Košické škôlky. Máte skúsenosti, ako to v nich beží?

mamik
23. jan 2007

Ahojte maminky. Chcela by som sa vás opýtať, aké máte skúsenosti so škôlkami v Košiciach. Veľmi ma zaujíma, akú stravu majú deti v škôlkach a aké majú aktivity, koľko detí je v triedach a koľko majú učiteliek... Môj syn síce už chodí do škôlky, ale chcela by som porovnať. Existuje niekde u nás, alebo na Slovensku škôlka so zdravou stravou?

andrea.m
27. jan 2007

mamik to záleží podľa toho čo myslíš pod pojmom zdravá strava.každý rodič ma na to iný názor.aj môj 3 ročný syn už chodí do škôlky,zo stravou som spokojná,majú dostatok ovocia,zeleniny,mäsa,pravidelne im ponukajú piť takže je to v pohode.a varia im chutne.raz do roka je ochutnávka jedál pre rodičov a tam sa môžme presvedčiť ako sa neše deti stravujú...ja som spokojná.
v triede ich je oficiálne asi 28 čo je síce dosť,ale napamätám žeby nikedy bili v škôlke všetci.pravidelne chýba tak 10-15 detí.učiteľky sú v každej triede 2,jedná ráno a druhá poobede.je to síce málo ale sú milé a tiež som spokojná s tým čo všetko sa syn v škôlke naučil ako sa im venijú a podobne.

mamik
autor
27. jan 2007

díky. ja som tiež spokojná s našou škôlkou (Turgenevova 38). Môj syn chodí už druhý rok do najmenšej triedy, lebo mu tak vychádza vek. Svoje učiteľky doslova miluje. Sú to skvelé ženy a deťom sa veľmi venujú. Tiež majú rôzne nátierky, šaláty a raz do týždňa rybku. Biele pečivo nejedia vôbec. (smozrejme, že taká vianočka je biela 🙂 ) Na rodičovskom sme sa dohodli, že 2 x týždenne budú mať ovocný deň. ale keď sa ovocie zvýši, tak vyjde aj častejšie...
Chcela som len porovnať s inými škôlkami, lebo sa mi zdalo, že niekde majú až príliš veľa sladkostí. Počula som aj o nezáujme učiteliek o deti na niektorých škôlkach a najhoršie, že niektoré deti vôbec nechcú chodiť do škôlky kvôli učiteľkám..

ramzesa
27. jan 2007

Ahojte mamulky, ako tema usita pre mna. Ja sa chystam dat nasho drobca do skolky, ale neviem kam. A trosku sa bojim, ako to vezme. 😒 Je tu jedna skolka hned vedla nasho bloku. Suseda je s nou velmi spokojna, ale vraj na jednu ucitelku pocula zle veci. Bojim, aby maly sa k nej nedostal. Podla coho su deticky zaradovane v triedach. Nas ked bude mat tri roky bude v prvej? Mozem ho nosit do skolky len doobeda a poobede si ponho pridem? 😅 Tak sa ho bojim dat, ale doma sa uz vyslovene nudi.

andrea.m
27. jan 2007

do tried sú zaradovaní podľa veku.a kľune ho môžeš dať iba na doobeda,oni by sa ťa mali rovno pri prijímaní opýtať či ho chceš dať na celý deň,alebo iba na pol dňa.podľa toho potom budeš platiť stravné.školné sa platí ako keby bol celý deň tam niesú výnimky.iba v prípade,že nepríde do škôlky celý mesiac v kuse tak ti školné za ten mesiac vrátia,alebo prevedú na další.

ramzesa
27. jan 2007

andrea a tvoj filipko chodi, kde do skolky?

ramzesa
27. jan 2007

mozes mi napisat do IP?

minnie55
6. apr 2013

My máme úžasnú škôlku - sme maximálne spokojní - Tatranská 23. Chodili tam obe moje deti (mladší stále chodí). Pani učiteľky sú veľmi milé, stále sa deťom venujú, majú tam kopec rozličných krúžkov. Naozaj tam nestretnete zachmúrenú učiteľku. Takisto pani riaditeľka je veľmi milá, ochotná a evidentne mimoriadne šikovná manažérka. Strava je pestrá, zameraná na zdravú výživu. Triedy sú krásne, priebežne sa v nich mení a dopĺňa nábytok, hračky. Takmer všetko je novučké, zrekonštruované. Detí je v triede cca 20, sú delení podľa veku. Každá trieda má 2 učiteľky. Majú krásne veľké ihrisko. Ja by som nemenila ani za nič.

blossom412
7. okt 2013

Ahojte maminky od 3mesiacov prijmat deti mi pride trocha zvratene,ale budis, niektore mamky musia ist do prace aj skor,ale ta prehnana cena 260eur plus strava za to smiesne zariadenie mi pride veelmi prehnana...uz mi to pride az smiesne,ze kazdy tyzden otvaraju nove a nove jasle ako keby sa denne len v KE rodilo 100deti, nema to zmysel..mam 2 deti a s prvym sme chodili do jasliciek na Tahanovce a velmi si to pochvalujem,uzasne ucitelky...a teraz sme sa prestahovali na Jazero tak chodim do slonika na Jazero...tiez velmi chvalim...je to tam luxusne a nadherne a platime za jaslicky 230 eur co preplaca stat plus 2,40e strava...cize okrem tej stravy nepreplacam z vlastneho vrecka nic...a ked si vezmem ze moja mala ma celiakiu a pre nu mame upravenu stravu tak za stravu neplatim nic...

danina112
28. okt 2013

Mc zabiatko je super na terase cena 230 plus strava vsetko nove a hlavne úžasne učiteľky klobúk dolu pred nimi

alba2006
6. sep 2014

@danina112 vobec nesuhlasim, MC zabiatko pozorujem uz druhy rok, byvam nedaleko, deti usoplene na ihrisku, katastrofa, uz som ich dokonca videla "zaparkovane" pri Lidli s jednou ucitelkou, zatial co druha nakupovala

danina112
8. sep 2014

len pre ujasnenenie alba 2006 usoplene deti sú vizitkou rodičov a ak donesú papier od lekára že dieťa je ok žiadna skôlka nič nespraví. čo sa týka lidlu vyjadriť sa neviem ja som nikdy nevidela.a mne tu chodí syn a môžem povedať že prešla som viac zariadení ale v tomto som nadmerne spokojna a hlavne aj syn. vždy mi ho odovzdaju čisteho usmiateho a hlavne malý sa teší a každy den niečo robia s tými deťmi. takže nezdielam váš názor

alba2006
8. sep 2014

je v poriadku ze su jasle/skolka umiestnene na poschodi obchodneho domu? kde pod nimii je herna, krcma, vedla vinaren, diskont s alkoholom, ze skolka nema vlastne ihrisko a ze s detmi "putuju" po sidliskovych ihriskach?

ciapkyzvieratka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz