Môžem dávať trojmesačné bábo do sedu?

ivet2014
2. mar 2015

Mame 3 mesiace a cem sa opytat ked ho mam v lone mozem si ho dat do sedu,alebo podopriet vankusikmi na kreslo a dat do sedu.ci to je ece skoro.je to sice druhe dieta ale prve som mala predcasne takze tam to bolo neskor.a toto babo je pevnucke.manzel to skusal a pacilo sa mu to.no ja neviem pride mi to este skoro.

xevulax
2. mar 2015

Davat do sedu 3 mesacne babo je velmi skoro a chrbatiku to isto neprospeje.

monika541
2. mar 2015

Dieťa má sedieť až vtedy, ked sa vie samo posadiť. Teda v 3 mesiacoch jednoznačne nie.

maminecka2
2. mar 2015

Ahoj, určite nie! Dieťatko ešte nemá na to pripravené svaly. Moj bratranec tak malej "vyrobil" skoliózu, potom museli dlho cvičiť Vojtovku. Najskôr musí koníčkovať, potom sa plaziť, štvornožkovať, začne sa zdvíhať pri nábytku, až potom v podstate začne sedieť a nakoniec chodiť. Je mylné presvedčenie ktoré do nás vtĺkali že dieťa má sedieť ako 6 mesačné- vtedy si sadne opreté o opierku alebo sa prichytáva ručičkami, ale nie je to v podstate ozajstné sedenie a hlavne to má byť len ne chvíľku. Je najlepšie nechať maličké nech si robí ako potrebuje, nič neurýchľovať, nerobiť nič za neho. Držím palce.

mmisenka
2. mar 2015

tu je tiez jeden supere clanok: http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastejs...
v lone v "klbicku" ho mozes mat, ale urcite nie posadzovat a podopierat vankusmi..dietatko by sa malo samo posadit 😉

petkovadanuska23
2. mar 2015

Dieta si musi sadnut samo...Ak chcete aby chodilo po lekaroch s chrbticou tqk ho veselo posadte...

nikush
2. mar 2015

nie

moni244
2. mar 2015

Nie, ak sa ti zda pevna, mozno sa ti posadi sama skor ako ine deti zvyknu a ani nemusi ist podla isteho harmonogramu, ako to tu bolo napisane,kazde dieta si ide svojim tempom

zuzka_puska
2. mar 2015

ahojky, ja sa priklanam k zapornym nazorom 🙂 3m babo je velmi malicke, ma este slaby chrbatik,tym ze ho das do sedu mozes mu nejako uskodit,a to urcite nechces. Neriesila by som v takomto veku vobec nejaky sed. Nech este pekne lezi, kym moze 🙂 este sa dost nasedi.

siska53
2. mar 2015

@ivet2014 velmi skoro. Dieta ma.byt v sede az vtedy ked sa samo posadi. Ziadne podopieranie vankusmi. Znicis mu tym chrbticu. Nechaj to v jeho zaujme na neho.
Ine je,ked ty si ho das na seba a pevne ho drzis akoby v sede,resp. Skor je to polosed,lebo vtedy ho ty naozaj pevne drzis ako ked je vo vajicku a ine je podopieranie vankusmi.