Máte dobrý recept na lasagne?

11. aug 2013  • 
fotoportrét
fotoportrét
graziela
2
Registrovala sa 9. októbra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1737 príspevkov a 71 inzerátov. Má 2 priateľov.
 Ahojte, mozete mi prosim dat nejaky fajny osvedceny receptik na lasagne? Dakujem krasne emoticon
16. dec 2008 o 19:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
vinka
4
Registrovala sa 27. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 17850 príspevkov. Má 26 priateľov. Okres Poprad.
 Graziela ja robím lasagne takto.Mleté mäsko orestujem na pretlaku podusím dochutím kadečím a pridám mrazenú zeleninu.Ked je to hotové tak kladiem do zapekacej misi alebo plechu.Uvarené lasagne na spodok potom zmes mäsovú zas lasagne a tak opakujem.Posledné sú lasagne a nato dám nastrúhaný syr a zapiect.Mnam ja to milujem. emoticon
16. dec 2008 o 19:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 oprazis nadrobno pokrajanu cibulu,na to das mlete mäso,pridas cesnak,korenie podla chuti a paradajkovu omacku.ja pouzivam z lidla combino.podusis to.uvaris si besamel-spravis zaprazku na masle,zalejes mliekom a uvaris hustu kasu.odstavis a pridas 1 crevkovy syr.lasagne uvaris.nakrajas si rajciny a papriku-mnozstvo podla chuti.do zapekacej misy das lasagne,polovicu mäsa,tretinu besamelu,lasagne,papriku a rajciny,tretinu besamelu,lasagne,zvysne mäso,zvysny besamel,lasagne.vrch posypes struhanym syrom,zakryjes alobalom a das asi na hodinku piect.
tento recept som dostala od znamej a velmi nam chuti.
16. dec 2008 o 20:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
annon
Registrovala sa 26. septembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 90 príspevkov a 1 inzerát.
 Ja robím lasagne podobne ako jajax - mleté mäso orestujem na teflonke, zalejem to omáčkou z prášku - boloňskou, nedávam celý balíček iba polovičku, bešamel robím z hustej záprašky a mlieka dochutím korením aj oreganom, lasagne predvarím vo vode. Do mysi dávam naspodok boloňské mleté mäso na to bešamel postrúham syr a na to položím plátky lasagni, opakujem kým sa neminie celá omáčka aj mäso dávam asi 4 - 5 krát lasagne na seba. Na vrchu končím lasagnami a na ne dávam na plátky nakrajanú mozarelu, zapekám asi pol hodiny - hodinu, kým nie je mozarela na vrchu zlato prepečená. Veľmi nám to chutí.
17. dec 2008 o 10:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tami712
5
Registrovala sa 21. marca 2008 na modrykonik.sk. Pridala 1628 príspevkov, 1 album a 3 inzeráty. Má 1 priateľa. Zvolen.
 ja som práve včera robila lasagne a to presne podľa toho receptu:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8927

a boli fakt perfektné !!!! emoticon
17. dec 2008 o 11:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 ahoj,ak chces vyskusat aj moj recept,som totiz 8 rokov vydata v taliansku,tak ti mozem poradit,ako si pripravit prave talianske lasagne.tu maju totiz viac receptov s obmenami,zalezi v ktorej casti talianka zijes.tak tu je ten recept,takto ich robia na juhu:
mlete maso (pol hovadzieho a pol bravcoveho-ale moze byt aj cisto hovadzie na ragu),najemno nastruhanu mrkvu,stonku zeleru a jeden zeleninovy bujon orestujeme na oleji a podlejeme cervenym vinom,pockame kym pusti stavu a este chvilu dusime....pridame paradajkovu omacku,najepsie pol omacky a pol lupanych paradajok,prilejeme trocha vody a dusime....najlepsie aspon hodinu...maso musi byt makke.dolezite je pridat dostatocne vela oleja(najlepsie pol olivoveho a pol normalneho) a dochutit solou.
takuto omacku mozeme pouzit aj na spaghetti ci ine cestoviny.... emoticon
iny variant vznikne ak namiesto masa pouzijeme bielu cukinu nakrajanu na dlsie pasy,ale mozeme pouzit aj aj..
na lasagne teda potrebujeme este okrem omacky:dusenu sunku,syr(najlepsie cacciocavallo-nieco podobne ako neudena parenica;ci mozzarella),vajicka varene natvrdo pokrajane na kusky a parmezan....vela parmezanu emoticon
ak chceme ,vajicka mozeme vynechat,hlavne ak pouzijeme omacku s cukinou...
a uz iba vrstvime na plech ,zaciname omackou a trochou oleja,lasagne,sunka ,syr ,vajicko,parmezan ci grana padano a prelejeme omackou....!!!dolezite ak pouzijeme lasagne bez predvarenia,aby sme omacku urobili dostatocne riedku....inak cestovina dostatocne nezmakne alebo naopak ak je prilis ,budu rozvarene!!! emoticon
niekto moze pridat aj besamelu...zalezi od chuti jednotlivca emoticon

tak prajem dobru chut!!
17. dec 2008 o 14:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 zabudla som dodat,ze ich pecieme prikryte alobalom a iba ku koncu dopekame bez alobalu,pa!!
17. dec 2008 o 14:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 tami na tom linku od teba ma zaujalo ze niekto skusal robit lasagne doma.ja nad tym uz dlho spekulujem lebo su ozaj strasne drahe,hlavne ked sa zamyslis ze tam je trochu muky,vody a vajce.
tak kocky skusali ste to niektora doma? ak ano dajte vediet ake mate skusenosti.dik emoticon
17. dec 2008 o 14:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 no ja som to skusala,lebo manzelova babka ma to naucila...ako spravna talianka....ale je s tym papracka...tak ich radsej kupujem,ale ak ich chces robit sama...prosim...dolezite je,ze ked pripravis cesto,rozvalkas a nakrajas na platy....daj na sporak plech s osolenou vodou ,ked vrie voda davaj tam platy ale po jednom,max dvoch,a potrebujes dost plochu velku naberacku na vyberanie...nechaj kratko prejst varom....vytiahni a hned daj do druheho pekaca ci misky so studenou vodou...a potom mozes plnit,je s tym tolko roboty...a zaberie to aj dost casu...ja si ich nakoniec vzdy radsej kupim... emoticon
17. dec 2008 o 16:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 ajlinka diky moc,ale som to ani nedocitala.je to ozaj zlozite.radsej si kupim.ale dik za namahu emoticon
17. dec 2008 o 17:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 ved vravim...a hlavne pri detoch...o skratka nema to cenu,pa
17. dec 2008 o 18:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
a_rianna
Registrovala sa 3. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 707 príspevkov. Okres Žilina.
 ajlinka tak ja ten lasagnovy recept z talianska skusim emoticon po sviatkoch mi milujeme cestoviny a manžel ma vychvali že varim tie najlepšie na svete... tak mu skusim uvariť podal talianskeho receptu už sa tešim a slinky sa mi zbiehaju
17. dec 2008 o 20:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 a-rianna to som rada,urcite sa ti bude pacit....aj ked som na slovensku...tak sa nasi pri mne prejedaju talianskych cestovin,ak budem mat trocha viac casu,poslem este nejake super recepty,napr.raviolli s riccotou a spenatom,alebo canelloni s mletym masom....inak tie lasagne mozes vymenit za predvarene zemiaky a postup je ten isty...a este su super aj zapekane zemiakove pyre....
17. dec 2008 o 20:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
a_rianna
Registrovala sa 3. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 707 príspevkov. Okres Žilina.
 no tak ked si najdeš čas posli receptiky, budem sa tešiť. emoticon
18. dec 2008 o 10:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 ajlinka,urob novu temu(ak este nebola) a budeme sa tesit emoticon
18. dec 2008 o 18:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
graziela
2
Registrovala sa 9. októbra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1737 príspevkov a 71 inzerátov. Má 2 priateľov.
 Juj, az sa mi slink zbiehaju, ked si vas tak citam...dakujem krasne za receptiky, uz sa tesim, ked si ich prvy krat urobime, cestoviny mame velmi radi a urcite po sviatkoch dobre padne take odlahcenie (hoci mlete mäsko, no neviem, neviem, ale vsak da sa urobit aj cisto zeleninkova plnka, no nie?).
18. dec 2008 o 18:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ricky
2
Registrovala sa 5. septembra 2006 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 113 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 Ahij, my robime lagne tiez s mletym masom, paradajkami a syrom, ale uz sme robili aj špenátovu verziu so syrom, alebo iba mozarelu s paradajkami a bylinkami...ale lasagne nepredvaram, supnem ich tam surove a zalejem besamelovou omackou a zasypem syrom, oni sa v nej pekne uvaria...
18. dec 2008 o 19:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
graziela
2
Registrovala sa 9. októbra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1737 príspevkov a 71 inzerátov. Má 2 priateľov.
 A ked predvarate lasagne, ako dlho ich varite? Neviem, ci je to uvedene na obale, este som ich nekupila, tak neviem emoticon
18. dec 2008 o 20:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 cautekocky,tie kupovane vacsinou netreba predvarat...len tie doma robene...aj to len treba nechat prejst varom a dost,lebo keby nie ,tak sa rozleptaju!
18. dec 2008 o 22:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
a_rianna
Registrovala sa 3. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 707 príspevkov. Okres Žilina.
 no ja som vždy varila aj kupovane ale mala som nervy lebo sa mi zlepovali
19. dec 2008 o 10:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gabika11
Registrovala sa 6. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 4074 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Košice.
 inak, ja som videla, ze to kupene lasagnove cesto vobec nevarili vo vode, len ich dali take do fomry a plnili, ono sa to uvarilo, tym ze to bolo v pekaci z maskom a stavou emoticon
19. dec 2008 o 10:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
vinka
4
Registrovala sa 27. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 17850 príspevkov. Má 26 priateľov. Okres Poprad.
 Ajlinka tak recept na raviolli zo špenátom by som aj ja chcela.Strašne mi to v taliansku chutilo.ragu viem robit to aj robím.A tie knedle ovládaš?špenátové,syrové z červenej repy a tvarohové.Tie syrové boli velmi chutné.Volá sa to Tris ale tak dáko.Neviem presne ako sa to píše. emoticon
19. dec 2008 o 11:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 gabi ,vacsinou je to napisane na obale ale existuju niektore znacky cestovin,ktore treba predvarit....
19. dec 2008 o 13:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 vinka,no asi budem musiet otvrit novu temu emoticon ,co sa tyka tych knedli...asi myslis gnocchi...su na baze zemiakoveho cesta...hned ako si najdem cas,poslem recepty
19. dec 2008 o 13:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 este k tym lasagnam....ak chcete...mozete ich pripravit den vopred a skladovat v chladnicke...budu este lepsie,len treba pouzit nie az tak velmi riedku omacku,alebo si mozete nachystat aj mensie porcie do aluminiovych misiek a dat ich zarazt...je to sikovne...staci hodit do rury aj bez rozmrazovnie....
ak sa vam stane ,ze este nie su dopecene a su suche,staci podiat trochou vody

a_rianna no trik je v tom ,ako som pisala,ze ich treba robit po 1-2 ks a prekladat do pekaca so studenou vodou...
tu to robia aj v restikach...ze predvaria velke mnozstvo cestovin,supnu ich so studenej vody a pred podavanim ichlen dovaria znova v predoslej vode...takto nebudu rozvarene... emoticon
19. dec 2008 o 14:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
a_rianna
Registrovala sa 3. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 707 príspevkov. Okres Žilina.
 sak ale to je na nervy... ked to musim variť po 1 - 2 emoticon) ale som v tescu vymakla take čo netreba variť a kupujem už len tie je to tesco vyrobok je tam 6 platov a to pre nas s mužom stačí mam akurat zapekaciu misku na to emoticon
19. dec 2008 o 15:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ajlinka
Registrovala sa 17. decembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 87 príspevkov a 1 album. Taliansko.
 aj ja kupujem len take tu su napr.take super znacky ako Barilla alebo Divella a su aj na slovensku...tie su naj emoticon
no u nas je 6 platov dost malo...lebo normalne sa robia na 4-5 vrstiev....to je standard emoticon no a potom moj muz je chlapina...ten si da aj za dvoch,niekedy aj za troch...dokonsca miluje slovensky gulas a kapustnicu,hlavne ked je tam vela klobasky emoticon
19. dec 2008 o 15:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 ajlinka nedalo mi a skusila som urobit platy na lasagne doma.cesto mi spravila pekaren a ja som len vyvalkala a povykrajovala platy.nechala som ich schnut ze si ich odlozim a pouzijem ked budem potrebovat ale sa to asi neda.ako usychali tak sa zacali skrucat a potom zacali praskat a rozpadavali sa.
pozrela som este raz ten link od tami a tam pisu ze ich robia pred pouzitim.tak to skusim este tak.ked nemusim zarabat cesto rucne tak to nie je az take hrozne a ani to dlho netrva.
potom dam vediet.
4. jan 2009 o 19:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 tak som vcera robila tie lasagne a uz nikdy nebudem kupovat.boli uplne v pohode,ziaden rozdiel medzi nimi a kupovanymi nebol.zapekaciu misu mam 18 x 30 cm a davam 4 poschodia cestovin.robila som z 250g hrubej muky a 1,5 dl vody.vyslo ma to 4 koruny v obchode zaplatim 54 sk(este minuly rok-nemam to prepocitane na eura emoticon ).casovo to vyjde asi tak isto ako uvarenie kupovanych.mozno je to trosku pracnejsie ale ta uspora stoji za to.
6. jan 2009 o 09:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tami712
5
Registrovala sa 21. marca 2008 na modrykonik.sk. Pridala 1628 príspevkov, 1 album a 3 inzeráty. Má 1 priateľa. Zvolen.
 jajax a to cesto v pekárni si robila len z múky a vody??? emoticon
14. jan 2009 o 17:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 ano 250g hrubej muky a 150 ml vody.mozes robit aj vajecne ale naco ked toto staci.je to proste hocijake rezancove cesto.
14. jan 2009 o 17:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to

Podobné diskusie

Populárne albumy