Otec neplnoletej nechce podpísať tehotenstvo u gynekológa

mcvally
19. jún 2015

Zdravím vás tu všetkých.potreboval by som radu a tak verím že sa nejaká dobrá duša nájde a poradíemoticon ja som plnolety a priateľka neplnoleta (to už je také klišé na tomto fóre emoticon ) sme tehotni v druhom mesiaci 6 tt3d zistili sme to skoro pretože to bolo plánované.no len problém je v jednom otec priateľky nesúhlasí a tak ani ku gynekológovi nešiel podpísať nejaký potrebný papier že on to určite nepodpíše. A po druhé ako to bude s otcovstvom. Dajú nám to dieťa po pôrode? Alebo nie? Keď on nič nepodpíše atď..čo je najlepšie v takom prípade spraviť? Aby som bol normálne od narodenia dieťaťa jeho otec a preistotu aj zákonný zástupca hneď ja.... Priateľka má 16 v čase pôrodu 17 a 7mesiacov.. Ďakujem za vaše rady.. emoticon

miku1
19. jún 2015

16 ročná plánovane otehotnela ??? To ste už nemohli počkať, kým dovŕši plnoletosť a máte to bez problémov??? Normálne nechápem tomu, čo čítam....

evelynm
19. jún 2015

Treba sa poradit na socialnej kuratele. Neviem, aky papier by mal otec dievcata podpisovat. Ale ak dievca nie je plnolete, moze sa stat, ze dieta zveria do starostlivosti jej rodicom. Situacia nie je jednoducha a tiez si myslim, zevobec nebolo rozumne planovat v takomto mladom veku dieta. Ste vy dvaja ekonomicky samostatni? Mate kde byvat? Ma dievca ukoncene vzdelanie? - urcite nie, ako to hodla riesit? Toto su otazky, ktore vam budu klast v pripade rozhodovania o starostlivosti o dieta.
Prave som zistila, ze mladu buducu mamicku poznam... Nech sa mi na fb ozve, porozprávame sa, co sa da dalej robit...

janickacrazy
19. jún 2015

@mcvally To snád nemyslíš vážne? 16ročná plánovane otehotnela? Ty máš koľko rokov preboha? 16ročné dievča je ešte decko, ved nemá ani školu skončenú. A matku nemá? Len otca?

0silvia0
19. jún 2015

@miku1 hormóny valcujú zdravý rozum a úsudok... 😖
@mcvally Ak toto bolo plánované, tak takéto "špecialitky" ste mali mať preverené pred tým veľkým megaplánom 😉

blackcrystal
19. jún 2015

@mcvally ak planujete aj svadbu (kedze ako citam aj dieta bolo planovane), tak ak si ju vezmes za manzelku bude sa brat ako plnoleta. Na uzavretie manželstva budete potrebovat povolenie sudu, ktore v pripade tehotenstva urcite dostanete. Súhlas otca na sobas nebude treba. Navrh na uzavretie manzelstva musi podat ona.

jersey333
19. jún 2015

@mcvally dieta pojde do opatrovatelskej starostlivosti jej rodicov kedze je neplnoleta .... a pravdu povediac ja sa otcovi ani necudujem/ mat taku dceru tak by som jej davala hadam aj do jedla antikoncepciu aby PLANOVANE NEOTEHOTNELA..

gagik
19. jún 2015

No a co.lepsie byt tehotna v 16-nastich ako potom chodit po umelych oplodneniach.

pribinak
19. jún 2015

Byt otcom priatelky, tak toto nenapises, bol by si v sadre od hlavy az po paty !!!!!!

evelynm
19. jún 2015

@blackcrystal , tehotenstvo nie je dovod na povolenie uzavriet manzelstvo. A rodicia neplnoletej sa k takémuto navrhu na sude musia vyjadrit.

evelynm
19. jún 2015

@gagik , to bol vtip, vsak?

jersey333
19. jún 2015

@gagik 😀 ja som zato aby sa pri registracii na MK zacali robit psycho testy ..lebo taketo komentare sa nedaju povazovat za normalne

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gagik
19. jún 2015

@evelynm
@jersey333 nehovorim, ze je to idealne riesenie byt tehotna v 16-nastich,ale ja po mojich skusenostiach s chodenim po ivf si to fakt myslim. Nakolko vsetci hucia do cloveka ze najprv skola, potom praca, peniaze, svatba atd a az nakonec dieta, ale nikto nepovie, ze potom to uz s tym tehotenstvom nemusi byt take lahke. Mozno keby som ja bola tehotna strednej nemusim 6 rokov chodit po ivf. Takze sorry za moj nazor,ale stojim si za nim.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blackcrystal
19. jún 2015

@evelynm ja som si to studovala, lebo sme v advokatskej riesili podobny pripad, na uzavretie manželstva bude potrebovat povolenie sudu, ktore dostanete v pripade ak ide o vynimocnu situaciu, ako je napr. tehotenstvo, plus okolnosti musia naplnit ucel manzelstva, cim je utvorenie spoločenstva M a Ž, ktori zabezpečia riadnu výchovu dietata. Súhlas matky ani otca na sobas nebude treba avsak budu ucastnikmi konania pred sudom.

vika35
19. jún 2015

nechapem aky papier ved dieta si chcete nechat nie?
zober si ju za zenu.
a inak ked uz ona nema rozum, kde si ho nechal ty ako dospely? to bol fakt taky problem pockat s tehotenstvom dva roky? planovat dieta v 16tich ake krasne ze. a potom budete plakat a ruky natrcat, ze nemate peniaze.

jersey333
19. jún 2015

@gagik vies to si napisala preto lebo si mala problem otehotniet.. je to uplne logicke ze vsetci hucia najprv skolda, praca, kariera, domov..to su podla mna uplne normalne kroky ktore by pre prichod dietata mali byt naplnene..ale vsak samozrejme najlepsie je sa tu ohanat tym ako sa to uz potom nemusi podarit/ tu dotycna ma 16rokov nie 40r...cize ma cely zivot pred sebou ..a taketo reci ..ako prepac ale ti co sa tak snazia do robenia deti by si mali uvedomit aj to ze to dieta nieco stoji..zo vzdu a z lasky sa zial zit neda..asi preto som aj nazoru ze najprv skola praca kariera atd,...hadam sa nebudem spoliehat na niekoho ze ma bude zivit..lebo ak nebudem mat prijem o to dieta sa logicky postarat nebudem moct a budem odkazana na pomoc inych ..sama som matkou tak si myslim ze viem o com pisem ..

jadelka
19. jún 2015

no myslism si, ze ked ty budes v case porodu plnolety, tak dieta pojde do tvojej starostlivosti, kedze si otec. Aj moja svagrina tak porodila a nic zvlastne sa nestalo. Ved vlastne uz bude mat 17,5 roka, to sa zvladne.Poziadajte sud o sobas a mas to. Najlepsie by bolo este pred porodom.

lenulienka86
19. jún 2015

Dievcence, autor bude daleko viac pri zmysloch nez mnohe ine zrele zeny z MK. Sudiac podla gramatickej urovne prispevku. A tak si odpoved na svoju otazku lahko vygoogli. Moze sa jednat o vtip, planovat babatko v 16tich... ... ... dobre ze nie v 15tich. To by bolo veru na basu, mily mcvally. Este tu vysvitne, ze mas 40rokov 🙂 pane na nebi. Ja len zelam vela stastia rodicke. Bez akejkolvek ironie, nech to zvladne. Lebo mnohe dievcata v 16tich nie su fyzicky pripravene na takuto zataz. Az by si nieco take planoval este niekedy v zivote, mysli na to, ze 16tka=este aj fyzicky stale dieta.

cerez
19. jún 2015

@blackcrystal Tak to bolo presne aj u mojej spolužiačky. Ona ako 16 ročná otehotnela a jej vtedy priateľ mal do 20 rokov. Aby sa mohli zobrať, museli požiadať súdne o povolenie k uzavretiu manželstva. Porodila ako 17 ročná.

@mcvally Pravdepodobne aj u dr. treba nejaké potvrdenie. To že už nechce jej otec, má asi na to nejaký pádny dôvod. Je nahnevaný, sklamaný. 16 ročná rozum nemá, to chápem, ale ty si ho mal mať. Vedel si, že je neplnoletá. Stáva sa, že sa pošmykne, ale ty to prezentuješ ako plánovanie. A tým pádom je to o to smutnejšie.

cerez
19. jún 2015

@mcvally Skús zájsť za gynekológom a popýtaj sa ohľadom toho potvrdenia a čo to znamená v konečnom dôsledku pre teba. Nech si v obraze.

kikushaa
19. jún 2015

@mcvally mozno by stacilo spisat dohodu o otcovstve pred porodom /teda uznanie otcovstva na prislusnej matrike/ ved ak si plnolety a priznas otcovstvo preco by mali byt porucnikom dietata rodicia priatelky. No urcite by som zasla sa s niekym poradit kto sa do tohto vyzna..

zeleny_cajik
19. jún 2015

@fidka79 ze postavit sa zodpovedne... To di myslis, ze chlap, ktory planovane oplodni 16tku a potom na tomto fore riesi, ci im to dieta "daju", je schopny zodpovedneho pristupu???

neperliva
19. jún 2015

Pozri si zakon o rodine - kedze nie ste zosobaseni, otcovstvo ti vznikne vasim spolocnym suhlasnym vyhlasenim, ak by bola plnoleta v case porodu, tak na matrike, ak nebude plnoleta, tak vasim spolocnym suhlasnym vyhlasenim na sude. tym padom si pravne otec so svojimi pravami a povinnostami. problem bude to, ze zakon o rodine JEJ auomaticky priznava prava a povinnosti rodica, len ak je plnoleta. Ak ma vsak viac ako 16 sud jej moze tieto prava priznat akokeby plnoleta bola. dalsim riesenim je uzavriet sobas este pred porodom. To sice moze tiez len ako plnoleta, ale tiez moze poziadat sud aby to povolil, ak to povoli tak sa na nu tiez pozera ako na plnoletu, cize by rodila akokeby plnoleta a ako manzel by si bol automaticky uznany za otca. Presny postup vsak neviem, treba skonzultovat s pravnikom, pripadne usvar a byt pripraveni to riesit co najskor po porode. Ja si myslim, ze ak ona vyhlasi spolu s Tebou pred sudom, ze si otec a si plnolety, tak Tvoje otcovske prava su jasne a jej rodicia s tym nezmozu nic.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucinocka
19. jún 2015

@evelynm myslim ze aj pri hak sa pri neplnoletej musia podpisat rodicia suhlas u lekara ako zakonny zastupca...mozno je nieco take aj pri tehu, bohvie...ty ju poznas? je normalna ? 😀 😅

skoricaxx
19. jún 2015

Ked si hlupy ty s nou - otehotniet planovane v 16tich tak aspon otec si chce zachovať chladnu hlavu fandim mu.

absurdum
19. jún 2015

treba dat navrh na sud o povolenie uzavriet manzelstvo. tym sa stane priatelka v plnom rozsahu sposobila na pravne ukony.

kiki68
19. jún 2015

@absurdum a nemusi so sobasom suhlasit zakonny zastupca? teda rodic?

Urcite to pojde,ak si chce ona dieta nechat,tak otec nic u gynekologa podpisovat nemusi. Nakolko ma viac ako 15, je mentalne sposobila (nema diagnozu), tak si v podstate moze vybavit na sude plne rodicovske prava spolu s Tebou. Ak je tiez socialne zabezpecna s Tebou tak,aby ste dieta mohli vychovavat,tak tam nevidim problem s tym celym. Tak 16 rocne vzdy tehoten boli a budu. Keby ne,tak netocia na MTV program 16 and pregnant ze...no a kolko to ma casti 😉

absurdum
19. jún 2015

@kiki68 nie, vtedy nie. ak sud povoli uzavriet manzelstvo, malolety sa tym stava "plnolety" a kona uz sam za seba. toto je jedina moznost, ako nadobudnut sposobilost na pr. ukony v plnom rozsahu este pred dovrsenim 18. rokov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre