Potrat plodu jedného pohlavia. Je to možné?

jovana
25. okt 2009

Dobry vecer, prosim, chcem sa spytat, ci je mozne, ze zena by si vytvarala protilatky len proti jednemu pohlaviu, respektive, ze by zena vzdy potratila len pri urcitom pohlavi. ze by napriklad potratila vzdy, ked caka dievca (aj ked o tom este nevie, ze je to dievca, lebo ide o skore potraty v 11 -12 tyzdni). dakujem.

matula01
25. okt 2009

No ja neviem co je na tom skutocne pravda, ale tak ako su muzi, ktori dokazu "urobit" iba urcite pohlavie, tak su vraj aj zeny, ktore dokazu vynosit iba jedno pohlavie. Moja teta potratila 4 x a vzdy to bol chlapec. Ked cakala dievcata, tak tehotenstvo prebehlo bez problemov. Doktor jej povedal, ze ona dceru nikdy mat nebude. Len neviem, ci sa da tomu verit 😒

kisska
25. okt 2009

jovana - skor by som si dala urobit geneticke vysetrenia, lebo moze ist o geneticke poruchy viazane na X/Y chromozomy(choroby alebo poskodenia, ktore po matkach/otcoch dedia len synovia/dcery) a vtedy moze byt poskodenie tak velke, ze sa babo jednoducho neudrzi.
Protilatky, ktorymi sa matkine telo brani proti plodu vacsinou suvisia s RH faktorom (ak je matka RH+ a dieta Rh-), ale to sa da vyriesit podanim protilatky proti tymto protilatkam vacsinou pri 2. tehotenstve, ale vtedy to vacsinou s pohlavim nesuvisi.

lienka79
25. okt 2009

ano...nieco podobne som uz citala aj ja....a myslim,len moj sukromny,nicim nepodlozeny,laicky nazor..ze nieco na tom bude
napr.som presvedcena,ze mozem donosot len chlapca 😉

jovana
autor
26. okt 2009

no, ja mam zasebou kadejake vysetrenia, genetika, hematologia, imunologia, stitna zlaza, hemostaza,.... no a vysledky su v norme. ja mam faktor rh minus, manzel plus, viem ze sa to da riesit.... ale u nas je problem v tom, ze uz na zaciatku sa vytvori nevhodny zaklad spojenim bud nevhodneho vajicka alebo menejkvalitnej spermie. dvakrat som mala parcialnu molu.... cize preto sa pytam, lebo dnes mi kamaratka vnukla taku myslienku, ci by nemohlo ist o taky pripad, ze mozem vynosit len urcite pohlavie. ja zatial nemam deti, ale moja sestra je tiez rh negativan, jej manzel rh pozitivny a maju dvoch chlapcov, a teraz planovali teda tak si vypocitali aby to bolo dievcatko a zial nevyslo to, tiez potratila v druhom mesiaci. teda preto sa pytam aj na tuto moznost. vdaka za reakcie.

nanabc
26. okt 2009

jovana a ako si prosím ťa vypočítali dievčatko?
a mne po prvom pôrode pichali že protilátky neviem prečo neviem načo a pri druhej mi nedávali nič...tak toľko
podľa mna je príroda nevyspytateľná a myslím si že je to možné aby nebolo určité spojenie nejakých genetických informácii vynositeľné .... a taktiež ked ide o pohlavie...môj názor

jovana
autor
26. okt 2009

ahoj nanabc, su na to metody ako sa da vypocitat pravdepodobnost oplodnenia pre urcite pohlavie ale ja na to nie som odbornik, len viem, ze pri tom si musis merat bazalnu teplotu a aj si sledovat hlien, ide o dlhodobejsie sledovanie a znacenie si vysledkov do tabulky. moja kamaratka je poradkyna pre bilinksovu metodu a ma vselijake skolenia a hovorila, ze ak by som si zacala robit tieto znacenia, tak by mi mohla s tym grafom pomoct a vypocitat z neho, ze kedy je najvhodnejsie byt spolu na spolodenie urciteho pohlavia. viem, ze spermia zije 2-3 dmo a tam myslim, ze bud este pred ovulaciou maju byt spolu pre urcite pohlavie a potom cez ovulku pre druhe pohlavie, neviem ci je to tak, nechcem zavadzat ale urcite su na to metody ako by sa to mohlo dat, ale neivem ci je to stopercentne. takze tak. pa pekny den vsetkym.

spuntikmathiasko
20. dec 2012

@jovana Moja sestra tiez vzdy potratila len chlapcov. Tak asi na tom nieco bude.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre