Aký je v súčasnosti najvýhodnejší termínovaný vklad?

sonakrivosudska
3. mar 2015

Mal by byť založený na cca 12 mesiacov, suma 1- 3 tisic eur. Ďakujem

bosoriak
4. mar 2015

Pozri napr. sem http://totalmoney.sk/terminovane-vklady/

V dnesnej dobe sa na terminakoch neoplati drzat peniaze kvoli zisku. Ak investovat, tak skor do do podielovych fondov. Podla toho ako dlho chces mat peniaze ulozene a ci ich budes potrebovat mimoriadne vybrat. V bankach ti poradia alebo si pozri ponuku.
Zjednodusene - dlhopisy maju nizsi vynos, ale su "istejsie" a oplatia sa napr. pri kratkodobejsich vkladoch (tak do 5 rokov +-). Akcie "lietaju" hore-dole, ale z dlhodobeho hladiska mavaju vyssi vynos. Ale aj vyssie riziko, ze sa spolocnosti prestane darit.
Kazdopadne si treba prepocitat, ci pri terminovanom vklade nezaplatis viac za poplatky v banke, nez bude vynos (pozor, ten sa zdanuje).

bonaqa2013
4. mar 2015

Pozri finančná hitparáda. sk
Na tejto stránke nájdeš aj porovnanie medzi jednotlivými bankami. Sú tam napr. sporenie, termínované vklady, pôžičky..... kde sa čo oplatí najviac. Doporučujem pozrieť.

mijo53
4. mar 2015

upresním bosoriakov príspevok: za termínované vklady sa v žiadnej banke neplatia poplatky a z týchto vkladov sa nevyplácajú výnosy ale ú r o k y a tie sú zdanené 19% sadzbou z príjmov - daň sa odvádza štátu. Banka automaticky zdaní úrok, nie je to zisk banky. S investovaním do podielových fondov sa musí človek stotožniť, lebo menej rizikové fondy majú nízky výnos /pri fondoch je výnos/ , viac rizikové môžu viac zarobiť ale aj poriadne klesnúť, počas krízy v roku 2008 bol prepad fondov aj 50%, čiže musí na seba investor prevziať riziko
Tak ako píše bonaqa, je potrebné si zistiť aké sú úroky v tej-ktorej banke, ale pozerať aj o akú banku ide, jej veľkosť, raiting a pod. Ešte stále sa oplatí sporiť na stavebné sporenie vzhľadom na úrok + štátna prémia, aj keď tento rok je na stavebné sporenie vklad až 1200 EUR na jedného sporiteľa - je celkom výhodné tam sporiť deťom, lebo sporí sa až 6 rokov, alebo na detskú vkladnú knižku vo VÚB, kde úrok môže byť 1,50 %, flexisporenie 1,80 %, je potrebné si to pozisťovať

sednaja
4. mar 2015

No, ja nie som za sporenie v bankách......a 1,5 alebo "až" 1,8% má byť akože výhra? 😀 musím sa zasmiať, pardón. A vkladné knižky nikdy...........termínovaný vklad na 12 mesiacov je dosť krátka doba, teda ak to plánuješ minúť o rok, tak to sa ti peniažky nejak extra nenabalia..........ak však plánuješ sporiť a dlhodobejšie, napr. odkladať deťom a pod. tak my investuje do realitného fondu, ale výnosy sa začínajú odzrkadľovať až po prvom roku, takže v tvojom prípade to vhodné nebude, my to máme ako sporenie pre deti:
iad.sk

michalmakovnik
4. mar 2015

Na 12M. by som 1-3tis. eur nechal doma pod vankusom, v banke aj tak nic nezarobia. Aky je ciel tychto penazi, ked to ma byt len na 12M.? Skuste nad tym porozmyslat a mozno sa najde nieco vhodnejsie ako nulove terminaky.

lucianakoniku
4. mar 2015

ja by som tiez do terminovaneho vkladu nesla. pred rokom som rusila jeden, kde som mala 500 eur, za rok mi tato suma "zarobila" az 5eur 😠

davidkotobik
11. mar 2015

holky v dnesnej dobe uz neni ani tak vyhodne IADcko s kratkobobeho hladiska este hej ale z dlhodobeho je lepsie conseq alebo ibisingold to je momentalne najlepsie na cesko--- slovenskom trhu a peniaze ostavaju u nas v krajne a nie niekde v zahranici co my sporime a druhy sa nabaluju na tom NIEEE peniaze ostavaju u nas tak pozor na to vsetko je to len a len o informaciach..........

lubomirspetko
13. mar 2015

Dobrý deň,

jedno ročný terminovaný vklad v Privat banke má úrok 1,7% (na výnimku 2%). Pri 3 ročnom je to trošičku viac. S týmto TV sa nespájajú žiadne poplatky (len pri predčasnom zrušení).

Treba si však zvážiť to, či nie je pre vás podstatná likvidita peňazí. Skôr by som využil sporiací účet v MBank s úrokom 1,6%. Peniaze je tam však trošku obtiažnejšie vložiť 🙂 Výber je samozrejme možný kedykoľvek a bez poplatkov.

666peter666
Odpoveď bola odstránená
Zobraz