Kedy podať žiadosť o rodičovský príspevok?

tinka1987
18. aug 2011

29.8. mi končí materská a na úrade mi povedali, že o RP môžem požiadať až po tomto dni.Je to pravda? 🙂

dijefcatko
19. aug 2011

nie, nie je. mne končí v ten istý deň a už som požiadala 😉 navyše ma potešili informáciou, že za august dostanem aj materskú aj rodičák, kedže sa vypláca za celý mesiac 🙂

martuska75
19. aug 2011

Da sa to urcite dopredu. Vybavovala som to skoro omesiac skor. Len ak si bola pred materskou zamestnana nezabudni sa prihlasit aj na socialke ako osoba za ktoru plati dp stat. Do konca materskej ta ma prihlasenu zamestnavatel a od zaciatku rodicovskej sa musis prihlasit sama inak sa ti to nebude ratat na dochodok. A neda sa to vybavit dozadu.

kvetinqa
19. aug 2011

ja som vybavovala tri dni pred ukoncenim MD a v pohode

petah82
19. aug 2011

mne koncila 29.7. a bola som to vybavit 28.7. vsetko v pohode.

adelaida33
19. aug 2011

mne končí 2. 10. a na sociálke mi povedali, že pokojne môžem požiadať už počas augusta

stanka77777
11. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V druhom z nich je samostatná kapitola venovaná rodičovskému príspevku.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

popoluska1976
14. dec 2016

Ja som nevedala ze to si musim sama takto ziadat o rodicovsky. MD mi skoncila 7.dec. Co ak si to pojdem teraz neskor ziadat?nebudem mat z toho problemi?😒

maminecka2
14. dec 2016

@popoluska1976 Ahoj, nic si nezmeskala, treba si zavolat alebo zajst do Soc. poistovne kde si vypytaj potvrdenie dokedy a kolko si poberala matersku (toto sa da poziadat az v posledny den materskej), (zaroven sa tam prihlas na dochodkove poistenie ak este nemas), s tymto tlacivom chod na urad prace a prihlas sa na rodicak (+ si vypis k tomu tlacivo+ rodny list), vyplatia Ti vsetko na co mas narok, o nic neprides, oni Ti aj tak decembrovu davku poslu v januari, takze stihas v pohode.
A inak ak by si ziadala o rodicak skor tak prave vtedy vedia byt neprijemne ze co tam tak skoro otravujes 🙂 Keby mali aj tak kecy povedz ze si bola chora.