Zdobenie veterníkov

lusinda3
25. mar 2015

Chystam sa piect veterniky. Mala som plechovy zdobic, rozne drahe vrecka. Cez co ozdobne pretlacit tuhe cesto? Vrecka praskaju. Mate nieco osvedcene?
tiez chcem k velkej noci tepovat gauc a detsky koberec. Co mate osvedcene? Vanis nic moc...
dakujem

darina1952
25. mar 2015

@lusinda3 ahoj, ja keď robím venčeky/veterníky z odpaľovaného cesta tak používam jedine textilné zdobiace vrecko - mám jedno asi 20ročné, je pevné a má kovovú špičku so zúbkovaným zakončením.
Aj dnes sa dajú v domácich potrebách kúpiť textilné vrecká na zdobenie aj so špičkami kovovými... mám aj takú sadu asi dva roky - pozri v Kauflande, v predajniach domácich potrieb Makro a aj e-shopy s cukrárskymi potrebami ich majú v ponuke napríklad tu: http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/cukrarske... 😉
Na koberce používam Kobex od Tatrachemy tuším, je penivý a bez peny - dostať ho bežne v drogériách Teta, 101... pekne vyčistí 😉

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana172
25. mar 2015

Ja mam presne take textilne vrecko aj so zdobitkami ako ti dala link darina1952 a robim s nim veterniky aj venceky a nemozem sa stazovat, je perfektne, pevne a dostatocne velke. Kupila som v predajni Norma za cca rovnaku cenu ako je uvedena v e-shope.

reluska
25. mar 2015

ja mám jedno 12r, textilné a jedno textilné od tescomy + plechové špičky a pouýívam už niekoľko rokov bez problemu