Kedy sa môžem umyť mydlom po nastrihnutí hrádze?

nathuska
4. sep 2013

Prosim vas tie ,ktore ste boli nastrihnute po akom case ste si tam mohli umyt mydlom ?a za aky cas vas to predtalo boliet?

minnie55
4. sep 2013

detským mydlom sa môžeš umyť po pár hodinách, ja som s tým nemala žiaden problém. Samozrejme, veľmi opatrne. A to, kedy to prestane bolieť, je veľmi individuálne - ale tak po týždni by si to už nemala cítiť, ak všetko bude ok. Ale fakt je to veľmi individuálne.

saranata
4. sep 2013

pouzivala som detsky umyvací gel nivea baby, hned a nebol problem , bolestive to je tak tyzden-dva , postupne to prejde.

bosoriak
4. sep 2013

Ja som pouzivala Rosalgin roztok na umyvanie. Zahojena som bola pri prvej asi za 3 tyzdne, pri druhej dcere som uz normalne sedela pri odchode z porodnice.

marylis
4. sep 2013

@nathuska no ja som mala nastrih plus som sa roztrhla a po 3 tyzdnoch ma to uplne prestalo boliet. Umyvala som sa len cistou vodou nakolko som od bolesti casto aj plakala. Takze nejaky dotyk tam dolu nehrozil. Jedine studena cista voda. Po teplej ma to zacalo boliet este viac a nevedela som ani sediet, ani stat ani nic. Po tych 3 tyzdoch uz normalna hygiena jak predtym 🙂

stanislavao
4. sep 2013

vyskusajte repikovy sedaci kupel - pomaha hojeniu ran. a cim castejsie sa budete umyvat, tym skor sa vam to zahoji.

lillie79
13. sep 2013

Ahojte, v nemocnici v KE - som rodila 2x a lekari aj sestricky odporucaju detske mydlo. Vysusuje ranu a ztahuj ranu, aby pripadne nemokvala. Nedoporucuju nohavicky a tiez je lepsie lezat a mat vlozku pod zadkom ako priamo na rane. Tiez sa mi osvedcilo sa castejsie zo spodu umyvat a aj rosalgin, ale iba na vonkajsie oplachovanie. Pri prvom ma to prestalo boliet tak do 3 tyzdnov, pri druhom porode cca 2 tyzdne.

zuzub
13. sep 2013

odporúčam toto: http://www.mojalekaren.sk/dm-dermo-chlorophyl-s...
mne super pomohol ;)

canama
13. sep 2013

v porodnici kde som rodila ja odporucali len doslednu hygienu cistou vodou, mydlo ziadne. a samozrejme nosit len poporodne vlozky, ktore dychaju a vetrat ranu co najcastejsie ako je mozne. stehy mi odisli po 3 tyzdnoch a to uz bola rana naozaj pekne zahojena a citila som len tahanie pri podrepe.

althejka
4. okt 2013

cista vlazna voda,nepouzivala som ani mydlo ani nic ine,teda tam dole, kym sa rana nezahojila, vela vetrania a po troch tyzdnoch uz ani nevedela,ze ju tam mam 🙂

lucinka1104
4. okt 2013

mne najviac sprcha pomohla:🙂))))

jana_i
4. okt 2013

ja som sa 2 tyzdne po porodne umyvala len vlaznou vodou , potom som zacala pouzivat Nivea intimo, s tym mam nejlepsiu skusenost

janinna11
4. okt 2013

Najlepsia je cista vlazna voda, ja som po 1.porode aj repikovy caj/vyvar pouzila na rychlejsie hojenie, pripadne na par sekund prilozit tie velke cajove vrecka, po vyluhovani. A ask tam po 2 tyzdnoch uz aj intimgel 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre