Pôrodnica Zvolen alebo Banská Bystrica? Kam ísť rodiť?

evian78
1. okt 2011

Ahojte, moc by ste mi pomohli v rozhodovaní či ísť rodiť do Zvolenskej pôrodnice alebo do BB. A ak máte skúsenosti so SUPER pôrodníkom aj to by pomohlo 🙂 .

deni26
1. okt 2011

ahoj, ja som z BB, ale po viacerych negativnych skusenostiach s gyn.-por. oddelenim som sa rozhodla rodit svoje prve dieta vo Zvolene. Ani na chvilu som to neolutovala. Vsetky kamosky co mam a rodili v BB, mali nejaky problem. Hlavne s novorodeneckym.
Cakame druhe a dufam, ze aj to stihneme odrodit vo Zvolene. 😉

minusa
1. okt 2011

Ahoj

ja som obe deturence rodila v BB, druhe teraz pred 10 dnami .... a nemozem sa stazovat, aj pri prvom bolo vsetko o.k. a aj teraz ... ak bol problem s novorodeneckym tak to preto, ze boli dve sestricky a preplnena porodnica, takze mali co robit, vsak aj k porodom chodia 😉 ja by som inde rodit nesla aj z toho dovodu, ze je to fakultna nemocnica a v pripade komplikacii su odbornici hned po ruke 😉

gugu
1. okt 2011

Súhlasím s minusou. Tiež som sa rozhodovala, počula som veľa negatívnych názorov na BB pôrodnicu, ale nebolo to také hrozné. Sestričky z novorodeneckého majú toho fakt veľmi veľa a aj mne sa niekedy zdalo, že sú neochotné. No častokrát to bola aj chyba nás, mamičiek, boli sme ustráchané, pod vplyvom hormónov. 🙂) Ale vždy nakoniec prišli a pomohli, poradili. A aj tak....keby si, evian, rodila napr. vo Zvolene a náhodou by sa niečo skomplikovalo a bábo by malo nejaké problémy, museli by ho prevážať do BB. Treba sa na to pozrieť tak, že to novorodeniatko nevníma, kde je a my predsa niečo vydržíme. 🙂 Ja som mala veľké problémy s kojením. Myslím, že sestričky pomohli, ako vedeli, ale aj tak sa to nepodarilo rozbehnúť. Tam sa treba potom kontaktovať s nejakou poradkyňou. Držím palce.

evian78
autor
1. okt 2011

ďakujem za Vaše postrehy.... len sa mi potvrdilo všetko čo ste napísali. Ešte vybrať toho správneho pôrodníka a potom sa rozhodnem n a 100% kam 😒

gugu
1. okt 2011

ak ti ešte môžem poradiť....nerezervuj si pôrodníka, radšej asistentku. 🙂 keďže som bola po umelom oplodnení, jednu som si takto dohodla (neviem si ani náááhodou spomenúť na jej meno, rodila som v 11/2009) a nakoniec som ju k pôrodu nezavolala, lebo to išlo perfektne hladko. až kým som sa pri pôrode "nezasekla" a na 8ich cm som sa prestala otvárať. dve hodiny som sa trápila a náhodou táto moja prišla k inému pôrodu a pomohla aj mne. oľutovala som, že som ju nezavolala, lebo ináč by som o mojom pôrode mohla hovoriť ako o super perfektnom zážitku.nebolo to kvôli peniazom, ale vymákla som perfektnú doktorku (MUDr. Masaryková) a aj sestričku, tak som bola presvedčená, že to zvládnem. keby si mala záujem, môžem to niekde vyhľadať a napíšem ti.

stefisebidenis
3. okt 2011

z mojej skúsenosti, nikdy v živote nevkročím do nemocnice v BB. Rodila som 52 hodín veľká vďaka primárovi, lebo ma nechcel pustiť na sekciu, vraj som prvé, mimochodom dvojičky, rodila spontánne tak to pôjde aj pri druhom pôrode. No nakoniec nešlo a sekcia už bola na poslednú chvíľu.Čo sa týka bábätka je veľká pravda, že nedonosenecké oddelenie je na úrovni a keby že rodím moje dvojky inde určite by ich museli prevážať do BB.

gugu
4. okt 2011

ono to je ťažké poradiť. každý pôrod je iný a každá máme svoje skúsenosti. stále sa môže niečo skomplikovať a vtedy je jedno, kde rodíš. ale počula som, že primár v BB (ešte je stále Bielik???) asi potreboval vynikať v nejakých grafoch, že má najmenej sekcií. lebo fakt ju neurobia, kým neumieraš. ale to človek dopredu nemôže vedieť, ako to bude prebiehať.

stefisebidenis
8. okt 2011

gugu je veľmi ťažké o tom hovoriť ak som mu práve ja mala zapadnúť do grafu, nikomu by som nepriala rodiť takto veľmi dlho. Keď nepomohli ani 3 vyvolávačky, tak si myslím, že už pri aspoň 2 mal zvážiť či ešte bude riskovať.Odišla som aj od gynekológa z BB a môj terajší gynekológ, mimochodom kým nemal súkromnú prax bol tiež primárom, si prezrel prepúšťaciu správu a bez toho, žeby som niečo povedal mi sám od seba povedal "mohli by ste ich dať na súd, ale by ste nevyhrali, oni sú lekári". Moja prepúšťacia správa mala 3 strany, prvá to bolo pri dvojičkách, aj tam bola komplikácia a nemala ani jednu stranu.V tom čase, pred 3 rokmi bol Bielik a ako ja viem ešte stále je.Počula som o ňom, že je to veľký odborník má rôzne gyn. operácie, no ja s ním nemám dobrú skúsenosť.

stefisebidenis
8. okt 2011

@evian78 moje dvojičky som rodila v BB pri Molitorisovi, každý sa na neho sťažoval, že aký je hrubý,a le ja nemôžem povedať ne neho krivého slova. Je to dobrý odborník. Dokonca ma aj pochválil a pohladil po hlave, že na dvojky a prvorodičku som to šikovne zmákla.

bobocka
8. okt 2011

@evian78 rodila som v bb.senzacny najlepsi porodnik bol dr jenco!!!! zlate ruky!!!! fantasticky pristup!!!!! ked budem rodit dalsie,tak si ho jednoznacne zazmluvnim.este som na neho nic zle nepocula 🙂
porod bol fajn,az na niektore detaily(oxytocin,neprilozenie baba na prsnik hned po porode,skore prestrihnutie pup snury),ktore su vsak rutinnymi v slovenskych porodniciach.teda nie len v bb. sestonedelie co sa mna tykalo ,tak super.max spokojnost.co sa novorodeneckeho tykalo,tam to uz bolo horsie.sestry su s otaznikom.ale zas ako tu uz bolo spominane.mozes sa rozhodnut pre zvolen,mensie ,milsie,ale...aj pri uplne nekomplikovanom tehotenstve moze byt komplikovany porod. a ak sa daco s mimcom skomolikuje,tak sa prevaza do bb.kazda sekunda je dobra.ja by som sla rodit do zvolena ci stiavnice.vsak to mame blizko,no ja uprednostnujem zdravotnicku vybavenost pred vlasnym komfortom.kaslem na to,ci po mne nejaka sestra vystekne,tak vysteknem ja naspat 😀 .hlavne je,ze ak nastanu komplikacie,tak je tu naozaj kvalifikovany personal,ktory vie hned zakrocit a hlavne aj vybavenie nemocnice je dobre.ja na porod v bb v dobrom spominam 🙂 dalsie ,ked bude,nezvazujem rodit nikde inde 😉
inak ja uz mam ovela lepsiu predstavu o tom,co pri porode chcem a co nie.nic nesplnitelne.uplne v pohode poziadavky,takze ja si pri druhom spisem porodny plan a prediskutujem s porodnikom.nevidim jedny logicky dovod,preco by som nemala mat splnene co chcem 🙂
-ak nebude treba nastrih,tak ho nechcem.druhorodicka ma elasticitu lepsiu(no uplne proti nie som,prvy nastrih som necitila a ani sitie,uplna pohoda a aj hojenie bolo super)
-oxytocin na tretiu a nie uz na druhu porodnu fazu
-dotepanie pupocnika
-skin to skin
a zazmluvnim si aj pa,kedze chcem skin to skin a teda budem potrebovat pa pri sebe(teda v podstate by som nepotrebovala,ale aby sa nemohli vyhovarat,ze babo hned musi do inkubatora a ze na mne sa mu daco stane,tak tam budem mat zaplatenu pa,ktora bude dohliadat na to,aby sa mu nic nestalo 😉 ).

gugu
10. okt 2011

no stefi........musela to byť hrôza. ja som sa trápila "len" dve hodiny a bola to sila. Bielik je prinajmenšom "čudák", ja som neznášala veľké vizity. Pripadala som si ako v tábore. Mali sme čo robiť samé so sebou, mne tam malý ráno v kuse plakal od hladu, sestričky chodili roztrasené a žiadali nás, aby sme si ľahli, lebo ide pán primár. Všetko muselo byť upratané.....nič sme nemohli mať vyložené. Ja by som sa na to vykašľala, ale sestričky vraj mali kvôli takýmto somarinám problémy. Ale už na to zlé zabudnime....veď máme tie detičky naše zlaté...nech sú zdravé. 🙂)) Ja už druhé mať nebudem, ale tiež by som sa rozhodla pre BB.

slavicita
11. okt 2011

Ja som rodila v BB ale nad Zvolenom som uvažovala lebo som počula, že je tam lepší prístup sestričiek a doktorov. Nakoniec som sa ale rozhodla, že pre istotu budem rodiť v BB kde by v prípade komplikácií dokázali podať lepšiu starostlivosť o mňa alebo o malého. Nakoniec som neľutovala. Rodila som u dr. Jenča a bola som veľmi spokojná. Chodieval sa na mňa pravidelne pozerať. Posledné hodiny som mala ťažšie lebo krčok sa mi otváral len z jednej strany a druhá bola stuhnutá. Sestričky to museli masírovať a nakoniec som musela tlačiť, aj keď ešte nebol čas na pôrod ale podarilo sa. Dali mi aj oxytocín ale keď mi z neho prišlo na vracanie a poprosila som ich nech mi to dajú preč, tak mi to síce neodpojili ale aspoň mi znížili kvapkanie a tým pádom mi nevoľnosť prešla. Pri samotnom tlačení mi pomohli obe sestričky a nakoniec aj pediatrička, ktorá čakala na malého, mi držala hlavu pri tlačení. Šitie som vôbec necítila a počas celého procesu sa doktor so mnou bavil a žartoval. Ráno ma síce pobolievala kostrč a keď prišiel už dr.Molitoris na kontrolu, tak mi hneď dal injekciu a bolesti okamžite prešli. Takže čo sa týka pôrodu bola som maximálne spokojná.
Čo sa týka detských sestričiek sú dosť svojské ale ja som si povedala, že to nejako vydržím a doma si aj tak urobím po svojom. Ale vždy poradili a pomohli. To s akým nadšením a ksichtom som už neriešila.
Gynekologické sestričky boli úplne super. Chodievali sa nás pýtať ako sa cítime a či niečo nepotrebujeme, takže aj tých pár dní čo tam ostaneš určite vydržíš...🙂) Je to ale na tebe ako sa rozhodneš🙂))

nikuska27bb
25. okt 2011

Ja som tiež rodila v BB pri dr.Molitorisovi,chodila som k nemu už na rizikovom.Počula som o nom aj ja že býva hrubý,no ja som s ním nemala zlé skusenosti aj ked so sekciou čakal až do poslednej chvíle,ked som myslela ž e už to nevydržím,mám na porod dobré spomienky.Ale so sestričkami na novorodeneckom nemám dobré skusenosti.Dcerku som porodila 30.1. večer,potom som celý den preležala na pooperačnom oddelení až na další den ma previezli na oddelenie šestonedelia a sestrička mi povedala,že my bábo donesu na izbu poobede-nestalo sa tak.Dcérka ešte v ten den dostala teploty,všetko čo jej dali vyvrackala.Sestričky my ani len neprišli oznámit,čo sa deje,dozvedela som sa to až ked som sa bola opítat,prečo my ju nedoniesli.Strašný prístup mali aj k mamičke-prvorodičke ktorá bola so mnou na izbe.Ale gyn.sestričky to boli super žienky-poradily,pomohli,ukázali,prišli sa opítat či niečo nepotrebujeme a či je všetko OK.S nimi sa to tam dalo vydržat.No keby som rodila aj druhý krát,tak tiež v BB.

lucik85
26. okt 2011

ja som rodila vo ZV a bola som zo vsetkym spokojna,sestry na novorodeneckom uplne super aj na gyn..o BB som pocula same negativne veci ,vsak aj teraz sa robil celoslovensky prieskum ako su mamicky spokojne s porodnicami a BB skoncila na jednom s poslednych miest (nedavno to bolo aj v novinach aj v TV)

maxa77
29. okt 2011

Ahojte, ja som rodila pred tromi mesiacmi v BB a nemozem povedat nic zle. Porod super, aj personal na sále a tak isto aj na novorodeneckom boli vsetci super. Teraz sa to v BB dost pomenilo.. vacsinou nechavaju rodit novych mladych doktorov. Ja som rodila pri 27 rocnom doktorovi a musim povedat ze bol super, aj sme sa posmiali. Len co mi vadilo, tak ze po porode ma furt dakto chodil kontrolovat a nic som nenaspala.

evian78
autor
22. nov 2011

Ahojte, ja som rodila v BB tento mesiac 4,11. Mala som veľkú dilemu kde budem rodiť. pretože nepochádzam z BB tak som si preverovala aj Zvolen. No rozhodli sme sa že budem rodi v BB. Doktora som mala zazmluvneného ( vcelku to bolo všetko na poslednú chvílu lebo som rodila o 3 týž. skor ). Bol úplne super a aj personál pri pôrode🙂 Malú nám hned ukázali ale bohužial som ju na izbu dostala až o deň neskor kedže ostala na pozorovaní kvôli mojej cukrovke. Aj tu som bola nadmieru spokojná so sestričkami ( dosť sa ich prestriedalo a pravdaže každá je iná, ale žiaden teror to nebol ako ma strašili ). Jediné čo by sa malo v našich úžasných nemocniciach zmeniť je zariadenie, ktoré je tam odkedy nemocnica stojí ( ale bohužiaľ to nie je priorita, treba dať korunky inde ) , Takže ked to zhrniem bola som veľmi spokojná a odporúčam BB z vlastnej skúsenosti 🙂

livia341
2. apr 2012

Ahojte, chcem počuť od vás názory čo sa týka pôrodníkov v nemocnici v BB. Čakáme prírastok každú chvílu a bojím sa ako to všetko dopadne, lebo chyba je v tom, že ja mám len gynekologičku a porodníka žiadného nepoznám. Zoznamujem sa len teraz s porodníkmi, ako som začala chodit posledný mesiac pred porodom na pulz dieťatka a zoznámila som sa s dr. Jenčom, Schwarzom a dr.Masarykovou. Aké máte skúsenosti na doktorov vy? a od kedy sa dá zazmluvit s dr? čo už u mňa je dosť neskoro,tak nič z toho asi nebude? či by sa dalo aj na poslednú chvílu?

slavicita
4. apr 2012

@livia341 môj názor je ten, že je zbytočné niekoho si zazmluvniť pretože doktory sú tam všetci dobrí a odrodiť ťa musia... a okrem toho viem si predstaviť, že peniažky sa dajú investovať aj inde..mňa rodil dr. Jenčo pred dvoma rokmi a bola som si ním veľmi spokojná ( pozri si môj komentár predtým )...nemala som ho zazmluvneného, proste na mňa vyšiel a bol veľmi milý a pohodový...a takisto som počula, že ak nemá službu dr, ktorého si si zazmluvnila, tak sa ostatní nestarajú o tú rodičku lebo nechcú urobiť nejakú chybu, takže za tie stresy by mi to asi nestálo🙂)

livia341
4. apr 2012

@slavicita ďakujem rozhodla som sa, že si nezazmluvním, spoliehám sa na dr. veď sú na to aby vzorne sa starali a robili a je to ich práca a ako píšeš že peniaze sa zídu aj inde máš pravdu. Aj ja som počula, že dr. Jenčo je dobrý, len kto bude mať vtedy službu som strašne zvedavá len nech to dobre dopadne.

slavicita
5. apr 2012

@livia341 neboj sa, určite bude všetko ok a dobre to dopadne...držím palce🙂

livia341
12. apr 2012

@slavicita ahoj, tak už máme za sebou porod, akurat mal sluzbu dr. Jenčo. Spokojná, aj som rada, že to tak vyšlo.

lili14
13. apr 2012

@livia341 tak to ti v dobrom závidím, že si vychytala Dr. Jenča... ja som tiež naňho počula len dobré 🙂 som rada, že ti všetko dobre dopadlo... 🙂

lili14
13. apr 2012

@livia341 môžem sa ťa opýtať aké papiere si potrebovala v pôrodnici... čo si mám prefotiť a zobrať so sebou... ďakujem 🙂

slavicita
14. apr 2012

@livia341 no vidíš....som rada, že všetko je ok a dobre to dopadlo...gratulujem a prajem všetko dobré 😉

livia341
14. apr 2012

@lili14 tak si nezabudni zobrat prefotený sobášny list, ak si vydatá a z dokladov len kartu poistenca a občiansky preukaz a neber si vobec peniaze a ani sperky, lebo tie ti kazu dat dole uz na cakacke porodnice. a co sa týka veci tak hlavne si nezsbudni porodnicke vlozky minula som skoro celý balík a 2 ks jednorázovej podložky, nemocnica dá vložky aj 2ks jednorázovej podložky. Ak dačo napís mi.

luciaq
13. máj 2012

ahojte, ja som jednoznacne rozhodnuta pre zvolen a to som z bb. syna som rodila v bb. sestricky gynekologicke su fakt super, nemohla som im nic vytknut,co sa vsak nedalo povedat o tych novorodeneckych. mne maly prvy den len grckal plodovu vodu a dalsie tri dni z nasho pobytu prespal . vobec nepapal, neprisaval sa mi. ako bonus mam este ploche bradavky, takze vobec sa nechytal. jedina jedna sestricka mi bola ochotna pomoct, ale aj ta to vzdala po hodine. samozrejme malemu dali hned flasu a bola som vybavena. domov somsla s dvoma krabicami beby a bez dojcenia. uplne najlpesia bola primarka. velmi "mila" pani, ktora ma zjazdila ako soplave decko, preco nekojim. ked som jej vravela,ze dieta vobec nesaje,ziadny zaujem. prvorade bolo asi ma dobre vydeptat. taka som aj sla domov. moja kamoska tiez rodila prve dieta v bb a mala rovnaky problem ako ja. tiez sa jej nepodarilo kojit. druhe rodila vo zv. tiez ma ploche bradavky, ale tam jej pomohli. aj pristup bol super, vravela,ze sestricky vo zv boli fantasticke pomohli jej s dojcenim a maleho dojcila do roka. preto som sa aj ja rozhodla pre zvolen. bb uz nikdy viac. v bb je fajn ak zena nema problemy. potom nikoho neobtazuje a prezije to tam bez ujmy. ja som videla na sestrickach ako ma maju plne zuby a vyriesili to svojsky dali malemu flasu a vyriesili to neskutocne rychlo.

emily01
3. jan 2013

Ja som rodila sekciou. Na pooperacnej izbe boli sestricky veľmi ustretove. Na sestonedeli tiež, poradili, boli vždy ochotne. Novorodenecke sestricky, našla som jednu ochotnu milu usmiatu. Bola ako perla medzi makadamom. Okrem nej je to strach a hroza. Neochota, miestami až nadradena drzost, pocit že obtazujete...
Dohodli sme sa so sestrickou, že ma zobudi v noci na prilozenie babatka. nedalo sa mi spať, bola som sa poprechadzat. Vymakla som ju už len s flaskou, strcenou môjmu dieťaťu do úst s komentárom: 😠 som si myslela že spite! Vybavené, dostala som ho na prilozenie len ráno. Zatiaľ je na fľaške, uvidíme co bude doma ☹

ancelka
21. mar 2013

Ahojte zienky...prosim Vas aj ja mam dilemu Zv ci BB porodnica...poprosila bysom Vas o new info :( ...aby som sa mohla konecne rozhodnut kam pojdem rodit ..Dakujem 🙂

mojitka333
22. mar 2013

Ahojte, ja som rodila vo Zvolene pred desiatimi rokmi, ale ako čítam, veľa sa nezmenilo. Teraz čakám druhé a znova pôjdem do Zvolena. Ako som vyššie čítala, tak sestričky boli celkom fajn aj vtedy, ja som bola aj s doktormi spokojná, akurát ma nechali do poslednej chvíle sa trápiť a nakoniec museli urobiť sekciu a ešte v riadnej narkóze. Som zvedavá, čo ma čaká teraz, ale potom po sekcii sa o mňa starali, bola som spokojná. Zopár sestričiek malo asi horšie dni, ale všetko sa dalo prežiť. Mám viacej kamarátok, ktoré rodili v bb a niektoré bystričanky, čo boli rodiť vo Zv a chválili si Zvolen.

mima86
22. mar 2013

ahoj, ja som zo zv a asi tam pojdem rodit. myslim si, ze zvolenska nemocnica nema o nic horsich odbornikov ako bystricka, rozdiel vsak moze byt vo vybavenosti nemocnice. tiez predsa nemozu zeny z celeho bb kraja rodit len v bb. do bb by som isla v pripade, ak by som uz dopredu vedela, ze by mohli byt komplikacie, alebo keby som mala rizikove tehotenstvo. myslim si, ze vo zv sa o nas postaraju dobre. ale myslim si, ze kazda mamicka sa musi rozhodnut, ako to sama citi, nikomu sa neda vycitat jeho rozhodnutie. je prirodzene, ak su rozdielne nazory. mna osobne vsak skor zaujimaju skusenosti mamiciek, ktore zazili obe nemocnice. pretoze ak rodili len v jednej, nemaju ako porovnat 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre