Pôrodnica Trnava - zoznam pre bábätko

dontgiveup
28. dec 2014

Ahojte dievčence
Mám na Vás takú otázku ako prvorodička 🙂 aj keď roky už mám aj na druho - treťorodičku
čo všetko si musím zbaliť pre dieťatko do pôrodnice? Treba mi aj mydielko, olej, cumlíky? jasné, že plienky mám aj veci na oblečenie, aj keď teda dávajú erárne. A koľko vrstiev treba bábätku na odchod domov do autosedačky? mám nachystané dupačky, body s dlhým rukávkom, tenkú čiapočku, hrubú čiapočku, zateplený overal s kapuckou a fusak. A neviem či ide najprv fusak a potom novorodenecká vložka do autosedačky alebo vložka a fusak na ňu 🙂
PORADTE 🙂 ďakujem Vám

miskacharly
29. dec 2014

Okrem oblecenia na odchod z nemocnice a plienok este sampon,krem,utierky na zadok,krem na zadok a v lekarni si musis kupit na osetrenie pupka,neviem uz ako sa to vola,ale poradia ti v lekarni.cumel ak chceš,tak aj ten.to oblečenie je v poriadku,myslim ze ten fusak neude trebat ked mas overal,staci nejakou dekou prikrit.a rukavicky nezabudni 🙂

dontgiveup
autor
29. dec 2014

Dakujeeeeem 😉

annamary27
1. jan 2015

ak budeš tam chodiť do poradne pred pôrodom tak na nástenke mávajú ten zoznam napísaný vo viacerých výtlačkoch a môžeš si ho vziať.
krém na zapareniny,vlhčené utierky a najlepšie sa bábo kúpe zo začiatku len čistou vodou,tak podla mna mydlo je zbytočné,látkové plienky vezmi ešte cca 2ks.
ked auto pred odchodom dobre vykúrite tak až tak moc vrstiev by som nedávala,aby sa nespotilo.to uvidíš podla počasia a môže ti partner poprípade niečo ešte dobaliť.ja som mala prichystané dve varianty na chladnejšie a teplejšie počasie,šak tá zima je nevyspytatelná.
bábätkám dávajú erárne oblečenie ,ale ak sa ti z neho vyhádže,je dobré mať aj svoje a hlavne rukavičky mu zober,mojej zabudli prvú noc dať,nevypýtali si odo mna a doškriabala sa jak mačka.
mne v lekárni na pupček radili benzinalkohol,no nakoniec sme ho nepotrebovali,pupček odpadol na druhý den a ošetrovať ho radil pediater repíkom.
repíkový čaj je dobrý,lebo sa dá potom využiť aj na zapareniny
rodila som v TT pred dvoma rokmi,ale už mám z toho iba útržky,hi hi.ozaj vtedy mi radili baby odtialto zobrať si aj zicherky 2ks,lebo pre mamičky sú niektoré erárne košielky dosť deravé,tak aby ti nevykuklo prsko 🙂)))))aj som to využila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre