Hygienické veci do pôrodnice. Čo a koľko?

cyklamenka
10. jún 2012

Babeny zaujíma koľko popôrodných nohavičiek, koľko nepremokavých podložiek pre mňa, koľko jednorázových tampónov do podprsenky a koľko vložiek si vziať do pôrodnice?! Díík

amulienka
10. jún 2012

napisem ako som to mala ja:
nohavicky kazdy den jedny (raz aj dve), nepremokavu podlozku som mala cely cas jednu (skor som ich minala pri porode ked mi odtiekla voda), tampony do podprsenky ziadne (mlieko bolo az posledny den v nemocnici a to uz bolo jedno) a vlozky to som mala dva baliky, to si zober viac, predsa je uz teplo, treba casto menit (ani nie kvoli krvacaniu)

hori
10. jún 2012

Kolko kufor dovoli... po par dnoch uvidis, co sa ti najviac mina a nejaka navsteva ti prinesie... ak a bude navstevovat partner, tak maj radsej doma nakupene, aby nemusel on zhanat.

mircalla
10. jún 2012

No ja som tie nohavicky nosila, ked som sla na jedlo a ked som mala navstevu....tak ja neviem, staci asi 5-6, ale myslim som vyuzila asi 3, mala som cisarsky a vadili mi. Tampony do podprsenky, no ta fakt zavisi ako ti pojde mlieko, mala som a nevyuzila....Nepremokave podlozky by som vzala 1-2 na den pre istotu. A vloziek dost....pre istotu 2 balenia.
Ale podla mna si zober tak na 3 dni a ved ti rodina donesie🙂

nikuska265
10. jún 2012

popôrodné vložky som mala 1 balenie - 20ks,potom som už používala klasické vložky aj nohavičky, 5ks podložiek na postel,tampóny do podprsenky som nepotrebovala ani jeden,až doma potom, zišiel sa mi lanolínový gél na bradavky (taký čo sa nemusí zmývať pred kojením, čaj na tvorbu mlieka príp. ricinnus communis z lekárne.... a hlavne plienky pre maličké 😀

vierka0
10. jún 2012

tu v presove vobec nepremokave podlozky nepotrebujes..menila to sanitarka ked sme potrebovali..tampony do podprsenky - ja som mala cele balenie, ale musim tiez povedat, ze potom som to prestala pouzivat, nie je to dostatocne vzdusne, dostala som candidu, doteraz pouzivam namiesto hrubych vloziek do podprsenky klasicke vatove tampony a parada..ale zavisi to od toho, kolko mliecka tecie..namiesto toho hlavne nezabudni mast na bradavky - ja som pouzivala babylove (http://sues-tussenblog.blogspot.sk/2012/03/revi...), super vec, hlavne na prve dni kojenia..vloziek som ja mala 2x20ks, nevyuzila som vsetky a to som tam stravila cele sestonedelie (kvoli malej)

lucia.kl
10. jún 2012

myslím, že toto záleží od nemocnice v ktorej budeš. ja som ani vložky ani podložky nepotrebovala - všetko sme mali voľne k dispozícii, tampóny do podprsenky som nepotrebovala lebo sa mi mlieko nespustilo...

katarina822
10. jún 2012

vlozky zober tak 2balenie a nakup si aj doma manzel ti potom prinesie keby ti trebalo tie tampony do podprsenky zalezi kedy sa ti pusti mlieko zober si 1balenie. ja som pouzivala klasicke nohavicky. a podlozky na postel nam v nemocnici menili podla potreby. niektore zeny mali aj odsavacku na mlieko.

cat
10. jún 2012

ja som nepotrebovala ani podložky, ani vložky a ani tampóny do podprdy- v mojej porodnici bolo všetko na chodbe volne dostupné. Jediné čo mi muž musel doniesť bola masť na hemoroidy 😝 dokonca po cisárskom sa mi spravili 😝 😠

feb13
10. jún 2012

Nohavicky 5 ks a aj tak som ich musela neustale prat pretoze sa mi hned zaspinili. Vlozky 2 balenia, podlozky 1 ks za den, tampony na prve 2 dni netreba, potom v zavislosti od toho ako velmi ti tecie mlieko, ale urcite niekolko parov za den. No a rataj s tym, ze hospitalizacia sa ti moze aj necakane predlzit ci kvoli sebe alebo kvoli babatku, ako sa to stalo aj u nas, takze treba si urobit na doma rezervy aby ti mohli neskor doniest ak treba. No a samozrejme dostatok kosiel/triciek, pretoze od kojenia sa clovek strasne poti + zijde aj viac uterakov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre