejakými "super výrobkami" tak by som bola opatrná. V každom príp. dobrú biolampu môžem len odporučiť. 😉

kaja73
6. máj 2012

@30mamina3 chapem ze cena je suprova,ale ozaj nemas garantovany ucinok.
my sme radsej investovali do kvality-overenej aj v skolkach na SK a kupili sme toto http://www.biolampa.info/product/biolampa-lienk... je to presne aj na tu imunitu-co chces v prvom rade-,je prenosna,takze len pripevnis dietatu na hrudnik a ono s nou vie behat.
My sa nou nasvecujeme cela rodina už takmer rok a pol a radsej nic nepoviem, aby som to nezakrikla.
Odklikni si v tom linku projekt ZDRAVA SKOLKA a potom reflex na markize.
da sa kupit aj na splatky. U nas to bol Vianocny darcek.

akinorev30
11. nov 2012

@30mamina3 Ahoj, videla som, že si dávnejšie chcela kúpiť biolampu D 514..........ak ste ju kúpili ste s ňou spokojná?My sa chystáme ju kúpiť, ale nie som si istá. Ďakujem za odpoveď. Veronika

30mamina3
11. nov 2012

@akinorev30 ahoj nie nakoniec som nekupila takže neviem povedat či je dobra

jarmila55
13. máj 2013

Tiez som uvazovala nad D 514, ale co sa predava prislis lacno asi to nebude moc dobree som si myslela. Tak som si ju kupila cez zlavovy portal, za 140 €, ze vyskusam vsak do 7 dni sa to da vratit som si povedala .. Prislo mi to po paar dnoch. Skusala som to cely tyzden, ale pripadalo mi to ako keby som si svietila obycajnou ziarovkou z lustra. Nakoniec som to vratila este v skusobnej lehote. Potom som este hladala ďalej a našla som túto biolampu za 330€, ktorá mi neprišla ako šmejd. http://www.zdravotnickepomocky.sk/biolampy/Bion... Tiež som si ju objednala, stala 2x tolko ako ten šmejd, ale rozdiel bol hneď vidieť ked som si nasvietila dutiny. Účinok bol oveľa lepší. Aj som si ju nechala. Okrem toho som dostala až 7 farebných nástavcov. Používam však len žltý a červený najčastejšie.

blue99
14. máj 2013
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

kúp si gelly/prírodné/ na nezaplatenie... 🙂

samanka_alice
15. máj 2013

Kamarádce to pomohlo, ale pak se to zas zhoršilo ,je to složité.