Nevhodné správanie chlapcov

anavila
11. aug 2014

Ahojte...neviem, či toto je už na odborníka, alebo robím zbytočne paniku...ide o to, že moj syn (bude mať 5 rokov) s kamaratom od susedov (rovnako starí sú) sa zatvaraju do izby a potom nam oznamia, ze si ovoniavaju a meraju zadky a najnovšie robia divné veci s pipikmi. Neviem ako na to reagovať. Vysvetlovali sme im to s kamoškou (mamou toho druheho chlapca) ze je to nepekne, ze sa to nepatrí, ale oni to stale robia a maju z toho naramnú zábavu. Vobec neviem, skade to majú, minule sa smiali že si ich pchali do zadku, no akože šok riadny, fakt nevieme čo s tým. Stretli ste sa s niečim podobným? ja uz neviem. ☹ ☹ ☹ ☹

janinah
11. aug 2014

sa zatvarajú do izby? aj ku nám chodia synovi kamoši,ale mám ich na očiach ....v prítomnosti dospelýchby to nerobili,tak zruš to zatváranie dverí a izolovanie v izbe

anavila
autor
11. aug 2014

@janinah dakujem, ale myslíš, že to pomože? chodia aj vonku a nemozem im byť stále za pätami...a zakázané ovocie je najlepšie, toho sa bojím.

sisaha
11. aug 2014

@anavila mam 5 rocnu dceru, ale sama po vonku mi nechodi. a teda za pätami jej stale chodim

adusased
11. aug 2014

@anavila ja mám mladšieho ako ty ale toto by som určite riešila S odborníkom,keď nepomáha že ste im to vysvetľovali A ako píšeš vonku ho neustrážis A zakázané viac láka tak by som zašla za odborníkom určite ti detský psychológ pomôže prípadne vysvetlí malému.

anavila
autor
11. aug 2014

@sisaha nebývame v meste, ale na dedine, navyše v novej "štvrti", kde niesu ešte domy a nechodia tu ani autá, sme susedia, nemáme ešte plot, tak sa raz hraju na dvore u nás, raz u nich... niesom asi supermama, ako ty, aby som všetko nechala tak a sledovala len deti na každom kroku...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisaha
11. aug 2014

@anavila nie som super mama, byvam v meste, preto je to trochu ine, ale zrejme tvoj syn vyzaduje, aby ho niekto zatial stale kontroloval..a asi by som to tiez riesila s odbornikom.. Pravdepodobne to niekde videl, mozno mu to niekto vonku ukazal...inak si neviem vysvetlit, ze 5 rocne dieta napadne, kam si ud moze strcit..

katarinamarkova
11. aug 2014

@anavila prepac ze odpovedam otazkou:
- toto si ako dlho vedela a neriesila?
....pride mi to ako dlhsia doba ked pises....raz...minule....zatvaraju....najnovsie....
jen normalne ze deticky objavuju svoje telo, v skolkarskom veku aj obcas ruka v nohaviciach ked sa pozabudnu....
ALE TOTO NORMALNE NIE JE!
ries to cim skor ak chces mat normalneho chlapca prosim, psychologicka, suseda maj so synom na ociach, ak teda chces aby sa takymto sposobom nehrali, tak to ries!

tvojezlatko
11. aug 2014

Mozno prestanu ked dostanu chlebicky ...

anavila
autor
11. aug 2014

@tvojezlatko prosím?

sulaiovamaja
11. aug 2014

@tvojezlatko aj vy ste čítali tú diskusiu o dievčatách s chlebíčkami ? 🙂

charllotte
11. aug 2014

nieco podobne som tu uz citala s dvomi dievcatami, ze sa zatvaraju do izby a olizuju si ehm.... teraz su to chlapci????

sulaiovamaja
11. aug 2014

@charllotte ved to bolo prve co aj mna napadlo, dost casto sa tu vyskytuju podobné diskusie, len ktoré sú pravdivé.............

cayar
11. aug 2014

Pekny neskory vecer, prijemne dobre rano prajem,

Budem reagoval na tento prispevok , na tuto otazku z pohladu matky i z pohladu VS pedagoga , ktory ma za sebou aj seminar/Workshop k danej problematike.

Seminar : Nase, Bauch, Po...Nos, Brucho , Zadok ...som absolvovala vo februari 2012... vtedy som to brala ako plus k mojmu vzdelavaniu sa v oblasti Pedagogiky. Rozsirenie vedomosti...ktore mozem potom odovzat buducim ucitelom, vychovavatelom, ucitelkam MS..atd. Roky predtym mi ani vo sne nenapadlo, ze taketo nieco funguje , ze takto sa deti hraju??? A musim povedat, ze ANO...kedze pracujem nielen s dospelymi Ale aj detmi...ANO je to Typ rolovej hry: " Hranie sa na Lekara" alebo Hra: "Mama - Otec- Dieta" .
ANO takto sa aj hraju deti...a to mi date urcite mnohe za pravdu...
Mozno , MY mamy ani nevieme, ako sa hraju...mnohi to neprezradia , mnohe deti to taja... !

Velmi dolezite je v tejto oblasti...ak sa deti spolu hraju v izbe, v krikoch, v domceku na pieskovisku...atd, atd. Aby ste ich vedeli skontrolovat, aby ste mali prehlad, co sa hraju...ako sa hraju. Pred vstupom napr. do izby je potrebne zaklopat, spytat sa ci je vsetko ok...ak nieco spozorujete, opytat sa, ci niekto nepotrebuje pomoc...ci sa to chcu obidvaja hrat...su pripady, ked je dieta donutene sa to hrat...nebudes moj kamarat, nepoziciam Ti moju hracku, nedam Ti lentilky...nepozvem Ta na narodky!!! Vsetky tieto aj ine " vymahacky" su v tomto veku dietata veeeelmi dolezite!!!

Dalej, ak napr. dieta nechce ist do skolky, nechce sa hrat s tym a tym, zacne sa pocikavat, stahuje tsa na bolesti v podbrusku...zmeni sa jeho spravanie...je potrebne sa s nim porozpravat...upozornit ucitelky, rodicov...

Pre niektorych je to mozno hakliva tema...Ale je NAOZAJ potrebne o tom hovorit!!!!

Aj sa deti hraju na lekara, mamu , otca...atd. nie su DOVOLENE tri veci:

1. strkanie/olizovanie cudzich pohlavnych ustrojov ( nie je dovoleny oralny sex u deti...ak to tak mozem napisat),
2. davat pozor s kam sa hra vase dieta...Nedovolene je hranie sa taketo hry..napr. 5 rocny s 3 rocnym...alebo 9 rocny s 4 rocnou!!!! Alebo podobne...
3. NEDOVOLENE je strkanie cudzich predmetov do penisu/ posvy!!!!!!!!!!!

Vysvetlit to detom....vyhladat pomoc( lekar, psycholog, sexuolog, knihy o tele kupit detom...najst si cas...vysvetlit...)

bonaqa2013
12. aug 2014

Ach jaj tento príbeh mi príde ako vymyslený, resp. poriadne pritiahnutý za vlasy. To s tým pchatím predmetov do zadku si troška prehnala.... Ak to chlapci robia, tak určite nemajú 5 rokov, ale o hodne viac. Pozor, ani nevieš ako a staneš sa účastníčkou gay show.
Dúfam, že tieto diskusie prestanú s príchodom šk. roka

monicm
12. aug 2014

@anavila nenechať ich bez dozoru.to čo robia je viac menej normálne,robil to aj môj starší syn a jeho kamaráti,ale rázne!!!!! sme to zatrhli a vysvetlili,že je to nevhodné,že sa to nepatrí............... a pod. a pohrozili,že ak s tým neprestanú,nebudú sa môcť kamarátiť.nikdy nesmeli byť sami.ak boli u nás,dvere na detskej museli byť otvorené a von sami nechodili.možno máš toho veľa,ale v tomto prípade si urči priority a deti nenechávaj bez dozoru.mimochodom,toto som rovno využila na to,že toto mu nesmie nikdy nikto robiť proti jeho vôli,že takéto správanie je neprípustné a dospelý môžu ísť za to do väzenia.že ak by sa niekedy niečo takéto stalo,"musí "nám to povedať,aby sme ho mohli chrániť.

sisaha
12. aug 2014

@bonaqa2013 vymysleny asi nie, anavila je tu uz dlho, nie je to novy nick..Ale riesila by som to s odbornikom

lucinka2811
12. aug 2014

@sulaiovamaja aj vy ste si vsimli ze v poslednom case sa tu objavuju velmi podobne prispevky? 🙂))

jana_eyre
12. aug 2014

@anavila a mas istotu, ked su vonku, ze ich nejaky sused neobtazuje? deti sa takto zvlastne spravaju vacsinou vtedy, ak su sexualne obtazovane.. myslim, ze by bolo naozaj vhodne ich mat viac na ociach.. ked su vonku aby bola s nimi aspon jedna z vas - mamiciek.. to, ze byvate v novej stvrti bohuzial nezarucuje, ze vsetci susedia su normalni..

mohla by si skusit napisat do ligy pre dusevne zdravie, ako najvhodnejsie zareagovat pri takychto sokovych situaciach..

tvojezlatko
12. aug 2014

@sulaiovamaja ved toto :D ze som ju citala..

anavila
autor
12. aug 2014

je mi ukradnuté, či si niekto myslí, že téma je vymyslená. Mám strach z toho, ake to moze mať následky, chcela som počuť trošku povzbudenia, no ale vidim, že napísať sem bola chyba (dakujem pár mamickam, ktore sa mi snažili poradiť) len ma to ešte viac znepokojilo a nemyslim od rana na nic iné, len na to, že mám nenormalne dieťa. Dakujem aj tak. 😒

jana_eyre
12. aug 2014

@anavila urcite nemas nenormalne dieta - je to len dieta, ktore objavuje svet..

nevsimaj si negativne reakcie, tie su v kazdej teme ako som si vsimla.. ludia dokazu ostatnych osocovat aj ked sa bavia o hackovani asi..

pre zaciatok sa s nim skus castejsie porozpravat, formou hry skus vyzistit, kde take spravanie mohol vidiet.. cojaviem, napr. ze oblubeny macko sa ho bude pytat alebo take nieco..

pokial ide iba o "hru na doktora" urcite to nebude mat ziadne nasledky - ved urcite aj viacere mamicky tu v diskusii sme si tym v detstve presli.. /ja si take nieco pamatam, ked som bola v prvej triede a som celkom normalna 🙂 ) sexualita sa prejavuje v kazdom veku..

aj ten clanok, co ti sem hodila cayar je celkom uzitocny, aj ked tie rady s presnymi nazvami pohl. organov mi pridu trocha prilis /ved rucicku tiez nevolame horna koncatina/..

a fakt skus tu ligu pre dusevne zdravie.. ja som tam raz pisala, pretoze som chcela vediet, ako by som sa mala rozpravat so svojou dospelou neterou ktora podla mojho usudku trpi bipolarnou poruchou.. celkom pekne a zrozumitelne mi odpisali, hoci im to trocha trvalo a rozhovor som uz uspesne mala za sebou..

vela stastia prajem.. 🙂

anavila
autor
12. aug 2014

@jana_eyre dakujem ti

malabiba
12. aug 2014

@anavila ja sa pamätám, že keď sme boli ešte v škôlke za kríkmi sme si s chlapcami pozerali pipíkov a pinduľky 🙂 a neviem o tom, že by niekto z nás bol teraz v dospelosti mimo. v každom prípade sa s deťmi treba o tom porozprávať

cayar
14. aug 2014

@anavila
Doktor Bibber !
Super hra na poznavanie ludskeho tela, rychlost, koncentraciu, jemnu motoriku, rozsirovanie sl. zasoby