Poznáte recept na pečenú kačku?

19. aug 2013  • 
fotoportrét
fotoportrét
teodorka
5
Registrovala sa 25. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 7210 príspevkov. Má 8 priateľov. Nitra.
 Baby poradte mi mnamky recept na pecenu kacku ,nikdy som ju nerobila ....dakujem
14. dec 2008 o 18:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
vinka
4
Registrovala sa 27. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 17850 príspevkov. Má 26 priateľov. Okres Poprad.
 Teodorka kačku najprv uvar tak do 3/4 mäkka.A potom pred pečením si priprav taký pac.Pivo,olej,med,sojova,worchestrová omáčka,vegeta,cesnak aj čer.papriku.To zmiešaj a potreš tým kačku a potom plátok slaniny namáčaj do toho a potieraj počas pečenia.Ono to sa nedá napísat kolko čoho.Takže sa neboj ochutnat pac či cítiš z každého rožku trošku. emoticon Ten recept mám od muža.On je kuchár.Robí ku kačke aj slivkovú omáčku ale to mi už nevyzradil.Ináč ja pacujem aj kurča na mede a konaku.A je to paráda fakt. emoticon
14. dec 2008 o 19:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
teodorka
5
Registrovala sa 25. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 7210 príspevkov. Má 8 priateľov. Nitra.
 vinka,
dakujem a este mi povedz ako ju mam piect aby mala peknu farbu a bola chrumkava emoticon
14. dec 2008 o 19:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
vinka
4
Registrovala sa 27. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 17850 príspevkov. Má 26 priateľov. Okres Poprad.
 No ved ju pred pečením potri tým pacom a pročas pečenia to potieraj.A tým dosiahneš nielen výbornú chut ale aj farbu. emoticon
14. dec 2008 o 20:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
vinka
4
Registrovala sa 27. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 17850 príspevkov. Má 26 priateľov. Okres Poprad.
 Zabudla som a ked ju pôjdeš varit kludne tam daj zeleninku a máte aj polievočku. emoticon
14. dec 2008 o 20:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
roasha
Registrovala sa 6. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6248 príspevkov. Má 1 priateľa.
 kačka,naporcovat-osolit,posypat rascou,podliat trochou vody,zakryt alobalom a piect.ked je makka,odkryt a este zapiect do chrumkava. emoticon emoticon
podavat s knedlou,a podusenou kapustou. emoticon
vinka,to kde si pocula ze varit.... emoticon emoticon .........takto by som kacku nikdy neznicila emoticon ............ale proti gustu.... emoticon
14. dec 2008 o 20:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
roasha
Registrovala sa 6. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6248 príspevkov. Má 1 priateľa.
 kacku mozes piect aj v celku,len to trosku dlhsie trva,vtedy sa dava do vnutra aj jablcko. emoticon
14. dec 2008 o 20:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
vinka
4
Registrovala sa 27. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 17850 príspevkov. Má 26 priateľov. Okres Poprad.
 Pretože je potom suchá.Kačka je sama o sebe suchá.Ale jasné každý podla svojej chuti. emoticon Každý varí a pečie ináč. emoticon
14. dec 2008 o 21:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
vinka
4
Registrovala sa 27. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 17850 príspevkov. Má 26 priateľov. Okres Poprad.
 Ono ja som sa pýtala muža ked je kuchár.CVarí sa preto aby sa nepiekla dlho a nevyschla tak strašne.Ale vravel,že sa nemusí varit ale je to lepšie.Možno,že keby si to skúsila tak by ta to aj oslovilo.Ja som tiež bola proti ked chcel kurča napacovat medom a konakom a teraz ináč kurča ani nepečiem. emoticon
14. dec 2008 o 21:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
roasha
Registrovala sa 6. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6248 príspevkov. Má 1 priateľa.
 no super,tak nauc muza kuchara pocas pecenia tu kacku zakryt alobalom,a nebude sucha........ emoticon
14. dec 2008 o 21:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
vinka
4
Registrovala sa 27. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 17850 príspevkov. Má 26 priateľov. Okres Poprad.
 Ale ved som písala každý podla svojho gusta.Vôbec to nemusíš čítat ak s tým nesúhlasíš.Moja ja ho nemusím učit lebo je žiadaný kuchár.Ale nerozoberaj to dalej a peč ako si piekla do teraz. emoticon
14. dec 2008 o 21:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
nevesta
5
Registrovala sa 8. apríla 2005 na modrykonik.sk. Pridala 11327 príspevkov. Má 12 priateľov. Senec.
 Ja kacku len podlejem vodou, posypem solou a rascou, robievam ju v jendkej mise, cize dam piect aj s vrchnakom, tak po 2 a pol hodinach odokryjem, popolievam, dopeciem do chrumkava... Este sucha nebola, aj dnes sme mali, robil moj tatino, presne tak isto a bola mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam emoticon emoticon emoticon
14. dec 2008 o 21:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petulienka
1
Registrovala sa 4. novembra 2005 na modrykonik.sk. Pridala 1714 príspevkov. Má 2 priateľov.
  • chlapcek4 roky
  • chlapcek6 rokov
 no baby tak ja kacku den pred pecenim umyjem poriadne nasolim, dam na noc do chladnicky, rano len podlejem troskou vody a peciem na 160 stupnov aj 4 - 5 hodin pomalinky a oblkievam ju vypekom a dovolim si tvrdit ze v zivote som kacku nemala ani suchu a nedavam do nej ani jablcko. Kacka ma svoju nezamenitelnu chut a dochucovat ju medom, jablckom a podobnymi vecickami je podla mna nicenie kacky.
K tomu podavam lokse s kacacou pecienkou alebo kapustu a knedlu a vsetci sa idu oblizat az za usami emoticon robi to takto cela moja rodina aj svokrovci a vsetci co poznam a naozaj nikdy nejedla suchu kacku, ci je domaca alebo kupovana, to je jedno, ked je dobre spravena tak nemoze byt sucha
tot moj nazor emoticon
14. dec 2008 o 22:07  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 nevsta ja tiez robim kacku aj kura zakryte a az ked je mäkke odokryjem a dam z vrchu zapiect.koza je krasne chrumkava a mäso stavnate.
14. dec 2008 o 22:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
roasha
Registrovala sa 6. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6248 príspevkov. Má 1 priateľa.
 .....tiez som nepocula o"suchej kacke" emoticon ,pokial sa spravi ako ma,ale nooooo emoticon ....mozno sa mam co ucit-robit suche kacky... emoticon
15. dec 2008 o 09:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
roasha
Registrovala sa 6. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6248 príspevkov. Má 1 priateľa.
 a este k vareniu kaciek,a ich naslednemu peceniu,v jedalnach,alebo "restauraciach",logicke-zabije dve muchy jednou ranou-1.,nachova ludi polievkou,2.,a este aj kackou emoticon emoticon
15. dec 2008 o 09:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petulienka
1
Registrovala sa 4. novembra 2005 na modrykonik.sk. Pridala 1714 príspevkov. Má 2 priateľov.
  • chlapcek4 roky
  • chlapcek6 rokov
 suhlasim s roasha emoticon
15. dec 2008 o 10:42  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
teodorka
5
Registrovala sa 25. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 7210 príspevkov. Má 8 priateľov. Nitra.
 baby dakujem ste zlate emoticon a este robi niektora z Vas z cervenej sladkej kapusty prilohu?ked ano ako?
15. dec 2008 o 12:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kasis
5
Registrovala sa 30. júna 2006 na modrykonik.sk. Pridala 3996 príspevkov a 5 albumov. Likavka, okres Ružomberok.
 Kacku tiez peciem len osolenu a orascovanu ,peciem zakrytu a casto polievam vypekom. Nikdy nebola sucha. Ja cervenu kapustu nasekam na drobno,dam do velkej misy,posolim a necham odlezat hodinu. Potom na oleji oprazim cibulu,ked je uz skoro hotova dam 2 pol.lyzice kryst. cukru,zamiesam a dam kapustu. Pridam rascu, vodu a dusim do makka. Pred koncom pridam trosku octu podla chuti.
15. dec 2008 o 12:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
roasha
Registrovala sa 6. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6248 príspevkov. Má 1 priateľa.
 priloha kapusta emoticon -nasekanu cibulu podusit na oleji,jemne poprasit mukou,mlete korenie,sol,rasca,hodis cerstvu nasekanu kapustu/alebo kyslu kapustu/,podlejes vodou,a zakryte podusis,podlievas podla potreby vodou/nie vela/.ked je kapusta makka odkryjes,voda sa rychlo odpari,dochutis stipkou cukru. emoticon
15. dec 2008 o 12:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zade
Registrovala sa 17. februára 2006 na modrykonik.sk. Pridala 952 príspevkov. Má 9 priateľov.
 jeeeej, to je mila tema. Ja som ju akurat vcera tiez piekla prvykrat. A bola fantasticka.
Piekla som ju klasicky bez pacu, ci tak. Len som ju posypala gril. korenim a cerv. paprikou, podlievala vodou a bolo to. Dve hodky a huraaa. Vobec mi nepripadala sucha, ako tu pisete. Npredvarala som ju. Mam pocit, ze ta polievka by bola ohromne mastna. Teda aspon nasa, my sme mali domacu od tetusky a mala v sebe kopec masti.

K tomu manzel urobil salatik z cinskej kapusty s jogurtom. Ziadna knedla, loksa a podobne, to by som uz nezvladla... spapat.
15. dec 2008 o 14:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jajax
Registrovala sa 1. mája 2008 na modrykonik.sk. Pridala 621 príspevkov.
 pridam recept na kapustu aj ja.
udenu slaninku nakrajat na drobne kocky,vyskvarit,dat cibulu podusit.pridat pokrajanu kapustu,pokial je cerstva tak osolim a pridam rascu,podlejem a dusim do mäkka.nakoniec pridam podla potreby cukor a korenie.
15. dec 2008 o 14:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
emjee
120
Registrovala sa 5. marca 2005 na modrykonik.sk. Pridala 12812 príspevkov, 6 článkov a 82 inzerátov. Má 34 priateľov.
 moja svokra takisto kacku pred pecenim vari, aby bola makka a rovnako robi aj pecene maso bravcove - neviem co je na tom cudne, nahodou je to velmi chutne emoticon
15. dec 2008 o 16:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
roasha
Registrovala sa 6. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6248 príspevkov. Má 1 priateľa.
 emjee.... emoticon ...........no dobre,zasa vieme nieco nove....ale ja ju budem aj dalej robit po starom.... emoticon
.........ja mam rada aj tu mast z nej....mnamky.......... emoticon
15. dec 2008 o 17:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
teodorka
5
Registrovala sa 25. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 7210 príspevkov. Má 8 priateľov. Nitra.
 babenky dakujem ste zlate emoticon toto forum fakt nema chybu emoticon
15. dec 2008 o 21:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lalupa
Registrovala sa 1. marca 2007 na modrykonik.sk. Pridala 4147 príspevkov.
 sucha kacka je nevydarena kacka emoticon , je to podla mna delikatesa, aj o huske sa vravi,ze je tvrda, bla bla, ale treba to jednoducho vediet spravit
a tie debaty o predvarani - to je podla mna roky dozadu stary sposob, tak sa robilo aj pecene kura, teraz su super rury, zapekacie misy, tak netreba, skoda
z vnutornosti sa da spravit vyborna polievocka s pecenovymi haluskami
tiez si myslim, ze netreba nic zvlastne, kaca je sama o sebe chutna, plus prilohy ako cervena kapusta, lokse tomu daju kompletku
apropo, na kazde polkilo kacky zhruba 20 minut plus minus orientacne, ku koncu odkryt na zapecenie ako bolo uz pisane

dobru chut emoticon
15. dec 2008 o 21:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
teodorka
5
Registrovala sa 25. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 7210 príspevkov. Má 8 priateľov. Nitra.
 a este sa opytam na spodok davate aj olej alebo len vodu ked ju idete piect
16. dec 2008 o 13:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bronia13
44
Registrovala sa 2. júla 2008 na modrykonik.sk. Pridala 4208 príspevkov a 6 albumov. Má 22 priateľov. Spojené štáty americké.
 ja som pozerala jednu tv show a tam robili kacicu tak ju robili tak aby nevyschli nohy a kridla ze najprv kridelka obalili alobalom a potom cez kridla a prsia to stiahli snurkou a tak isto nohy stiahli tou snurkou lebo ked su tie nohy a kridla stiahnute tak nevyschne.Potom mi teta poradila dat na stvrtky pokrajane jablka do vnutrat kacice ze tak nevyschne. ja plnku robim zvlast.
Treba ju prikrit alobalom prvu hodinu hodinu a pol potom odokrit a kazdych 10 minut podlievat stavou. ja som to pekla prvy krat a bola fantasticka. fakt tie kridla a nohy boli akurat dopecene a nie prepecene ako ked ju robi mama.
16. dec 2008 o 14:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sakura77
19
Registrovala sa 28. septembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 14854 príspevkov a 2 inzeráty. Má 24 priateľov.
 ja podlejem len vodou,-a pocas pecenia natieram marinadou-z medu,cesnaku,oleja,sojovky a nejakeho grilovacieho korenia-peciem zakrytu az uplne nakonci necham "pripiect"korku-a treba dost dlho piect,aby nebola gumova-zatial sa mi vzdy vydarila-k tomu kapusticka aknedla,mnam mna
16. dec 2008 o 14:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petulienka
1
Registrovala sa 4. novembra 2005 na modrykonik.sk. Pridala 1714 príspevkov. Má 2 priateľov.
  • chlapcek4 roky
  • chlapcek6 rokov
 teodorka ja davam len na zaciatku trocha vody, ona si mast pusti svoju emoticon
16. dec 2008 o 14:53  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
teodorka
5
Registrovala sa 25. novembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 7210 príspevkov. Má 8 priateľov. Nitra.
 netreba olej ani ked nie je domaca kacka?
16. dec 2008 o 16:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to