Jednorázové plienky a skúsenosti s jednotlivými druhmi

siouxsie
27. júl 2009

Ahojte mamicky. Moja otazka smeruje na Vas, ktore uz mate prakticke skusenosti s jednorazovymi plienockami. O mesiac a pol nas caka prichod noveho clena do rodiny a ja nemam absolutne jasno v tom, ake plienocky (myslim druh) budeme pouzivat. Privitala by som preto Vase prakticke skusenosti. Taktiez by bolo zrejme dobre z casu na cas sa navzajom poinformovat o pripadnych akciovych cenach tych - ktorych plienociek v obchodoch. Tiez by ma zaijimalo, ci nakupujete jednorazovky vo velkom do zasoby alebo dokupujete iba na zaklade potreby po jednom baleni a kde plienocky nakupujete - ci v hypermarketoch alebo mensich obchodoch s drogistickym tovarom. Dakujem Vam moc za Vase rady.

jankapiknova
27. júl 2009

ahoj siouxsie. Ja som do porodnice zobrala pampers baby tie najmensie tusim su zlte balenie. Potom som chvilku pouzivala pampers ale oranzove ale tie zacal precikavat,tie su otras. Hugies to vobec,tie boli katastrofa. Najviac sa mi osvedcili fialove tesco plienky a byvaju aj dost casto v akcii,tak vacsinou kupujem len akciove. Raz som vyskusala ospevovane pampers modre tie drahsie a vyhadzala sa mu ritka od nich,tak som sa vratila k tescovym a na tie nedam dopustit.

petkaerdal
27. júl 2009

ahoj siouxsie,
tak na zaciatok tak isto pamper new born a potom tesco fialove,pampers 2 su moc tenke,tiez sa precikavaju

icejane
27. júl 2009

🙂 ahoj mi pouzivame od zaciatku tesco fialove a sú super.. uplna spokojnost

cestovatelkaandrea
27. júl 2009

ahojte my pouzivame pampers baby dry a zatial nam ich nikdy neprecikal. iba prekakal ked mal hnacku 😀 pozivame ich doteraz

diddi
27. júl 2009

do porodnice pampers newborn....potom sme mali chvilu pampers,ale precikavali ich a aj sa vyhadzala ritka z nich,u huggies to iste....takze len fialove tesco plienky,a su fakt super....casto byva na ne akcia....a pri prvom babu si co pouzivala?

dudri
27. júl 2009

skuste latkove plienky-
kuk eshop latkoveplienky.sk , plienocky.s

Jednorazove plienky
Žijeme v uponáhľanej dobe, kedy sa nám javia jednorázové plienky ako najvhodnejší spôsob prebaľovania podľa vzoru: použijem – zahodím.Skutočnosť je však taká, že jednorázové plienky nesmierne zaťažujú životné prostredie /jedna plienka sa rozkladá až 500 rokov a jedno dieťa tak vyprodukuje TONU biologicky ťažko odbúrateľného materiálu/. Navyše sú tieto plienky napúšťané rôznymi látkami, ktoré odvádzajú vlhkosť od pokožky, no zároveň sú častým zdrojom infekcií a dermatitídy. V jednorázových plienkach sa prehrievajú pohlavné orgány, čo môže viesť u chlapcov k neplodnosti. Z ekonomického hľadiska je používanie jednorázových plienok aj finančne náročnejšie. Podľa ceny plienky tak vyhodíte do koša až 830€ za jedno prebaľovacie obdobie /cca 2 - 2,5 roka/.

Moderné látkové plienky predstavujú síce náročnejšiu počiatočnú investíciu, no pri ich správnom ošetrovaní môžete značnú časť plienkovej výbavy použiť aj pre ďalšie dieťatko. Plienkovú výbavičku si môžete zaobstarať už od 130€, luxusnejšia verzia Vás bude stáť okolo 330€. Ak si aj k tejto cene prirátate náklady na energiu, vodu a prací prostriedok, vždy je to alternatíva lacnejšia a ekologickejšia.

diddi
27. júl 2009

pri dvojickach som nad inymi ako jednorazovymi plienkami nerozmyslala

siouxsie
autor
27. júl 2009

dakujem kocky zatial za Vase reakcie, aspon viem, od coho sa asi mam odrazit. minule som pobehala niekolko obchodov a ked som videla, aka velka ponuka druhov plienociek je teraz, neda sa to s obdobim spred 5 a 1/2 roka, ked som mala svoje prve dieta ani porovnavat. preto som mala z toho mensi chaos.

diddi: moje prve dieta - Kubko ma uz 5 a 1/2 roka, takze co sa tyka plienkovej temy, som fakt uz tak trochu mimo prud. Ale vtedy som tiez zacinala s nejakymi Pamperskami a pokracovali sme tiez plienkami z Tesca.

zukab
27. júl 2009

pouzivam pampers activ fit, tie nam vyhovuju najviac. tiez som maximalne spokojna s plienkami z DM drogisky. Su velmi dobre a stoja polovicu co Pampers. Huggies absolutne nie, mala ich okamzite precikala.
Kedze na Slovensku nevedia, co za plienky pytat, kupujem ich v Rakusku, kde su o polovicu lacnejsie.
A co sa tyka mnozstva, jednoznacne co najvacsie balenie, minaju sa dost rychlo a neustale chodit po obchodoch ma nebavi.

cestovatelkaandrea
27. júl 2009

dudri no ja som chcela pouzivat latkove plienky ale kedze zijeme v NL a nas maly musel ist od 10 tyzdnov do skolky tak nam nic ine neostavalo iba sa dat na jednorazovky. tu nikto nepouziva latkove a ked som sa v skolke opytala ci by malemu menili latkove plienky, ktore by sme im doniesli tak ma zrusili jednoducho vetickou. no a pouzivat latkove tri dni v tyzdni a styri dni v tyzdni jednorazove sa mi zdalo dost divoke.

mici11
27. júl 2009

Ahoj, do porodnice som si brala pampers newborn, su perfektne. Potom sme mali tesco fialove a sme s nimi velmi spokojni. Mali sme aj pampers sleep and play, ale uz nikdy viac su tenucke, hned ich precika, prekaka. Tak sme sa vratili k fialovym tesco, su fakt dobre 😉 momentalne su v akcii za 10,49€ cize super cena 😉

avanka
27. júl 2009

tak nam Pampersky ani Tesco plienky nevyhovovali, nic horsie sme nemali, pouzivame Huggies premium, Fixies a Bella happy, plienky kupujeme v Cechach, balik 52 plienok nas v akcii vide na 139 ck

sunea
27. júl 2009

Ahoj, my pouzivame Happy Newborn (znacka Bella). Mali sme od znamych aj Pampers - dost smrdia 🙂 su tenucke, vyhodou je akurat to, ze ked sa nas princ vykadi, ani raz sa nestalo, ze by pretiekli (a to su veru kvalitne davky po dvoch troch dnoch 🙂. Ked sa viac vykadil do tych plienok Happy, tak to mal az na dupacky, ale pridu mi prijemnejsie ako Pampers. Inak budeme kombinovat jednorazovky s latkovkami, ale do latkoviek mi musi dorast, este je na to maly.

titkovamiriam
27. júl 2009

v porodnici som nepotrebovala,tam mi dasli a doma som mala najskor plienky co mi zohnal kamarat plienky co sa varabaju na slovensku von a neskor som mala fialove tesco 😀

sakura77
27. júl 2009

siouxie,tak to fakt zalezi na prdolke babetka,niekomu nevadia ani tie uplne najlacnejsie , a niekto sa vyhadze skoro zo vsetkeho,musis poskusat,aj my sme v porodnii mali pampers newborn,myslim ze su najmensie-a este aj to mu boli velke 🙂 potom sme poskusali viacere druhy,dlho sme pouzivali oranzove pampers,ale odkedy zacali robit tie kamilkove,uz sa z nich vyhadzoval,takze nam sedel uz len zelene,su tenucke,ale nikdy sa neprecikal,teraz uz mame len na spanie,takze v pohode,takze take rady ze tie a tie su najlepsie sa nedaju brat vazne,lebo ozaj kazde babetko je ine a ine znesie 😉 poskusaj, a uvidis

zuzanale
27. júl 2009

Ahojte my momentálne fungujeme na plienkach DM babylove a sme spokojný výborné sú aj lidl Touyours a ak tak ešte huggies ale jedine premium obyčajné nic moc 😝

ozaj o plienkach je tu už kopec tém síce trolinku zapadnuté prachom ale sú napr

https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

berus222
27. júl 2009

my sme zacali s papmerskami newborn, na ktore hned dostal alergiu. potom sme skusili fialove tesco plienky - des a hruza. najviac sa mi pacili huggies, ale su dost drahe a babylove z DM - tie su pre nas zatial naj aj cenovo, aj nositelne 🙂

lydia22
27. júl 2009

Ahojky mne sa osvedcili baby love z DM drogerie,Hugies nic moc slabe gumky na nozkach ked sa maly viac vrtel hovienka isli von a o pamperskach som pocula ze robia vyrazky na ritke.

tehula
27. júl 2009

ja som do porodnice brala fialove tesco, lebo tu som o nich citala, ze su super. Nechcela som vyhadzovat za Pampers Newborn. Tesco splnili ucel, boli super, az na to, ze som necakala, ze dcera sa narodi ledva trojkilova a preto jej filaove tesco boli len tak tak. Po navrate z porodnice, ked mi este schudla pod 3kg, som kupila predsa jeden balik Newborn, pacilo sa mi, ake su tenke tie pampersky. Potom som dominala tie tesco a ked som isla dalsie kupit, mali akurat akciu na pampersky 3-6kg, nakolko ich vzdy vymaknem v akcii a s roznymi zlavami navyse, tak zatial som verna im. Ale myslim, ze kludne aj Tesco budem pouzivat a este chcem vyskusat aj Babylove z DM.
Huggies urcite nie, zatial som len zle na ne pocula od znamych, co ich skusali

dnk25
27. júl 2009

ahoj, my používame len Pampers - do pôrodnice sme zobrali Pampers newborn - nikdy ich malinká neprecikala, či sme nemali inú "nehodu". Nemala žiadne vyrážky, žiadne problémy s pokožkou - na zadoček dávam Sudocream... áno Pampers Vám budú smrdieť, ak babatku necháte plienku dlho napr. ja dám po kúpaní o 19,00 a potom ráno ju meníme zvyčajne o 8,00 - ten moč cítim - ale to cíti aj kámoška, ktorá používa Huggies, dali sme deťom vyšetriť moč, kedže je detská sestra a moč je ok - je to proste v plienkach. Ale plienky Pampers active baby mi nesmrdia, keď ich pravidelne cez deň mením...

gucz
27. júl 2009

ahojky, my sme ich už vyskúšali viac, najprv malá mala pampersky newborn, narodila sa predčasne a bola maličká, ale aj tak jej boli dobré aj tescové plienočky. Tie sme kupovali na striedačku s oranžovými pamperskami, podľa toho, ktoré boli v akcii. Neskôr, asi tak po roku sme začali používať plienky Clever z Billy nastriedačku s Tescovými. No a teraz používame už len tie cleverky, malá sa nám po tescových fialových škaredo vyhádzala. Clever plienky sú podobné tescovým, niesú to žiadne igeliťáky. Ak sú v akcii, tak stoja nejakých 269 korún za 50 kusov, čo si myslím že je fajn cena, inak stoja 299 korún.
Teraz čakáme druhé bábenko, a budem kupovať už len tie cleverky asi.

diddi
27. júl 2009

nase sa po pamperskach hned vyhadzali....pediatricka sa ma opytala,ci sme pouzivali pampers...a je divne,ze obe naraz

nany100
27. júl 2009

Ahojte, nám sa neosvedčili Babylove z DM, aj keď iné ich výrobky používam a som spokojná, Pampers iba new born tie ďalšie pravidelne precikala a Tesco fialové a Huggies Classic sa nám osvedčili najviac...tie Huggies mali nedávno v Tescu v akcii 80 ks za 11EUR (škoda, že sme vzali len dve balenia, už sú skoro preč ☹ )

jankapiknova
27. júl 2009

babylove z dm nie su zle ale su take obycajnejsie nez tie z tesca. huggies boli u mna asi najhorsie aj s pampers a najlepsie tesco fialove

mishusha
27. júl 2009

nam sa zase neosvedcili wickies z kauflaca, s tesca sme este nemali, dobre su tiez happy od belly, a huggiesky total na nic,
ale pampers u nas vedu 🙂

geegee
27. júl 2009

ja som presla viacerymi druhmi. Najviac som pouzivala Tescace fialove, ale potom ich zacali robit nejake tvrdsie - cca 2 roky dozadu, tak som presla na Pampersky klasicke. A som spokojna.

jankapiknova
27. júl 2009

neviem ako vam ale ja ked dam klasicku plienku pampers tak zachvilku je z vonka jak vlhka, uz mi ho aj svokra prebalovala hned po mne ze bol cely prestaty a popritom bola plienka lahucka skoro nic tam nebolo, mal ju asinecelu hodinku az vobec. Aj moja mama jak ho chytila ze ma gature mokre a to taka plienka vlhka zvonku,nechapala som preco, ved pampers by mali byt ok

annamary
27. júl 2009

my sme skusali z lidlu plienky a same zapareninky sme z nich mali, a pritom malinky na ziadne plienky nie je alergicky ani nic tak urcite tie plienky su nepriedusne a teraz mame pampersky active baby a tiez taku podobnu skusenost mam ako jankapiknova. 🙂 ale este boli aj babylove dobre

jankapiknova
27. júl 2009

mojmu malemu tiez ziadne plienky nevadia a nikdy nemal zaparenu ritku ale pampers activ tak od tych sa mu vyhadzali pupaciky malilinke. S tymi som uz urcite skoncila

inneska
27. júl 2009

tak ja som na začiatok v nemocke mala DMkové, nám by asi akékolvek NEWBORN boli malé 😀 kedže sme sa narodili ako 5,12kg...a používame ich aj teraz a máme aj fialové tescové, tie som používala pri prvom synčekovi a boli sme spokojný, tak verím, že budeme aj teraz...mala som aj pár kúskov pampersiek(dala mi švagriná, čo jej zvýšili po malej), ale tiež ma žiadno neoslovili...tak ostávame u DM a TESCO 🙂