Vrásky

kwetina666
22. sep 2014

Baby prosím vás o váš názor, skúsenosť ako zatočiť s vráskami. V poslednej dobe mám pocit, že ich mám stále viac a viac, neviem čo s nimi.. Poraďte prosím čo robíte proti nim vy?

diskutujuci
22. sep 2014

@kwetina666 usmievaj sa a nemrač sa 🙂

nasta55
22. sep 2014

@kwetina666 neovplyvnis, genetika robi svoje 🙂

niki101988
22. sep 2014

@kwetina666 Neschudla si v poslednej dobe nejako výrazne? A ako bolo písané vyššie genetika robí svoje
Pravidelne sa o pleť treba aj starať lebo ona má tendenciu všetko vrátiť aj s úrokmi

ichbinich
22. sep 2014

@kwetina666: Kedysi som citala, ze taliansky recept proti vraskam: priber 1-2 kila 😉 😀

Ale teraz vazne, pravidelna starostlivost o plet a pleti vyhovujuci krem. Nemusi byt najdrahsi z parfumerie, staci aj z drogerie, pokial ho plet dobre znasa. Podla vsetkeho potrebujes nieco z kategorie anti-aging, vyslovene proti vraskam, casto s koenzymom Q10, hyaluronom na vyplnenie vrasok a pod. Daj si poradit. Resp. ak uz mas "tvoju" znacku, vyber si z tej istej znacky rad proti vraskam, to by si potom tiez mala znasat dobre. Kup si aj nocny krem a krem na vrasky okolo oci, ak mas problem s vraskami aj tam. Ak mas skor problem s opuchnutymi ocami, tak si vyber taky krem (alebo kombinuj: vecer jeden a rano druhy). Plet vecer ocistit, ci gelom, mliekom alebo obruskami je vec chuti. Tie nemusia byt znackove, to staci aj Balea z DMka. Potom naniest vecerny krem aj krem na oci. Rano plet oplachnut alebo ocisiti pletovou vodou, a naniest denny krem plus podla potreby ocny krem. Raz za tyzden jemny peeling a masku, maju aj protivraskove. Ak potrebujes "dat rychlo dokopy", odporucam serum, to sa dava pod krem.
A este - vela pit, hydratovat sa aj zvnutra.
Ja sice vrasky mam iba okolo oci (asi jedina vyhoda mojej nadvahy 😉), ale zato ine problemy (rozsirene pory, kuperoza). Ale hned spoznam, ked sa zacnem zanedbavat a nevenujem sa pleti denne, alebo ked vynecham peeling. A hovorim si, ze vrasky okolo oci mam aj tak preto, ze sa vela smejem 😉

kwetina666
autor
22. sep 2014

@diskutujuci 🙂 snažím sa, ale ako píšu
@nasta55
@niki101988 genetika robí svoje a vidím že je to tak.. neschudla som, ja som v tvári dosť chudá, nemám ju dostatočne napnutú..

@ichbinich ďakujem za rady, používam denný, nočný krém, pleť čistím, ale možno by to chcelo zmenu kozmetiky.. pleť mám dosť suchú, poobzerám sa po niečom. sérum nepoužívam vôbec

victory1
22. sep 2014

@kwetina666 Ja som zacala pouzivat na noc kokosovy olej, tiez mam suchu plet a je to viditelne lepsie aj na druhy den...ale zas, ked sa na to vykaslem dake tri-styri dni, je to take ako aj predtym..no...

demo
22. sep 2014

@kwetina666 jednoznačne omega3mastne kyseliny, vitamíny skupiny b, zinok a vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagenu. Viac tekutej stravy ako doteraz (polievky), avokado, ovsene vlocky, ryby (sardinky). Plus dobra kozmetika a ziadne mydlo

kwetina666
autor
22. sep 2014

@monkabr super díky 🙂

ichbinich
23. sep 2014

@kwetina666:
Mozno by pomohla zmena, to mas pravdu. Lebo ak mas aj po nakremovani pocit, ze mas tvar suchu, tak ti tvoj terajsi krem "nestaci", treba hladat iny. A to casto trva, kym najdes krem, co ti sadne. Plus teraz na jesen je plet ina ako v lete (aj ked tohto roku bohvieake leto nebolo), a zase ina je v zime. Takze treba menit kremy aj podla toho...
Aj ked mas suchu plet, peeling treba na odstranenie tej suchej pleti, aby krem mohol lepsie ucinkovat. Ale kup si jemny s co najjemnejsimi peelingovymi casticami, alebo rovno na baze ovocnych kyselin.
A dobre pise aj @demo, je to aj o strave, ale aj o strese a celkovej zdravotnej situacii.
Plet sa neda vymenit ako kosela, ale mozme si trochu pomoct 😉

nutrimas
25. sep 2014

@kwetina666 Velmi dolezite je dopriat pokozke dostatok "vlahy" zvnutra, teda prijimat dostatok tekutin, aj 3-4l denne, najlepsie cista voda + vyvazena strava, bohata na vlakninu, zeleninu, ovocie, 3omega mastne kys.
Na vonkajsie osetrenie niekomu vyhovuje kokosovy olej, inemu arganovy, pripadne sipkovy...Budete musiet zrejme toho poskusat viac, kym najdete pre Vas to prave ;)
Vnutorne si mozete pomoct uzivanim konopneho alebo mandloveho oleja, len pozor, najlepsi je 100% za studena lisovany, uziva sa 1KL rano a vecer. Pestry vyber rastl.olejov aj prir.kozmetiky najdete v nasej ponuke.
Do pozornosti by sme Vam este dali - na ocne okolie pupalkovy gel na vrasky RIA, ktr. je u nasich klientov velmi oblubeny.

virginia
21. okt 2014

Ahoj, tak ja mam osobne odskusane, ze najlepsie na vrasky je kyselina hyauloronova, retinol a kyselina glycoova. Hovorim o latkach, ktore mozes pouzivat aj doma. Samozrejmostou je hydratacia, ale ta sama o sebe tvorbu vrasok nezmierni.
Teraz na jesen je skvely chemicky piling, mozes zajst do salonu, ale bude ta to stat dost casu aj penazi. Ja si robim kuru doma s tymto kremom, a vysledky su uzasne:

http://www.vasakrasa.sk/cistenie-pleti/karin-he...

Aj napriek vyssej cene sa to oplati. Maju aj skvele serum s kyslinou hyaluronovou a tiez kremy s kyslikom a retinolom, nedavam linky, ale najdes si to na tej istej stranke. Zavisi od toho, kolko chces (mozes) investovat.

A ako dennu lacnejsiu starostlivost mozes pouzit toto:

http://www.vasakrasa.sk/pletove-kremy/jason-age...

Vitamin E je znamy ako spomalovac starnutia 🙂.

jankatinkakristinka
23. okt 2014

Obdivovala som staré babky, že mali pružnú pleť bez vrások.
Vrásky sú toho ako sa správame k svojmu telu. Uponáhľaný život, stres, starosti a človek sa zabudne radovať zo života., neje zdravú výživu, len samé polotovary, sušené polievky, mastnú stravu plnú tranz - mastných kyselín a pije samé sladké minerálky.

Treba spomaliť, radovať sa zo života, nestresovať sa, jesť stravu bohatú na vitamíny a minerály, veľa piť vodu a biť na čerstvom vzduchu. Vyhýbať sa zákuskom a iným akože sladkým dobrotám s cukrárne. Nie je to zdravé trpí pankreas, žalúdok a tím aj pokožka. Ak chcete sladké tak si to napečte doma, čokoláda, ovocie a hrozienka sú dostatočne sladké a majú kopec živín.
Koenzým Q 10 sa dá aj jesť v strave (Koenzým Q10 v potravinách)
Náš organizmus si z potravy na tvorbu energie berie toľko koenzýmu Q10, koľko potrebuje. Jeho hladina však s pribúdajúcim vekom klesá, čo prináša rôzne ochorenia. Žiaľ, tepelnou úpravou, varením a pečením sa z potravy stráca až 50 % koenzýmu Q10. Dôležitým zdrojom koenzýmu Q10 v potrave sú napríklad ryby, hovädzie a bravčové mäso, brokolica, špenát, čučoriedky, černice, paradajky, melón, pomaranč, červený grep, bôby, sója, fazuľa, pšenica, slnečnica, orechy, hrozno, víno... Keďže z uvedených zdrojov si chorý organizmus nedokáže vytvoriť požadované množstvo CoQ10, odborníci odporúčajú podpornú terapiu s CoQ10 v denných nízkych dávkach ako doplnok výživy. V súčasnom období možno CoQ10 považovať za „elixír kvality života“. . Len jesť tie dobroty, po prípade výživové doplnky.

Neviem či sa v skutočnosti dokázalo či mastičky proti vrásky pomohli. Alebo je to len čistý marketing ako oklamať a okradnúť zákazníčky. Podľa to nemá ani zmysel a nerobia žiadne zázraky. Ja tomu neverím. Viem, že reklama človeka dokáže oklamať priviesť ho na svoju cestu plnú lží. Lebo všetko čo dávajú v reklame je klamstvo až to bije do očí..
Zdroj : http://www.slovenskypacient.sk/clanok/839/koenz...