Odber elektriny načierno

muchacc
25. okt 2014

Dievčatá susedina dcéra zdedila chatu,ked prišli na miesto tak zistili že tam niekto odberal elektrinu asi pol roka na čiernno,teraz nevie ako to má riešiť či má ísť normálne zaplatiť lebo sa bojí či ju nebudú súdne stíhať,máte s tým skúsenosť?

mawka
25. okt 2014

@muchacc nam sa stalo to iste, nijako sa to nedokazalo a musela som zaplatit. a bola to strasna palka. bohuzial. hodiny sa tocili a tocili a nic. aj sme reklamovali, aj sa to postupovalo, bohuzial. hodiny boli ook, cisla tam boli jasne..

muchacc
autor
25. okt 2014

@mawka A koľko ste platili?nech ju psychicky pripravím

mawka
25. okt 2014

@muchacc ani nechci vediet. splacam to dodnes. dom bol prazdny uplne, asi pol roka. a naocili sa nam hodiny. same od seba asi tazko...

muchacc
autor
25. okt 2014

@mawka to presne ako u nich ale da sa urobiť splátkový?lebo oni tam odpojili hodinu ved tam nechodili a niekto ju na čierno zapojil a vraj sa nedá urobiť splátkový

mawka
25. okt 2014

@muchacc ani mne nepovolili... aj napriek preukazaniu, ze inak ako v splatkach to nejde. tak az to dali na externu firmu, ktora vymaha dlhy, tak ta bola ochotna vyhoviet splatkam. lenze tam uz su uroky, atd. Zvlastne je, ze ZSE tu pohladavku nepredala, ale len dala na vymahanie. Cize nechapem, aky to ma zmysel, ked ZSE nevyhovela splatkovemu kalendaru, ale EOS vymahaci bez problemov...
ach jo

muchacc
autor
25. okt 2014

@mawka na hlavu postavené

mawka
25. okt 2014

@muchacc mi nieco hovor a takto choro to funguje vo viacerych instituciach. to mas ako socialku, sa neseru, exekucky lietaju jedna radost, exekutori si pokryvaju najprv trovy /ano, aj ked uz by to malo byt inak/ a socialka ti potom povie, ze sak platte to rovno nam. ale ked chces splatkovy, nevyhoveju. radsej ta daju exekutorovi, nasledne ziadaju, aby si uhradzala dlah priamo nim. boze, teraz mi prisla predexekucna vyzva zo socialky na 27 euro, chapes? tak som volala, ze kedy, ako vznikol ten dlh, na zaklade coho, atd, lebo som nic neobdrzala. tak sa mi ospravedlnili, ze mi nebolo nic dorucene. ako keby sa nechumelilo... nastastie som to vybavila, ale proste toto je uz vrchol.

muchacc
autor
25. okt 2014

@mawka ta veru sila žiť na Slovensku.....

mawka
25. okt 2014

@muchacc a najlepsie na tom je to, ze ta elektrina bola pisana na mna, takze splacam ja, pretoze na moje meno. take nieco, ze by moj ex zaplatil polovicu, nehrozi. kks a bol to spolocny barak, chapes. uplne cele zle.

muchacc
autor
25. okt 2014

@mawka teraz ho ani predať nemôžeš však?

mawka
25. okt 2014

@muchacc nie, to je uz doriesene vsetko. lebo ta fkt dosla az po predaji domu, vies, vyuctovanie. len my sme tam pol roka nebyvali uz. takze normalne sa odpisal stav, novy majitel sa prihlasil pod seba a nam potom doslo vyuctovanie. takze to prebehlo ok, lebo zalohove faktury boli platene vcas.

valy
8. nov 2014

@muchacc ahoj, ako to dopadlo? Ved ked oni oficialne hodiny odpojili, tak to snad nemuseli zaplatit, ci ano? Neriesila to policia?

muchacc
autor
8. nov 2014

@valy Ahoj teraz sa to rieši

valy
8. nov 2014

@muchacc aha, jasne, aspon to, clovek sa uz boji, ze spravodlivost snad ani neexistuje.