Dá sa robiť sterilizácia cez cisársky rez pri spinálke?

lucia1181
6. mar 2011

ahojte,chcela by som vediet ci sa da urobit sterilizacia zaroven s cisarskym rezom pod spinalkou,teda,ze nebudem uplne uspata,ale budem rodit so spinalkou.caka ma treti cisarsky rez a bola mi navrhnuta sterilizacia zaroven s cisarskym rezom,ale pocula som,ze sterilizacia sa da urobit iba pod celkovou narkozou a tu ja mat urcite nechcem.dalej ma zaujma ci sa plati za vykonanie sterilizacie po 3 cisarskych rezoch.dakujem za odpovede 🙂

cmulinko
6. mar 2011

osobne skusenosti s tym nemam,ale sterilizacia sa naozaj robi len po celkovej anesteze...uz len preto,lebo nikdy sa neda vediet co vsetko moze nastat pocas operacie a teraz si predstav,ze sa tam budu lekari stresovat ked sa nejaka necakana situacia ci komplikacia objavi a teraz nemozu reagovat nijak razne,lebo vsak ty ich budes pocut....ja osobne by som nechcela byt pri vedomi pri takejto operacii.a ci za to budes platit ti najlepsie povie tvoja poistovna...ci ti zakrok hradi,alebo nie.

anulik888
6. mar 2011

pocas sekcie pri spinalke vie anesteziolog okamzite mamicku uspat, takze s komplikaciami by som si tazku hlavu nerobila. myslim ze by to nemal byt problem. volakedy to bolo tak, ze po 3. dietati sterilizovali zdarma, ale pri dnesnom zdravotnictve neviem. v tvojom pripade bude mozno "polahcujuca okolnost"to ze mas za sebou 3 sekcie.

ivana7
6. mar 2011

Ahoj lucia1181, mňa čaká to isté čo Teba a pravdupovediac ani ma nenapadlo, že by to nešlo tak, ako píše anulik888. Tiež som mala 2x spinal a netúžim po celkovej anestéze.Ale dala si mi chrobáka do hlavy, musím sa spýtať na to dr. Čo sa týka platenia, mne môj porodník povedal, že sa to neplatí, keď sa robí pri sekcii a samozrejme, asi aj preto, že to bude 3tia sekcia .Normálne sa to platí ( v korunách mi povedal, že 5000 Sk). Neviem , kde budeš rodiť, ale ja na Antolskej v BA a takú info mi dal lekár z Antolskej

atrami
6. mar 2011

Sterilizácia sa dá vykonať aj pri spinále. Všetko prebiehalo bez stresov, malinkého som videla hneď ako sa narodil. Čo sa týka úhrady, väčšinu hradí poisťovňa, nakoľko sterilizácia je robená zo zdravotných dovodov. Ja som platila ešte v korunách 500,-, inak by to bolo 5500,-

maca_p
6. mar 2011

sterilka sa vykonava aj pri spinale, cmulinko sa myli. ja ju podstupujem dokonca po druhej SC. je to zdravotnicky zakrok nadstandardny, ale pocas SC sa plati iba minimalna cast a len za zakrok. neplatis napr. za lozko, za stravu. v GA doplacas cca 33 eur pocas SC. neviem ako v inych nemockach, treba cheknut cennik konkretnej nemocky.
ale pozor, ak ti bola navrhnuta, nemusis ju podstupit, je to len na tebe ako sa rozhodnes.

klaudiab
16. apr 2011

Ahoj,
mňa čaká koncom apríla 3 cisársky zároveň so sterilizáciou pri spinálnej anestéze.Neplatím nič, nakoľko je to zákrok hradený poisťovňou so zdravotných dôvodov.Treba mať podanú žiadosť a musí byť schválená minmálne 30 dní pred pôrodom.Treba si dať na ten termín pozor, nakoľko 3 cis. plánujú min. 10 dní pred termínom pôrodu.Čiže riešiť to dostatočne dopredu.

janka.simo
18. apr 2011

No mne je navrhnuta teraz uz pri druhom cisaraku, ale nechcem to. Vraj to ma byt teraz bezplatne po druhom a neskro keby som sa rozhodla uz budem platit. Takze tolko.

kibuk
18. apr 2011

žienky pišem z valstnej skusenosti minuleho roku som mala tretiu sekciu plus sterilizaciu ale platila som 47,79€ a to mi robili v uplnej narkoze a zo zdravotnych dovodov ale zaplatit som musela... takže zadarmo to bolo davno teraz sa plati.
A žiadosť som tiež musela dať a tak isto mi ju museli schvaliť

nena62
3. jún 2011

ahojte,chcem opýtať,aké sú podmienky,aby mi urobili sterilizáciu.mam 27 rokov a čakam tretie babetko,dakedy to bolo vyhradené,tak teraz neviem.

jendralka
28. okt 2011

@nena62 ..ja som mala v juni 2hy cisarsky - v spinale a hned pri tom mi robili aj sterilizaciu .... tak ako pise @klaudiab .. treba mať podanú žiadosť a musí byť schválená minmálne 30 dní pred pôrodom.Treba si dať na ten termín pozor ... mne dal tu ziadost v porodnici priamo porodnik, ktory mi robi cisarsky ... neplatila som nic ani cent 🙂

kika1981
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hrasok33
24. feb 2013

Ahoj,ja mam 39r,v r.2011 som absolvovala 3.cisarsky spolu so sterilizaciou.Bola robena počas spinalky a bez poplatku.Treba si dať žiadosť skor,viac ako 30dni.Ale v takom veku by som ja osobne do toho nešla,ja ma 19,18 a 1ročne deti,tak a posledny je syn.Ale rozhodnutie je ma tebe.

tarapaper
4. mar 2013

Ahojte maminy aj mna caka druha sekcia a sterilizacia ... mozete mi napisat aky je spinal a kolko to cele trva aj so sterilizaciou ci to nejako boli a tak ...... prve som mala celkovu anesteziu .... dakujem velmi pekne za rady

kacenar
10. mar 2013

prave ma caka tretia sekcia ked som sa informovala ohladom sterilizacie povedali mi ze ju robia az po porode ale spinal bez sterilizácia trvá zhruba 25min teda v mojom pripade to tak bolo

xlucia
8. máj 2017

@kacenar
@tarapaper
@hrasok33
@jendralka
@kibuk dievcata ako sa mate po sterilke? citite sa dobre? mate nejake nezelane nasledky?

kibuk
8. máj 2017

@xlucia tak ja za seba citim sa fajn uz o chvilu bude siedmi rok co som po sterilke. ;) len akurat tento a.minuly rok mam na lavom vajecniku cystu ktora sem tam sarapati a tym aj moj cyklus inac uplna pohoda ;)

jendralka
9. máj 2017

@xlucia tiež všetko v pohode 🙂 uz to bude 6 rokov

kacenar
9. máj 2017

Ja som nakoniec do tej sterilizacie neišla

hrasok33
22. máj 2017

Ja som po sterilke 5.rokov a vsetko je Ok.

tarapaper
21. sep 2017

ano da sa pocas spinalky urobit sterilizacia

sue0071
24. nov 2017

Ahojte, tiez ma caka po 3 sekcii sterilizacia. Vie niekto aktualne, ci to poistovna preplaca? Citili sa sa po zakroku v ramci moznosti ok?

xlucia
24. nov 2017

@sue0071 pokial viem ak ti to gynekolog odporuci tak preplaca

sunshine1311
24. nov 2017

@sue0071 Mala som tretiu sekciu v júli, bola mi odporúčaná sterilizácia, aj som sa pre ňu rozhodla a neplatila som vôbec nič. Robili mi ju v spinálnej.

johanka_de_arko
24. nov 2017

ja som mala pred rokom v uplnej anest., pri 3.porode cisarskym, na odporucanie lekara, ale platila som 100€

sue0071
24. nov 2017

@sunshine1311 a aku mas poistovnu?

sunshine1311
24. nov 2017

@sue0071 VŠZP,mne povedala moja gynekologička, že ak sa rozhodnem pre sterilizáciu pri sekcií tak nebudem platiť nič, ak ju odmietnem a neskôr napríklad o rok si o ňu zažiadam už ju platím v plnej výške hoci mi bola odporúčaná, ale všimla som si , že to akoby záleží od nemocnice, lebo niekde platia , niekde nejakú časť, niekde si zaplatia celý zákrok, netuším ako to je.Mne všetky informácie dala moja lekárka, vypísala papiere, musela som ich mať vyplnené a mnou podpísané najneskôr 30 dní pred TP, potom to zaniesla na schválenie primárovi gyn-pôr. odd. kde som šla rodiť a tiež na schválenie riaditeľa nemocnice a vedela som aj to, že nebudem platiť nič.

victoriab
7. nov 2019

@janka.simo ahoj dala si si ju urobiť? lebo mňa čaká druhý pôrod a pravdepodobne cisársky a dala by som si to asi tiež...

adusa1987
8. nov 2019

Ano da sa ...mne to robili takto

cusik
25. máj 2021

@lucia1181 mam sterilizáciu v spinalke po 2.sekcii. Prvá sekcia s narkozou, nakoľko sa 3x nepodarilo pichnúť spinal.

zuzanka560
26. apr 2022

@kibuk ak sa smiem spýtať, ozaj je 100% sterilizácia, teda už po tomto zákroku neotehotniem???

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre