Je žltý moč u bábätiek normálny?

cvika
24. sep 2008

ahojte mamicky ..
je normalne ze moja dcerka ma kazdu plienku zltu, respektive jej moc je velmi zlty, je to normalne...bolo to tak aj u vas?

blau
24. sep 2008

Ak je velmi zlty a zapachajuci, tak to nieje v poriadku. Mal by byt svetlo zlty a nepachnuci

bambusko
24. sep 2008

zlty moc moze byt zafarbeny pri uzivani vitaminov skupiny B, ak teda nejde o tmavy moc kvoli nedostatku tekutin

annag
24. sep 2008

cvika, okrem toho, čo píšu holky, aj jednorázová plienka môže meniť zafarbenie

cvika
autor
25. sep 2008

ja viem annag ale pred tym to nemala.........

annag
25. sep 2008

cvika, poraď sa s pediatričkou, to na diaľku ťažko posúdime. Možno stačí len rozbor moču a budeš vedieť, že je všetko OK. Ak sú plienky dosť ťažké a aj pekne kaká, nemal by byť problém, ale uisti sa pre istotu u lekárky

evaka
25. sep 2008

A nemoze byt zlty aj z fenikloveho cajiku? To sa len pytam, sama neviem, ale mala mala minule tmavozlty a pila feniklovy,tak mi to napadlo. Inak tmavozlty je ked ma malo tekutin, tak ak len kojis a nepije ziadne cajiky malo by to byt v pohode.

annag
25. sep 2008

áno, veľa potravín môže zafarbovať moč aj stolicu, preto to netreba brať tragicky, ale keď si nie je mamička istá, nech sa poradí s pediatričkou, čo bábo osobne pozná

cvika
autor
25. sep 2008

uz nekojim mam malo mlieka, vytiahnem len na jedno jedenie...snazila som sa robit vsetko aby som mala mliecko...takze teraz sme na UM a cajiky nepijeme....mali by sme?ma tazke plienky...a moze to byt aj od toho ze ju ma precikanu?

annag
25. sep 2008

cvika, čajíky piť nemusíte ani na UM, v tomto prípade sa poraď s lekárkou, fakt by to bolo len hádanie a zavádzanie z našej strany

prvapomoc
25. sep 2008

cvika,dievčata maju pravdu,
s najväčšou pravdepodobnosťou to nebude patologický jav,petože uroinfekcie u malých detí su takmer vždy sprevádzane vysokými teplotami.no ak maš pocit že to nieje v ok,tak najlepšie urobíš ak jednu taku plienku zoberieš ukázať pediatrovi a dobré by bolo aj moč doniesť nech ti ho aspon papierikom pozrie.v lekárni sa da kupiť sačok,ten nalepíš a mala sa don vyciká.

cvika
autor
25. sep 2008

diky baby 🙂

nicol20
21. apr 2013

ahojte mamicky ...tiez som dnes spozorovala dost zlty moc u 4mesacneho synceka....pijeme UM a MM len v noci lebo mame malo MM.Ale cajik nechce nic ani vodicku .iba to mlieko ma cez den ..je to aj tym ze ma malo tekutin?vadi to ze nepije nic okrem mlieka?

norcima
21. apr 2013

@nicol20 nevadi, do 6 mesiaca staci pit iba mliecko, ked sa zavedu prikrmy, tak potom aj vodicku treba 🙂

matozazzo
21. apr 2013

@nicol20 dost zlty moc v poriadku nie je,pije dost mliecka? Je rozdiel pit vela alebo malo a "hustejsie". Urcite sa porad s doktorkou,aby si predisla pripadnemu zapalu moc.ciest,obliciek.

nicol20
21. apr 2013

@norcima dakujem za odpoved :D

nicol20
21. apr 2013

@matozazzo 🙂 dakujem pojdeme tento pondelok aj na prevazenie...lebo nechce papat....tak uvidime....

alien2603
27. máj 2013

@nicol20 AHoj, ako ste dopadli u lekarky s tym zltym mocom? My to mame podobne ale este len sa k nej chystame...

nicol20
27. máj 2013

dobry no ked som mu to povedala tak mi na to povedal iba to ze sak uvidim.....mala som akoze dost .ale inak asi mal len malo tekutin ked mi nechcel jest ani pit a tak to potom preslo.....pekne sa nam upravilo popanie aj moc