Manželovi sa spravila hrčka na semenniku

butterfly333
14. sep 2014

Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.

ammellia
14. sep 2014

@butterfly333 paneboze, to je hrozna nezodpovednost z jeho strany :( Moj manzel si nasiel malu hrcku, tiez sa chvilu odhodlaval, ale isiel na vysetrenie. nastastie to nebolo nic vazne.
skus ho objednat k urologovi a normalne ho tam dotiahni.

nini1010
14. sep 2014

Bohuzial mnohi chlapi su takyto.viem ze nepomozu prosby ani hrozby.kedze je to tak tak by som na to sla v zaujme jeho zdravia vydieranim.je to hnusne ale spravila by som to kedze je to uz take obrovske.nebudem co ja viem sexovat,prat,varit pokial nepojde k lekarovi.pokial je to jedina cesta ako ho tam dostat tak to sprav lebo tu moze ist naozaj doslova o zivot.

kafedame
14. sep 2014

Ahoj,na jednej strane ho aj chápem,že sa bojí,aj ja by som sa bála ☹ Ale nejako ho musíš donútiť.Viac ti neviem poradiť,držím palce,nech to zvládne a odhodlá sa ísť k lekárovi.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@nini1010 Ja viem že on je veľmi tvrdohlavý nedostanem ho tam už som ho raz objednala no neprišiel tam. On to skrátka nechce vedieť. Lebo vie ako dopadla jeho mama aj otec. No možno to nebude nič vážne no ma aj príznaky on si myslí že je to rakovina prostaty. Čítala som o tom a má aj niektoré príznaky. Močì krv slabý prúd moču bolesti v chrbtici a už veľmi dlho je veľmi chudy. Neviem nič ho k doktorovi nedostane.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@kafedame Dakujem za podporu. No on je veľmi tvrdohlavý. Dnes sme sa o tom bavili a aj som mu to nahmatala od toho jedného semennika idú ako by žilky a z toho ta trčať. Také dosť už veľké neviem no za dva roky to narástlo z ničoho na veľkosť ďalšieho semenniku. Bojím sa no chápem ho prežil to s mamou 3roky na onkológii.

maznacik007
14. sep 2014

@butterfly333 nuz ak ma taketo príznaky ako pises a odmieta ist k lekarovi tak potom nic len si zacni pozerat na nete ako vybavit sirotske a vdovske vytlac tlaciva, pripadne si pozri ponuku pohrebníctiev ..
mozno je to pritvrde ale tak mna proste napadla len ta scenka u lekara v ceskej klasike dedinko ma strediskova

ak ma rad teba a deti tak len kvôli vam sa mal liecit ... ktovie ci aj tak neni neskoro ...

nini1010
14. sep 2014

@butterfly333 na kazdeho muza nieco plati,aj na toho najtvrdohlavejsiehi.co to je musis vediet najlepsie ty sama ale velmi rychlo nieco vymysli lebo fakt netusim co ine ako to co tusis by ta hrcka mohla byt.takymto tempom tu o dalsie dva toky uz nemusi byt tak konaj a hodne rychlo

butterfly333
autor
14. sep 2014

@maznacik007 Máš pravdu no hovorím mu to už dva roky od kedy si to nahmatal. No on nechce ísť je to márne. A to ma len 37r.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@nini1010 Vieš a nemám sa s kym o to poradiť kto by mi pomohol čo a ako. Myslíte že by ma nejaký doktor vypočul a poradil? Lebo fakt ho tam neviem dostať. A keď to za dva roky takto narástlo a veľmi často máva bolesť v chrbtici myslela som že kríže prechladnuty ale stále a tak často a čo ta krv v moči? Ma to pár dní potom je kľud pár mesiacov a zasa no neviem či to nemáva aj častejšie len mi to nechce povedať. Už koľko krát mi vravel že on radšej zomrie ako by sa mal liečiť. Viem je to nezodpovedné no obaja rodičia mu zomreli na rakovinu a vie ako mama 3roky trpela a čo ich to stalo finančne on to už zažit.

maznacik007
14. sep 2014

@butterfly333 a on pracuje .. lebo by ho mohol zamestnavatel poslat na prehliadku alebo by som skusila zajst za jeho vseobecnym lekarom ale tak zasa pokial ho tam nedotiahnes je ti to figu platne ...

mozno skor za psychológom niekde sa poradit ... alebo mu povedat ze liecbu moze odmietnut nikto ho nutit nebude len chces mu ulavit a mozu mu dat aspon nieco od bolesti ...

natalienka12
14. sep 2014

@butterfly333 rakovina semenníkov má veľmi dobrú prognózu vyliečenia, ak sa zistí včas. To, že si manžel našiel hrčku, nič neznamená, ale na vyšetrenie by ísť mal. Nikto mu nedokáže stanoviť diagnózu cez internet, jedine lekár sonografickým, prípadne ďalším vyšetrením. Takže nech to neodkladá je to v záujme celej vašej rodiny, zvlášť ak majú karcinóm v RA. Určite treba ísť. Držím palce.

nini1010
14. sep 2014

@butterfly333 vies co ti poviem?bez urazky tvoj muz je zbabely nezodpovedny slaboch!!!rozdrapila by som ho ako hada a mal by po celom probleme s rakovinou!ma zenu, 2 deti a zaujima sa len o to aby sa to nedozvedel,aby sa nemusel liecit!slaboch jeden!co bude s potom s vami,kto sa o vas postara!?to ze deti budu bez otca to ho nezaujima??nehnevaj sa je to totalny sebec.normalne by som sa nasrala,fakt vybavila tie papiere na sirotsky a vdovsky,zalozila ucet kde budete setrit na jeho pohreb a vsetko to polozila do kuchyne na stol!nechcem byt hnusna a bezcitna,toto je vazna vec a verim ze ta to trapi ale bud urobis nieco takto radikalne aby si nim zatriasla a on sa spamatal alebo sa pozeraj ako bude chradnut.ak sa tak strasne udajne boji smrti tak ho s nou konfrontuj zoci voci.

maartinkaa
14. sep 2014

@nini1010 z huby si mi to zobrala, aspon to nemusim pisat ja 😝

butterfly333
autor
14. sep 2014

@natalienka12 Dúfam že to nieje nič vážne no za dva roky to dosť narástlo. Je presne ako jeho otec ten ju mal tiež neliečil sa a zomrel. Jeho mama sa liečila veľa ich to stalo finančne aj psychicky a on bol stále pri nej keďže otec to nezvládal a on nechce tak trpieť. No ďakujem vám za radu podporu.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@nini1010 máš úplnú pravdu áno je slaboch a neberie na nás ohľad. A hlavne na deti co potom ja sama s deťmi. Už mu to vycitam no nič nezaberá. Ešte aj dlhý máme no keď sa mu niečo š
stane si to môžem hodiť. Nie naozaj ale neviem čo potom. Ako môže byť niekto taký?

piacere
14. sep 2014

môj otec zomrel na rakovinu, keď mal 40rokov.... od prijatia do nemocnice (keď už sa rakovina prejavila bolesťami) do konca jeho života to boli dva týždne. Všetci lekári vtedy svorne prikyvovali: "keby prišiel skôr". Keď ho prijali a zistili, že je to rakovina, bol už v štvrtom štádiu - poslednom.

Ak mu záleží na tebe a vašich deťoch, tak strach má ísť bokom a už dávno mal byť u lekára. Ak to takto narástlo, ktovie v akom štádiu to už je.
Každý sa zľakne, každý začne v hlave riešiť možné aj nemožné, ale už nie je sám, na svete je niekto, kto ho sakramentsky potrebuje, tak mu odkáž, nech si dá v zrkadle jednu cez hubu, nech sa spamätá a odkráča na vyšetrenie.
Ja som mala ako 16-ročná nezhubný nádor v prsníku. Od veľkosti čerešňovej kôstky do veľkosti slepačieho vajca to narástlo v priebehu štyroch týždňov. Tiež som najprv mlčala, lebo som sa bála, ale keď to začalo naberať gigantické rozmery, musela som s pravdou von. Ktovie, ako by to skončilo, keby som tvrdohlavo ututlávala. A to som bola "hlúpa" pubertiačka, od života ktorej nebol závislý žiaden iný život.

Držím palce.

zibi
14. sep 2014

@butterfly333
http://www.alphamedical.sk/sk/Pre-pacientov/Chc...

musi ist k lekarovi ..je to fakt vazne a ziadna sranda... toto co on ma sa neda nadlahcovat, a nikto ti tu nepovie, ze moja,nic to nie je a je to ok, isto to je daco ine... ☹
tazko sa to cita, ze je taky nezodpovedny a radsej zomrie ako by prekonal svoj strach z lekara a choroby.
Spytaj sa ho ci chce zomriet a opustit vas? Chod mu na city, ze ho potrebujes ty a deti, plac, urob hystericky zachvat, hocico, len nech uteka k doktorovi..keby isiel hned, uz ste na to mohli spominat ako na zle obdobie vo vasom zivote.. toto je uz skutocne vazne !!! a moze mu ist o zivot. drzim fakt silno prsty

ada12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denka01
14. sep 2014

skusila by som to asi takto: nasla by som si na internete nejaky pribeh o niekom kto to vstko prezil hlavne s dobrym koncom a dala mu to precitat. Urcite su viac takych pribehov a aj keby to bola rakovina tak je velmi dobra liecitelna. To ze jeho otec aj mama zomreli na rakovinu nemusi aj on. Drzim palce

butterfly333
autor
14. sep 2014

@piacere To ma mrzí čo si si musela prežiť aj strata otca. A koľko ubehlo od kedy on sám zistil že mu niečo je a čoho mal rakovinu prepáč že sa pýtam no mám strach o muža ak je to rakovina.

piacere
14. sep 2014

@butterfly333 ložisko bolo vraj v pľúcach, ale s istotou to nevie nikto, pretože keď ho poslali na ct, mal už 12 nádorov na mozgu, nádor na pľúcach, nádor na pečeni a metastázy po celom tele.
Otec sa nikdy na nič nesťažoval, aj do tej nemocnice bol prijatý na neurológiu s bolesťou chrbta. Ten nádor na pľúcach mu totiž začal spôsobovať bolesti medzi lopatkami a vystreľovalo mu to do ruky, preto si obvodný myslel, že chrbtica.
Dnes, po toľkých rokoch, som ale presvedčená, že nejaké bolesti, či aspoň minimálne príznaky musel mať, ale zanedbal ich. Tiež bol ten typ, že k lekárovi ho dostať bolo ťažké.... Takže v tom poslednom štádiu musel mať veľmi silné bolesti, keď dobrovoľne nacupital k obvoďákovi....
V žiadnom prípade nenechaj muža takto.... Potrebuje lekára a liečbu, tu už proste nie je cesta späť....
Môjmu otcovi už ani nedávali chemo, bola zbytočná....

butterfly333
autor
14. sep 2014

@ada12345 No neviem čo sa stalo Hugovi . No môjho muža tam nikto nedostane. Viem raz mal úraz kolena nechcel si ho dať operovať lebo mal šľachy a chrupavku poškodenú tú mu vymenili. A asi dva týždne po operácii si prestal cítiť nohu a to je už od roku 2009. A to mi vyčíta že som ho tam poslala na operáciu. Od vtedy je s nohou horšie rehabilitácie nič nepomohlo. Má ju od kolena odumretu mŕtvu necíti si ju. A za to môžem ja on nechcel ísť na operáciu. Tak ani teraz ho nikam nedostanem.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@piacere aj muž máva bolesti v chrbtici kolko krát sa nevie postaviť z postele. Neviete no on je taký hlúpy že k lekárovi nepojde.

aduskatt
14. sep 2014

k tomu len toľko, máme to za sebou a máme syna, tiež sa to nepodchytilo úplne na začiatku, ale podhcytilo sa. Scenár rovnkaý, nejdem, nedjem, až zrazu prestalo z dňa na deň chodiť a to rozhodlo. Držím palce

iveta71
14. sep 2014

Prinúť ho nasilu ísť k urológovi. Môj syn tiež mal hrčku veľkú ako vlašský orech, bál sa neskutočne a veru liečili ho pol roka antibiotikami. Bolo to našťastie z nachladnutia ale veľa som o tom čítala a tvoj manžel môže mať nádor, ktorý vôbec nemusí byť zhubný, len to treba čím skôr vybrať, aby sa zhubným nestal !! Vraj je to u chlapov bežné a lekári to vedia úspešne vyliečiť, len sa to nesmie odkladať.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@aduskatt tiež mal manžel podobný problém s hrčkou??

butterfly333
autor
14. sep 2014

@iveta71 Som rada že je váš syn v poriadku. No toho môjho tlka tam nik nedostane neviem možno to nieje nič zlé. No za dva roky to tak narástlo. A tie bolesti v chrbtici krv v moči.

aduskatt
14. sep 2014

@butterfly333 no, ono sa tomu už akosi nedalo hovoriť "hrčka"

iveta71
14. sep 2014

@butterfly333 Však to, treba ísť čím skôr, vygoogli si články na tú tému, nie je to sranda. Keby išiel hneď, odstránili by mu to a nemalo by sa čo zväčšovať. Chlapi sú horší ako malé deti - mala by si na neho použiť nejaké ženské triky, nejaké citové vydieranie, že nechceš o neho prísť a tak. Trochu to otočiť, že ty si vlastne tá, čo trpí. Nie je to naozaj sranda, nemala by si to tak nechať. Veľa vecí sa dá na začiatku podchytiť a zachrániť. Nerozumiem takémuto prístupu zo strany mužov, strach je silnejší ako pud sebazáchovy?