Náhle tŕpnutie rúk po pôrode

1st_time_mum
16. jan 2013

Ahojte maminy,

chcem sa spytat, ci niektora z vas ma skusenosti s trpnutim ruk, resp prstov, ale po porode. Vsetky diskusie ohladom tohto su tu ale pri tehotenstve. Ja som tri mesiace po porode, a tieto priznaky ma prepadli uplne nahle, zo dna na den, resp noc. Skusenosti s karpalom v rodine mame, manzelovi uz operovali na to obe ruky, on si mysli ze to je urcite ono, no mne sa nezda ze by sa priznaky zjavili tak nahle, ked do teraz som mala uplny pokoj... Velmi pekne vam dakujem za reakcie.

zvedavamt
16. jan 2013

moze to byt nepriamo od chrbtice, len ty vies, ci ta dakde taha, pobolieva
alebo problem s krvou, hustejsia,prekyslena robi svoje - mas dostatocny prijem vody? kavicka? sladkosti ? polotovary? kolko denne cerstvej zeleninky ? denny pobyt na cerstvom vzduchu ? stres ci relax ? dýchanie ? unava?
odpovedz si na tieto otazky a vies co mas poriesit, ak hned nekces ist k lekarovi
drzim palce, nech odtrpnu

sisaha
16. jan 2013

@1st_time_mum moze to byt krcna chrbtica..skus neurologa..

maser
16. jan 2013

Životospráva ja na mieste. Tieto problémy ale dosť často súvisia so stuhlosťou šije. Chod k masérovi v tvojom okolí, ktorý sa vyzná...Ja myslím že ti pomôže. Lekár ti da mozno ifuzie obstreky alebo lieky, ktoré majú niekedy také vedlajšie účinky o akých sa ti ani nesníva. Vlastne ked kojíš tak nedá.

matuskova003
17. jan 2013

ja to mavam ale na nohach , presne od porodu ... zrazu mi strpnu a neviem sa ani pohnut musim si rychlo sadnut a počkat par sekund...

adka0029
17. jan 2013

@maser
Ahoj, je mozne ist k maserovi ked kojis? Mne to nebolo doporucene. Alebo existuju nejake specialne masaze pre kojace maminky?
Dakujem

maser
17. jan 2013

@adka0029 O žiadnej kontraindikácii neviem. A kojace mamičky masírujem , akurát s neutrálnym rastlinným olejom. Čiže nepridávam žiadne silice do oleja. Inak bez problémov. A kto ti to neodporučil lekár? By ma celkom zaujímal dôvod.

matuskova003
17. jan 2013

@adka0029 ja som bola na masaži počas kojenia 🙂 a strašne dobre mi to padlo , pomohlo ..

adka0029
17. jan 2013

@maser
Ahoj, kedze to nepatri do temy, pisem ti ip