Hliva ustricová. Poznáte dobrý recept na spracovanie?

29. aug 2013  • 
fotoportrét
fotoportrét
zdenkaamarosko
Registrovala sa 26. februára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 323 príspevkov a 1 album. Okres Bratislava.
 Dopestovali sme doma hlivu ustricovú. Prosím, poraďte mi nejaký dobrý recept na jej spracovanie. Vopred ďakujem.
28. mar 2007 o 16:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
kitka123
Registrovala sa 26. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 680 príspevkov. Okres Bratislava.
 Cau Zdenka to me zajima emoticon porad kde se to prodava a jak se to pestuje?
Ja delam nejcasteji houbove rizoto, to chuti aj malej, no nejsem moc kreativni. Taky budu rada za nejake receptiky
28. mar 2007 o 22:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kukenzi
Registrovala sa 9. marca 2006 na modrykonik.sk. Pridala 23687 príspevkov. Okres Bratislava.
 Guláš z hlivy:
400 g hlivy, 50g masti, 2 veľké cibule, mletá paprika, soľ, 4 lyžice hladkej múky, cesnak, 1 lyžica rajčinového pretlaku, rasca, mleté korenie, majoránka.
Na väčšej časti masti opražíme nakrájanú cibuľu do zlatista, vmiešame časť mletej papriky, pridáme hlivu nakrájanú na väčšie kúsky a dusíme. Keď sa šťava vydusí, zaprášime zmes hladkou múkou, po opražení zalejeme trochou vody, rozmiešame, osolíme pridáme rozotretý cesnak, rajčinový pretlak, mletú rascu, korenie majoránku, a prikrité dusíme do mäkka. Na lyžici masti speníme ostávajúcu mletú papriku, vmiešame ju do hotového guláša a ihneď podávame s pečivom alebo zemiakmi.

.... alebo rizoto, perkelt
28. mar 2007 o 22:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kukenzi
Registrovala sa 9. marca 2006 na modrykonik.sk. Pridala 23687 príspevkov. Okres Bratislava.
 Hliva na víne

400 g hlivy ustricovej, 2 cibule, 1 malú konzervu rajčinového pretlaku, cukor, 2 lyžice oleja, 1 dl suchého červeného vína, soľ, oregano, zmes korenia, citrónovú kôru.

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú hlivu, osolíme a dusíme. Keď je hliva mäkká, pridáme pretlak, oregano, zmes korenia, citrónovú kôru a ešte krátko podusíme. Na záver podlejeme vínom, ochutíme cukrom, prípadne ešte korením.

Hliva s cestovinou
Potrebujeme: 90 g hlivy ustricovej
200 g cestovín
mleté biele korenie
petržlenová vňať
červené a žlté paradajky
červená a zelená paprika
olej

Postup: Cestoviny uvarte podľa návodu, sceďte, pokvapkajte olejom a odložte na teplé miesto. Odležané cestoviny zmiešajte s orestovanou hlivou, paprikami, paradajkami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Ochuťte soľou a mletým bielym korením.
Nakrájanú hlivu opečte na oleji spolu s farebnými paprikami. Paradajky rozkrojte, zbavte zrniečok a nakrájajte na malé kúsky.

Hliva ustricová v čínskom karameli
Potrebujeme: 30 dkg hlivy ustricovej
2 PL cukru
2 PL octu
sójová omáčka
2 oleja
1 balenie čínskych bezvaječných rezancov
30 dkg paradajok
20 dkg paprík
20 dkg brokolice
30 dkg čínskej kapusty
2 póry

Postup: Zeleninu nakrájajte na drobné kúsky. Rezance uvarte podľa návodu. Na čínskej panvici (woku) rozpáľte olej pridajte ocot a cukor. Vytvorte karamel do ktorého pridajte na prúžky pokrájanú hlivu, premiešajte a pomaly opekajte, potom pridajte nakrájanú zeleninu, opäť premiešajte a ďalej duste. Prelievajte sójovou omáčkou, asi po 10 min. pridajte uvarené rezance. Znovu zľahka premiešajte a opečte. Podávajte ich v miskách s čínskymi paličkami.

Hlíva ústřičná v alobalu
Ingredience: 400-500 g hlívy, olej, anglická slanina, cibule, sůl, pepř

Postup přípravy: Na čtverce alobalu potřené olejem klademe plátky anglické slaniny, na širší nudle nakrájenou omytou a okapanou hlívu. Osolíme, opepříme a zakryjeme cibulí nakrájenou na půlkolečka. Dobře uzavřeme a pečeme v troubě asi 15-20 minut.
28. mar 2007 o 22:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kukenzi
Registrovala sa 9. marca 2006 na modrykonik.sk. Pridala 23687 príspevkov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
zdenkaamarosko
Registrovala sa 26. februára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 323 príspevkov a 1 album. Okres Bratislava.
 Ahoj,
Kukenzi to je super.Dík. Ani som netušila, že je toľko receptov. Aj máš niektorý z nich osvedčený? Pozrela som aj link, sú tam samé mňam, mňam recepty.
Kitka, kúpili sme v záhradkárstve taký 6 kg substrát v igelitovom mechu a pestovali sme to podľa návodu. Najskôr 2 týždne zatienené v teplej miestnosti a teraz to máme v pivnici v chlade, vlhku a na miernom svetle a hríbiky postupne rastú... emoticon Kitka, myslíš že by som malému tiež mohla dať hubové rizoto? Zatiaľ som mu neskúšala dávať huby.
29. mar 2007 o 06:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
rainbow
Registrovala sa 16. septembra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 912 príspevkov, 1 album a 1 inzerát. Okres Trnava.
 ahojte, zamiešam sa do debaty, ale deti do 10 rokov by vobec nemali huby, sú tažko strávitelné aj pre dospelých
29. mar 2007 o 07:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kitka123
Registrovala sa 26. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 680 príspevkov. Okres Bratislava.
 Prave ze jsem zadne informace o detech a houbach nenasla, zacali jsme tento mesic a zadne potize jsem u malej nezaznamenala. Ale zeptam se kazdopadne jeste doktorky v poradni
29. mar 2007 o 10:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zdenkaamarosko
Registrovala sa 26. februára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 323 príspevkov a 1 album. Okres Bratislava.
 Čítala som v jednom zdroji od 3 rokov a v rozhlase v relácii pri mamičky Dr. hovorila od 2 rokov. Tak si vyber. emoticon Každopádne treba byť opatrný a tak ako píše Rainbow, nezaťažovať zbytočne tráviace ústroje.
30. mar 2007 o 19:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
riuska
Registrovala sa 31. marca 2007 na modrykonik.sk. Pridala 3446 príspevkov a 5 albumov.
 Ahojte kocky, neviem ako je to pri detoch, ale ja som mala zhruba v 7 tt tehotenstva velke problemy s hubami. V noci som vracala 10 krat a 8 krat ma prehnalo, potom ma zobrali do nemocnice kvoli dehydratacii a bola som na infuzkach. Pred otehotnenim som nikdy take problemi nemala - ato hriby milujem. emoticon
10. apr 2007 o 18:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
feroduraj
Registroval sa 25. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridal 1 príspevok.
 Čaute, kto mi poradí s problémom
manželka nasadila hlivu do bukových klátikov podľa návodu. Všetko je OK len hlivy začali akosi predčasne rásť a neviem či sa môžu presadiť do záhrady -do zememyslím klátiky lebo v návode odporúčajú až na jeseň, alebo ich nechať vo vreciach. No musel by som narezať vrecia a tak oberať -poraddte
Fero z Oravy vdaka
25. máj 2008 o 14:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ilijanka
2
Registrovala sa 29. apríla 2008 na modrykonik.sk. Pridala 733 príspevkov. Má 5 priateľov. Banská Štiavnica.
  • Adelka5 rokov
  • Miško7 rokov
 s tými hubami to bude asi aj tak, že ak by náhodou došlo k zámene s jedovatou hubou- samozrejme pri voľne nazbieraných hubách- tak detský organizmus má oveľa nižšiu smrteľnú dávku huby a tiež horšie sa vysporiadava s následkami otráv, ktoré u dospelých nie sú smrteľné- napr. hnačky, zvracanie a pod., takže dieťaťu pod 5 rokov by som huby určite nedávala
26. máj 2008 o 15:14  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pietra
8
Registrovala sa 28. novembra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 53522 príspevkov, 8 albumov a 264 inzerátov. Má 8 priateľov. Bratislava - Ružinov.
 my z hlivy robievame salat.
podusim cibulu s nakrajanou hlivou, osolim, pridam cierne korenie a drvenu rascu. Po vychladnuti dam kyslu smotanu a trochu tatarky, dochutim trochou citronu a necham poriadne vychladit v chladnicke
31. máj 2008 o 22:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
maso
Registrovala sa 14. júla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1569 príspevkov a 3 albumy. Okres Bratislava.
 Kukenzi, dakujem, tvojeb recepty mam okopirovane a budem skusat emoticon
6. jún 2008 o 09:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
malaskoricka
Registrovala sa 20. apríla 2008 na modrykonik.sk. Pridala 1312 príspevkov.
 # PAPRIKOVÁ natierka s hlivami emoticon
2 kg čerstvých hlív, 1 kg masti, 80 dkg cibule, 5 vajec, 1 kg čerstvej zelenej papriky, 1 kg čerstvej červenej papriky, soľ, korenie, vegeta podľa chuti. Hlivy pokrájame, uvaríme v slanej vode a scedíme. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme do nej hlivy. Krátko podusíme, pridáme nakrájanú papriku, popražíme. Zmes necháme vychladiť, rozmixujeme ju, pridáme surové vajcia, soľ, korenie, vegetu, prípadne feferónku. Dáme do malých pohárov a hodinu sterilizujeme.
9. jún 2008 o 13:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
livia76
4
Registrovala sa 26. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1037 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Bratislava.
 Mňam je aj klasicky obaliť v trojobale ako rezník a pomaly upražiť emoticon emoticon ale lepšie to chutí keď ,,hlivové rezníky" jete až keď vychladnú emoticon -pred obalovaním len posoliť a trošku okoreniť čiernym korením
9. jún 2008 o 13:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
malaskoricka
Registrovala sa 20. apríla 2008 na modrykonik.sk. Pridala 1312 príspevkov.
21. jún 2008 o 18:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zuz11
5
Registrovala sa 21. augusta 2005 na modrykonik.sk. Pridala 9478 príspevkov a 2 albumy. Má 3 priateľov.
 marianella • 39tt • 8. apr 2008 o 10:34
Ahojte kočky, nejaký dobrý, osvečený recept z hlivy emoticon , vie niektorá poradiť?? Dakujem emoticon

expertka8 • 8. apr 2008 o 10:35
http://www.hbp.sk/bn/index.php/produkty/recepty_-_hliva_ustricova

emoticon

marianella • 39tt • 8. apr 2008 o 10:37
dakujem expertka, len by som rada volačo čo už máte odskušané emoticon

certica • 2d • 8. apr 2008 o 10:39
ja mam zrovna v chladnicke hlivovy gulas - robi sa presne ako normalny, len miesto masa udusis hllivu nakrajanu na pasiky. je to velmi rychle a chuti super, aspon moj mangel ho ma rad. vacsinou s cestovinou podavam

zdenkaamarosko • 2d • 8. apr 2008 o 15:28
marianella, diskusia o hlive už tu bola, kuk emoticon
www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThreadID=25583 - 18k -

marianella • 39tt • 8. apr 2008 o 18:09
dakujem, nakoniec bol z toho paprikáš emoticon

dominica • 8. apr 2008 o 22:35
ja robím to isté ako certica, guláš a je to mňamka. Ale ja lúbim z hlivy ujedať aj keď ju chystám na guláš emoticon

karolinkafe • 9. apr 2008 o 15:32
Ja zboznujem hlivu v polievkach emoticon

otrivinkajanka • 1d • 9. apr 2008 o 15:59
akurat vcera som robila hlivu na kyslo ako polievku s koprom je to super polievocka moja dcerka ju velmi lubi
21. jún 2008 o 22:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ma_se
Registrovala sa 29. apríla 2008 na modrykonik.sk. Pridala 828 príspevkov.
 ja hlivu ustricovu pouzivam aj ako prasok, kazdy den do hlavneho jedla....

kupim hlivu,ususim a pomaliem na mlynceku na maso,na prasok... emoticon a potom pridavam ako liek,po lyzicke do hlavneho jedla...
21. mar 2009 o 19:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
emogeon
10
Registrovala sa 8. marca 2007 na modrykonik.sk. Pridala 4987 príspevkov a 249 inzerátov. Má 25 priateľov.
 hliva je chutna a velmi zdrava..my zvykneme robit gulas ale bez masti, oleja emoticon
23. mar 2009 o 13:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kisska
3
Registrovala sa 26. apríla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 3538 príspevkov a 2 albumy. Má 4 priateľov. Okres Šaľa.
 najlepsi hlivovy paprikas (ci vlastne hlivu na smotane) robili vo vyvarovni v J&T na patronke. To sme sa isli s kolegynami zabit za nou... Chrustova babka ma ucila robit podobny hribovy paprikas s akychkolvek "zivych" hub, najlepsie su dubaky a kozaky osobne nazbierane, aj hliva zostane krasne chrumkava... len moj muz ju nema rad emoticon (lebo za nou nemoze behat po horach):
- kuracie prsia nakrajame na rezance(nemusia byt), osmahneme na troche oleja do zbelenia, osolime, okorenime, pridame nakrajanu a umytu hlivu (hriby). Zalejeme vodou, pridame cierne korenie (cele) a bobkovy list, uvarime domaka. Na konci zarobime cervenu zatrepku s mukou, cervenou paprikou a smotanou (alebo polotucne mlieko), vlejeme do zmesi (predtym mozeme vybrat z vody korenie a listy), rozmiesame, nechame este chvilu prevret. Po vypnuti dochutime octom, citronovou stavou alebo aj nemusime. Vyborne je to s kolienkami alebo knedlo... nic na dietu emoticon
23. mar 2009 o 16:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
heva222
Registrovala sa 12. septembra 2009 na modrykonik.sk. Pridala 1 príspevok.
 ahojte všetci nemáte niekto poradiť niejaké recepty ako si podomácky vyrobiť napríklad krém na pleť z hlivy ustricovej??
12. sep 2009 o 15:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
isarka
Registrovala sa 28. septembra 2009 na modrykonik.sk. Pridala 1 príspevok.
 ak mi môžete poradiť. Zasadila som hlivu do pníkov. Bolo písané, že pník celý zbelie a mne zatiaľ nezbelel. Je zasadený už 3 mesiace. Hlivy nerastú.
28. sep 2009 o 10:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
roasha
Registrovala sa 6. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6248 príspevkov. Má 1 priateľa.
 isarka,preco by mal zbeliet? emoticon
nasi hlivy pestuju uz par rokov,ale pnik nikdy nezbelel... emoticon ...mas normalne pnik,vrch natrety tym podhubim,a na nom dalsi taky dreveny kotucik /ako klobucik/pribity? emoticon
ak to mas takto,urcite budu rast,ale oni lubia väcsi chlad,tak si este pockaj emoticon emoticon
28. sep 2009 o 10:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kristina25
Registrovala sa 6. júla 2009 na modrykonik.sk. Pridala 183 príspevkov.
 my sme si kupili uz predprivavene zasiate hlivy. je to vmiesku, v ktorej je slama a tam je uz predpripravena hliva.
Staci to zavesit na vlhke a tmave miesto. Pise tam, ze ma byt z toho 1apol kilograma hlivy ustricovej a my sme uz mali aspon tri kila. A este niejake budu.
Obalujeme ju normalne v hladkej muke, vajicku a struhanke. a samozrejme naj je prazenicka.
28. sep 2009 o 23:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
nanika
3
Registrovala sa 27. júla 2006 na modrykonik.sk. Pridala 3824 príspevkov, 1 album a 46 inzerátov. Má 10 priateľov. Dunajská Streda.
 A co taka hliva s vajcom, podusi sa na cibulke, opaprikuje, okoreni, osoli, prihodia sa vajcia a je to taka super papinka, hlavne rychla... hm, nemam hlivy, take chute som si narobila... na sposob perkeltu je tiez uzasna emoticon
23. okt 2009 o 09:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
maba
4
Registrovala sa 1. októbra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 447 príspevkov. Má 31 priateľov. Košice - Staré Mesto.
 Skúsili ste už hlivu zavárať a nemáte receptík? emoticon
21. aug 2010 o 11:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
blondi2
2
Registrovala sa 22. októbra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 357 príspevkov a 3 inzeráty. Má 8 priateľov. Nitra.
 moze sa hliva jest aj v tehotenstve? lebo som pocula, ze huby by sa nemali...
27. okt 2010 o 13:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
maminka1107
4
Registrovala sa 15. novembra 2012 na modrykonik.sk. Pridala 6 príspevkov a 19 inzerátov. Má 10 priateľov.
 Huby by sa nemali, vobec boo zevraj dokazu otravit plod, ale to sa netyka sampionou a hlivy ustricovej...lekara som sa pytala emoticon
1. dec 2012 o 08:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
cornelia91
Registrovala sa 21. júla 2013 na modrykonik.sk. Pridala 19 príspevkov. Okres Žilina.
 Ja som skúšala tento recept http://dobruchut.aktuality.sk/recept/2587/hliva-ustricova-na-listovom-salate-s-medovo-balsamicovym-dressingom/ Je to veľmi dobré a myslím, že teraz na leto sa celkom hodí takéto niečo emoticon
5. aug 2013 o 15:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ralanka
1
Registrovala sa 20. apríla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1020 príspevkov a 2 albumy. Má 3 priateľov. Okres Martin.
 @rainbow prepáč ale nesúhlasím skuste si mamičky pozrieť z čoho je zložený sirup na posilnenie imunity imunoglukán alebo betaglukán? obsahuje výťažky z hlivy ustricovej emoticon
Je to huba na imunitu nie ako iné naše bežne dostupné huby
29. aug 2013 o 22:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to

Podobné diskusie

Populárne albumy