Kyretáž. Áno alebo nie?

lubka81
25. jún 2013

Čaute baby, potrebujem poradiť. V pondelok som bohužiaľ potratila . Ráno som mala silné krvácanie, lekár už na sone nič nevidel a povedal mi, že by som mala ísť na kyretáž, ale že v niektorých prípadoch sa vie maternica vyčistiť aj sama, no ak by som to tak nechala, dostávam sa do rizika, že by tam niečo mohlo ostať a zapáliť sa. Moje rozhodnutie bolo najprv že idem, lenže potom zo mňa vyšiel taký väčší kúsok a celé moje telo sa akoby ukľudnilo. Krvácam stále (ako pri menzese) a nemám bolesti, tak rozmýšľam, že by som na tú kyretáž nešla. Telo sa vie uzdraviť skôr bez takého zásahu a je tu aj väčšia šanca otehotnieť skôr.
Problém však je, že som nemala potvrdené normálne tehotenstvo, možno bolo mimomaternicové a tak by kyretážou mohli zistiť, či to bolo vlastne v maternici alebo nie (to vravel lekár), lenže ja teraz neviem, keďže zo mňa už ten kúsok vyšiel, či v tej matenici ešte niečo nájdu. Prosím poraďte, ktoré ste boli na kyretáži a ktoré nie. Idem sa z toho zblázniť. Bojím sa, že ak nepôjdem, spôsobím si väčší problém alebo ak pôjdem spôsobím si väčší problém. 😒 Ďakujem

molka
25. jún 2013

@lubka81 ja som na kyretáž nebola, vlastne mi ju nestihli urobiť, moje telo sa deň pred kyretážou vyčistilo samé. Síce ma chceli aj napriek tomu čistiť, ale ja som to odmietla a trvala som na kontrolnom sone, to mi nakoniec urobili a zistili, že som už čistá. Potom som ešte pár dní krvácala, krvácanie bolo silnejšie, ale inak bolo všetko v poriadku. Už o 2 mesiace som znova otehotnela a donosila som zdravé dieťa. Odvtedy som rozhodnutá, že ak by som náhodou potratila znova, rozhodne by som na kyretáž nešla. Problém je, že u nás lekári poukazujú iba na riziká samočistenia, ale na riziká kyretáže nikto neupozorní. Podľa mňa by mala mať žena možnosť sama sa rozhodnúť.

bubelko
25. jún 2013

@lubka81 ja som potratila pred 8 rokmi a na kyratazi som bola.mohla som si zvolit plnu narkozu alebo spinal, volila som plnu. pre mna to bolo dolezite z psychickeho hladiska - skratka hruba ciara za tym, co sa stalo a zacat od znova. ak sa nevies rozhodnut, poinformuj sa o rizikach oboch moznosti a potom sa rozhodni.

deny81
25. jún 2013

@lubka81 ja som 3x potratila - 2 x MA - teda ze nic neslo von, jednoducho prestalo bit srdiecko a telo sa i tak snazilo to udrzat :( prvykrat to vyslo ze som ho mala mrtve 2-3 tyzdne :( poslednykrat to bolo tak tesne 1/2 týždňa. druhy krat som však mala ale spontanny v 13-tom :( babo malo 8cm...no prudko som krvacala a hned som bezala do nemocnice. babo sa bohuzial zaseklo v porodnych cestach - najhorsia moznost pri potratoch (pre moje zdravie a zdravie mojej maternice) dolsa som tam, lekar kukol, a kedze som jedla iba 2 hodky predtym, tak povedal, ze skusime pockat (anesteza - aby som sa nepovracala), ale ak by som velmi krvacala, tak ideme na to aj tak. bolo to v noci, rano mi to potom urobili. nebol to taky problem, vyjma obrovsku citovu ujmu suvisiacu s potratmi :( dokonca ti mozem povedat, ze sa mi super spalo...sa ani necudujem, ze michael jackson sa daval takto uspavat. ty spis max 15 min, kyre vykonavaju za 5 min. dlhsie byt ani nemoze, lebo maternica sa velmi rychlo roluje.
Ale ak nemas nejake problemy, v tvojom pripade, by som asi skusila pockat kym sa pekne vycistis. je tam to riziko, presne ako ti lekar povedal. najlepsie by bolo ak by ti lekar kontroloval castejsie maternicu ultrazvukom - v akom je stave a hlavne pocuvaj svoje telo. Ta guca co z teeba vysla - to moze byt zrazena krv - nemusi to byt plod ale moze. aj taka velka zrazenina vytvara pocit ze ide nieco velke odtaial. Velmi pozorne pocuvaj svoje telo a ono ti povie. aj kyre ma rizika. ako vsetko ine. a to ci bolo mimomaternicove, mal urcit predovsetkym doktor ultrazvukom - kde bolo plodove vajce. ak mas velky strach, na ky&re nemusis, ale asi by som sa dohovorila s lekraom, aby si bolaq pod vacsim dohladom. a dufam ze budes mat spolupracujuceho lekara. urob to na co sa citis. ja som tiez bola na vazkach a teraz som pokojna, hlavne kvoli tomu, ze to mam za sebou a vsetko je ok. drzim palceky a prajem mnoho sil. a posielam velke objatie ;)

lubka81
autor
25. jún 2013

Ďakujem za Vaše odpovede. Lekar na sone to tehotenstvo nevidel a to ani vo vajecnikoch ani v maternici, ale moje hcg vysledky boli velmi nizke. V 5 tt iba 7,8 potom o tyzden neskor 178 a vcera mi opat brali krv, myslela som ze uz nieco bude vidiet, no prislo krvacanie a potrat. Viem ze by som za tym urobila hrubu ciaru ak by som isla na kyretaz, ale citala som, ze zeny krvacaju este 6 tyzdnov po kyterazi. Z tohto krvacania mam pocit akoby to bol normalny menzes, aj sa tak citim.
Pockam do zajtra, pojdem opat k lekarovi a mozno od neho aj na kyretaz. Ako dlho ste boli po kyretazi na pnke?

reddy13
25. jún 2013

@lubka81 ahoj:o) ja som potratila asi pred 3mesiacmi (snazim sa to velmi neevidovat, takze preto "asi"). Bola som 4+2 a jednoducho spinenie, bolesti, krvacanie. Nakoniec som podstupila kyret. Aj ked som velmi nechcela, viac menej som sa bala, ale tak ako pise bubelko, chcela som to uzavriet. Moje telo sa po kyrete dalo do mesiace krasne do poriadku. Krvacala a spinila som 2-3dni. Neviem, ako by dopadlo, kebyze to necham na samocistenie, tazko povedat. V tom case, ako sa to stalo mne, bohuzial aj jedna kamaratka potratila. Ta sa rozhodla pre samocistenie, ale po 2tyzdnoch neustaleho krvacania nakoniec na kyret musela ist, aby to neskocilo este horsie.
Je to naozaj len a len na tebe, ako to citis...Drzim palce pre spravne rozhodnutie:o)
Na PN som nebola, v podstate som naozaj na druhy den uz fungovala, ale zobrala som si dovolenku 2dni a potom bolo naozaj fajn. Chvalabohu:o)

livocka21
25. jún 2013

@lubka81 ja som kyretaz absolvovala 3x.... je to naozaj bezpecnejsie a lepsie tam ist....ak nechces riskovat nejaky zapal v maternici a to dvojnasobne ak je podozrenie ze to bolo mimomaternicova tehotenstvo....naozaj to nic nie je...len slabucka narkoza a vacsinou este v ten den ta pustia domov.... neriskuj...hlavne ak este chces deti....ak si potratila v prvom trimestri staci cakat do prvej menstruacie.... viem to z vlastnej skusenosti... tak sa drz... rozhodnutie je na tebe...

andrejka1974
25. jún 2013

ja som kyret podstupila dvakrat , a bez problemov a mam kamaratku , ktora na kyrete nebola hned potratila vlani v lete a mala dlhodobe problemy a tak jej ten kyret aj tak neskor spravit museli ☹ ☹ ☹ ☹ urcite by som isla aby sa zistilo ze to mohlo byt mimo maternicove tehotenstvo

senselinka
25. jún 2013

Milá Lubka, určite ti každá z nás poradí podľa najlepšieho svedomia a hlavne podľa vlastných skúseností... ja som potratila 4x - 2x spontánne a 2x kyret. Prvý kyret bol katastrofálny, zrejme mi tam poškodili stenu maternice, mala som tri týždne také bolesti, že som sa takmer škriabala po stene. Druhý kyret bol viac menej náhodný - mali mi robiť lakarku, lebo bolo podozrenie na mimomaternicové, ale po otvorení zistili, že tam nič nie je a tak "ma zdvihli" a urobili kyret. Bez môjho vedomia, samozrejme. Ale musím povedať, že tentoraz bolo všetko vporiadku, bolesti ostali len po laparke.
Ak by som sa dnes mala rozhodnúť znova, nešla by som na kyret ani za nič, pokiaľ by som videla, že moje telo sa čistí samo. Okrem toho, zrejme si nebola vo vysokom štádiu a vtedy je samočistenie úplne prirodzené. Pri poslednom potrate sa skončilo tehu v 5+2 a aj keby ma chceli v nemocnici priviazať, neostala by som tam. Začala som krvácať, jeden deň začali "kontrakcie", trvali asi 5 hodín a potom sa maternica pekne zavinula, krvácala som ešte asi dva dni a bolo po všetkom. Aj po prvom spontánnom potrate som otehotnela hneď na druhý cyklus.
A ešte k tomu mimomaternicovému... nado mnou maturovala skoro celá nemocnica, zhodli sa, že je a vôbec nebolo, lebo bábo sa zrejme nikde neuchytilo a spontánne sa začalo "vylučovať". Zbytočná operácia, zbytočná bolesť, zbytočná narkóza, zbytočne roztiahnutý krčok... a čím viac, tým rizikovejšie tehotenstvá neskôr. Ak môžeš, choď na kontrolné hcg a ak klesá, mimom. tehu to určite nie je, vtedy stále mierne stúpa.
Držím palce, nech sa správne rozhodneš, neublížiš svojmu telu, ale hlavne svojej psychike.

lubka81
autor
25. jún 2013

Caute, rozpravala som sa s tetou, ktora si presla tiez niekolkymi potratmi z toho mala dva krat mimomaternicove teho. Vravela, ze tiez nemala ziadne bolesti, tiez z nej isli kusky ale bolo to mimomaternicove a to sa dalo riesit iba operaciou. vybavujem si teraz ineho lekara, mozno ten sa sone nieco uvidi, neviem inak co mam robit. Kyretaz by mimomaternicove nevyriesila. Nechcem sa vsak dat operovat ak to nie je ani mimomaternicove. Idem sa zblaznit. Snad mi druhy lekar da nejaku odpoved. Moj je lekar ma ako naschval odpojeny telefon takze sa neviem dostat ani k najnovsim vysledkom krvi. ☹

zuzana76
25. jún 2013

ja som tiez za kyret v mojej situacii, rob tak ako citis ty, ja som tiez potrebovala to tehotenstvo uzavriet, ako @bubelko dokonca som sa sama poponahlala skor, mala som ist az v pondelok, no isla som uz v piatok,ze mam bolesti / hoci som nemala/ ale nevedela som zit s predstavou, ze v sebe nosim mrtvy plodik, potrebovala som sa vysmutit a to sa dalo, len ak uz bol mimo mna.

maca215
25. jún 2013

@lubka81 zažila som aj aj a ak nie je potrebne na kyretaž už by som nešla

happyfrog80
25. jún 2013

nechod na kyretaz ak nemusis,nebola som,som v zahranici a tam su 3 moznosti ,samovolne,s tabletkou urychlene samovolne alebo kyretaz.Isla som na tabletky,2 tabletky jedna v strefu a druha v piatok na moje narodky a to som tam mala stravit pod dohladom 7 hodin.Nastastie som sa den pred prvou tabletou vycistila sama a namiesto tablety mi urobili sono a oznamili ze uz som cista.Drzim palce

kiki68
25. jún 2013

ked je to mimomaternicove,tak to musi hladat na USG inde, tam by sa to totiz inde uchytilo a to treba odhalit,lebo tam je kyret zbytocny,ked to nema s maternicou nic spolocne. Ono da sa to obist aj bez kyretu, mna sa to teraz na pohotovosti pytala lekarka,ze preco mi robili kyret. U mna zial museli,lebo moje telo nejak nereagovao a nekrvacalo.Cize sa od toho vobec necistilo,len men bolo strasne zle.

aadulik2110
25. jún 2013

@lubka81 ahoj, síce ja som mala iný problém - na kyretáž som musela, lebo som mala polyp na maternici, ale čo ti chcem napísať - samotný zákrok trval cca 15 min - v ten deň som už v pohode chodila (napriek tomu, že som mala úplnú anestézu). Vôbec som nekrvácala, podľa lekárov menštruácia by mala byť až po 4-6 týždňoch od zákroku, ale ja som dostala normálne vrámci cyklu. Po 3 mesiacoch mi doktor povedal, že môžeme začať pracovať na bábätku a veru na prvý krát sa nám to aj podarilo. Ja by som sa kyretu nebála, však mrzí ma ten tvoj potrat.

lubka81
autor
25. jún 2013

Caute, tak mam najnovsie vysledky, prave som sa vratila od inej lekarky, urobila mi dokladne sono a povedala ze maternica aj vajecniky aj sliznica su take ako maju byt, prazdne a zdrave. Vylucila mimomaternicove a povedala ze nie je potrebna ani kyretaz. To, ze teraz krvacam je vraj menzes, ktory prisiel s potratom. Hodnoty hcg su 7,8 a snad klesnu na nulu. Takze som velmi velmi rada. Telo si nakoniec poradilo samo. Zajtra sa pojdem odhlasit z pnky a zabehnem sa spat do normalu. Stale mi je smutno z potratu - este som nevyniesla kos v ktorom je vlozka s tym kuskom ☹ na jednej strane mi je z toho zle ze je tam a na druhej neviem najst silu to zobrat a vyniest, lebo to bolo moje babatko.
Ale som rada, ze nakoniec pod noz nepojdem a za par mesiacov sa nam snad podari opat. 🙂 Dakujem vsetkym za rady, pomohli ste mi. 🙂

alienocka
25. jún 2013

Ja som na kyrete nebola. Začala som sama krvácať a mala som bolesti takže som sa sama vyčistila . Po týždni som šla na sono a bolo to v poriadku . Potom som do troch mesiacov otehotnela a to bez nejakého extrémneho snaženia . Nehovoriac o tom,že som sa snažila predtým 10rokov prprirodzene otehotnieť až som skončila na ivf . A zrazu sa mi to podarilo 2krát za 3mesiace . A verím tomu,že keby som šla na kyret nebolo by to až takto jednoduche . Ja som ten môj stav konzultovala v jednom súkromnom centre a ked sa to dozvedela moja gynda skoro vyskočila z kože. Že jasné,že ona by ma jednoznačne poslala na kyret. Ako ja viem,že ked sa žena sama necisti nedá sa inak,ale ked krváca tak je to dobre. Samozrejme treba ísť na kontrolné sono . Ja nechápem jednu vec: ked sa žena sama rozhodne ísť na potrat gynda tí povie 100veci,čo sa tí môže sstať a odhovara tá a potom ked sa stane niečo takéto je to štandardný postup. Proste podľa mňa by to malo byť na zvážení ženy a mala by si mar možnosť rozhodnúť sa. Jasné po zvážení zdravotného stavu.
Mnoho žien ani nevie že majú možnosť rozhodnúť sa. A čo si budeme rozprávať PPRIRODZENE JE PRIRODZENEJŠIE!!!

molka
25. jún 2013

@lubka81 tvoje pocity úplne chápem, dlho som sa trápila kvôli tomu, že "to" skončilo v odpade. 😔 Ak by som mohla vrátiť čas, radšej by som ten kúsok (to moje dieťatko) zakopala niekde do zeme.

snehulienka82
25. jún 2013

Ahojte, ja som bola na kyretazi cca pred 4 rokmi, ani som nevedela, ze by mohli byt nejake rizika... potratila som asi v 8 tyzdni, cca tyzden som vedela, ze som tehotna, neplanovali sme to, a ked som zacala trosku spinit, tak som nevedela, co to chce byt, ci menzes, alebo co?? iba som si dala vlozku, ze vsak to prejde... no, ono to preslo, ale uplne... mala som hrozne bolesti, a kym som prisla ku gynekologovi, tak plod uz nezil... doktor povedal, ze treba ist do nemocnice. potom ma este vysetrili 2 lekari, a ci som nevedela, ze som tehotna?? proste boli na mna dost zly, ako keby som to dieta nechcela, lenze som ani nevedela, co sa to deje... az ked mi to doslo, co sa vlastne stalo, tak mi to bolo velmi luto. Ja som po tej operacii dlho spala a ked som sa prebrala, tak som velmi plakala... nechali si ma este 3 dni na pozorovani, vraj kvoli srdcu... ja som nemala ziadne problemy potom, aj cyklus sa hned potom nastavil do normalu, o mesiac som mala uz zase normalne menzes, ale dost nas to poznacilo, pol roka sme skoro spolu ani neboli... az teraz sa snazime opat mat dietatko, no zatial neuspesne... lubka81 je to asi individualne, niekto ma problemy po kyretazi, iny mozno nie, zalezi aj na lekarovi... som rada, ze sa ti veci uz dali do poriadku! snad sa opat postasti a uz potom bude vsetko v poriadku. nam lekar vtedy vravel, aby do pol roka tehotenstvo nenastalo...

lubka81
autor
25. jún 2013

Je to fajn, ze existuje tato stranka, clovek ma pocit ze nie je sam, ked citam Vase pribehy ste mi vsetky tak blizke. Snehulienka82 drzim palce!
Molka, je to celkom dobry napad, manzel ma asi nepochopi, ale mam velku zahradu, tak tam asi pohladam miesto a ...

snehulienka82
25. jún 2013

@lubka81 Manzel nemusi o vsetkom vediet. ;) A to nie je ani klamstvo, maj kludne svedomie. Hlavne, ze ty sa budes citit lepsie, a mozes tam posadit aj kvietky a stale bude s tebou, budes ho mat na blizku.

kiki68
25. jún 2013

@alienocka Presne toto napadlo aj mna,ze preco okolo interrupcie robia taku vedu a vtedy davaju same priklady na rizika po tom zakroku a na kyret sa pozeraju automaticky, nikto nic okrem toho,ze 3 mesiace mat chraneny styk a mesiac teda nic a v podstate sa ani kupat nepovie...cize kde je potom pravda o tom celom? vzdy pri okolo tej interrupcie sa hovori to,ze zena uz nemusi mat nikdy dieta,tak po MA ked ide na kyret taketo riziko neni? a tiez by som bola rada mala to svoje dietatko niekde pochovane...ako to,co z neho zostalo. Ved za tym malym placem stale...

snehulienka82
26. jún 2013

@kiki68 Ten plac casom prejde, neboj... ja som tiez dlho plakala, ale asi to je mozno pre nieco lepsie, ked to ma odist, tak to odide a nenarodi sa. Mozno by mohol byt postihnuty, alebo by nebol zrdavy, alebo hocico, a ber to tak, ze to malicke sa rozhodlo, ze tu nema byt. Ja verim tomu, ze sa tieto "deticky" dostanu do nebicka a tam sa jedneho dna "stretneme".

huncut
26. jún 2013

@lubka81 ahoj, ja som potratila a na kyret som musela v decembri, podľa MS som bola v 12tt, ale plod odumretl vraj v 8tt, lekár mi nedal na výber, proste ma poslal na príjem do nemocncice, u nás je to robené tak, že si musíš vybaviť všetky predoperačné vyšetrenia, ráno prídeš nalačno a poobede ak niesú komplikácie tak ťa pustia domov, teda je to tzv. jednodňová chirurgia... takže som Silvester strávila v nemocnici 😒 ako píšu baby ak je to náhodou mimomaternicové tehu tak to treba riešiť ináč a nie kyretom... a tie tvoje hodnoty hcg boli fakt veľmi nízke
moje hcg po kyrete bolo 30000 a kým sa to stiahlo na 0 to som stihla zmeniť gynekologa a bola som asi 3 krát na odber, lekár totiž musí sledovať hcg až kám neklesne na 0
držím palce nech sa rozhodneš správne

bb6
15. júl 2013

Prispejem aj ja. Moj lekar ma poslal na kyretaz, bez ponuknutia inych moznosti. Ja som vsak zacala spekulovat. Na to ma 3 lekari v tej istej nemocnici strasili, aky je zly napad cakat, a najma, ze je vyssie riziko infekcie. Na druhej strane sa odo mna chcelo, nech podpisem, ze akceptujem rizikom prepichnutia maternice a podobne hrozy.

Potom som citala odborne clanky. Pracujem vo vyskume, takze viem kde ich hladat a znasam aj ten suchparny styl. (http://www.bmj.com/highwire/filestream/361462/f...). Statistiky hovorili, ze medzi zenami, ktore volili vyckavaci pristup, sa obcas vyskytlo velke krvacanie s potrebou trasfuzie (2%), velka bolest bola tiez castejsia u vyckavavcov . Infekcie vsak boli rovnako zriedkave v oboch skupinach, zhruba 2-4 %.

Kym som si nad tymto vsetkym lamala hlavu, stihla som mat spontanny potrat - ziadne velke bolesti ani krvacanie, len nevyslo von uplne vsetko, plodovy vak vsak ano. Teraz ma uz strasili hlavne infeciou, a kedze riziko bolo podla odbornych clankov zase rovnake v oboch skupinach, kyretaz som odmietla.

Hadajte co sa stalo o 4 dni ? Silny rybaci zapach vytekajucej krvi... skratka infekcia ! Iba vaginalna, ale nepotesi. Samozrejme som ihned zacala brat entizol. Zasla som aj do Trencianskej nemocnice, co som mala urobit davno predtym, ja Blavacka natvrdla, tam si konecne netukali na celo a jednali so mnou normalne. Lekar ma vysetril, povedal ze nic zle nevidi (to uz bolo po 3 dnoch entizolu), a ze to vyzera dobre, maternica je vraj uz vyprazdnena. Teraz dokoncujem branie entizolu a dufam v najlepsie.

Tento pribeh zatial nema koniec, vyzera to vsetko sice O.K., ale uplne si odfuknem az ked pocnem a donosim zdrave dieta. Netusim, ci som sa naozaj "zle rozhodla", alebo som proste bola "vylosovana" ako jedna z tych, na koho padla infekcia, bez ohladu na vybraty postup. Moja mama, ktora je tiez lekarka, si mysli, ze som mala "posluchat". V rakusku davaju pri zamlknutom potrate moznost volby, a po nekompletnom kyretaze uz *nesmu dat*. Rakusky lekar mi povedal, ze aj on sa pred 30 rokmi ucil o vyssom riziku infekcie, ale dnes je uz zname, ze to nie je pravda.

Trufam si poradit len jedno - akokolvek sa rozhodnete, najdite si lekara, ktory vas podpori. Lebo mne urcite v tomto zranitelnom obdobi nepomohlo, ani pre imunitu ani pre naladu, ze som nechcela svojho gyndosa a mamu ani vidiet, aby do mna nehucali, ze kyretaz...

kiki68
15. júl 2013

@bb6 Ja som sa prave v TN stretla s mladsou lekarkou na pohotovosti,ktora sa ma pytala,ci nemohli postupovat v BA inak ako hned kyretaz....ale u mna to zial neslo. Moje telo nejak nechapalo,ze by sa toho malo zbavit a ja uz som chytala peknu teplotu. Tak mozno v TN maju k veciam predsalen iny pristup,ze sa s nimi da rozpravat aj inak. Ked sa to da bez kyretu,tak urcite lepsie, je to pre telo prirodzenejsie,nez ten zasah. Clovek podpisuje vselijake papiere s tym,ze sa to akoze musi.

bb6
15. júl 2013

@ kiki68 - Diky za povzbudenie "

Dufam ze sa Ti po kyrete ulavilo, od teplot atd.

K papierom pro forma - pytala som sa svojho gyndosa, ako casto sa (v jeho nemocnici) stavali pri kyrete tie strasidelne prepichnutia, pripadne vybratia maternice. Vraj menej ako promile pripadov, a v pripade zamlknuteho potratu mozno aj vobec nikdy. Asi naozaj robia tie informovane suhlasy neprimerane hrozne, aby ich pravnici mali jednoduchsiu robotu v pripade nejakych problemov.

Uz som potom aj bola nalomena pristupit na kyret, ale mezitym som potratila prirodzene priamo v ordinacii. Odmietla som akurat docistenie.

Hej, Trencin odporucam kazdemu, kto to chce "na prirodno".

bb6
15. júl 2013

Opravujem info o Rakusku - po nekompletnom potrate niekedy davaju kyretaz - ale iba ak je silne krvacanie. Inak "nie je medicinsky dovod". Vypudenie zvyskov riesia vyvolanim kontrakcie maternice tabletkami, alebo to nechaju na prirodu.

lindesy
6. apr 2014

Trochu ozivim tuto temu. Tiez mi doktor na poradni oznamil MA, povedal, ze su dve moznosti. Bud budem cakat, kym to telo rozpozna a vycisti sa samo alebo pojdem na kyret. Konkretne mi neodporucil nic, poslal ma do nemocnice (v TN) s rym, ze tam to riesia skor konzervativne a ze ak mi kyret nebudu chciet spravit, ze za tri dni ma anesteziologa a moze mi to urobit sam.takze som videla, ze on je skor za kyret, lebo pri tom konzervativnom spôsobe mi vymenoval vsetky negativa.
Sla som teda do nemocnice a tam mi dal lekar znova na vyber, dal mi precitat info o tom vyckavacom postupe, tak som sa pren aj rozhodla a povedal, ze som dobre urobila. Tak teraz cakam ako to dopadne

gabrielles
9. apr 2014

Ahojte baby, prosim o radu.
V utorok som bola na kontrole, 8tt a moja mudr mi oznamila, ze su to dvojicky, ale bohuzial sa nevyvinuli, srdiecka im nevidiet a je potrebna kyretaz. Bola som z toho v totalneho soku, pretoze som sa sekundu tesila, ze budu dve a potom za tym BUM.. Zobrala mi krv kvoli testom a povedala, ze mam prist vo stvrtok az pojdem na kyretaz...
Ja som nechcela tomu uverit a poobede som isla k rodinnemu znamemu - gynekologovi, nech mi to potvrdi... Bohuzial to potvrdil, povedal mi, ze nemam cakat a objednal ma na kyretaz na druhy den, teda dnes...Bol to hrozny den, ale som rada, ze to mam za sebou...Teraz mi ostava len truchlit...
Bohuzial som mala ist zajtra ku mojej gynde a som ju obisla a na zakrok isla o den skor...Teraz neviem, co mam robit, mam ist zajtra za nou? Nevadilo by mi zmenit lekara, pretoze sa mi zda, ze niektore veci zanedbala, vsak ma hneva, ze mi zobrala krv a budu sa mi robit testy, zaujimalo by ma, ake budu vysledky...Co mam teraz robit? Bude vobec so mnou komunikovat, kedze som ju obisla?

vicky510
11. apr 2014

Ahojte,aj ja by som prosila o radu.
Som v 6.tt a naše bábo je podľa doktora maličké a posiela ma na kyret. Ja s tym nesuhlasím,povedala som,že kým rastie,tak na kyret nepojdem,kedze mi neustale rastie aj bHCG. Z 350 mi behom tyzdna vystupil na 2650, babo za 3 dni podrastlo z 0,79cm na 1,25cm,co mne sa nezdá byt az tak málo. Ale on argumentuje tym,ze je mensie o cca 10 dni ako by malo a jediny zaver z toho urobil ten,ze sa vyvija spomalene. Lebo vraj mam pravidelnu menstruaciu,tym malo byt pocate pocas ovulacie a to potom nevychadza jeho vypoctom. Pricom ked som predtym chodila k nemu na folikulometriu,tak mi ovulaciu nikdy nepotvrdil,preto nechapem jeho argumentom. Ked som vravela,ci som nemohla len o cca 10 dni neskor otehotniet ako on predpoklada,tak to je vraj nepravdepodobne,a trva na kyrete.Este aj do spravy napisal,ze som ho odmietla.Poradte co mam robit,ja som toho nazoru,ze ak ma on pravdu,tak priroda to zariadi sama,nechcem prist o babo :( 2 roky sme sa snazili a teraz toto :(

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre