Aké máte skúsenosti s porodnicou v Trenčíne?

trixi
22. máj 2007

Ahojte, rodili ste niektora v porodnici v Trencine? Mate skusenosti? Citala som, ze porodne oddelenie je po rekonstrukcii. Ako je to tam so starostlivostou? Rozhodujeme sa pre tuto porodnicu, tak zhanam informacie.

newyorkgirl
22. máj 2007

trixi, ja som rodila v novembri a bola som spokojna so vsetkym, manzel bol pri porode so mnou, sestricky aj lekari OK, uz po par hodinach malu videla aj moja blizsia rodina... vsak az mas nejake otazky, pytaj sa 😉

icko
26. máj 2007

ahojte vsetky, ja som mesiac po porode, rodila som v TN a nenachadzam slova chvaly!!!!!!!!!!!!!!!!! mozno preto, ze som mala skvely porod, mozno preto, ze som sa nan neskutocne tesila, mozno preto, ze som si cele tehotenstvo hovorila, ze to zvladnem, aj ked to boli a mozno preto, ze vedela, ze v porodnici je uzasny personal - sami mladi doktori a veeeelmi mile sestricky - jednoducho, ani neviem, co negativne sa da napisat...vsetkym hovorim, ze moj porod bol uzasny, az si niekedy pripadam morbidne 😀 teraz vam to trosku priblizim....porodne saly su 4, cerstvo vymalovane, krasne...ak pridete s bolestivymi kontrakciami a hlavickou medzi nohami, tak si to ani nevsimnete, ale ak skor, psychologia v tomto pripade ohromne zabera ( ake je to tam krasne, tu sa bude rodit jedna radost, a tak dalej...)doktori su vsetci velmi mladi, mimo sucasneho primara, ma okolo 50-tky, ale vsetci velmi mili ( okrem Hlavacika - mudrlant, co ma 3 hodiny pred porodom poslal domov, ze z tohto porod nebude 😀 ). a sestricky - ci uz na porodnej sale, ci na sestonedeli su mile, privetive, ochotne, s dobrou naladou - mimo jednej, jedinej, ktoru treba jednoducho zotriet, ked pride zle naladena...meno neviem, ale je to badatelne na prvy pohlad...inak, netreba sa nicoho bat, ani po porode, vsetci su tam preto, aby nam pomahali, ci uz doktori pri porode, alebo potom sestricky...ja mam teda takuto skusenost, urcite tam pojdem rodit aj svoje druhe dieta, napokon som to povedala aj doktorovi Sucanskemu, co ma rodil, ze si´ho budem zelat aj pri porode svojej dcery 🙂 vsetkym vam zelam, aby ste si na porod zachovaôi take skvele spomienky, ako mam ja....vzhladom na to, ze mam mesacneho synceka a aj tetraz, ked pisem, kojim, niesom tu casto, mozno vam pripadne itazky zodpoviem az neskor...ahojte! 🙂

icko
26. máj 2007

alebo mi napiste na internu postu, tam chodim csatejsie, ak budte chciet vediet nieco konkretnejsie..

mrenka
26. máj 2007

nazdis icko, pocujko, ty si 45tt? 😀 pekne si napis Filipka do pasu,teda mama 😉

mrenka
26. máj 2007

inac trixi kuk sem https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea... tu su aj nase zazitky z porodov

icko
29. máj 2007

mrenka, ako si mam zrusit ten 45tt? sak to neviem, niesom zasa na tejto stranke taka zrucna 😀

zuzana1981
8. júl 2007

CHCELA BY SOM SA SPYTAT NA VASE SKUSENOSTI Z TRENCIANSKEJ PORODNICE , AKO JE VYBAVENA PRE JEDNOTLIVE PORODNE DOBY ? A kolektiv lekarov ci sestriciek ? 🙂

A ako je to na sestonedeli ? babetko mate pri sebe alebo Vam ho aj beru aby ste si oddychli ?

trixi
autor
9. júl 2007

Ahoj Zuzana, aj ja som si vybrala jednu z porodnic tu v TN. V ramci cvicenia sme mali exkurziu na porodnicu a novorodenecke oddelenie. Maju 3 saly - zltu, modru, su mensie, v oboch je stara porodna postel, maju spolocnu sprchu a zachod. Ta modra na mna posobila desivo, strasne chladne ako v pitevni. A okrem toho maju este oranzovu, velmi peknu s novou porodnou postelou, modernou, vanou, sprchou a zachodom. V tejto je aj klimatizacia. Ked sme tam boli, tak z klimatizacie tiekla voda skoro na tu novu postel. V zalohe maju este jednu malu porodnu miestnost. Okrem toho je tam sala pre pripad cisarskeho porodu. Na porodnej sale Ta nechaju uz pocas prvej doby porodnej aj s doprovodom. Pri sekcii nemoze byt manzel (v modernych porodniciach je to normalne), musi cakat vonku na chodbe. Okrem toho je tam akasi cakaren, to pre pripad ked sa porod este nerozbehol ale odtiekla plodova voda. Na izbach sme neboli, izby su po 4 a po 2. Nemaju ziadnu nadstandardnu izbu. Vraj deticky su spolu s maminami, ale ked poziadas, tak Ti mimino vezmu a mozes si oddychnut. Bezne je to u rodiciek sekciou, miminka davaju az na druhy den k maminam. Na novorodeneckom krmia deti glukozou. Inak sestricky posobili na mna velmi prijemne, lekarov som videla, vsetko su velki fesaci, mladi. Aki su odbornici - vraj dobri. Citala som uz niekolko hodnoteni a okrem jedneho su vraj vsetci super. Osobnu skusenost este nemam ale v auguste uvidim. Teda TN porodnicu mam vybranu ako druhu. Mozno tam ani rodit nebudem.

zuzana1981
9. júl 2007

Ahoj trixi ,

dakujem za info ...
aj mna caka porod zaciakom augusta , som z Trencina a preto som chcela pocut nejake referencie na TN - porodnicu . Nevies ci tam maj aj fitlopty a je mozne aplikovat aj teple sprchy ?

kala12
9. júl 2007

zuzana aj fitlopty aj teple sprchy su k dispozicii. Inak aj ja som rodila v TN a tak ako pisala Icko, nemozem si porod vynachvalit,super pristup, prijemne prostredie,rodila som u Kascaka, perfektny clovek. 🙂 Uz sa tesim na dalsie mimi.

Icko, nechodila si na cvicenie na Dlhe Hony?

lucinkag
10. júl 2007

Ahojte kočky. Ja sa chystám do trenčianskej pôrodnice už po druhý krát. Prvý krát to bolo v sept.2004 a bola som viac-menej spokojná. Teraz mám termín 5.augústa, tak som zvedavá aké to bude 😉

zuzana1981
11. júl 2007

Ahoj , lucinkag

a kto ta rodil ? mala si EPI a ako si bola spokojna s pristupom lekarov ci sestriciek ? Ja mam termin 4. augusta.

Dakujem.

lucinkag
11. júl 2007

Zuzana, ja mám termín 5.augústa, tak sa možno ešte aj stretneme 😎
Rodila ma dvojica lekárov Sučanský-Lintner. MUDr.Lintner je teraz primárom. Sestričky boli OK. Lekári boli všetci veľmi fajn až na doktora Fedorňáka, ktorý je dosť nevľúdny a doktor Hlaváčik mi prišiel náladový. Ale všetci ostatní boli naozaj veľmi fajn.
EPI som nemala a nechcem ani teraz.

zuzana1981
12. júl 2007

Lucinkag, a ku komu chodis teraz na poradnu ? A pocula si nieco aky je Dr. Jankovsky ?

lucinkag
12. júl 2007

Zuzana, ja chodím do poradne práve k MUDr. Jankovskému a je to veľmi dobrý lekár s fajn prístupom.

zuzana1981
12. júl 2007

Aj ja k nemu chodim ...

lucinkag
12. júl 2007

Hej? Tak teraz k nemu chodíš asi každý týždeň už však? A vieš o tom, že má prvý augústový týždeň dovolenku? ☹

Ja idem do poradne zajtra. Ty kedy chodíš - ktorý deň?

zuzana1981
13. júl 2007

Ahoj , o tej dovolenke som nevedela .

ja som bola u neho dnes na poradni , tak skor uz okolo stvrt na styri ,mava dost pacientok .

Teraz ano , chodim uz kazdy tyzden , nabuduce chcem ist bud v utorok alebo vo stvrtok, pretoze tu v pondelok a piatok nebude.

A na prietokoch ti zistil aku pribeznu hmotnost babetka ? Mas aj nejakeho vybrateho porodnika ?

adkag
13. júl 2007

ahojte, ja mam termin na zaciatku septembra,takze este par tyzdnov cas,ale som rada ze sa tu tato debata rozprudila. budem rada ak popisete svoje skusenosti s porodnicou,lekarmi a tak.moja kamoska rodila akurat vcera,tak som aj od nej zvedava na informacie, ale tie budem mat az neskor, kedze neviem kedy sa bude dat mimco ist pozriet.
inak da sa nejako vybavit si konkretneho lekara v nemocnici? a chcete si dat epidural? neviete ako to vtedy funguje, kolko sa plati, u koho to treba zahlasit a tak? a ci sa toda,ze ho podaju len v pripade potreby,nie za kazdych okolnosti? a davate si odobrat pupocnikovu krv?

zuzana1981
14. júl 2007

Ahoj , adkag.

ja mam termin zaciatkom augusta, takze ak budem nieco vediet urcite ti tu napisem skusenosti kedze idem rodit prvy krat. Ak by si mala od kamosky infosky skor, potesilo by ma to.

Ja chodim na poradnu k Mudr. Jankovskemu a prave jeho som chcela mat aj pri porode aj sme sa o tom uz vypravali. Podla mna lekar sa vybavit da, lenze tento moj ako som sa dozvedela bude mat dovolenku prave v tom tyzdni , na dalsej poradni sa ho to chcem spytat.

Ja epidural nechcem , ale chcela by som sa s lekarom dohodnut tak , ze ak by boli bolesti neznesitelne v pripade bolesti tak by mi ju dali . Takze zatial bez a ani neviem kolko sa plati.

Pupocnikovu krv sme si zapplatili a dame si ju odobrat.

Komu chodis na poradnu ?

lucinkag
14. júl 2007

Ahojte,
Zuzana, ja som prišla včera do poradne asi o 15,45. Je možné, že sme sa tam minuli. Nebola si tam náhodou s mamou?
Na prietokoch mi práve že zistil váhu bábätka iba 2540g tak uvidíme. Ja som aj prvú dcérku porodila s menšou hmotnosťou. Rodila som v 38.tt a vážila 2700g. Tak si myslím, že aj teraz to bude podobné. Včera mi v poradni povedal, že som už otvorená na 1cm a pôrodné cesty sú dozrievajúce, takže môžem už každý deň čakať, že sa to rozbehne. Ak ešte vydržím do budúceho piatku, idem za ním do nemocnice a bude mi ešte raz merať bábätko, či podrástlo a o koľko. Len dúfam, že si ma tam rovno nenechajú 😒 Inak, rada by som rodila pri ňom - uvidíme, ako to všetko vypáli. Ak budem rodiť v noci, tak ho isto nebudem vyrušovať a volať mu. Nepovedal mi priamo že mu môžem hocikedy zavolať, tak neviem...
Epidurál som nemala ani prvý krát ani teraz neplánujem, ale myslím, že ti môžu dať epidurál iba v tom prípade, ak je tam anesteziológ. Žiaľ, neviem koľko sa platí. Pupočníkovu krv si odoberať nedávame.
Ahojte a pekný zvyšok víkendu.

adkag
14. júl 2007

ja chodim k Dr. kubalovej,ale ona nerobi porody. ja by som celkom uvitala pri porode jankovskeho alebo sucanskeho.
my tiez chceme dat odobrat krv, nevies ci tam musi byt pri porode niektotry specialny lekar?
a ja chcem tiez tak epidural jak si pisala,ale pocula som ze sa to neda,tak neviem. na dalsej poradni sa spytam mojej Dr.

ja napisaem ak budem nieco vediet od kamosky, ved kazda informacia sa zide 🙂 .

a bude aj muz pri porode? u mna asi hej, sa chystame v 36tt na cvicenie predporodne do nemocky.

lucinkag
15. júl 2007

Áno, na odber pupočníkovej krvi musí byť buď MUDr. Kaščák, alebo ešte niektorý, teraz neviem. Treba sa vopred informovať, aby tam ten lekár bol, a teraz sú aj dovolenky, takže na to bacha.
Manžel bude pri pôrode ak bude pôrod prebiehať fyziologicky. Pri prvom pôrode nám to nevyšlo, tak snáď teraz 😉 .

zuzana1981
15. júl 2007

Ahojte ,

Ja mam tiez naplanovany odber pupocnikovej krvi , a bola som dohodnuta s MUDr. Jankovskym , ale teraz ked ma naplanovanu dovolenku v case mojho terminu sa s nim dohodnut ako to bude , na najblizsej poradni . Nie vsetci doktori mozu odoberat pupocnikovu krv.

Manzel tiez bude pri porode, bol uz davnejsie takto rozhodnuti , dufam ze to vyjde.

adkag
20. júl 2007

ahojte, tak ako? mate nieco nove? ja som s kamoskou este nebola, uz je doma z porodnice,tak pojdem niekedy na vyzvedy.

lucinkag
20. júl 2007

Ahojte,
Ja idem dnes za doktorom do nemocky kvôli opakovaný prietokom a biometrii. Trošku sa bojím no verím, že to dobre dopadne. Už som 37+5 a už by som najradšej rodiť išla, no zdá sa, že je tam bábätko ešte spokojné 🙂 .
Zuzana, máš niečo nové?

zuzana1981
20. júl 2007

Ahojte,

ja som bola vcera u gynekologa na vysetreni , povedal mi ze pomaly sa to zacina, tiez ma objednal este na prietoky a dalsie vysetrenie ma caka o tyzden.
pytala som sa aj o tu dovolenku , kedze som chcela aby mi bol pri porode . odchadza 1.augusta na osem dni , ale myslim si ze na gynekologii su aj iní dobry lekari..

Ozaj mate nejake referencie na niektoreho z nich ?

olivinka
20. júl 2007

Ahojte maminky,

len som sa Vas chcela spytat, ze ci je v TN zauzivane, aby bol partner po cely cas pri mamine, teda od vstupu do nemocnice az po porod???? alebo sa len zucastnuje "velkeho finale"? Inak som tu prvykrat, toto je moj prvy prispevok, tak sa citim tak slavnostne 😀

adkag
20. júl 2007

oli, myslim ze je to zauzivane od zaciatku do konca,ale treba to mat asi vopred nahlasene,lebo uz sa stalo,ze to nemali a ked bolo vela porodov,tak partnera nechceli pustit k porodu.

ja som sa dnes informovala u doktorky na epidural a ma prekvapila,vraj to sa dopredu nenahlasuje,az ked pridem do porodnice a neplati sa, ale ze je mozne,ze nebude zrovna vtedy k dispozicii lekar z ARA ktory to dava.

ja som pocula na kascaka dobre referencie a teraz najnovsie z tych mladych na sucanskeho, a samozrejme na jankovskeho.
inak vy si date epidural? a ako sa zajednava lekar v porodnici?

lucinkag
20. júl 2007

Zuzana, hej, aj mne dnes hovoril, že odchádza 1.8. Takmer všetci lekári sú dobrí, doktor Kaščák je super, Walenfels, Sučanský - toho som mala pri prvom pôrode spolu s doktorom Lintnerom - terajším primárom. Trošku náladový je doktor Hlaváčik a doktor Fedorňák - tak to je amen tma. Frfloš s otrasným prístupom 😠

Vitaj Olivinka,
Partnera môžeš mať pri sebe po celý čas a tak nám to aj odporúčajú na cvičení. Práve že ho najviac potrebuješ pri kontrakciách, aby s tebou chodil do sprchy, masíroval ti kríže a tak. Len ak to vyzerá, že to ešte tak skoro nebude, tak ho pošlú domov a ty mu potom zavoláš, keď ti povedia. Ja však budem trvať na tom, aby tam so mnou bol po celý čas.

Ja som dnes mala prietoky OK, cervix otvorený tesne na 1 cm takže mi nezostáva nič iné iba čakať a čakať a čakať 🙂 .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre