Rana po pôrode

alenka0
22. mar 2014

Ženy ako dlho ma bude bolieť rana po pôrode? Prešlo 7 dní a nemôžem si poriadne sadnúť a krvácam.

bartaloska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
soniatko
22. mar 2014

@alenka0 to je individualne. ked som prisla domov z porodnice, sadla som si,aj ked s tazkostami, k obedu a mamina ze vau, ze ona si 2 mesiace nemohla po prvom porode sadnut. a ked som lezala na porodnici, priviezli k nam na izbu mamicku, ktora si 3 hod po porode sadla do tureckeho sedu!!! my ostatne sme nechapali. ja som mala bolesti asi 3 tyzdne, hlavne ked som dlho chodila a nekrvacala som, skor take spinenie to bolo. a sitie citim kolkokrat aj teraz pri menstruacii a to uz som 1a 1/2 roka po porode.

zuzi0110
22. mar 2014

@alenka0 skús si ranu oplachovať vývarom z repíku. Zaberá to perfektne. Vždy po sprche si do vývaru namoč kozmetický tampón a popritláčaj jemne na ranu.

ivet1371
22. mar 2014

oplachovat repikom

alenka0
autor
22. mar 2014

Ďakujem. Ja sa umývam stále a sem tam to je celkom ok a potom zlé. Niektoré ženy mi vraveli, že im nič nebolo, tak si myslia, že simulujem. Dosť je to pre mňa nepríjemné, lebo dojčím, krvácajú mi bradavky, neviem sadnúť a mám pocit, že umrem 🙂 tak mi je nanič. Ťažko sa venovať malej, keď mám sam so sebou problémy.

bubka35
22. mar 2014

@alenka0 ahoj mna to tiez dlho bolelo a nevedela som si pomaly polroka sadnut a v aute som si normalne sadla po roku!bolo to otras ☹ mala som "depky" mamina sa 3 tyzdne staral o mna aj drobca. po 5 tyzdnoch krvacania mi museli robit kyret mala som este zbytky placenty v maternici. treba len zatat zuby a vydrzat. drzim palceky!

majka1981
22. mar 2014

@alenka0 ja som si az po sestonedeli mohla bezbolestne sadnut...
je potrebne vela vetrat ranu, nosit vlozky poporodne, ziadne alwaysky atd, v tych sa rana nehoji.
ja som uzivala aj homeo arnica montana, vela sa sprchovala, vela vetrala...
kazdym dnom bude lepsie.
mozes aj po sediacky okupat, aby sa rychlejsie hojilo ( repik, caj z dubovej kory dat do kupela)

majka1981
22. mar 2014

@alenka0 este ma napadlo, ze v nemocnici nam radili kvapnut levandulovy olej na vlozku. ajto som robila ( dve kvapky na jednu vlozku, viacej krat denne)

bonnie1
22. mar 2014

ja som bola fit hned po porode..jeden steh a inak sedela som fakt par hodin po a dokonca na druhy den som uz doslova behala..skoda ze tak nemoze byt kazda zena

weruska1311
27. mar 2014

ja som bola potrhaná a nastrihnutá asi až za ušami, kedže som si odrodila 4kg syna, krvácala som len týždeň a zahojila som sa za 3 týždne už úplne tak, že som aj zabudla, že som rodila .. držím palce, chce to len čas

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre