Ako správne variť ryžu aby bola sypká?

22. sep 2014  • 
fotoportrét
fotoportrét
lara1705
3
Registrovala sa 9. januára 2010 na modrykonik.sk. Pridala 489 príspevkov, 10 albumov a 388 inzerátov. Má 3 priateľov. Žakarovce, okres Gelnica.
 Ahojte, podte sa pridať zo svojimi skusenosťami vo vareni ryže.Ako ju varite vy aby bola sypka? Ak taka tema už je, tak ma presmerujte.
20. máj 2010 o 11:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
latvia
22
Registrovala sa 8. novembra 2009 na modrykonik.sk. Pridala 15930 príspevkov.
 ryzu oplachnes v studenej vode 3x a nechas v sitku odkvapkat aby bola sucha. do hrnca si das poriadne oleja, rozpalis, vsypes vyschnutu ryzu a prazis do sklovita.Okorenis, posolis, resp.vegeta. zalejes vriacou vodou z prave vypnutej kanvice.nechas varit na platnicke(nepripali sa), obcas premiesas. tusim do 10minut je hotova(voda sa spotrbuje). tak to robime doma a ryza je sypka a tak chutna ze nieje potrebne k nej ani maso emoticon
20. máj 2010 o 19:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lara1705
3
Registrovala sa 9. januára 2010 na modrykonik.sk. Pridala 489 príspevkov, 10 albumov a 388 inzerátov. Má 3 priateľov. Žakarovce, okres Gelnica.
 latvia a koľko vody? ide tak že 1 pohar ryže a 2 pohare vody? inač ja už som skušala veľa spôsobov.
20. máj 2010 o 21:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lalus
7
Registrovala sa 26. mája 2009 na modrykonik.sk. Pridala 8114 príspevkov a 3 inzeráty. Má 28 priateľov.
 súhlas s latviou - udusená ryža je oveľa lepšia a chutnejšia ako varená. Robím tak isto, až na to, že ju predtým 3x nepreplachujem emoticon a pomer je približne 2:1
20. máj 2010 o 21:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bea44
Registrovala sa 14. októbra 2009 na modrykonik.sk. Pridala 526 príspevkov. Okres Košice.
 aj ja ju tak robim, aj pomer vody ten isty, ale ja tam supnem pol rozkrojenej cibule , do ktorej pichnem klinceky - korenie.
a po zaliati vodou uz nemiešam . stiahnem plyn na najmensi. len tak buble a dat pokrievku . cca asi po 10-15 min skontrolovat.
ked sa na vrchu uz voda odparila a robia sa take akoze dierky, vypnut plyn. a necht v pare nech sa samo dodusi. ta voda uplne vsiakne do ryze a ona je potom fakt sypka.
21. máj 2010 o 10:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
alami
2
Registrovala sa 27. júla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 13962 príspevkov. Má 1 priateľa.
 ja ryžu pečiem:
začínam ako latvia, prepláchnuť, dať na vriaci olej(olej len tak na pokrytie dna hrnca), prisolím + vegeta, miešam a chvíľu "opekám" emoticon a potom zalejem teplou vodou (netreba vriacu) tak 1-1,5cm nad ryžu, hrniec zavriem !musí byť pokrievka a šup do rúry. pečie sa asi hodinu na nejakých 160°C - je to bez roboty, lebo to sa už pečie sama. Otvorím, skontrolujem, okoštujem, konzumujem emoticon a je výborná, sypká emoticon

téma tu už niekde je, keď pohľadáš, nájdeš ďalšie návody emoticon emoticon (alebo ti ju za chvíľu nájdu adminky, keď ti túto zamknú emoticon emoticon
21. máj 2010 o 10:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lara1705
3
Registrovala sa 9. januára 2010 na modrykonik.sk. Pridala 489 príspevkov, 10 albumov a 388 inzerátov. Má 3 priateľov. Žakarovce, okres Gelnica.
 prave že adminka ma sem presmerovala.
21. máj 2010 o 10:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
alami
2
Registrovala sa 27. júla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 13962 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
lara1705
3
Registrovala sa 9. januára 2010 na modrykonik.sk. Pridala 489 príspevkov, 10 albumov a 388 inzerátov. Má 3 priateľov. Žakarovce, okres Gelnica.
 ja robim takto: ryžu preplachnem par krat, opražim v hrnci ale na sucho, pridam soľ, vegetu, kari alebo kurkumu a ešte olupany cely cesnak. a šup do rury. pomer 1:2. a len sledujem kym sa voda nevypari.moja ex svokra ešte tam pridavala postruhanu mrkvu na jemno ale už nedavala žiadne koreniny , len soľ, troška oleja a cesnak. a vždy mala taku vybornu ryžu že prsty len olizovať- sypku. no, ja som tak skušala a raz vyjde raz nie. a pritom kupujem dlhozrnu ryžu, podľa mňa je lepšia ako guľatozrna. na rizoto tak to môže byť hocijaka.
21. máj 2010 o 13:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sonulienkas (41 r.)
1
Registrovala sa 7. marca 2010 na modrykonik.sk. Pridala 416 príspevkov. Má 1 priateľa.
  • Emka10 rokov
  • Snažíme sa otehotnieť
 čaute , ja varím ryžu takto- 2 x ju preplachnem ,do kastrola dám olej , na to prepláchnutú ryžu , zalejem vodou v pomere 1: 2 - 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vody, posypem to vegetou , žblnknem trošku olivového oleja , prikryjem a nechám zovrieť , po zovretí stiahnem plamen na minimum,a prikryté nechám variť 17 min.Už to neodkrývam , ani nemiešam , ryža sa krásne uvarí sama, po tých 17 minutach vypnem oheň a nechám ešte dojsť asi 15 min. - až potom odkryjem a premiešam , skôr nie.Ryža je super uvarená , mňam. emoticon
22. máj 2010 o 18:38  •  1 dieťa - snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
berika
Registrovala sa 16. mája 2010 na modrykonik.sk. Pridala 215 príspevkov. Okres Dunajská Streda.
 Vidím každý má iný yaručený recept. ja ryžu vôbec nepreplachujem, ani moja mama nikdz nepreplachovala. Najprv som aj ja preplachovala ako svokra, ale yistila som, že vtedy sa mi ryža lepí viac. na 300 g ryže hodím 2 lyžičky vegety, necelých pol lužičky soli, do hrnca dám olivový olej, nato ryžu, nepražím, len nechám aby bola dobre horúca a zalejem pol litrom vriacej vody. Po 15-17 minútach premiešam a je hotová. Nám to takto chutí.
28. máj 2010 o 19:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tamka84
4
Registrovala sa 9. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 601 príspevkov a 79 inzerátov. Má 4 priateľov.
 ahoj, ja varím takto:
prepláchnem ryžu, na oleji opražím malú cibuľku, na to ryžu troška to opražím, pridám vegetu, potom horúcu vodu, pomer 1:1 ( toľko ryže, koľko vody), keď je to husté, také kašovité tak zakryjem, kde tu premiešam. a varím kým nie je mäkká. cca 20min.
Môj muž hovorí že lepšiu ryžu nikde nejedol emoticon
4. jún 2010 o 14:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
aero
1
Registrovala sa 12. mája 2009 na modrykonik.sk. Pridala 483 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Košice.
 @tamka84 som si prečítala tvoj postum, mne sa tá ryža tieš nedarí, tak vyskúšam.....dikes emoticon
11. jún 2010 o 12:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tamka84
4
Registrovala sa 9. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 601 príspevkov a 79 inzerátov. Má 4 priateľov.
 @aero skús, určite sa ti podarí, mne sa podarila na prvý krát, dovtedy som len videla ako to mamina robí, ale keď dodržíš postup nič sa nemôže pokaziť, ešte taký detail, robím ryžu v teflonovom hrnci aby sa mi neprilepila na spodok emoticon
potom daj vedieť emoticon
11. jún 2010 o 13:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
barbis
Registrovala sa 10. apríla 2010 na modrykonik.sk. Pridala 133 príspevkov. Okres Kysucké Nové Mesto.
 ja som kedysi dávala olej aj cibuľku ale teraz to už tak nerobím. Kupujem guľatozrnnú, tá mi viac chutí, pár krát prepláchnem, zalejem vodou tak 1,5 cm nad ryžu a posypem kari korením, nič iné tam nedám, dokonca ani soľ. Je to taká chutná rýchlovka emoticon
11. jún 2010 o 13:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
aero
1
Registrovala sa 12. mája 2009 na modrykonik.sk. Pridala 483 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Košice.
 @tamka84 dakujem, dám vedieť ako sa podarila emoticon
11. jún 2010 o 13:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
aero
1
Registrovala sa 12. mája 2009 na modrykonik.sk. Pridala 483 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Košice.
 @tamka84 , moja pekná emoticon
akurát som dovarila ryžu,podľa tvojho receptu emoticon
a výsledok : podarila saaaaaaaaaaaaa emoticon , je fakt dobrá - konečne!!!!
dakujem
20. jún 2010 o 11:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tamka84
4
Registrovala sa 9. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 601 príspevkov a 79 inzerátov. Má 4 priateľov.
 @aero - to som fakt rada. Dobrú chuť. emoticon
20. jún 2010 o 14:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
aero
1
Registrovala sa 12. mája 2009 na modrykonik.sk. Pridala 483 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Košice.
 emoticon emoticon emoticon dík emoticon emoticon emoticon
20. jún 2010 o 20:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zucha
1
Registrovala sa 6. júna 2007 na modrykonik.sk. Pridala 4306 príspevkov.
 ja robievam ryzu takto http://www.schutou.sk/index.php/recepty/salaty-a-prilohy/80-varena-ryza bez oleja a opekania. Ak treba, necham ju vo vode dojst dlhsie, ako len tie 2 minuty, ako je v recepte a fakticky vzdy bola dobra.
V poslednej dobe zacinam experimentovat s tlakovym hrncom. Uz som vyskusala dva recepty, ale este ani raz nam nechutila tak, ako tato
23. júl 2010 o 22:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
adec01
ADEC Slovakia s.r.o.
Denis ČABAJ PRO

Potravinové doplnky - Okres Galanta
 Pražená ryža - Nasi Goreng

POSTUP PRÍPRAVY
Uvaríme dlhozrnnú ryžu až pokiaľ nezmäkne a necháme vychladnúť a odstáť. V panvici na oleji usmažíme mäso (kuracie, bravčové, krevety) a potom pridáme zmes Nasi Goreng Mix (alebo dochucovaciu pastu Sambal Nasi Goreng) a ešte pár minút smažíme. Pridáme do panvice odstátu a chladnú ryžu (nepridávame teplú alebo čerstvo uvarenú ryžu.) Solíme podľa chuti. Pražíme za stáleho miešania. Podávame s volským okom, kyslou uhorkou, kapustovým šalátom a so sambalom podľa chuti. Vegetariánska varianta je bez mäsa. Mäso nahradíme zeleninou.

POTREBNÉ PRÍSADY
500 g dlhozrnnej ryže, 250 g mäsa (kuracie, bravčové, krevety), 250 g zeleniny (vegetariánska varianta), Olej, Soľ, Nasi Goreng Mix 100 g, 4-5 lyžíc dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng (ak nemáte zmes Nasi Goreng Mix)

ZDROJ: http://www.dochutsito.sk/recepty/prazena-ryza-nasi-goreng.html
12. jan 2011 o 17:11  •  www.dochutsito.sk, www.sambalshop.sk  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
anjelicek26
2201
Registrovala sa 4. júna 2010 na modrykonik.sk. Pridala 20914 príspevkov. Má 253 priateľov. Nemecko.
 My pouzivame len basmati ryzu, tam sa neda co pokazit... ryzu urcite treba opachnut, vraj je na nej strasne vela bakterii, lebo sa susi vonku, preto sa napr. ryza ani nema prihrievat, ale hned skonzumovat. Ja ju prelejem vriacou vodou a este studenou. Na cibulke oprazim ryzu, dam lyzicku vegety, ked zacne trolinka hnednut zalejem ju v pomere 1 hrncek ryze 1,5 hrnceka vody... Necham odparit vodu, az ked je ju len trolinka cez ryzu vidno, vypnem, prikryjem, necham 15 minut stat, ona krasne zmäkne. Je uzasne sypka a chutna...
12. jan 2011 o 17:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lucinocka
103
Registrovala sa 10. decembra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 13255 príspevkov, 3 albumy a 17 článkov. Má 53 priateľov. Chorvátsko.
 ja uprazim cibulku na oleji, trosku opeciem predtym vela raz vyplachnutu a preplachnutu ryzu.. zalejem vodou, prihodim korenie na ryzu a sol a necham pomalicky varit,.. ked sa mi zda, ze je ryza hotova, spravim si v strede deirku a mrknem , ci uz nieje na spodku voda..ked nieje, podava sa emoticon a je mnamky emoticon)
12. jan 2011 o 17:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
imrisko
Registroval sa 9. júna 2011 na modrykonik.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Prievidza.
 no ako pozerám som tu jediný chalan emoticon išiel som podla latviinho receptu a ryža je fajn emoticon len skusenost moja je: bacha na to kolko tej vody emoticon a robit cca 20 minut
9. jún 2011 o 01:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zabka1124
1
Registrovala sa 18. júla 2009 na modrykonik.sk. Pridala 1014 príspevkov. Má 8 priateľov.
 Ja varim ryzu ako cestoviny: zovriet vodu, dat ryzu, pridat pripravok na ryzu a zamiesat a potom sem tam miesat a ked je makka, tak scedim a dam do sklenenej uzatvaracej misky, nech este trosku dojde.Mna to naucila kamoska, jej manzel pracuje v hotely v zahranici ako kuchar a oni to tam robia takto a mozem povedat , ze je to mnaamemoticon!Dokonca som ju naucila aj maminuemoticon
9. jún 2011 o 04:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
monika_123
4
Registrovala sa 27. mája 2010 na modrykonik.sk. Pridala 286 príspevkov. Má 12 priateľov.
 ja mám tip emoticon komu sa nedarí uvariť dobre ryžu ako mne, kúpte si parný hrniec emoticon ja mam iba taky lacny za 25€,ale ryza sa vzdy podari
10. jún 2011 o 23:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
cencula
1
Registrovala sa 5. februára 2009 na modrykonik.sk. Pridala 962 príspevkov. Má 2 priateľov. Podhradie, okres Martin.
 ja si ryžu najprv opláchnem a nechám odkvapkať - dlhšie v sitku aby bola suchá, potom ju opražím na oleji, a ked je opražená a rozsýpa sa, tak ju zalejem vriacou vodou asi 1cm anechám robiť, ryža sa mi doteraz vždy podarila
12. jún 2011 o 20:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
azarijka
1
Registrovala sa 12. januára 2011 na modrykonik.sk. Pridala 542 príspevkov a 20 inzerátov. Má 7 priateľov. Bratislava - Karlova Ves.
 @monika_123 a ako ju robis v tom parnom, normalne na pare??? ako dlho to trva? hmmm by som vyskusala. ja mam inak najradsej jasminovu ryzu...
13. jún 2011 o 15:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
maca_p
12
Registrovala sa 14. januára 2011 na modrykonik.sk. Pridala 7794 príspevkov, 1 album a 10 inzerátov. Má 4 priateľov.
 @cencula tuto ryzu mam rada aj ja.

mne sa najlepsie vari jasminova ryza. cenovo je to sice luxus, ale neda sa na nej nic pokazit, leda tak presolit. tato ryza je uvarena za 10 min. a este 5 min. vypnuta dochadza. je proste mnamozna.
13. jún 2011 o 15:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
monika_123
4
Registrovala sa 27. mája 2010 na modrykonik.sk. Pridala 286 príspevkov. Má 12 priateľov.
 @azarijka ide tam voda nerobi sa to iba na pare. normalne dam do toho hrnca take iste mnozstvo vody aj ryze,zapnem a same sa mi to vypne po 17min.to je cas za kolko sa uvari.a je ozaj vyborna.najlepsie je ze nemusis pri tom striehnut ale ja odidem a hrniec sa vypne kedy treba emoticon
13. jún 2011 o 17:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
stan021
Registroval sa 15. júna 2011 na modrykonik.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Nové Zámky.
 moja mama vzdy robievala ryzu tak...ze ju oprazila na oleji a cibulke a potom ku konci pridavala vnat petrzlenu a ta davala vybornu chut ryze.
15. jún 2011 o 08:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to

Podobné diskusie

Populárne albumy