Čo robiť s manželom, ktorý je neúprimný?

majkabr
30. apr 2015

Napríklad dnes, mi môj manžel volal ako ma veľa práce a že príde domov o šiestej večer. Nakoniec som ho pristihla že nebol iba v práci ale s kolegom ešte po práci športovať. Keď som sa ho spýtala či nevie byť úprimný tak , tak mi povedal že chcel mať pokoj od mojich výčitiek.Máme malé dieťa a druhé možno čakáme tak si myslím že mám nárok nato aby sa trošku staral o dieťa a nechal ma oddýchnuť.Hlavná vec, že mi ešte dnes volal že má návštevu či mu vyčistím a poupratujem byt. Tak ja tu makám ako otrok on si ide z kolegom športovať a eše tmi aj pravdu nepovie.

jankastubka
30. apr 2015

No cele zle... ale tak skus ist na to tak, ze mu v klude vysvetlis, ze chapes, ze si si chce ist zasportovat, ale nemal by ti to tajit a klamat. a rovnako ako on chce vypnut, chces raz za cas vypnut aj ty. A dohodnite si trebars presne dni, ktory den budes mat ty free a pojdes si sama niekam oddychnut a jeden den kedy bude mat free on.
Ak je normalny a bol to len jednorazovy vypadok, tak to pochopi a dohodnete sa.
Inak nerozumiem spojeniu, ze si jemu riadila byt. To nie je vasa spolocna domacnost?

bonaqa2013
30. apr 2015

@majkabr kto Ti raz začne klamať ten tak rýchlo neskončí. za chvíľu bude klama´t na každom kroku a ty už nebudeš vedieť čo mu máš veriť. Povedz mu, nech si nerobí z huby riť.

mihula
30. apr 2015

@majkabr preco si ho nazvala neuprimny.Ja by som povedala za a) klamar
b)vychcanec
c)hajzlik
a nepochopila som,on ma okrem vasho bytu este iny byt?a volal,ze ma navsetvu a ty mu ho mas ist poupratovat d) radsej ani nenapisem

mamulka211
30. apr 2015

kde nie je dovera, nemoze byt vztah

majkabr
autor
30. apr 2015

@mihula ale nie máme spoločné bývanie len malý nam tu rozhazduje vo velkom rozťahuje a keď
si manžel chce priviesť návštevu tak chce aby sme mali všetko tip top.

panidia
1. máj 2015

@majkabr Ahoj.Po pravde sa mu ani necudujem, že ti klame a nie je k tebe uprimný.Ak vždy nanho "vyskočíš" ked príde neskor alebo chce niekde íst,tak je prenho jednoduchšie ti zaklamat a má pokoj od tvojich výčitiek.Inak ak bol taký aj pri prvom dietati a ty si si nechala urobit aj druhé,nečakaj že sa to zlepší,bude to skor horšie.Lebo chlap potrebuje doma pokoj,pohodu a ženu ktorá vyžaruje to isté,a samozrejme ešte aj gazdinú,kuchárku,upratovačku a milenku a to všetko ako som už spomínala zabalené do jeho ženy 🙂 .

mihula
1. máj 2015

@majkabr rozhadzane hracky v byte predsa nie su bordel.Kazdy normalny clovek predsa vie,že kde su male deti su aj rozvlacene hracky.Ale tyzden neutreta dlazka,mesiac neumyte wecko a v kuchyni vybuchnuta bomba je rozdiel.A manzelovi ked to vadi,nech pride o dve hodiny domov skor a nech byt da do pucu a bude tip-top

arizona
1. máj 2015

Dohodnut pravidla, kedy budes mat volno aj ty a cela starostlivost bude par hodin na nom. A potom aj on bude mat narok na "svoje" volno.
A kym potrebuje upratovat JEHO byt kvoli JEHO navsteve (nie nas byt kvoli nasej navsteve), tak by som ho poslala do teplych krajin. Co som sluzka? Nemusis robit zo seba otroka, nie je to tvoja povinnost. Vobec nemusis byt gazdina, kucharka, upratovacka a milenka. Je to zavisle len na tom, ako si si ho naucila. Nezijeme v patriarchate 😖

natalym
1. máj 2015

@majkabr Mne sa vidí, že ste obaja jeden za 18 a druhý bez dvoch za 20. 🙂
Ty ho komanduješ a potrebuješ vedieť asi aj kedy sral, tak Ti radšej nič nepovie, aby mal pokoj a on chce mať tip top, lebo zrejme nechápe, že rozhádzané hračky pri malom decku sú úplne normálne a keď chce aby bolo upratané, tak nech upratuje, nie že zavolá, ako slúžke. Som sa normálne nasrala. Začni sa s ním normálne baviť a žiadaj aby sa on tak bavil s Tebou.

timea7
1. máj 2015

@majkabr zlý názov témy,tvoj manžel je KLAMÁR nie neúprimný. Na druhej strane ti ozrejmil,prečo nepovie pravdu - chce sa vyhnúť tvojím výčitkám. Robíte chybu obaja. Aké uprac mi byt? To je čí byt? Keď si pozval návštevu, tak mal z práce sypať domov, porobiť poriadok a nie on má relax -šport a ty píšeš, že upratuješ. Inak, ruku na srdce - ja tu makám ako otrok, sorry, ale to si umývala okná? Alebo maľovala izby? Vezmem vysávač, utriem prach,prebehnem kúpelňu, WC, hodinu nemám čo robiť. Keď upratuješ priebežne, tak nemusíš drieť. Hračky neriešim, máme malé dieťa, normálny to pochopí, na sprostého kašlem, ak chcel manžel niekoho pozvať do bytu, ktorý vyzerá ako na výstave nábytku, tak to s malým dieťaťom nejde, mal ho pozvať do kaviarne. Najvyšší čas, aby ste sa vy dvaja v kľude porozprávali a dohodli si určité pravidlá.

natalym
1. máj 2015

Ale prečo je klamár?Túto otázku by som si položila pre seba. Prečo keď ma miluje a má so mnou dve deti mi má potrebu klamať?Som stíhačka, že musí?
Tiež to makám ako otrok ma zarazilo. Pospratujem, príp. utriem prach, riady umyjem ako nemám čo. Ak nemám nasraé, tak nedriem ako otrok. To je ako tá kolegyňa čo sú dvaja sami a ona príde z práce a hneď varí. No 3 chody asi pre dvoch ľudí. Bože baby, nerobte si sami sebe zle. Ak nevládzete, alebo to nechcete robiť, tak to nerobte. Proste ste unavené a žiadajte od mužov, žiadajte pomoc. Ja som bola vždy hrdinka a jasné, nemôžem čakať, že môj muž sa pretrhne, ale teraz už toľko vecí nerobím a ono to vôbec nevadí, neutečie to.

peneloppe
1. máj 2015

@natalym

Ja by som to az tak nedramatizovala. Ved o nic nejde.
S tym upratovanim to je drze od neho ti zavolat a dat ti pokyny lebo jemu pride navsteva. Teda zalezi akym tonom, akym stylom ti to povedal. Ja by som bola rada kebyze ma manzel upozorni ze s nim pride domov aj navsteva ale nie stylom prikazu ze uprac to a urob tamto. Ale ked si poriadkumilovna a upratujes pravidelne, priebezne tak by velky problem byt nemal.
S tym klamstvom to nie je nic vazne. Ale musis sa zamysliet nielen nad tym ze on je neuprimny a klamar a co s tym robit ale aj preco asi klamal. Ja mam podobnu skusesnot s mojim muzom, ze ked isiel po praci na 1-2 pivka a prisiel domov a ja som sa ho spytala ci si dal pivo tak tvrdil ze nie. Nedajboze to priznat. Potom po case ked sa konecne priznal tak povedal ze klamal lebo sa nechcel hadat aby som mu to vycitala a neviem co. Takze sme sa nejako rozumne o tom porozpravali a aj ja sama si uznam chybu niekedy ze mozno reagujem ostro na nieco co nestoji za rec, za hadku. Hlavne aby sa tie klamstva nesirili dalej a neprerastli do vacsich klamstiev.

natalym
1. máj 2015

@peneloppe Presne tak. Dobre si to napísala.

sharlotta
1. máj 2015

Ach zeny, vy si za vsetko mozete same. Boze, preco ja nie som chlap a nemam doma taku zenu. Jak by mi fajne bolo. Ja som pan chlap a okrem prace a penazi nemam na starosti nic. Mam narok ist na pivo, mam narok klamat, lebo zene sa este aj nepaci, mam narok ist kamkolvek a kedykolvek a nemusim sa nikomu spovedat. Zena ticho sedi doma, stara sa o moje decko aj domacnost a samozrejme aj patricne o seba, keby som nahodou vecer po pivku mal chut... nikdy nikam nema sancu ist a este si aj hubu otvara. Na to by som sa pozrel...

malabiba
1. máj 2015

@majkabr ja tiež sem tam mužovi klamem, no a čo? 😀 😀 ....napr. kúpila som si topánky za 100 a poviem za 50.....niežeby som na to nemala, alebo že mi nedovolí, len aby som mala pokoj od jeho jajkania 😀 😀 ....no a s manželom sa porozprávajte, bez veľkých výčitiek, vecne a dohodnite sa....ak ste rozumní, máte sa radi, bude sa to dať

natalym
1. máj 2015

@malabiba Predpokladám, že to robí veľa žien. Aj ja. Lebo by ma porazili z jeho drístov. 😀

oldman50plus
1. máj 2015

No a presne preto klamal zakladateľkin muž. Lebo by ho porazilo z jej drístov.

peneloppe
1. máj 2015

@malabiba
@natalym

Aj ja to robim a dokonca to ani nepovazujem za klamstvo 😀

mirkava
1. máj 2015

@majkabr moj chodi hrat hokej a aj ked nechcem stale sa nad tym rozculim. Takze ta chapem a casto sa aj pre ten hokej hadame... Urcite si pravidla. Dovol mu to raz dva krat za tyzden ale potom mu to nesmies vycitat...

natalym
1. máj 2015

@mirkava A čo je hokeji zlé? Len mu zakazuj, bude hrať hokej s nejakou inou pipkou a bude po zakazovaní. Čo je malé decko?

mirkava
1. máj 2015

@natalym hahaha co vŕtaš ty kokso 😁

natalym
1. máj 2015

@mirkava Nevŕtam, len nechápem,. Zakazujem mu chodiť na hokej. To mi príde smiešne. A veď musí mať nejaký šport. Podľa mňa je to normálne. Môj lyžuje, chodí aj s malou, ja som doma, nelyžujem. Mám mu to zakazovať?

natalym
1. máj 2015

@peneloppe No ani ja nie, ale čo na to muž, nepovažuje to tiež za klamstvo?

mirkava
1. máj 2015

@natalym pisem ze zakazujem? Mooooja my to mame uz davno vyriesene. Radim autorke a to iste urob aj ty ja som o tvoje mudre slova neprosila tak sa maj krasne....

natalym
1. máj 2015

@mirkava Hej nepíšeš, ale ja som to tak pochopila. Tak ak to máte vyriešené, je to O.K. Ide hrať hokej, naziapeš na neho, ideš na jogu, on naziape na Teba. Šak dobre. 😉

peneloppe
1. máj 2015

@natalym
Vacsinou na to nepride, ak ked aj ano tak sa na tom pobavi. Nastastie je to pohodak

natalym
1. máj 2015

@peneloppe Veď áno. Ale čo ak niekto by to videl ako klamstvo? Sú to spoločné peniaze. Stálo niečo 100 € a ja poviem 50 €. Odkiaľ zoberiem tých 50 €? Á ulejem si? Zarobím si? Uberiem z večere pre rodinu? Len sa tak zamýšľam.

malabiba
1. máj 2015

@natalym
@peneloppe
@majkabr aj v dobrom manželstve sú "nevinné" lži medzi mužom a ženou, v rámci zachovania pokoja 🙂, dokonca to mnohokrát obidve strany o sebe tušia.....dôležité je preto rozprávať sa, dohodnúť sa, aby to neprerástlo mimo únosnú mieru

natalym
1. máj 2015

zakladateľka píše, že jej zatajil, že si ide ešte zašportovať. Je to klamstvo?

timea7
1. máj 2015

@malabiba sorry, ale mne sa ani takéto klamstvo nepáči, nepovažujem to za koniec sveta, ale medzi partnerov to podľa mňa nepatrí. V rámci zachovania pokoja mnohé ženy robia všeličo, ale nepovažujem to za rozumné, len je to jednoduchšie zaklamať, ako si niečo vydiskutovať, vysvetliť svoje dôvody.