Zbabraná operácia

rambutan
22. feb 2015

Pozdravujem MuDr.Cvika,ktorý dúfam za 2 mesiace vyberie mojej manželke stent a už bude v poriadku.Je po zbabranej operácii-hysterectomii,operoval ju MuDr.Dečkov.Takže,veľa zdaru pánovi Dr.Cvikovi od "akčného manžela". 🙂

evelynm
22. feb 2015

Urcite je to zla situacia. Ale tym, ze to zverejnis tu na koniku, nic nevyriesis. Vo tak radsej podat oficialnu staznost, ak mas pocit, ze sa nieco pokazilo?

esterba
22. feb 2015

@rambutan Aaaal, len tak ďalej... služba a obzvlášť dôležitá. Pánov doktorov priama spätná väzba ani UVZ veľmi netankuje, česť výnimkám.

rambutan
autor
22. feb 2015

@evelynm Ahoj,podal som podnet na Úrad pre dohľad,ale to je asi tak všetko,čo človek zmôže.Oni si kryjú chrbáty /myslím pánov doktorkov/,takže od toho moc neočakávam,len verím,že sa manželka z toho dostane,to je pre mňa momentálne najdôležitejšie,nie som pomstichtivý človek,ale každý by mal platiť za chyby...tak uvidím.Tak zatial.

trgypadl
22. feb 2015

@rambutan a co konkretne zbabrali?

rambutan
autor
24. feb 2015

Niečo jej zle zašili,takže týždeň po prepustení jej neodtekal moč z obličky,mala bolesti a tak musela ísť znovu do nemocnice,kde ju prijali na urologiu a robili jej cystoskopiu a následne v anestéze jej zaviedli hadičku-stent sa to volá a tú bude musieť mať po dobu skoro 3 mesiacov,takže nič moc,potom sa uvidí,či bude treba operácia,to znamená,že MuDr.Dečkov ju posral dokonale,no každý robí chyby,ale za chyby sa platí v živote,tak som zvedavý,čo na to povie Úrad pre dohlad nad zdravotnou starostlivosťou.....

dionyzka
24. feb 2015

@rambutan nie je v takomto pripade lepsie oslovit pravnika a pana doktora povlacit po sudoch? Co sa vyriesi na Urade pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou? Zasa budu mat kopec casu na to, aby sa upravovali operacne a prepustacie spravy a cela situacia a pan doktor sa zariadil, aby z toho vysiel dobre. Co hovoris?

zeriempizzu
24. feb 2015

@rambutan mas sancu ze vam to urad pre dohlad uzna, ak lekar naozaj pochybil. Z vlastnej skusenosti mozem napisat ze urad pre dohlad bol v nasom pripade ferovy. Drzim palce!
Po vyjaderni uradu kludne podaj i trestne oznamenie a najdi si i pravnika nech je z toho nejake odskodne.

trgypadl
24. feb 2015

@rambutan prepac, ale zda sa mi trosku nemiestne, ze pises mena lekarov takto verejne na fore.to, ze sa mozno vyskytla komplikacia po operacii je smutne, ale bohuzial aj take veci sa stavaju....
hysterektomia je velmi zlozita operacia, a este zavisi aj od toho, ako bola p.manzelka operovana.
na margo oslovovania lekarov verejne, neviem, ci by si bol Ty spokojny, keby Tvoje meno takto verejne niekto uvadzal, a este s takym odkazom.
mate moznost to riesit na Urade pre dohlad, tu na fore nic nevyriesis

zeriempizzu
24. feb 2015

@trgypadl preco je to nemiestne? Ma pravo napisat ci si mysli - a tiez menovat. Lekar nie je sukromna osoba ked posobi ako lekar a v spojeni so svojou pracou menovany moze byt kludne.

trgypadl
24. feb 2015

@zeriempizzu preco???napr preto,ze on tu vypisuje pod vymyslenym nickom,.....ked uz tak nech sa predstavi...za skrytym nickom je kazdy hrdina

makmitka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zeriempizzu
24. feb 2015

@trgypadl no ked tebe lekar zanedba operaciu ci starostlivost uvidis to inac. Ale ako potencialny pacienti mame vsetci narok vediet aky "dobry" je ten ci onen lekar. Toto je forum kde sa pouzivaju nicky, tak si hadam autor nevyvapi sem svoje meno i adresu.
Ak lekar nic nezanedbal a konal lege artis, nema sa coho obavat. A ako profesional musi byt na kritiku pripraveny. Bodka.

trgypadl
24. feb 2015

@zeriempizzu ale meno i adresu lekara tu moze napisat??ano/??to sa Ti zda spravne...Na to ci lekar konal lege artis,tak na posudenie su tu ine organy a nie Ty!

zeriempizzu
24. feb 2015

@trgypadl ano je to spravne.
Ak autor neda podnet, nikto nebude setrit to ako lekar konal. A o tom ze lekar pravdepodobne nekonal spravne ma autor dokonca povinnost informovat okolie - lebo ak ten lekar bude dalej zanedbavat, k skode dojdu dalsiu nevinni pacienti.
Raz a znova: ak lekar nepochybil, nema sa coho bat. 😘😘😘

trgypadl
24. feb 2015

@zeriempizzu ak dohlad potvrdi,ze doslo k pochybeniu prosim... predpokladam,ze este nepodal ani podnet a uz sa vyjadruje k niecomu co nebolo setrene

inull5
24. feb 2015

@rambutan z úradu pre dohľad podporu nečakajte,sama som sa o "objektivite" tohto uradu tetaz presvedčila.aj nám prišla odpoveď že je všetko samozrejme lege artis,dokonca že to konzultovali s viacerými odborníkmi v odbore, odvolali sa na zahraničnú literatúru a všetci boli za to že postup je ok.samozrejme že menovite nespomenuli.alibisticke svine.

inull5
24. feb 2015

@dionyzka ani nie,sama som trestný právnik a ako som vyššie písala že je to úplne nahovno a v pripade dokaznej núdze a ked sa lekári navzájom kryjú ako napr.v našom pripade nič nezmoze ani právnik lebo sa nemá čoho chytiť.

maciatkolulu
24. feb 2015

Neviem, ale vypisovat hned meno, ked nevieme, ci je to pravda a ci nie sa mi tiez nezda fer. Minule sa tu hadali ako dive psi zenske medzi sebou, lebo jedna mamicka napisala meno učiteľky a vraj to nemala atd. A ked je to lekar, tak je to ok.... no neviem. Chapem, ze ste nahnevani, ale predpokladam, ze nie ste Mudr.tak neviete co sa dialo pocas operacie a celkovo je to asi na posudeni kompetntnych. Drzim palce manzelke nech jej lepsie.

zeriempizzu
24. feb 2015

@inull5 som prekvapena ak si sama trestny pravnik ze si veci neriesila inac po tom ako prislo vyjadrenie znamena radu pre dohlad. A mas pravo na to aby ti povedali aky odbornici im dali vyjadrenia.

Ja mam iba dobre skusenosti z uradom pre dohlad.

inull5
24. feb 2015

@zeriempizzu prišlo mi to teraz.riešila som to inak.najprv som dala sťažnosť priamo v nemocnici,odpísali tak som podala opätovne a potom som to dala aj na dohľad.tým že to vyjadrenie prišlo az teraz tak sa v tom začínam vŕtať avšak stale sa nemám čoho chytiť.je tam dokazna núdza a chýbajú mi bohužiaľ priame dôkazy a bez nich su mi nepriame nanič a viem že súd s nepriamym dokazom ked by aj začal tak sa neskončí v nas prospech.

zeriempizzu
24. feb 2015

@inull5 ja som to riesila podobne ale urad uznal zanedbanie a teraz podava i trestne oznamenie, rovnako ako i ja.
Vlastneho lekara - odbornika co potvrdi ze ten lekar zanedbal nemozes zohnat? Lebo to je tvoj najdolezitejsi dokaz. Aj zo zahranicia.

A stale mozes podat trestne oznamenie, netreba ti dokazy, tie bude zhanat prokuratura.

inull5
24. feb 2015

@zeriempizzu viem ako prebieha proces dokazovania..no je to celé strasne zložité lebo oni sa odvolávajú na to že každý takýto prípad aj ked vyvojova chyba je ta istá je individuálny..riešila som to s českom ale..stale je tam ale..ide o to že malý sa narodil s koznou blanou na konecniku..zistili to viac ako 24 hodín po pôrode a musel na kramare.nevedeli aký bude rozsah,vtedy to vyzeralo že sa nic nedeje a zadocek len prepichli s tým že to budú rozsirovat.všetko ok lebo som len kojila no bol vkuse hladný tak som začala s prikrmom a vtedy nastalo peklo a to doslova..stale mi vravela že je to normalne a že mám asi ja zle mlieko potom že malý ma blok v hlave..išla som za iným dr a ten sa zhrozil že kde sme boli že to treba operovať že malý ma spravenu dierku mimo zvierac..operovali ho dvakrát lebo crevo bolo v strasnom stave a museli robiť vývod..nebyl strasne na dlho.

zeriempizzu
24. feb 2015

@inull5 aha no ja nepoznam tvoj pripad tak neviem o co slo. No pri vyvojovych chybach tazsie to zanedbanie dokazat. Ale napr v USA tak pripady nazyvaju "wrongfull birth" (co zneje dost fuj na moj styl). Ale pravda je i to ze na to mali lekari po porode urcite hned prist aby maly netrpel viac. Je mi to luto. Vela stastia zo vsetkym.

inull5
24. feb 2015

@zeriempizzu vďaka.no uvidime.čaká nas este uzavretie vývodu a podľa toho co ako bude fungovať uvidím co ďalej.no možno sa na to vykaslem:|

dionyzka
25. feb 2015

@inull5 ... takze mam tomu chapat, ze ak zozeniem dostatocne mnozstvo lekarov povedzme sudnych a dokazov, ze naozaj v nemocnici dany lekar urobil chybu az potom je mozne s tym ist na sud?
Ten urad pre dohlad sa da alebo neda preskocit?
A druha vec: ked uzna urad, ze lekar je na vine - co z toho, aky ma postih, nemoze vykonavat lekarsku prax, ide do vazenia, zaplati pokutu, plati mne alebo co?

gagik
25. feb 2015

Ale tak teraz je moda, ze do lekara si kazdy kopne. Inak zaujimave, ze kolko ludi bez akehokolvek zdravotneho vzdelania sa vyzna do posudzovania lekarskej starostlivosti. Naco su potom lekarske fakulty, ked kazdy hned presne vie kde sa stala pri operacii chyba. Akakolvek operacia moze byt spojena s kopou komplikacii to nie je ako ked da clovek auto do autoservisu a vrati sa opravene. A ak ma niekto pocit ze nieco neprebehlo v poriadku je tu urad na dohlad a nie modry konik.

zeriempizzu
25. feb 2015

@dionyzka ak mozem ja odpoviem. Urad mozes preskocit a priamo ist na vec cez civilny sud, ale lepsie je mat rozhodnutie uradu v tvoj prospech. Urad pre dohlad dava sancie podla zakona, ale ty z toho nic nemas. Financne odskodne dostanes len ak vyhrad civilny sud. Trestne oznamenia je zas kriminalna stranka veci a riesi to prokuratura.
Najlepsie je ist takto: formalna staznost poskytovatelovi (nemocka napr) po odpovedi (kde na 99.99% nebudu akceptovat pochybenie) potom podanie na Urad pre dohlad. Po pozitivnej odpovedi trestne oznamenie nech prokuratura prehodnoti a ak maju dost trestne i stiha dotycneho. A ak stale chces financne odskodne potom najlepsie cez pravnika specializujuceho sa na toto zacat i civilny sudny spor.

zeriempizzu
25. feb 2015

@gagik bla bla bla ze moda. Nacase ze Slovaci maju uz kus povedomia a riesia zanedbanie zdravotnej starostlivosti. Kazdy ma pravo stazovat sa ak sa mu nieco nezda. Uz az privela ludi zomrelo alebo ma trvale nasledky pre zanedbanie lekarom na Slovensku, je nacase riesit i toto. Platy by chceli ako nemci ale zodpovednost ziadnu?

inull5
25. feb 2015

@dionyzka fuu toľko otázok..nie to že zozenies x lekarov nie je priamy dôkaz.je to strašne zložité vysvetliť v takýchto prípadoch pre laika co je priamy a nepriamy dôkaz..úrad pre dohľad obísť môžeš,aj tu je to ale taxatívne vymedzené..ale potom si musíš dať spraviť posudok od znalca na vlastne náklady..ked úrad uzná že lekár pochybil?no vtedy sa to rieši disciplinárne,teda dostane napomenutie alebo nemocnica kde robí dostane pokutu.určite tebe platiť on ako fyzická osoba nebude,bohužiaľ také jednoduche to nie je.ak ho uzná vinným súd tak tam su už druhy trestov ale ja osobne som sa stretla max s podmienečným trestom pre lekára a co sa týka pozastavenia výkonu povolania tiež je to istý druh trestu.ty si môžeš škodu vymáhať v občiansko súdnom spore.

dionyzka
25. feb 2015

@inull5
@zeriempizzu
... no dostat disciplinarne napomenutie, pripadne dostat pokutu ako nemocnica (ktoru zaplatime v konecom dosledku my) nie je nic moc. Ja osobne si myslim, ze lepsie dosiahnut nieco ako nic. Myslim, ze je fajn, ze Slovaci sa zacinaju zaoberat i touto temou. Je velmi vela pripadov, ktore sa akoze zahrnu pod koberec a ide sa dalej. A pritom nasledky katastrofalne.