Ako to povedať priateľovi?

fallenkaa
9. júl 2015

Ahojte baby, popri štúdiu aj pracujem, v práci máme taký systém, že za reklamu dostávame buď peniaze alebo barter, to znamená,že dostaneme poukaz na pobyt, spotrebič atď, ktorý potom môžme využiť, alebo skúsiť predať napr. na bazos.

Ja som sa rozhodla poukaz využiť, zavolala som aj priateľa a ideme na pobyt, 4noci, hodnota 400eur. S priateľom spolu nežijeme ešte. Dnes keď sme sa bavili o tom, ako tam pôjdeme a plánovali cestu, povedal mi,že si mám zobrať minimálne 10eur na obed(chystáme sa do našej obľúbenej reštiky), trocha ma to zaskočilo, veď ja platím pobyt, alebo si to on neuvedomuje a myslí si,že som to dostala a je to zadarmo? To už mám naozaj všetko počítať 50:50? Ostala som zaskočená a preto som mu nič v tej chvíli nepovedala, len že DOBRE.
Ako by ste mu to povedali vy?

maria1989
9. júl 2015

@fallenkaa nijako. po tejto reakcii by som išla s kamoškou 😀

maria1989
9. júl 2015

@fallenkaa okrem toho, už si tu raz mala takúto tému o tých poukazoch. nijako si to odvtedy neriešila?

tenerifka
9. júl 2015

@fallenkaa Ze ako? S takym by som si urcite nic nezacala, preto by mi odpadol problem mu to nejako povedat. A ak by som ho nahodou na zaciatku neodhadla, tak zmosta doprosta.
Viacej nebudem komentovat, je to zbytocne....proste drzgos a sedlak

ivca82
9. júl 2015

@fallenkaa zvyčajne sa nemiešam do diskusií ale nedá mi nereagovať. Povedz mu, že nech si to odráta a dá ti len 190€ za pobyt 😉

sari24
9. júl 2015

Niekedy asi treba bez servítky pred ustami a povedala by som to tak ako si to napísala sem 🙂

tenerifka
9. júl 2015

@ivca82 Presne

maria1989
9. júl 2015

@ivca82 hej ne? 😅

fallenkaa
autor
9. júl 2015

@maria1989 nie,lebo vtedy to dopadlo tak,že priateľ platil na výlete

klincek
9. júl 2015

@fallenkaa asi je to dobra prilezitost na malu debatu o tom, ako si predstavujete financovanie pripadneho spoluzitia v buducnosti. tento naznak by sa mne osobne dost nepacil.

maria1989
9. júl 2015

@fallenkaa presne ako vraví klinček, možno by bolo vhodné konečne sa úprimne porozprávať, ako si plánujete financie do budúcnosti. ak s ním do budúcnosti nerátaš, tak to riešiť nemusíš.

lilimoni
9. júl 2015

Mna by to urazilo 😠 ako ked idete na pivo alebo do mc-u, tak ako kludne, ze raz plati jeden a raz druhy. Ale aby nevedel zatiahnut veceru? 😨
To s takymto clovekom planujes buducnost? Vsak na vecery by mal ukazat svoju galantnost a prejavit zaujem o svoju partnerku. Ci len ja som staromodna? 😒

katkapn
9. júl 2015

Chlapom nemôžeš naznačovať - povedz mu to na rovinu, ako si to napísala. A okrem toho - byť tebou vážne by som sa nad vzťahom zamyslela - ja by som dokonca z takého vzťahu utekala, tak rýchlo ako sa len dá.

evica01
9. júl 2015

Ved si pytaj polovicu za pobyt

ivankaberrynka
9. júl 2015

Fúha...šikovný chalan 😀 Ale nie, no..keď ti to vadí, tak to určite rieš. A rozhodne s ním, nie tu s nami..

malla11
9. júl 2015

presne ako pise katkapn...treba na rovinu...maju inaksie zmyslanie ako my zeny...ale takto ak to riesis opakovane...ver tomu ze sa to nezmeni ani po rokoch...bude stale taky....

ak ste len partneri co neziju este spolu...mas moznost sa vratit s kratsej cesty...neskor to bude tazsie...ked zacnete spolu byvat...alebo budete mat deti....ver tomu ze ho nezmenis....a ani on sa nezmeni...iba do takej miery aby ste dokazali vedla seba zit...a to nehovorim ked mas deti....teraz ked mozes rovno mu povedz co ti vadi...ak ta vypocuje a najdete riesenie...mate este sancu...ak nie...zutekaj ako pise katka...

pan_dokonaly
9. júl 2015

@ivca82 , ze zvycajne sa nemiesam do diskusii :D :D
Príspevkov: 13963

Ale odpoved tomu fesakovi si poslal dobry. Palec hore 🙂

(so zvedavy, co na to odpises mne 🙂 )

simca06022011
9. júl 2015

@fallenkaa okrem toho co tu pisu predomnou.. by som mu povedala nech zacaluje minimalne 200EUR na pobyt, inak beries niekoho na inzerat :P a este aj zarobis na tu 4 dnovu stravu.. boze to co je za drzgrosa, co ti ani 10EUR obed nezaplati... hned aj keby to bolo 20 :P

natalym
9. júl 2015

@fallenkaa Tak toto doma nemám. Fakt peckový chalan.

bajana
9. júl 2015

Už sa tu raz riešil rovnaký problém...keď ti priateľ nevyhovuje, nevolaj ho. Alebo čo od neho chceš? Aby ti platil všetko, lebo ty s ním ideš na pobyt, ktorý máš ako výplatu? Mne prídeš tak trochu s prepacenim vychcana-zaplat polovicu a ešte aj moju stravu...však si nechaj vyplácať mzdu miesto bartra a nemusíš riešiť lakomého frajera.

natalym
9. júl 2015

Podľa mňa to je kamoš tejto baby. 😀 😀 😀

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/problem-s-kamaratom/

vika35
9. júl 2015

@bajana zrejme si to nepochopila. ona zabezpecila pobyt, na ten pobyt musela urobit pracu aby mala ten poukaz. cize je na mieste aby priatel aspon ten obed zacvakal. nie? ci ako on s prstom v nose, zadarmenko vsetko?

fallenkaa
autor
9. júl 2015

@bajana nežiadam od neho, aby zaplatil polovicu, čítaj až potom komentuj

moonlight1210
9. júl 2015

@fallenkaa asi mastale pocit, ze ty to mas od firmy "zadarmo". ako vyhru v tombole.
preto ma asi pocit, ze keby tam platil on, spozoroval by ta a dal by sa ti vyuzivat.

skus mu vysvetlit, ze je to cast tvojho zarobku, ze mu uhradzas dovolenku za zarobene peniaze, ktore si si mohla dat vyplatit a ulozit v banke pre seba. ze je to nieco ako odmena k vyplate, len inak vyplatena.
aby pochopil a do buducna prestal stale pocitat kto z vas a za kolko.

ak nepochopi, daj mu dovidenia. aj keby si ho strasne milovala. laska meni ludi len v romanoch a v realite iba jedneho z tisica zmenis svojou laskou, alebo pôrodom dietata. nerob si iluzie.
vsak ty mu nestojis ani za 10 eur. to je zufale a nie vztah.

moonlight1210
9. júl 2015

@bajana ona dava pobyt v hodnote 400 eur, ktory uhradila zo svojho (mohla si to dat vyplatit len sebe, ona vzala radsej poukaz, aby investovala aj do priatela).

on ma dat cca 20 eur na obedy (10 sebe, 10 jej).
zda sa mu to vela.

kto je vlastne vychcany?

natalym
9. júl 2015

No druhý raz by som sa na neho vysrala, resp. išla s kamoškou, alebo si vybrala niečo pre seba.
@fallenkaa Však toto už raz bolo, ešte Ťa to baví?

bajana
9. júl 2015

@vika35
@moonlight1210
Úplne som to pochopila a trvám na tom, čo som napísala. Možno krivdím, ale ja si vysvetľujem zakladateľkino uvažovanie takto: vezmem pobyt miesto peňazí...však frajer dá polovicu, ešte by mohol aj zacvakať jedlo, keďže nebyť mňa, nikam sa nedostane a ja budem mať aj prachy, aj pobyt.
Ako študentka by som pobyt nikdy za prachy nevymenila.
@fallenkaa to o platení 50:50 bola tvoja úvaha z úvodného príspevku. Priateľ tiež študuje?
Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa, v tom prípade nevidím problém - v 4 ročnom vzťahu by sa malo jednať otvorene a nie hľadať slová pri takomto "probléme"

natalym
9. júl 2015

@bajana Hej, zle si to pochopila, ona sa pýtala, že či už ozaj má všetko rátať na 50:50? Nemala v úmysle si práveže od neho pýtať polovicu.
Je to divné, ale ja takéto riešim v 20 ročnom manželstve. Čo kto, koľko a kedy.

fallenkaa
autor
9. júl 2015

@bajana priateľ za pobyt neplatí nič, v práci nemôžem vziať peniaze namiesto pobytu, môžem ho skúsiť predať, ale vždy len pod cenu, myslím,že slováci si nemôžu dovoliť wellness na SR za 400eur za 4dni a ak aj áno, takí nechodia na bazos, priateľ študuje tiež, ale tiež má aj prácu a menej náročné štúdium

ivca82
9. júl 2015

@pan_dokonaly juuuj, mala som byť presnejšia a napísať "zvyčajne sa nemiešam do v e r e j n ý ch diskusií" 😉 😀