Karob, recepty

monikakovacova
11. dec 2010

Máte niekto skúsenosti s touto surovinou (poučky o tej surovine písať nemusíte, už som si to študovala)? Chcela by som pre svojho drobca niečo dobré upiecť, tak keď máte aj nejaké osvedčené recepty, napíšte ich. Ďakujem.

anitab
11. dec 2010

@monikakovacova ahoj, ja som ho pouzivala namiesto klasickeho kakao, pri peceni, vareni najma ked som kojila... 🙂

jarunka111
11. dec 2010

@monikakovacova "mama a ja" december 2010 je jeden recept na bezvaječný múčnik s karobom, ak ho nemáš, môžem ti to napísať. A ešte mrkvové šatôčky - tie sa chystám robiť na Vianoce aj pre nás aj pre malého. 😉

monikakovacova
autor
12. dec 2010

@jarunka111 Presne tam som objavila karob :D v mama a ja. Tiež musím niečo vymyslieť na vianoce a hneď potom narodeniny. Tak sa chcem posnažiť aby si to aj drobec užil. Kvôli tomu som potrebovala vedieť, že aký by bol napr. krém do torty z karobu, alebo piškótové cesto s karobom. Neviem si to totiž ešte živo predstaviť, či to bude dobré chuťovo. Tiež som sa dočítala, že je to sladké a teraz neviem, či mám dať radšej menej cukru alebo čo. No i tak ďakujem za všetky príspevky.

lalus
12. dec 2010

@monikakovacova ja karob používam do pečenia - do cesta, do bábovky, či na ochutenie kaše pre mňa i pre malého (všade, kde je v recepte kakao, ja dám karob)...tj. ho používam aj za surova i na tepelnú úpravu. Som spokojná, je to chutné a aj farebnejšie ako pozafarbení kakaom 😉 je tmavší ako kakaový prášok.
Taktiež som z neho už niekoľkokrát robila pomazánku z tofu na chlieb. Čítala som, že to niektorí aj pijú s mliekom ako klasické kakao, to som skúsila, ale nechutilo mi. 😝
Na pečenie však odporúčam 😉 do piškotového cesta bez mihnutia oka a do plnky tiež ale potrebuje to trošku dlhší čas, aby sa to rozpustilo...resp. väčšie teplo ako kakao? 😕 to už nie som si istá, čím to je 😅

monikakovacova
autor
13. dec 2010

@lalus Ďakujem 😀 Idem dneska niečo aj odskúšať a malému na večer vyskúšam ochutiť kašu 😀

mima777
7. mar 2011

a aky pouzivate karob, tmavy ci svetly? Aky je vlastne medzi tym rozdiel?

monikakovacova
autor
17. jan 2013

@mima777 Používala som tmavý. So svetlým som sa žiaľ nestretla. V našich podmienkach som bola rada, že som vôbec nejaký zohnala. Takže žiaľ neviem na toto odpovedať.

fitzuzka
17. mar 2017

Prispejem recetom na karobové smoothie http://smoothie-recepty.sk/karobove-smoothie-de...

čokoláda to nieje a chuť sa dá ..

tanicka21
26. máj 2018

Karob obsahuje velke mnozstvo kvercetinu,je dobry ako antihistaminikum a proti kaslu,to v mnohych clankoch o karobe nenajdete.