Rozšírené chlamýdie pneumo. Máte s tým skúsenosti?

zvedavamt
18. feb 2008

mám to potvrdené na pľúcnom aj z hygieny, že je čoraz viacej prípadov. mne to potvrdili z krvi min týždeň. som šoknutá,že sa na liečbu Dr vykašlal,bo som to uz vraj prekonala.
po prečítaní časti prípadov na českej str chlamydie.info viem, že by som mala podstúpiť zložitú a dlhodobú liečbu,ale kto mi tu pomôže? máte niekto skúsenosť s týmto ochorením?

durdik
22. feb 2008

Vcera som sa dozvedela od doktora (zacali sme chodit do centra asistovanej reprodukcie, lebo sa nam rok nedarilo otehotniet,chceme druhe dieta), ze mam chlamydie. Brali mi krv na podrobny rozbor a manzelovi spermiogram, ktory dopadol zle. Podrobne vysledky este nemame, lebo na konzultaciu ideme az o dva tyzdne, kde zhrnu vsetky vysetrenia a navrhnu postup. Nerozumiem jednej veci, v novembri 2007 som si dala u svojej gyn. porobit vsetky zakladne vysetrenia - kultivaciu, cytologiu a aj chlamydie a vsetko som mala v poriadku. Robila to zo steru z krcka maternice.
Tak som sa ukludnila, ze je aspon toto o.k., lebo pred 7 rokmi sme mali chlamydie a tri mesiace sme sa toho nevedeli zbavit. Predtym nez sa nam narodilo prve dieta som si dala opat skontrolovat chlamydie, a vysledok zo steru bol v poriadku. Aj teraz som mala ster v poriadku ale z krvi bol pozitivny.
Tak comu verit?
Mala som tie chlamydie aj predtym? Som uplne zufala. Od vcera som troska. Doktor povedal, ze je to jednoznacne na umele oplodnenie. A moze to mat aj moja dcera? Ked budem mat vysledky na papieri pojdem k pediatrovi a dam porobit aj dcere testy. Priznaky som nemala a nemam ziadne. Ani manzel.
A budem trvat na vysetreni aj na tie mycoplazmy.
Vela bab tu pisalo, ze im robili len tie stery. Ale co z krvi? Netreba to podcenit, lebo tie nasledky nestoja za to. Ja som sa spoliehala na tie stery a teraz mozno kvoli tomu uz nebudeme mat babo. ☹ ☹ 😢 😢

mokuska
14. jún 2008

mila durdik nemusis na strachovat,chlamydie mozes dostat aj od lastoviciek tak ako cela moja rodina minuly rok,liecili sme sa antibiotikami a z toho bola imunologicka tiez v soku,ale bolo tak horuco,ze nam padali od horucavy na balkon a ja som ich musela vyhadzovat do vduchu lebo boli dezorientovane,ak mas nejake dlhotrvajuce problemy musis ist za imunologickou a trvat na krvnom vysetreni,ktore vsak trva dost dlho.

denisa19
10. okt 2008

ahojte vsetky. Bola som na vysetreni u mojho gynekologa a ten mi povedal,ze nemam dobre vysledky.Mozno to bude krcok tak ma poslal na onkologicke vysetrenie.Tam mi robili stery vsetko dobre,len urogenitalne mycoplazmy som mala zle.Tak mi predpisal antibiotika ofloxacin uzivame ho aj s manzelom.Trochu som sa toho zlakla.Este mi budu robit vytery ,ci zabrali lieky.O takychto veciach som nic doposial nepocula mam aj strach.Chcela by som este otehotniet. Viete mi blizsie k tomu nieco povedat?