kaktusik007
suhlasim s
@lucka1987 len mierne poopravim - ziadat o najomny byt mozes v ktorejkolvek obci, ktora ich ma postavene, nemusis tam mat trvaly pobyt
- kazda obec ma VZN kde je specifikovane, ake maju podmienky pridelenia... samozrejme vacisna obci uprednostnuje svojich obcanov, ale ja som ten byt dostala aj ked som mala trvaly pobyt 120km daleko

- minimalne musis mat plat tak, aby si mala na najom co budes platit plus zivotne minimum, maximalne mozes mat - bud do 3 nasobku, vtedy uzatvaras najomnu zmluvu s moznostou opakovaneho najmu s dobou 3 roky, alebo 3,5 nasobku, kedy su to roky iba dva ale tiez je tam moznost uzavriet najom opakovane... ak mas prijem viac ako 4 nasobok zivotneho minima, tak potom je moznost s tebou uzatvorit najom ale len na dva roky a bez moznosti predlzenia najmu

- novela zakona z roku 2008
- vekove obmedzenie - taktiez nemusi byt.... a dlho ziadost podana a chodit si po nej??? no.. ako kde

ale je pravda, ze ja som dala ziadost o byt ako piata v poradi, tie byty boli este len iba na papieri, kolaudovali sa o dva a pol roka.... kopec ludi dava ziadost az ked tie byty bud stavaju, alebo stoja, a to je potom dost tazke ho ziskat....
su obce a obce... v jednej maju problem mat najomnikov, v druhej musia byty zrebovat, pretoze ich maju malo.... v kazdom pripade si to skus najst na nete, pripadne si obehaj osobne obce v tvojom okoli (ved ziadost mozes mat aj v dvadsiatich predsa

) a napis si ziadost v style ze ziadam o obecny najomny byt... a bla bla bla.... prajem vela stastia