Problémy s úverom a dražobná spoločnosť

elissa
3. feb 2015

Ahojte,chcela by som vás poprosiť o radu,prípadne kto má skúsenosť.Mám úver ktorý ešte nie je úplne splatený,ale už medzitým mi banka zobrala nehnuteľnosť(predala dražobnej spoločnosti).Nehnuteľnosť mi už vydražila ale pohľadávku ešte nemáme úplne splatenú.Medzitým som sa už rozviedla ale úver je na nás oboch.Chcela by som si svoju časť splatiť a vlastne sa dohodnúť o ďalších postupoch,krokoch...ale neviem kde mám ísť keďže banka sa už asi tou vecou nezaoberá keď to predala dražobnej spoločnosti :( Ďakujem o rady.

emily76
3. feb 2015

@elissa no ak je uver na vas oboch a nemate vysporiadane BSM po rozvode, tak nemozes splatit len "svoju" cast, najlepsie by bolo informovat sa bud v banke alebo v tej drazobnej spolocnosti a dohodnut dalsi postup.

erickatt
3. feb 2015

Myslim ze nikoho nebude trapit tvoja a exova polovicka, nebude platit , musis t y, aspon u mna to tak bolo

mawka
3. feb 2015

tak tak, im je jedno, kto to zaplati, ale zaplatit sa musi. a ty si potom mozes od exa sudne tu polovicu vymahat.

draik
3. feb 2015

O tom, či banka previedla pohľadávku na dražobnú spoločnosť, ste museli byť infromovaná. Nie vždy to tak musí byť, dražobná spoločnosť len draží založenú nehnuteľnosť a veriteľom stále zostáva banka.
Samotný rozvod ani vysporiadanie bezpodielového spoluvlastníctva manželov nič nezmení na postavení Vás oboch ako dlžníkov a spoludlžníkov z úveru. Banka od hociktorého z Vás môže požadovať splatenie celej pohľadávky, vy sa medzi sebou následne vysporiadate podľa dohody, ak dohody niet, tak v pomere 1:1.

sykorka21
11. mar 2015

tak timto som si presla musis ist do banky a oni to vystavia tvoj dlh a hlavne si pytaj potvrdenie kde to banka deli a kde tebe priznla tvou vysku dlhu atd

ondrej68
14. máj 2015

@elissa. Ak máš záujem riešim také prípady ako sú dražby, exekúcie ako aj také prípady kde po vydrazeni nehnuteľnosti ostali dlhy.Každý prípad je individuálny. Ale určite nie cez fórum. Pripajam email aj tel.
0911892871. strycek@gmail.com

claudibaby
15. nov 2015

@ondrej68 Ahoj, je ten mail ešte aktuálny?Bohužiaľ od včera riešim presne tento problém a je to teda moc zaujímavé, mohla by som sa ozvať?Ďakujem

cashmon
16. nov 2015

:(