Starostlivosť o pleť v tridsiatke

xlucia
12. jan 2012

ake kremy pouzivate na suchsiu plet s prvymi vraskami, hlavne okolo oci?
alebo uz pouzivate aj nejake sera?
s cim mate dobre skusenosti
a tiez malujete sa denne?

gumimaci
12. jan 2012

@xlucia kremy pouzivam uz roky nivea na suchu a citlivu plet. Chodim ku kozmeticke na masaz tvare, a ona mi sem tam dava nejake masky a sera a neviem co. Ona ma vzdy ukeca na nejaku blbost 😀 Malovat sa pri mojom malom tornadu nemam velmi cas, max. make-up.
a kebyze som strasne bohata, tak sa nebranim botoxu a podobnym kozmetickym zlepsovakom 😉

desszi
12. jan 2012

@xlucia dlho som pouzivala kozmetiku Nivea, cca od 30 rokov pouzivam Vichy, s malou prestavkou pocas materskej, ked ten prijem znacne klesol, ale potom som sa k nemu vratila, vacsinou sa obdarujem na nejaky sviatok. Aj z tej rady pouzivam zatial tie slabsie verzie a postacuju, som s nimi velmi spokojna. Sera som zatial nepouzivala ziadne. Malujem sa ako kedy, nie je to denne - asi tak 3-4x do tyzdna. A pouzivam make-up Vichy - ten som pouzivala vzdy. Zatial na vrasky okolo oci nepouzivam specialny krem - vzdy pouzijem ten co si davam na plet.

xlucia
autor
12. jan 2012

@desszi ktore vyrobky presne pouzivas? mas suchsiu plet?

desszi
12. jan 2012

@xlucia ano mam suchsiu plet, pouzivam Vichy Aqualia Thermal Legere - to je ten lahsi, maju aj Rich verziu, ale ta mi bola mastna. Tento kremik som pouzivala, lebo sa da pouzit aj na noc, takze vlastne som si nemusela kupovat nocny krem. A teraz som na skusku zobrala Vichy Aqualia Antiox - tiez je to 24 hodinovy krem - som s nim takisto velmi spokojna.

desszi
12. jan 2012

@xlucia inak skusila som aj kremy Doliva, neboli zle, ale zdali sa mi mastne a pomalsie sa vstrebavali

xlucia
autor
13. jan 2012

@desszi ja mam eucerin aqua porine, vyborne hydratuje, ale nie je na vrasky

desszi
13. jan 2012

@xlucia eucerin je dobra kozmetika, moja mama sem tam pouziva, tiez na striedacku s Vichy, samozrejme ona uz tie pre zrelu plet. ja som este eucerin nemala s vynimkou oleja proti striam na brusko ked som bola tehu 🙂

albireo
14. jan 2012

@xlucia tazko radit, budes musiet vyskusat sama. kazdemu sadne nieco ine. A neplati,ze cim drahsi produkt, tym lepsi efekt.
Najlepsie je poradit sa bud v lekarni alebo u kvalifikovaneho personalu v parfumerii, vypytat si vzorku kremu a ak to bude fungovat a pripadne nedostanes alergicku reakciu, krem kupit.
Uz 3 roky pouzivam hydratacny krem od Shiseido, som spokojna.
Co sa tyka dekorativnej kozmetiky, cez bezny den pouzivam len mascaru, niekedy ceruzku. Na slavnostnejsie prilezitosti pridam ruz..

katrinka8
14. jan 2012

Ahoj, ja pouzivam kozmetiku L´Oreal, aj pletovu aj dekorativnu, a som spokojna 😉 Obcas prestriedam s Biodermou z lekarne. Licim sa vtedy, ked idem von (z bytu myslim). Pouzivam vtedy make-up, spiralu a ceruzku na oci a balzam na pery. Kazdy vecer (za akychkolvek okolnosti a vzdy) sa odlicujem. A parkrat do tyzna (podla potreby) pouzivam peeling, obcas cistiacu masku.
Ale mam kamosku - kozmeticku a ta si kupuje kremy proti vraskam pre vek 50+ . Kukne zlozenie a vidi, ze vlastne obsahuju viac kolagenu, ci coho to, ako tie pre tridsiatnicky. Vlastne posobia intenzivnejsie. A plet ma krasnu 😉 Ale ako tu uz bolo povedane, treba si najst tu svoju kozmetiku, kazdemu vyhovuje nieco ine. Ale skusena kozmeticka by Ti mala vediet poradit, aky typ (nemusi to byt zrovna znacka) kozmetiky je dobry pre Tvoj druh pleti.

sisaka
15. jan 2012

ja pouzivam cez den Skin.energetic a na noc Age fitness power 2 obidve od Biotherm a som spokojna, ale ako baby pisali musis vyskusat na sebe.
Nemalujem sa.

lilienlilly
15. jan 2012

Ahojte ja pouzivam marry kay vsetko sera okolo oci.kremy. Masky proste vsetko cistenie tonikum a som spokojna

lilienlilly
15. jan 2012

Sisaka od skin mam zehlicku na vrasky a tie ampulky kolagen a hydr krem,ale nechce sa mi to zazehlievat-(

xlucia
autor
17. jan 2012

@lilienlilly ta znacka sa mi zda dost draha

xlucia
autor
17. jan 2012

@katrinka8 no 50plus, to sa mi zda privela, aj ked mam suchu plet

lilienlilly
17. jan 2012

@xlucia veru aj je a z kremu som sa vyhadzala.

katrinka8
18. jan 2012

@xlucia - no, ja sa zas do toho velmi nerozumiem, ale je pravda, ze kamoska ma normalnu plet (cize nie suchu ani mastnu) a navyse zije v Barcelone, kde je iny vzduch, takze to asi tiez ma svoju vahu v tomto. Ale asi by som skusila sa poradit s nejakou kozmetickou skusenou - ak k nejakej chodis, tak o to lepsie, pozna Tvoju plet. Ak nie, tak neviem, ci sa da po prvom raze hned poradit... Ono tych vyrobkov je naozaj vela a je tazke si vybrat...

kamilka22
19. jan 2012

baby, teraz nechcem vyzerat, ze na sebe setrim, prave naopak, pravidelne som chodievala na lekarsku kozmetiku /mala som problemovu plet/, dopriala som si kremy od la rochay /tak sa to tusim pise, dostat v lekarni, su dobre/. Ibaze teraz akosi nemam vela casu a ani penazi nazvys. Kamaratka mi povedala, ze jedna jej znama pouziva kremy Iseree z LIDL, ze na ne neda dopustit. Tak som si povedala, ze za pokus to stoji. Skoro som odpadla z tej ceny, ze 2 € - priblizne, nocny a tak isto aj denny krem. Obsahuje Q 10 a kyselinu hylauronovu a poviem Vam je fakt super. A konecne na nieco nemam alergiu. Malovat sa nemalujem denne, ale min. 4 -5 krat do tyzdna. podla toho, ci niekam idem. Sera zatial nepouzivam, ale rozmyslam, ze skusim nieco od vichy /mala som od nich kremik a bol super/.

adriana7
19. jan 2012

@xlucia , ja od 30-ky používam zn. Skeyndor, je to španielska značka, kupujem si ju u kozmetičky v salóne, cenovo nie je nejak extra drahá, ale je úžasná, majú krémy, séra aj dekoratívku, ja už máločo kúpim inej značky...@katrinka8 , kamoška ju nepozná, keď je z Barcelony?
...ak vám môžem doporučiť, tak s pleťou je najlepšie ísť po radu skúsenej a vyhľadávanej kozmetičke...veď ak sa vám zdá krém drahý, nemusíte si ho kúpiť, ale mne napríklad kozmetička podľa zloženia krému povedala, čo je fakt škodlivé, podľa toho si môžete potom nájsť krém v dobrom zložení a vo vašom cenovom pásme 😉

ichbinich
19. jan 2012

Ja potrebujem kremy podla rocneho obdobia: uplne lahky hydratacny v lete, trochu mastnejsi na jar a jesen a v zime este mastnejsi, resp. na citlivu plet. Momentalne mam Niveu. V lete som mala tu Aqua seriu (zabudla som presne meno), teraz mam Silk Comfort. Pouzivam aj kozmetiku Yves Rocher, teraz mam nocny krem, ale tu seriu uz zrusili, ta bola na prve vrasky.
Ja mam iba mimicke vrasky okolo oci, to je vyhoda tych kil navyse, ze nemam vrasky 😀 Na oci pouzivam Niveu, a z casu na cas, ked sa mi podari spravit si peeling a dat masku, tak na oci si dam to serum z DMka. Su to take male modre kapsuly, je ich myslim 5 v jednom baleni. Vola sa to myslim Augenkonzentrat. Tie su super, fakt vyzehlia tie vrasky.
Ja sa len pytam, co bude pouzivat ta kocka, co v 30ke pouziva kremy pre 50tky, ked bude mat sama 50? 😉
Ale kazdemu vyhovuje nieco ine.
Nemam rada kadejake drahe kremy z parfumerie (mavam vzdy vzorky v casopise), tie su strasne parfemovane a zvycajne nie su o nic lepsie ako Nivea. Co som vobec nezniesla, bolo Clinique. Smrdelo to ropou a moja pokozka to nezniesla, a to som mala tu Dramatically different moisturizing lotion, co je vraj tolko testovana a vhodna pre vsetky typy pleti (a to nemam citlivu plet).
Ale Jezisko mi doniesol poukazky na kozmetiku, tak uz si "iba" dohodnut babysitterku a terminy a mozem sa ist dat rozmaznat. 🙂 Lebo kolkorazy sa ledva stihnem osprchovat, nieto ste peeling a masku, takze z odporucaneho raz za tyzden byva aj raz za mesiac ☹

Malujem sa iba ked niekde ideme. Lezie mi na nervy, ze sa namalujem za 3 minuty, ale kym sa toho vecer zbavim, tak prejde 15 minut. A to mam kadejake zevraj profesionalne odlicovaky a cojaviem co.
Ked ale rano vyzeram hrozne, mam od Maybelinne Miracle Skin Perfector. Ten som kupila na slepo a je super. Je to ako tonovany denny krem, ale silnejsie. V principe je to skrizeny hydratacny denny krem s makeupom. Bohuzial sa osuchava, teda nie je vodeodolny, ale aspon sa da trochu rychlejsie vecer umyt 😉
Mne sa totiz casto robia hrozne cervene vyrazky, ze vyzeram ako pubertacka. Tento kremik na to a hotovo 🙂 Nevidno napatlanie ako makeupom, ale naozaj aj tvar rozziari a vyrazky zakryje. A funguje aj ked vyzeram ako zombie od nevyspania 😉 Je svetlejsi a tmavsi podla farby pleti, ja som bledula, ale ten bledy mi pasuje 🙂

li_la
19. jan 2012

@xlucia Mňa sa to síce ešte netýka, aj keď niekedy mám pocit, že sa mi robia neprimerané vrásky k môjmu veku... no zákazníčky si chvália toto - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150575...

ichbinich
19. jan 2012

Oprava:
ten Mirackle Skin Perfector je od Garnier. Daily all-in-one B.B. cream:
http://www.garnier.de/_de/_de/our_products/prod...

xlucia
autor
20. jan 2012

@ichbinich aj ja musim menit krem podla rocneho obdobia. no ale ku kozmeticke kvoli tomu nepojdem 😎

xlucia
autor
21. jan 2012

@adriana7 a co je tam fakt skodlive? podlacoho si vyberas?

adriana7
23. jan 2012

@xlucia , viem napríklad, že parabény, všetky ropné deriváty a tak, môžem zistiť viac

adriana7
23. jan 2012

@xlucia , a ešte ma napadlo, že teraz letia krémy s ureou, no neviem, s močom by som sa ja nikdy neumývala ani nenatierala...čo patrí do wecka, nepatrí na tvár 😒

natasole
23. jan 2012

u kozmetičky som nikdy nebola 😒 , vôbec sa nemaľujem a krém si dám párkrát za týždeň 😉 . Čo sa týka škodlivosti, keď kupujem - pre seba i pre bábo - tak prednostne organic kozmetiku. Kvalitou i cenou sa mi vidí Alverde v DM-drogerie, ale nedávno mali bio len za dáke 4eurá dokonca i v Lidli - night krém Suhada s avokádom - keďže sa málo natieram, hneď som videla efekt - dobre zjemňuje a hydratuje (v červenej tube).

lululka555
23. jan 2012

ja pouzivam kozmetiku AVENE,micerelnu pletovu vodu,ta je super aj na odlicovanie,a kremiky...🙂

bets
23. jan 2012

pouzivala som Vichy, potom moj krem prestali vyrabat a iny mi uz nesadol. presla som na avene. ale nedavno som na noc zacala pouzivat cisto prirodny krem resp. balzam (saloos), vyborne premastuje a nedrazdi pokozku. natieram tym aj detom problematicke miesta na pokozke. tento krem je aj lacnejsi ako krem od Vichy a Avene. zistila som, ze nie vsetko drahe je aj najlepsie.

xlucia
autor
23. jan 2012

@natasole alverde mi nesedi, a z lidlu nechcem kozmetiku ani vidiet. raz som skusila, paradne som sa vyhadzala. ja som atopik, radsej mam veci z lekarne

xlucia
autor
23. jan 2012

@bets kolko stoji ten balzam?