Život po cisárskom - katastrofa

katkabg
15. okt 2014

Maminky,prosim vas tie co ste rodila cisarskym....aky zivot vediete po nom?Ja som mala akutny cisarsky,pri ktorom som strasne krvacala a teda bohvie ako ma rezali,potom sili to neviem,nakolko jazvu mam peknu ale ide oto ze preslo uz 5 rokov pomaly,a ja mam neustale bolesti v podbrusku,ci vajecnikov,pri ovulacii bolest,spinenie mam obcas mimo cyklu,zapal mechura som prekonala uz 3 x pri com ssom krv cikala,a po mimo toho ma hocikedy reze pri konci malej potreby aj keed som zdravaa.Pred dvomi tyzdnami som bola na preventivke nemam cysty,nemam myomi,pred rokom som mala Pap ster na cislo PAP1 co je velmi dobre.O par dni idem znovu.Sex dakedy je fajn dakedy ma boli,hlavne v mechuri.bola som po porode 10 dni cievkovana.Neviem uz co mam robit.Keby som mohla tak si vymenim telo od pasa dolu s niekym.Proste som to neni ja.Nechapem preco :(((

monciky
15. okt 2014

@katkabg
ja som rodila planovanym cisraskym, som len 3 tyzdne od porodu, ale citim sa, akoby som nerodila...., snad to tak aj zostane...., od zaciatku si mala problemy?

katkabg
autor
15. okt 2014

@monciky ale kde az dva roky od neho zacalo toto vsetko,sice hned po cisarskom som mala na treti den hematom v reze a tu jazvu mi cistili ale tak ze vymackavali z jednej malej dierky hematom aj plazmu aj na neviem este do,potom po mesiaci sa to pekne zahojilo,sak ani brucho nemam,a o dva roky zacali bolesti a dokonca mam na lavej strane tej jazvy taky mali tvrdy hrbolcek a doktor mi povdal ze to mozem mat niake uzliky z sitia.A tuu mi jedna babenka povedala ze ona mala tiez taky hrbolcek a zistili jej shoflerov tumor,aj jej to vybrali lebo to tam nema co hladat aj ked to je neaskodny tumor.Takze takto sa trapim...ked su dni ked ma nic neboli som najstastnejsi clovek pod slbkom a to budem mat len 30r.

mawka
15. okt 2014

@katkabg tak ano, niekedy mozu byt zrasty po sekcii. tak nech ti to niekto pozrie. ja som po sekciach dvoch a som uplne v poriadku. ziadne zrasty, vsetko ok. chod aj na urologiu, ci nemas problem co sa mocovych ciest tyka. nemusi to byt nasledok sekcie....
a co sa tyka bolestivej ovulacie, tu mam aj ja, dost bolestivu, velmi neprijemnu, obcas viem spinit, ale po gyn. stranke som absolutne v poriadku. moj gyn mi povedal, ze toto je u zien normalne, ze niektore mavali bolestivu menstruaciu pred porodom a po porode ok, ine naopak. ja byt tebou, dam si spravit sono a idem k urologovi.

mawka
15. okt 2014

@katkabg no takze moze ist o zrasty. a tie mozu sposobovat diskomfort. a lekar nech to riesi, nech nad tym nemava rukou, lebo uzlik zo sitia v takej velke rane je mozno uzlik napovrchu, ale hlbsie to moze byt tvrdsie a vacsie a moze to sposobovat paseku, aj ked to zrovna neohrozuje zivot. ale tak kazdy sa chce citit v poriadku.

katkabg
autor
15. okt 2014

@mawka bola som na sone vagin.pred 2 tyzdnami a vsetko ok,maternica ok sice ju mam od narodenia otocenu naopak nevie ci aj to moze matg suvis a ano asi pojddm nakoniec na urologiu,a ked u obvodneho ocikam taky ten pasik so stvorcekmi a tam vidu niake vysledky z toho sa uz a aspon nieco vyhutat,ci?

katkabg
autor
15. okt 2014

@mawka asi pojdem aj k inemu gyndovy 😖

katkabg
autor
15. okt 2014

Ja som pocas cisarskeho masivne krvacala a ledva ma zasili :( sa mi nezrazala krv,takze bohvie ako ma tam vnutri zasili,ked som vudela na videu cisarsky rez ako sa robi tak to neni len sup rez z vonka a sup jeden z vnutra tam je viac tych casti co sa rezu a pitom zrejme aj siju.Sak uz som pred rokom salela si nemam volaku rakovinu,a vsak robil mi cytologia ta vysla na 1 aj onkomarkery na vajecniky v norme

lucinka144
15. okt 2014

ja som tiez mala cisarskypred 3 rokmi sice sa mi.zle hojila rana a mam ju teraz dost hrubu kedze mam keloidne jazvy.... ale musim zaklopat ....okrem.obcasneho svrbenia jazvy ked ide prsat 🙂 je to myslim.ok. urcite tlac doktorov nech ta vysetria. neje to normalne ked sa vo svojom tele citis zle a boli ta to. ako pisu baby... mozno mas problem s mechurom... drzim.palce nech si coskoro fit.

oslo1
15. okt 2014

Chod ku gynekologovi. Mavame u nas pacientky, co idu na laparoskopiu a pozeraju sa im zrasty. Je to ci uz po cisarskych rezoch alebo operaciach.
Ak sa ti krv nezrazala pri operacii, mali ti dat plazmu/factor/dosticky, zistit, preco sa ti krv nezrazala. Ak si liala krv, tak v uk sa to vola ze red code na trauma, blue code pre rodicky, dava sa tam aj krv a aj plazma, lebo naco budes do niekoho liat krv, ked ju nema ako vyzrazat.
Preco si bola zacievkovana 10 dni po cisarskom? Prosim ta, to kde si rodila?
Daj sa zdravotne do poriadku: caste zapaly moc. ciest- nakup si Cranbery (brusnicovy) juice a ten pi, najlepsie rano na lacno za pohar a do dna vypit liter, takto aspon tyzden.
K lekarovi - caste zapaly moc. ciest nie su sranda, existuju aj take ze antibiotika, povedz lekarovi. Keby sa vyhovaral, tak mas SYMPTOMATICKY zapal mocoveho mechura (palenie pri moceni....) a to sa MA LIECIT.
Zmen lekara, daj si urobit kompletnu prehliadku a od toho sa odraz.
A tie zrasty zacni riesit, je to liecitelne, nie je dovod, aby si trpela.

liebling98
15. okt 2014

@katkabg ja mám za sebou 3 cisárske v priebehu 5 rokov. Posledný bol pred 8 mesiacmi. Nemám žiadne problémy. Naopak, zápaly močových ciest som mávala často pred 1.tehotenstvom, odvtedy žiaden.
Tvoje nepríjemné pocity môžu mať na svedomí zrasty. Tieto spolu s obrátenou maternicou (ako píšeš, že máš) môžu spôsobiť jemný tlak alebo ťah na močový mechúr a močovú rúru, čím sa táto akoby pootvorí a aj vďaka jej krátkosti (cca 4cm) je tak otvorenou vstupnou bránou pre baktérie do močového mechúra.
Odporúčam riešiť, najlepšie u špecialistu na urogynekológiu.

dionyzka
15. okt 2014

@katkabg ... a potom, ze cisarsky rez je bezpecny - ohana sa vela lekarov. Moze to byt cokolvek, od banality po velmi vaznu vec. Ja by som tiez myslela na vzrasty v tej rane. Kazdy rez do brusnej dutiny zvysuje riziko rakoviny, ci uz cisarak alebo akakolvek operacia zaludku, vredov, slepaka atd. To, ze mas problemy s mocovym mechurom, to nemusi nutne suvisiet s cisarskym - ak Ti ho pritom neporusili. Mozno kamen, mozno zapal.
Ja osobne na Tvojom mieste nestresujem, snaz sa dostat k viacerym lekarom gynekologom, nech to posudia. I urologia by bola fajn a cele sono brusnej dutiny. Jednoducho si treba za tym ist a behat, lebo bolest nieco signalizuje, ale hlavne hned neupadaj a nestresuj. Mozno to bude len uplna banalita, i ked clovek sa boji vzdy.
Hlavu hore, vyriesi sa to.

tenerifka
15. okt 2014

@katkabg mozno tvoje probemy nemaju so sekciou nijaku suvislost.....

sjuzi
15. okt 2014

Ja som po dvoch sekciách a všetko v najlepšom poriadku.

mircalla
15. okt 2014

@katkabg Ja po sekcii uplne ok - a to som mala prirastenu maternicu k crevu, tak som rada, ze nebol prirodzeny porod, neviem, ako by to dopadlo.

katkabg
autor
15. okt 2014

Dakujem baby🙂 no ved tu v bulharsku je vsetko na hlavupadnute ::/
@oslo1 joj veru dali mi vela plazmy,vela krvy,dokonca inekciu za 1500 eur ktora mi zacala zrazat krv,moje trombocity boli len na 30 :( a toto vsetko sposobilo ze sa mi 5 dni pred porodom predcasne odlupila cast placenty a masivne som zacala krvacat do bruch,vecer o 9 pa hospitalizovali,a take pipky dve sestricky na smene usudili ze to z fazulovice co som zjedla a preto ma ukrutne brucho boli,som mala pocit ze mi zaludok trhaju z brucha,a tak mi dali inekciu proti bolesti a takto som zaspala,rano ma uz cakal moj doktor dosiel akurat na smenu,a kedze ma nic nebolelo pod tym anestetikom tak mi vyvolal kontrakcie ktore hned nabehli a,e ked mi prepichol plodovy vodu tak sa zhrozil lebo sama krv zomna isla...hned akutna operacia milion doktorov okolo mna,pocas operacie malu ozivovali lebo nedychala,je zazrak ze prezila bez ujmi.Mna dali ako tak dokopy,len som mala hrozne nizko tie trombocity tak mi museli davat plazmu,jrv aj tu inekciu dravu ta mi zivot zachranila,no a bola som 4 dne v reanimacii potoom zase na izbe potom ten hematom mesiac atak.Najhorsie nieco co som v zivote zazila a ledva prezila,mojmu muzovy vraveli ze to neprezijem ze len mala prezije a taketo veci,ich chce osdtrelit vsetkych,a to som mala ukazkove tehu🙂 nevadi uz to preslo vsetci v nemocnici nas volalo mama zazrak a dieta zazrak.A preto by som chcela nech uz sa dam dokopy.Je pravda ze mam tazje obdobie na vsetko som tu Bg sama len muz ja a mala,este jeho rodicia teraz to budu 4 r.co si na slovensku v Bratislave vzali zivot:((( no com vam poviem....dakujem ze som za mohla zdoverit.Nemam tu nikoho tak aspon takto.

katkabg
autor
15. okt 2014

@oslo1 bola som 10 dni na lozku,z toho 4 ci 5 dni v reanimacii pri poloumretych ludoch hruzzza ale tam bol hlavny hematolog a chcel ma mat pod dohladom...aj tak som bola skoro kaput 😀

zeriempizzu
15. okt 2014

Ak mas take problemy, riest to s lekarmi co ta rezali, nie je to v poriadku.

Inac akutne rezy su o mnoho horsie ako planovane.

oladuna
15. okt 2014

@katkabg ja som tiez mala cisarsky rez.z toho porodu ako to opisujes si asi mala pre- eklampsiu.vysoky tlak, bolenie brucha..z toho clovek moze dostat aj porazku.vtedy treba hned vybrat babo lebo placenta nedostava ziviny a dieta taktiez. Mne sa rez hojil dobre.nem ziadne problemy tam dolu ale mala som neuveritelne bolesti chrbtice.na umretie.ziadne tabletky nepomahali, ani som vstat z postele nemohla.konecne sa to nejako ukludnilo,lekar mi tu u nas v londyne povedal ze mam nejaky zapal. Taktiez si myslim ze mas nejaky zapal ked ta tak boli vsetko tam dolu.mozno zapalene crevo alebo steny mocoveho mechura.ktovie. neponukli ti laparoskopiu i.e. kameru cez pupok?

siska53
15. okt 2014

@katkabg drz sa a skus to riesit. Ja som mala dva planovane cisarske a vsetko v pohode. Akurat prvy sim horsie znasala,tam som bola asi 2tyzdne ubolena,po druhom som uz na druhy den bola v pohode...
Mozu to byz zrasty,ja mam take daco po operacii pruhu a zlcnika..a to ma dakedy pobolieva.

katkabg
autor
16. okt 2014

@monciky
@siska53
@oladuna
@mircalla
@sjuzi
@tenerifka
@dionyzka
@liebling98
@liebling98
@oslo1
@lucinka144
@mawka Baby tak dnes som bola na odbere krvy,dva druhy vysetrenia mocu mi robili,a rontgen krizov.Tak krize a chrbticu mam v poriadku nemam tam nic.Zatra budu vysledky krvy(uplne vsetko co sa tam da vysetrit mi vysetria z nej)no a jedny vysledky na moc budu zajtra a nedny aaaaz v pondelok.Doktor(moj obvodny je vyuceny gynekolog) mi urobil aj niake hmaty ci co na ladviny ci ma tie bolia ale nebolia.Len mechur a vlastne v podbrusku,aj som cikala na taku palicku a tam som mala uz niake zvysene hodnoty takze my dal anttibiotikum ktore sa pije len raz Monural 3g,a niake vitaminy.Povedal ze ked som gynekologicky v poriadku nakolko som bola pred 3 tyzd.na prehliadke a vsetko ok,tak bud budem mat zrasty alebo chronicky zapal mocoveho mechura prinajlepsom.Uvidime co ukazu este vysledky.Dakujem vam pekne za rady aj za vypocutie.Rada vas uvidim tu aj znova🙂 Je mi vsak zvlastne teda ze kked mam bolesti chrbice v krizovej oblasti a rengen ukazal ze vsetko oka,tak potom zcoho to bude,je pravda ze krivo stojim 😒 no a ked budem mat zrasty tak som zvedava ako sa to riesi lebo uz teraz mam paniku zeby ma mali operovat....brrrrrr

mawka
16. okt 2014

@katkabg zlatko, moj otec mal brutalne bolesti chrbta od zvacsenej a zapalenej prostaty. ty mozes mat pocit, ze ta krize bolia, ale pricina moze byt prave v organoch dutiny brusnej. a kedze uz si mala v moci zvysene nejake hodnoty, tak zrejme pojde o zapal mocovych ciest a mozno aj chronicky. a z toho ta moze boliet zospodu vsetko. ved aj ja som raz fajnovo prechladla, mala som zapalene nielen vajecniky, ale aj celu posvu, mocove cesty, no nezelam nikomu zazit. to bola bolest, ktora mi vystrelovala do chrbta, do brucha, ani sediet, ani lezat, no otras.
hlavne sa daj do poriadku 😉
a len taka poznamocka, lekari su atestovani, specializovani, nie vyuceni 😉

katkabg
autor
16. okt 2014

@mawka veru urcite to bude tym mocovym mechurom alebo tymi zrastami.Fakt ved ja uz neviem co vsetko ma boli tam dolu,a raz do tyzdna mam a tam dolu zapalenu kozu az mi popraska.Nakoniec pockaj aj toto mi bude z toho suvisiet.Ja uz som mala pred dvomi rokmi 2x zapal moc.mech.ale tak ze som krv curala len.Vyliecil to antibiotik,potom minuly rok som mala a teraz mam zase,teraz necuram krv ale stale ma boli v podbrusku,krize,cikam v noci aj 3 krat a to vela,cize zrejme to uz bude chronicke.Dufam tam nebudu aj zrasty lebo to mkze byt aj to veru.Som rada ze aspon ta rengenova fotka neukazala nic hrozne lebo domtor hovoril ze aj z krizoov moze ist bolest az dopredu a zas naopam ak mas zapal tam panve aj ten moze sposobit bolest v krizoch

liebling98
16. okt 2014

@katkabg ako píše @mawka, zrasty a zápaly močových ciest môžu byť pociťované ako bolesti krížov. Ešte si pridaj k tomu dvíhanie a nosenie dieťaťka a sme doma.
Každopádne Ti prajem, aby si čím skôr bola v poriadku. Nemáš to ľahké v ďalekom svete. Drž sa!

katkabg
autor
16. okt 2014

@liebling98 dakujem pekne,no veru este aj po takej tazkej operacii,a az o dva rroky sa mi zacali tueto problemi.Som rada ze aspon po gyn.stranke som v poriadku...teda dufam ;) ale to ma nenapadlo ze aj z takeho mechura mozu bolet krize :/ ja sa citim ako
@mawka ked mala taketo problemy

mawka
16. okt 2014

@katkabg no ale ked je to takto dlho, ja by som sla urcite za specialistom, urologom. je kopa vysetreni, ktore odhalia vselico mozne v mocovej sustave. tu asi nestaci len ocikat pasik a atb..

kikuleenka
16. okt 2014

@katkbg Mne sa celkovo zhorsili priznaky PMS, tiez po sekcii. Ukrutne bolesti podbruska a krizov mavam aj 2 tyzdne pocas cyklu. Ako liecbu mi navrhli protizapalove lieky - nepomohlo, lebo antikoncepciu - o tu nemam zaujem. Konzultovala som s 2 gyndosmi, zavery aj navrh liecby bol identicky. Inak, to co popisujes mi skor pride ko problem so zapalom mechura, mozno nejake pb s oblickami. Neskusla si nefrologa? Lebo nieco podobne som mala pred sekciou este - opakovane zapaly mocoveho mechura, rezanie, bolesti podbruska a krizov. Nefrologicka mi nasdila silne ATB a po ich dovyuzivani sa to vyriesilo.

katkabg
autor
16. okt 2014

@kikuleenka an teraz v pondelok pockam ake budu vysledky a podla toho sa bude dakej riesit co a ako.Urcite pohdem aj k urologovi.No a o pms mi ani nevrav,mam to iste co ty,pred tehu sm nic take nemala :( prsia ma bolia brucho nafuknute,jem jak tehotna kym mi bedojde mrcga.A to nevravim ze aku mam bolestivu ovulaciu,to presne viem kedy prebieha.Proste po tehotenstve som iny clovek...snazim sa cvicit a tak byt vitalna no ked ma pochytia tieto bolesti a rezania v podbrusku,konec.
@kikuleenka
@mawka a co to je nefrolog.Vies my byvame na dedine a to rano som bola v dedine u obvodaka,tam mu povedala vsetko,tam ocikala ten pasik,a ten ma pislal do mesta na krv,moc rengen a ztade mu poslu vysledky a posudi z nich co bude teda dalej ale preventivne dovtedy ten antibiotik nech vypijem

lucinka144
16. okt 2014

ja som mala kedysi daaavno strasne bolesti kryzov.. co som sa az po zemi plazila. vsetci si ma pohadzovali ...z gyndy na ortopediu a nazat.. obvinili ma ze simulujem..az som na urologii po dalsom odbiti urobila taky randal..a doslova som krycala na DR. nech mi urobi normalne vysetrenie ze sa to neda vydrzat. na ultrazvuku NIC... na rondgene bol slabucky tienik...ale zevraj to NIC nieje.. tak ma po tom mojom vystupe poslal na UROGRAFIU... speci vysetrenie ktore neboli.. a tam zistili upchaty mocovod ..z oblicky ten kanal ..oblickovym kamienkom !!! no HRUUUUZA ! a este som ostala za hlupu..zevraj som to panovi Dr. slabo opisala..lebo zeny co maju oblickovu koliku sa od bolesti skriabu po stene! 😎 clovek aby nanich mieril zbranou aby vas vysetrili. blbci !!!

mawka
16. okt 2014

@katkabg nefrolog je lekar cez oblicky.

lucinka144
16. okt 2014

@lucinka144 .. a aj obvodna mi hovorila ze si vymyslam..lebo citujem.. Lucka, ale na chrbte kde su kryze..na lavej strane nieje ziadny organ !! tam ta nemoze nic boliet .. mne uz bolo do placu zeny. bolest ako ked nozom boda do ziveho..hlboko vo vnutri. nasrata som ked si nato spomeniem. a ten urolog namiesto ospravedlnenia zadral...viete, vy ste este mlada...ate budete mat vela kamenov... somar !