Krvná podliatina po týždennom odbere krvy

feriva
18. júl 2012

Potrebovala by som sa poradiť. Presne pred týždňom mi brali krv. Po t ždni mám presne v mieste vpichu krvnú podliatinu, ktorá zostáva. Je to prirodzené alebo vpichom ihlou sestrička niečo narušila? Ešte sa mi to nestalo, mávala som po vpichu modriny, ale takú krvavo- fialovú podliatinu ešte nie, akokeby to stále pod kožu krvácalo? neviem... mám to ako je lakeď na pravej ruke v jamke, neviem čo tam sa mohlo porobiť. Treba zájsť k lekárovi? Ďakujem.

liz_lemon
18. júl 2012

@feriva je to uplne bezne, asi ti praskla zilu, mne sa to stava casto, niekedy to trva dlhsie kym to zmizne

feriva
autor
18. júl 2012

a ako dlho to trvá kým sa prasknutá žila zahojí?

kris557
18. júl 2012

@feriva mne večne prepichnú žilu málokedy som bez modriny. No taký týždeň - dva týždne, to sa ti postupne vstrebe 🙂

feriva
autor
18. júl 2012

Ďakujem vám... 😉 😉

zuzulienka1973
19. júl 2012

Skus si to natierat mastou Heparoid,sa si to tiez robim

tinki
19. júl 2012

@feriva môže byť, že teraz máš prepichnutú žilu, ale modriny ak máš stále po odbere, tak je to tvoja chyba, lebo po odbere, treba silno tlačiť na miesto odberu. Potom zaručene modrinu mať nebudeš..

gabuci
19. júl 2012

Postupne sa ti to vstrebe.Netreba sa znepokojovať.Záleží aj od sestričky ako vie zobrať krv.U obvodnej ked mi zooberie väčšinou mi ostáva taká modrina,týžden až dva,postupne to zbledne.Gynekologička ked mi zobrala,aj to som ťažko našla,kde ma pichla.A to bolo smiešne,že jej som sa pozrela na ruku a ona mala takú strašne veľkú modrinu 🙂 Ináč mne to neprekáža,ked to tam mám,hlavne aby výsledky boli OK. 😉