Skúsenosti s hypotékou Consumer Finance Holding

christina123456
14. júl 2014

Dobrý deň, aké máte skúsenosti s touto spoločnosťou? Máme u nich podané o hypotéku a chcem sa opýtať, či vám schválili hypo, ako dlho to trvalo, aký úrok ste dostali, koľko vám schválili a podobne. Iné nebankovky nechceme, nakoľko toto je aspoň dcérska spoločnosť od VúB banky a inú možnosť sme nemali. Ďakujeme za všetky príspevky a skúsenosti.

mobilbabie
14. júl 2014

ahoj mozem sa opytat ,preco ste nemali inu moznost? len cez tuto nebankovku

christina123456
autor
15. júl 2014

@mobilbabie lebo v žiadnej banke sme nedostali, najskôr sme skúšali banky, ale mali sme slabú bonitu

mobilbabie
15. júl 2014

@christina123456 píšem IP

andreah25
16. júl 2014

Určite bol dôvod slabá bonita? Prečo si to myslíte?
A skúsenosť s CFH? Je pravda, že posudzovanie majú miernejšie, ale treba počítať s tým, že schvaľovateľmi sú poväčšinou bývalý VUBkári a taktiež ako záložný veriteľ je stále len VUB banka nie CFH - čiže treba počítať so schvaľovaním (trošku miernejším) ako vo VUB.

nigguska
16. júl 2014

@christina123456 tak ako pises CFH je dcerska spolocnost VUB cize sa nemusis obavat nejakeho podvodu ako pri inych nebankovkach. Posudzovanie je miernejsie ale za to,ze nie ste "idealny" klient tak budete mat vyssie uroky. Inac je to presne to iste ako keby st boli v banke a zalozne pravo bude v prospech VUB,ale to je v podstate jedno.

christina123456
autor
16. júl 2014

@nigguska presne , no kiežby tam dali, že dneska sa vyjadrili, že do piatku dajú vedieť, ale že to vyzerá na dobrej ceste, tak držte palce :D

nigguska
17. júl 2014

@christina123456 ta informacia,ze je to na dobrej ceste je vymyslena....v ziadnej banke nevedia priebezne vysledky. Povedia az konecne stanovisko a dovtedy nikto nic nevie. ALe samozrejme,drzim palce!

christina123456
autor
17. júl 2014

@nigguska Ale to nie je banka a vôbec to nefunguje ako v banke na centrále, tam kde to schvalujú je vic oddielov, ktoré to posudzujú a zatiaľ to všetkými oddielami prešlo. Momentálne je to na úseku rizikovom. Takže na dobrej ceste znamená, že ti nezamietli hneď v prvom posudzovacom oddiele, ale že to zatiaľ prechádza.

hajajanka
17. júl 2014

@christina123456 Ak na hypotéku nemáš v banke, tak na ňu nemáš ani inde. Nejde o podmienky, ale o tvoju skutočnú schopnosť splácať. Banka ti hypo nedala práve preto, že nemáte dostatočnú bonitu a teda by vám splácanie hypotéky mohlo narobiť problémy a dostať vás, ako mnohých, do bankrotu. A snažíte sa dostať pôžičku inde, aj keď na to nemáte (a určite s vyššími úrokmi)?

christina123456
autor
17. júl 2014

@hajajanka Ale na to má :D príjem 580eur, výdavky žiadne. Prac. zmluva na dobu neurčitú, diéty cca 800eur mesačne to je tiež príjem. A Výdavky by vznikli až pri platení hypotéky a energií na spomínanú nehnuteľnosť. Problém je v tom, že je mladá a banky ju berú, že je žena a bezdetná a založí si rodinu do budúcna a stratí príjem taký ako má teraz, čo je logické pri materskej, takže pre banku je slabo bonitná a na to je tu táto dcérska spoločnosť, lebo tam sú podmienky miernejšie, aj keď je tam nevýhoda, že si nemôže požiada´t o štátny príspevok. To je celé. A ja sa nepýtam na vaše osobné názory na jej príjem, ale na skúsenosti s touto CFH a ak nemáte žiadne skúsenosti, tak nemáte mi na moju otázku ani čo napísať a Ďakujem, majte sa pekne.

nigguska
17. júl 2014

@christina123456 presne takto to funguje aj v bankach....tiez su tam rozne oddelenia...jeden posudzuje prijem a schopnost spacat,dalsi preveruje vase doterajsie splacanie,dalsi nehnutelnost ci sa im oplati poskytnut na nu uver atd atd.....to mate stastie,ze vam niekto take nieco povedal,ze uz to preslo oddeleniami,lebo tieto informacie sa von neposuvaju....robila som hypotekarnu poradkynu pre vsetky banky....

christina123456
autor
17. júl 2014

@nigguska nám nie, ale finančný poradca je s nimi v kontakte, zrejme s nimi častejšie spolupracuje a on každý deň zavolá, keď sa dozvie niečo nové. Ale to čakanie je na nervy. Preto som chcela skúsenosti od ľudí s touto pobočkou aké majú a koľko čakali na hypo -na celé schvaľovanie atď.

nigguska
17. júl 2014

@christina123456 mozno tam ma nejakeho znameho.....lebo len tak vysledky priebezne nehovoria....ale je dobre vediet ako postupujete....ale tak tyzden max dva.....ak je to uz viac ako dva tyzdne,je niekde zadrhel...

christina123456
autor
17. júl 2014

@nigguska dala to tam minulý štvrtok, v piatok mali dovolenku a v pondelok sa prvý krát ozvali, že trebalo doložiť výpisy z banky a včera to už bolo na tom rizikovom. Dnes ešte fin. poradca nevolal. On sa aj tak ozve len, keď je niečo nové.

christina123456
autor
17. júl 2014

@andreah25 áno, lebo to povedal zam. banky nášmu fin. poradcovi a aj číslo 7tuším uviedol

hajajanka
17. júl 2014

@christina123456 Zvlastne, ze ja som si hypo brala velmi mlada, mala som zmluvu na dobu neurcitu, dobry prijem a nebola som pre banku rizikova, hypoteku schvalili bez problemov. Takze tam bude problem niekde inde. A mozno v dietach a v odvodoch z nich. Banka si udaje overuje cez odvody do socialnej poistovne a ked odvadza odvody z prijmu (lebo z diet sa odvody neodvadzaju), tak je problem v tomto a nie v tom, ze je zena, potencialna matka a podobne nezmysly 😝

andreah25
17. júl 2014

@christina123456 aké ešte iné oddelenia mal na mysli, že to nimi prechádzalo?
Ja totiž o žiadnych iných oddeleniach neviem - vždy úvery schvaľuje odd. rizika, tzn. jedno oddelenie. Niekde majú síce banky právomoc presunutú aj na pobočky, kde istú výšku úverov a za istých podmienok môže schváliť riaditeľ pobočky, ale to sa jedná skôr o nižšie sumy apod. Toto však neplatí pre CFH, tam nie sú pobočky s riaditeľmi, tak sa všetko rieši na riziku. Skús sa toho svojho poradcu spýtať, aké oddelenia má na mysli a som zvedavá čo Ti povie 🙂.
A že mali v piatok dovolenku? Kto mal dovolenku, niekto na rizikovom zo schvaľovateľov? Tak to prevezme druhý, neschvaľuje predsa celú SR jeden človek a nikdy nie sú na dovolenke všetci. Čiže jedine že mal dovolenku on sám a odovzdal zložku až napr. v pondelok.
Nechcem nikomu krivdiť, ani Ťa nechcem zbytočne zarmucovať tým, že z úveru asi nič nebude, ale realita je trošku iná, ako to prezentuje ten Tvoj finančný poradca.

A tiež si nemyslím, že problém je v mladom veku, tak je určite iný problém.

christina123456
autor
17. júl 2014

@hajajanka no je to zvlášte, že jednej dajú a druhej nie :D ako povedala aj riaditeľka banky, záleží ako sa na centrále vyspia :D nie sú s tým problémy, ani s odvodami, ani s prijímami :D A pokiaľ nemáte skúsenosti s CFH, tak mi nemáte čo napísať. DOVI

christina123456
autor
17. júl 2014

@andreah25 Máte skúsenosti s CFH prosím? Prečo by z úveru nič nebolo ?

hajajanka
17. júl 2014

@christina123456 Na schvalovanie uverov su urcite pravidla, nefunguje to tak, ze ako sa kto vyspi, tak schvali uver (aj ked teda v niektorych zamestnaniach tak pracuju - napr. predavacky u nas v supermarkete). Riaditelka ti povedala peknu sprostost. Ved s prijmom, ktory si napisala, by nemala problem s bonitou. Problem je, ze diety nie su prijem, z ktoreho su odvody do socialnej poistovne. Ale to asi nechces chapat. Ja som brala novu hypoteku pred par dnami. Zadala som udaje o sebe, ico zamestnavatela a pani na v banke zadala tieto udaje do pc. Nasledovalo overenie mojich prijmov v socialnej poistovni cez ich system a bolo hotovo. Takze ziadne take, ze ako sa kto vyspi. Ak prejdes tymto kolom, tak jediny zadrhel moze byt pri kupnej zmluve na nehnutelnost a pod. Ale tam si (alebo o kom to pises) este nepostupila prave kvoli tomu, co som pisala vyssie. Takze darmo sa tu budes certit, aka krivda sa stala. Jednoducho, ked nie je prijem, nie je hypoteka. Ake jednoduche!

christina123456
autor
17. júl 2014

@hajajanka Ale príjem je a aj jej všade sestre predschválenie prešlo :D :D :D aké samozrejmé :D Lenže v bankách mala slabú bonitu okolo 7 a to hypotéky nedávajú. V SLSP by jej pomohlo, keby si tam na 3mesaice účet otvorila, na čo však nie je čas z hľadiska toho, že predávajúci nebude toľko čakať, v ČSOB by jej dali o 8menej ako žiada, vo Vúb, kde má aj účet jej to predschváleli a následne na centrále zamietli, vyjadrili sa, že je mladá, žena a ešte bezdetná a preto je pre nich riziková a má nízku bonitu a neponúkli jej ani nižší úver, v ďalšej banke by jej dali, ale núkali nehorázny úrok, ktorý sa dá prirovnať spotrebáku a preto sa pýtam na to, kto má skúsenosti s CFH a aký úrok ste tam dostali. Pokiaľ nemáte skúsenosť s CFH prosím, nechajte si vaše nechcené rady, alebo lepšie povedané vaše domienky o príjme mojej sestry pre seba :D A ak máte skúsenosti, tak prosím odpovedzte na otázky, aký úrok Vám dali v CFH, ako dlho ste čakalil na schválenie a akú sumu Vám schválili ? Nič viac nechcem vedieť a na nič iné sa nepýtam a na nič iné zvedavá nie som. Tak Ďakujem za pochopenie. A pokiaľ máte potrebu niekomu radiť s hypo na základe príjmu, tak hľadajte, možno nájdete aj takú diskusiu.

andreah25
17. júl 2014

@christina123456 Pretože zamietla VUB (z nezistených príčin) a s vysokou pravdepodobnosťou to tak dopadne aj v CFH. A určite nie je pravda, že vo VUB to najskôr preschválili a potom to centrála zamietla. VUB má schvaľovanie iba na centrále, takže to bolo hneď zamietnuté. Kto by to preschválil?

@hajajanka príjem ako taký tu asi problém nebude. Napr. VUB diéty akceptuje ak sú zasielané na účet. Diéty v hotovosti neakceptuje myslím žiadna banka, len tie z účtu a pokiaľ sú teda v takej výške ako je tu uvedené, tak problém s príjmom nebude. Relatívne že sú to diéty, ktoré sú závislé od iných faktorov a teda v tom prípade by ich nemusela banka akceptovať. No i tak ten základný príjem tiež nie je zlý. A som si istá, že vekom to nie je. Čiže ja predpokladám skôr ten úverový register, alebo môže to byť pokojne aj dôvodom aj samotný zamestnávateľ, i ten môže byť pre banky ,,neakceptovaný" a teda je tam aj riziko príjmu dotyčnej. Toto sa ale určite nedozvie.

christina123456
autor
17. júl 2014

@andreah25 predschválili to na pobočke na základe príjmu a sociaálnej a zdravotnej poisťovne jej to prešlo, to je predschválenie, potom mohla doložiť ostatné veci ako kúpnopredajnú zmluvu a znalecký posudok...ALe vúb zamietla so zistených príčin, ktoré som už písala do slova povedali, keď sa zisťovalo prečo to zamietli, že je mladá bezdetná a že je riziková vzhľadom na to, že banka nemôže počítať i do budúcna s jej príjmom, nakoľko si založí rodinu, alebo bude mať len deti, ostane na materskej a príjem sa jej rapídne zníži. Tento problém bol vo vub. Čo sa týka zamestnávateľa, ten má veľmi dobré meno a prosperujúce známe nemenované firmy a to dlhoročne bez akýchkoľvek problémov a veľa zamestnancov, čo pracujú pre tohto zamestnávateľa už dostalo hypotéku. úverový register je úplne v poriadku.

andreah25
17. júl 2014

@christina123456 Tak to napíšem inak, vo vub som pracovala a žiadne preschválenie na pobočke neprebieha. Pobočka si ani nerobí sťahovanie údajov zo sociálky, či z registra alebo iné overovania. Na pobočke len pracovník nahádže údaje zo žiadosti do PC a po spracovaní žiadosti v systéme ju odosiela na centrálu bez akýchkoľvek overovaní a až centrála všetko overuje a môže schváliť alebo zamietnuť - na pobočke nič neprebieha, tam sú iba ,,zadávatelia" údajov do systému. A za ďalšie, VUB neposkytuje dôvodu zamietnutia úverov. To je uvedené aj v interných smerniciach a dokonca ani nechodia presné dôvody zamietnutí na pobočky, čiže pracovník sa tiež môže iba domnievať, čo asi tak môže byť problém. Jediný dôvod, ktorý presne príde a ktorý sa môže povedať je iba v prípade, ak je dôvodom register.
Takže všetky informácie ktoré máš a ktoré Ti boli povedané sú zlé a zavádzajúce a pokiaľ Ti ich povedal finančný poradca, tak je to už úplne mimo.

christina123456
autor
17. júl 2014

@andreah25 povedal to zamestnanec banky, ktorý je v ,,kontakte s ludmi na centrále,, preto dôvod údajne vedel. A keď teda nepovedali nič o registri, tak prečo píšete stále, že môže byť problém v registri? Už som Vám napísala IP, tak tam. Ďakujem viem, že ste pracovali vo vub

mobilbabie
21. júl 2014

@christina123456 zdravim,tak ako ste dopadli?

christina123456
autor
21. júl 2014

@mobilbabie stále čakáme a riešime to aj inde, dám vedieť

mobilbabie
21. júl 2014

Ok drzim palce

mateson
22. júl 2014

@christina123456 Ja osobne skusenost s hypo CFH nemám, ale kupujúci nášho bytu si od nich brali. Bolo to 89000€. /viem podľa záložných zmluv/. Záložné právo na LV je v prospech VUB. Bolo to presne pred rokom.

christina123456
autor
25. júl 2014

Volali zamestnávateľovi a overovali si, či tam pracuje, zatiaĹ toľko vieme...