Waldorfska škôlka a vaše skúsenosti

kacenka277
17. jan 2013

Ahojte 🙂 chcem sa opytat, ake mate skusenosti s waldorfskou skolkou v ba ...nasla som tu uz taku temu ,ale z roku 2008 ,tak by som chcela nejake aktualnejsie info... ako skolka a ich filozofia sa mi paci, ale nejaka mamicka tam potom pisalal ,ze su super, ale dieta ma problem s klasickou skolou...dakujem za prispevky _)

andy04
18. jan 2013

Ahoj zijem v spanielsku a poznam dve dievcata co tam nastupili tento rok maju uz 16 takze zacali dost neskoro tentó typ skoly je atraktivny pre male deti vela sa hraju vonku pracuju s prirodnimi materialmi a k nicomu ich nenutia nieco podobne ako: ked dieta bude pripravene tak to zacne robit ako hracky pouzivaju handrove babiky a veci podobne... 😕 neviem ako na slovensku ale tu im zakazuju Tv. Ucia sa euritmiu a Vsetko je velmi povedala by som duchovne ja som tiez uvazovala dat tam mojho maleho ale cim viac som pocula o skole priamo od dievcat tak som rychle zmenila nazor. Niektore veci su dost silna kava. Je to iba moj sukromny nazor ale mne to pripada ako vymyvanie mozgu. Pravda je aj to ze v uceni ked chcu ist na vysoku musia dohanat a ked tam ide male dieta zopar rokov pri prelozeni do normalnej skoly ma problemy hlavne s disciplinov Ich filosofía je zamerana na to ze dieta je jedinecna bytost a nechajme ho nech sa rozvija svojim rytmom 🙂 pekne sa to pocuva ale v praxi to nie vzdy funguje. Dievcata dokoncia tento rok a buduci sa vratia do normalnej skoly. Prepac za pravopis nemam slovensku klavesnicu

andy04
18. jan 2013

PS. Ale ak rozmyslas dat ho tam iba do skolky tak sa mu tam urcite bude pacit tu funguje ako skola od 3 do 18 rokov az do maturity podla mna do tych 6 rokov je ten typ vychovy idealny

somewhere_33
21. okt 2013

Ahojte asi sa uz do tejto témy nikto neozve, ale mojim snom je dať dieťa do waldorfskej skolky alebo lesnej a darovat mu krasne detstvo bez 4 stien, nezaujmu a nezmyselnosti. Zatial u mna vyhrava skolka v Stupave. Je to dosť daleko, ale to prostredie a ti ludia tam sú mi tak sympaticki, ze to dako zorganizujem a budeme tam chodiť. Je to proste detsky raj.

somewhere_33
21. okt 2013

@andy04 podla mna Andy co sa týka tej skolky od 3-6 sa nemusis bat vymyvania mozgov, je to o pohybe, pobyte vonku a tvorivost a to robi takych drobcov štastnymi. O skole by som možno uz premyslala.

bodka70
21. okt 2013

@kacenka277 , moja Kajka chodila do takejto škôlky, ale v Košiciach a zo školou nemá absolútne žiaden problém - ani s prispôsobením, ani s disciplínou, ani so známkami. teraz je už štvrtáčka, ale na waldorfskú škôlku doteraz rada spomína. 🙂. Chodí do bežnej štátnej školy, skôr do tej z prísnejších a lepších v Košiciach.

andy04
22. okt 2013

@somewhere_33 Ahojte po roku skúsenosti môj názor je asi takýto... Ideálne pre deti naozaj ponuka volne detstvo a rozvoj dieťaťa podľa jeho nárokov. Mne osobne sa to veľmi páči ale v žiadnom prípade by som však nepokracovala v ďalšom štúdiu po 6-8 rokoch... ak sa niekto tak rozhodne mal by sa sám pohybovať v antropologii co je vlastne duch tejto školy inak moze po čase hlavne v puberte rozdelovat rodičov a deti v nazoroch Takze dat tam dieťa bez toho aby rodič nebol oboznameny o com je reč nie je problém kým je dieťa male ale začne byt ked prichádza do puberty.

somewhere_33
22. okt 2013

@andy04 Ďakujem velmi pekne za skusenost, tiež som toho názoru ze skolka je uzasna a potom skola by uz mala byt s tradicnym pristupom aby deti nestratili kontakt s realitou a pomaly sa pripravili na realny svet. Myslím ze pobyt v lesnej skolke im pri tom starte veľmi pomoze. Som stastna ze tu takú moznost vobec mame, páči sa mi aj ta strava. Pekný den.

andy04
22. okt 2013

A aby som nezabudla... Odporúčam tuto skolu pre deti s poruchou pozornosti a hyperaktivne

ninka25
22. okt 2013

Moja kamoska ma takuto skolku pri zeleznicnej stanici v BA a myslim ze je super akurat ze si to nemoze dovolit kazdy co je velka skoda lebo ta filozofia sa mi strasne paci 🙂

megie
28. okt 2013

ahojte, my máme túto základnú školu - Narnia, v podnájme v našich priestoroch. Podľa článku v novinách, by som tam svoju majú určite zapísala, ale podľa toho čo vidím ani nie. Ale zase neviem, ako NAOZAJ vyzerá vyučovanie, vidím len prístup učiteliek-vychovávateliek, ked sa deti pohybujú vonku. Sú (je rozdiel hravé neposedné a neposlušné) neposlušné, a rozlietané kade tade po areáli, pani učitelky sa medzi sebou rozprávajú a niekedy nevedia kde tie deti majú.. Ale ako hovorím, vyučovanie môže byť fajn, ten ich systém, ale s tým skúsenosť nemám.

rebecca2006
17. dec 2013

ahoj, aktualizujem tému- viete mi dať info, kde v BA takú alebo podobnú škôlku nájdem? ďakujem