Zvýšená kazivosť zubov po pôrode

lucia20
26. sep 2011

Zienky, chcela by som vas poprosit o radu. Mam za sebou tri tehotenstva. Nikdy v zivote som nemala zubne kazy. A ked som mala, tak sa podchytili male. A teraz???? No ide ma porazit. behom tyzdna sa mi spravi taky kaz, ze az. Normalne z toho nechapem. U nas v rodine som najpoctivejsi umyvac zubov. Pouzivam medzizubne kefky, specialnu pastu, kefky mam curaproxky, techniku mam spravnu, pouzivam ustnu vodu, este taku jednu speci kefocku na priestor medzi dasnom a zubom a napriek tomu, ze v kupelni stojim 2-3krat denne, kazia sa mi zuby jeden za druhym. ☹ ☹ ☹ uz neviem co mam robit. ved takymto tempom budem coskoro bezzuba. ☹ ☹ ☹ ☹ neviete ako to zastavit. a vsetko sa to stalo po tretom porode. malo to rapidne rychly priebeh.Da sa to zmiernit nejakym pridanim vitaminov alebo cohosi??? dakujem za kazdu radu.

syslica
27. sep 2011

@lucia20 Lucka, skús osloviť odborníka @drzubok. Je síce fakt, že v priebehu tehotenstva sa mení pH v ústach, aj menej slín je, aj hormóny prispievajú k lepšiemu prekrveniu a zvýšenej krvácavosti ďasien - ale to s odvápňovaním /kazením zubov, lebo dieťatko si "berie" vápnik je vraj povera. Ja by som asi skúsila predsa len zvýšiť príjem vápnika a vitamínu D ... no určite o tom podebatuj so svojou zubárkou, keď sa k nej chystáš...

feb13
30. sep 2011

@lucia20 Ahoj ja mam ten isty problem a to mam len jedno dieta. Vlastne mne sa rapidne zacali kazit zuby po 20-22r. dovtedy som chodila viac-menej len na preventivky. Od tehotenstva chodim k zubarovi 4-5x do roka. Zvycajne s tymi istymi zubami a vzdy tam necham kopec penazi a tie zuby sa mi aj tak kazia dalej a uz mam aj 3 odumrete ale aj s tymi mam este stale dalsie problemy. Ale tvoria sa aj nove kazy, teraz som tam bola pred 3 tyzdnami a zistil mi 3 nove kazy!!! a to som u neho uz v tomto roku parkrat bola a zvycajne mi pozrie aj ostatne, nie len to co prave robi. O par dni na to som sa dozvedela ze som znovu tehotna takze uz som si ich nestihla dat urobit a pocas tehu no to nie je ziadna vyhra, vobec sa mi do toho nechce, ale kym porodim uz ich mozno budem mat tiez odumrete. Ja neviem co mam robit... strasne som zufala, vzdy ma to strasne boli ked to robi a aj ked som objednana na cas ale odsedim tam pol dna s cestou co si pri malom velmi nemozem dovolit a mame nizky prijem a hlavne odkedy som na RD no fakt nemam na 3 dalsie zuby.

hviezda21
28. okt 2017

Ahojte zenusky. Skusim ozivit temu-ma niekto zvysenu kazivost zubov po detoch? Ja som 6r. Tehotna alebo dojcim 😊a po poslednom porode mam pocit ze tych kazov je nejako vela a casto. Do minuleho roka len 1-2male kazy rocne max zvycajne pri preventivke hned podchytene. Tento rok mi zuby vrtala Dr. uz 4x, mala ma este len 9 mes. a este cca rok by som ju rada kojit. No od leta zuby citlive, 2 kazy robene, a zas citim v medzizubnom priestore bolest ked ho cistim, cize je dost mozne ze je tam kaz. Cize cca kazde 2 mes.novy kaz je dooost vela oproti minulosti a bojim sa co ostane zo zubov do 60tky tymto tempom. Hygienu dodrziavam.