Krv z konečníka 2,5 mesiaca po pôrode

verbe
15. okt 2012

Ahojte, posledné dni na papieri badám krv z konečníka. Bola som na kontrole po šestonedelí, všetko bolo ok. Až teraz sa to objavilo. Mohli by to byť aj niečo iné ako hemoroidy? za akým lekárom s tým ísť? Gynekológom? Obvodným? Chirurgom? Netuším. Mali ste to niekto? Nebolí ma to, len po takej "lepšej" stolici vidím na papieri krv.

zigzag
15. okt 2012

@verbe ahoj, mne sa vyhodili par tyznov pre porodom a aj samozrejma po porode sa ukazali zase, ja so bola za svojou a dala mi detralex to pomohlo, jasom vsak krv nemala, iba bolest a palenie,, skus zajst za obvodnou, a ako dlho to takto mas?

evickapooh
15. okt 2012

ja by som neisla hned za lekarom....ak mas malo krvi na papieri a nekvapka z teba tak to su hemoroidy...kup si nejaky krem je vela dobrych kremov napr. mastu,faktu, capiky preparation h su tiez dobre, avenoc- je homeopaticky. da sa aj pocas kojenia...ostatne neviem....a jedz vela vlaknin-musli...celozrnne pecivo...a menej cukru a sacharidov...a vela tekutiny!ak nic nezabere chod za chirurgom!

verbe
autor
15. okt 2012

@zigzag neviem, možno týždeň.

kvetula2109
15. okt 2012

@verbe ..ahoj po porode sa objavil presne taky isty problem aj u mna,po velkej potrebe tiez kus krvi na papieri,vtedy som to neriesila nejako,ale raz sa mi stalo po potrebe ze v zachode bolo viac krvi ako keby som mala menstruaciu,vtedy som sa vylakala kedze bola nedela tak sme isli na pohotovost,...tam mi lekarka povedala ze to nieje nic vazne,ze sa clovek iba vystrasi ked uvidi nieco nezvycajne...odporucila mi to iste ako ti pisu baby,vela vlakniny a viac pit aby stolica bola makka a nedrazdila steny v oblasti konecnika,lebo vtedy sa stava ze mozu popukat malinke cievky a vznika krvacanie..mne povedala ze si mama dat kade rano za lyzicku lanovych semienok.

elli333
15. okt 2012

@verbe ja by som sa neplašila,mám po pôrode to isté..teda mala som,už vyzerá že sa to upravilo. Záleží vraj aj aké si mala vnútorné poranenia,ja som bola roztrhnutá až ku konečníku takže tá krv ma ani veľmi neprekvapila...mamka mi vravela že ona mala po pôrode to isté,má to veľa žien. Krém na hemeroidy a veľa tekutín ako radia baby 😉 môžeš aj nejaké probiotiká skúsiť

tulip116
15. okt 2012

@verbe ja som to mala po pôrode tiež a prešlo to - základ je sa po každej stolici umyť (sucho, čisto) a natrieť sa mastičkou, mne veľmi pomohla faktu.

vonicka
15. okt 2012

Presne toto som aj ja mala, 5 tyzdnov po porode, najprv menej krvi len na papieri,potom uz cela krvava voda vo wc. bola som u dr. (chirurg) a povedal, ze nemam hemoroidy, ale trhlinu na konecniku. Myslim, ze to bolo tym, ze som isty cas mala velmi tvrdu stolicu a postupne sa to zhorsovalo, lebo sa to nemalo kedy preliecit. Dal mi nejaku mast, davala som si ju par dni a po 2 tyzdnoch to preslo - davala som si pozor na vlakninu a pila vela vody, proste sa treba vyhnut tvrdej stolici.

zigzag
15. okt 2012

@verbe dost dlho, ale ked neboli tak, ok, ja som uz ani chodit nevedela,tak bolelo, skus faktu masticku, alebo cipky, a ked to neprejde, tak urcite za obvodnou lekarkou,,, a papaj cele lanove semienka, ale musis ich pohryzt, cca jednu lyzicu, najlepsie vecer na lacno, 😉

barbishkamiracle
15. okt 2012

Pocas tehotenstva je vacsia pravdepodobnost, ze zena ziska tzv.zlatu zilu. V okoli konecnika sa nachadza velka splet ciev a ziliek a pokial si mala pocas tehotenstva niekedy zapchu, mohlo sa stat, ze sa ti konecnik a tieto cievky podrazdili a pri porode sa to este viac podporilo. Nemusis sa obavat, je to caste a ma to naozaj vela zien.
Co s tym? ak chces byt kludnejsia, kludne navstiv lekara. ak k lekarovi nechces ist, zacni papat viac stravu bohatu na vlakniny, aby sa nestavalo,ze budes mat zapchu, resp.velmi tvrdu stolicu. papaj vela ovocia, zeleniny, mussli, lanove semiacka su fajn ;) + po stolici pouzivaj vlhcene utierky, aby sa konecnik drazdil co najmenej a tiez odporucam zakupit v lekarni gelik z dubovej kory a potierat, je vyborny!
ako prevenciu a otuzovanie odporucam oplachy po velkej potrebe vlaznou, az studenou vodou ;)

verbe
autor
16. okt 2012

Vďaka za rady baby. Včera som si z lekárne kúpila masť Factu ako spomína zigzag. Ako naschvál sa to aj večer zhoršilo, mám pri konečníku takú uzlinku, zdá sa že rastie a trochu to bolelo na dotyk. A krvi je, ani nie čoraz viac ale častejšie.
Neviem prečo mám takú predstavu, že hemoroidy sú chronická záležitosť na celý život. Alebo sa mýlim?

janulca444
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babucika
19. nov 2012

@verbe nie nemylis sa.je to na cely zivot. a vyhybaj sa sedeniu na studenej dlazke,lebo sa ti to zhorsi 😉

katype
11. dec 2014

Prosim vas,aj ja mam v stolici krv a dnes dost vela...a som 8 mesiacov po porode...je mozne,ze to ma suvislost este s porodom?ma prosim niekto takuto skusenost?dakujem

ewwwe
16. júl 2016

Ja som mesiac A pol pi pôrode asi týždeň po pôrode má začalo dosť stipat jed som bola na stolici A ešte aj krv na papieri. Užívam aj čipky. Raz to je lepšie raz horšie. Keď si nedám čípok je to vždy horšie. To tie čipky budem musieť užívať donekonečna? ? Píšu ba nich že 4 týždne max.

inka04
16. júl 2016

Nemusi to byt chronicke, ja som sa s tym borila pol roka a potom to preslo same. A to som mala velmi-velmi tazky porod.

tansulinka
23. dec 2016

Ahojte baby, ja som skoro 3mes. od porodu a pred par dnami som mala po stolici v zachode vela krvi, o par dni sa to zopakovalo. Cca 3dni potom som bola na dalsej stolici, vcera znova a zas tolko krvy dokonca dnes trochu na papiery aj ked som stolicu nemala. Mam strach, velky...

sardinka336
23. dec 2016

@tansulinka nestresuj to su hemeroidy...asi ti praskla nejaka cievka to sa stava. Kup si v lekarni čipky Faktu a niekolko dní si ich zavadzaj do konečníka...na trhu je x pripravkov na tento problém. V tejto faze su ideálne čipky, uprav stravu - viac tekutin, vlaknina, ovocie....

vedorka
23. dec 2016

@tansulinka chod za obvodnou, nech ta pripadne posle za chirurgom. Kamoske obvodna povedala hemoroidy, ale chirurg ze jej to krváca hrube crevo!
Na rektoskopii zistili, ze to naozaj bolo to crevo....

sardinka336
23. dec 2016

@vedorka nestraš ju, nech skusi najprv liečiť hemeroidy....čo uz vybavi teraz pred sviatkami? Nič...k chirurgovi sa dostane najskor po sviatkoch...ved su dovolenky. Obvodna jej tiez napiše niečo na hemeroidy a ak by to neprešlo tak potom bude riešiť ine.

cmulinko
23. dec 2016

Ja asi nepotesim s mojim prispevkom lebo nie je z tych pozitivnejsich.V roku 2007 som 4 mesiace po cisarskom reze zacala mat bolesti a krv v stolici.Na beznej gynekologickej prehliadke lekar zistil ( citujem ho) komunikaciu medzi posvou a konecnikom a hned ma poslal na gastroenterologiu.Tam mi zistili Analnu fisuru a dali mi krem s tym,ze ak sa to nezlepsi,tak moze sa to riesit chirurgicky. Zial nic sa nezmenilo a po 3 mesiacoch som mala operaciu-sfinkterektomiu...nenarocny rychly zakrok a este v ten isty den som bola doma. Operacia na urcitu dobu pomohla ale potom prisli dalsie deti a momentalne som tam kde aj pred operaciou pred 8 rokmi. Viem,ze najlepsie riesenie pre mna je operaciu zopakovat,ale ja mam teraz tolko zdravotnych problemov,ze ta bolest a krv po stolici ma trapi najmenej. Momentalne som 2 tyzdne po operacii chrbtice.

vedorka
23. dec 2016

@sardinka336 ake strasenie..? Co by nevybavila, lekári robia aj cez sviatky. Najhorsie je doma sediet, bat sa a nic nerobit...
To ze to bude crevo je velmi mala sanca, skor hemoroidy, nejaka ranka ci fisura, ale ukazat a riešiť to musi rychlo a nezanedbat to. Dnes este vsetci ordinuju, aj chirurg spadovy ju vie zobrat ako urgent, ten to vie posudit

vedorka
23. dec 2016

@sardinka336
Hemoroidy krvacaju az v poslednych dvoch stadiach, to by o nich uz davno vedela.. Urcite Dr nech to pozrie cim skor.
Co si myslis, ze kto riesi tie vianočné zapichnute rybie kosti, urazy z pitia a zlcnikove zachvaty z obzerstva? 🙂 😉
Chirurg je najvytazenejsi Dr cez sviatky a myslim, ze vie velmi rychlo na rozdiel od obvodacky posudit a aj poriesit liecbu.

vedorka
23. dec 2016

@tansulinka ved ty si zo ZA ako ja! Spadovy chirurg berie v ten isty den, ci uz Sykorova, ci Pevny. Utekaj za obvodackou, pytaj sa na chiru, da ti listok, Pevny je super, zlaty Dr, za par min ti povie, co to je, ako tej mojej kamoske. Budes kludnejsia a nie rozmyslat cele sviatky co ti je ked z teba ide krv.....

sardinka336
23. dec 2016

@vedorka samozrejme ze ju strašiš! Co bolo tvojej kamoške aj tak nikto nevie a neda sa to porovnavat. ...krvacanie moze byt aj rakovina čreva...a teraz jej to budem pisat 2 dni pred sviatkami ked to tak pravdepodobne nie je? Je 3 mes po porode takze hemáče su najpravdpodobnejšie na 99,9%...okrem toho ešte ziadnu ,,hemo,, liečbu neskusila...takze nemalo jej čo pomoct.
tie pichnute kosti rieši pohotovost, ktora sluzi vaznym pripadom ..a nie tomuto toto nie je urgent čo nepočka do januara.

stesil
23. dec 2016

Ja som tiez dlho krvácení z konečníka. Hemeroidy to neboli. Bola som na vyšetření. Proste som mala popraskané v konečníku. Lékařka mi odporucala jest vela bielych jogurtov a pit aby som malá riedku stolicu. Aby sa to postupne zahojilo. Po porodu je to dost časté.

stesil
23. dec 2016

Dufam že sa to dá precitat všetko sa mi prepisuje :$ :-/

vedorka
23. dec 2016

@sardinka336 ako ked ti ide zvnutra z tela krv bez stolice a nie malo, sa ti zda nie urgentne...?
Co vies o prasknutych krvacajucich hemoroidoch a ich liečbe? Myslis, ze na ne zaberajú maste a čipky z lekarne? Co vies napr o Crohnovej chorobe, ci Ulceroznej kolitide a ich priebehu...?
Vzdy ked z niekoho ide krv je to vazne a samoliecenie nie je na mieste!
A v ZA zapadnute kosti riesi na 100% na urgente chirurg nie pohotovost.
Viac sa mi to nechce rozoberat.

sardinka336
23. dec 2016

@vedorka v prvom rade viem, ze hysteria tu nema miesto...a mas pravdu z fanatikmi je tazka reč. Uz si na cintaku ma miesto chystat lebo ty si z internetu a dvoch riadkov usudila ze je to na urgent. No papa..fakt..ťapa...

vedorka
23. dec 2016

@sardinka336 ešte posledna vec iba tebe, lebo sa tu bavim.
Ked chodis do fora, nauc sa najprv pravopis moja, nech si nerobis hanbu.
👎 😉 a nepisem ti o ciarkach 😎

sardinka336
23. dec 2016

@vedorka no myslíš, ze tu budem riešiť čiarky nie? Mam to na haku...ja som na fore dost dlho a viem ze moja gramatika je v porovnani s niektorými ešte ze VIP...
myslím si ze to je to posledne čo tu niekto rieši a kto nema uz čo by vytkol a dojdu argumenty tak začne vytahovat gramatiku. Ale v pohode...ja sa bavim v inej teme...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre