Má tento vzťah ešte zmysel?

1lusiatko1
30. sep 2014

Ahojte, na zaciatok - pisem z noveho nicku, i ked na MK mam uz jeden nick, ale vzhladom na anonymitu, pisem z noveho... Zacnem od zaciatku. S manzelom sme spolu vyse 8 rokov, z toho nieco vyse 3 rokov manzelia a mame spolu 2 rocnu dcerku. Vsetko bolo super, krasne, vsetko sa zmenilo, ked sme sa zobrali... Prvy tyzden po svadbe bol uzasny, az som si myslela, ze je to sen. Ale potom sa to vsetko zmenilo... Niekolko tyzdnov po svadbe zacal chodit raz za tyzden do krcmy, domov prisiel az niekedy po pol noci...Ked k nam prisiel fotograf, ktory nam doniesol fotky zo svadby, tiez tam bol a vobec mu nevadilo, ze sedim doma sama vecer s fotografom, ktory na neho cakal do desiatej vecer, potom uz prisiel domov..v istom stave.. Potom sa to na chvilu znormalizovalo a otehotnela som. 2-3 mesiace po otehotneni zacal s krcmou opat..ale uz castejsie, sex sme pocas celeho tehotenstva mali asi 5x, o bozkavani, maznani ani nehovorim. Povedala som si, ze to bude tym tehotenstvom, ale ani po porode sa nic nezmenilo.. Sex mame asi tak 8x za rok..ano za ROK.. Je pravda, ze ked on chce, ja nie, ale je to preto, lebo nechcem sa s nim milovat, ked ma vypite, v krcme je skoro kazdy den, ked pride z dennej, ide tam vecer, ked z nocnej, ked sa vyspi a pod. Malej sa venuje pribliozne hodinu denne, von s nami velmi nechodi, max. na prechazdku, co trva max. hodinu, aj to len s kocikom, lebo on nebude vsade nahanat malu. Ked chcem ist za rodicmi, ktori byvaju 30 km od nas, tak ma s tym problem, lebo mu bude mala chybat!! Ale ked je v krcme, tak jej ocividne nechyba. Nikam nechodime, ziadne dovolenky, vylety, nic..Chcela som druhe dieta, ale ked vidim tu jeho snahu - milovanie 1x za mesiac, tak mi je do placu. Uz nevladzem, neviem, co mam robit, uz ma vlastne ani nepritahuje, lezie mi na nervy. Doma max. poumyva riady, ved doma vlastne skoro ani nie je. Na vsetko som sama, domacnost, mala. Od rana do vecera, kazdy den to iste... On samozrejme chodi do prace, tak si potrebuje oddychnut, ja na to pravo asi nemam. K rodicom chodim kazdy druhy vikend, ale aj s tym ma samozrejme problem. Chcela som ist do prace aspon na 4 hodiny, zatil by boli s malou rodicia, aj to sa mu samozrejme nepacilo..nebude s malou... Ale ani raz nepovedal - nebudem s tebou :( Prepacte, ze som sa tak rozpisala, nemam to komu povedat...ma to vsetko podla vas zmysel? Aj si predstavujem, ake by to bolo, keby som od neho odisla, ale velmi sa toho bojim, aj toho, ze by malu otocil proti mne, ked bude vacsia..Neviem, co mam robit ☹

p.j.jacky
30. sep 2014

Joooj...takze chodi dom ozraty,nic ti nepomaha,zanedbava ta ako manzelku... nepritahuje ta,lezie ti na nervy,ale chces druhe dieta??? 😕 a to ako snim 😨 ci ako... ???

magic08
30. sep 2014

Na co ti je chlap, ktory o vas nejavi zaujem a prednejsi su mu kumpani z krcmy? To ho netrapi,z e cas a prachyktore tam minie, mohol radsej minut na rodinu, dieta, manzelku?! Ja by ho hnala, az by sa za nim prasilo 😠

evelynm
1. okt 2014

porozpravaj sa s nim. Priamo, bez zbytocnych emocii a placu. Povedz mu, co ti prekaza, co sa podla teba po svadbe zmenilo a nepaci sa ti to. Ak to na prvy raz neuzna, pockaj chvilku, nech sa mu to rozlezi v hlave. Ak nenastane zmena, povedz mu, ze uvazujes o odchode. Ale ak to uz raz povies, musis si byt sama sebou ista, ze si schopna to aj urobit. Ak mu to budes len hovort a ciny ziadne, zvykne si a nebude brat tvoje slova vazne.
Inac, mne sa nechce verit, ze zrazu po svadbe sa zmenil. Urcite uz nejake signaly boli, ale si si ich nevsimla. Ved pises, ze ste spolu 8 rokov, to sa predsa clovek z tyzdna na tyzden nezmeni.
O druhom dietati by som v danej situacii ani neuvazovala. To by vam mohlo viac uskodit ako pomoct.
Dalsia vec - si dospela, svojpravna, venuj sa nejakym konickom, zalubam, vypln si cas niecom zmysluplnym. Ak su rodicia ochotni ti dcerku opatrit, vyuzi to. Nepotrebujes povolenie manzela na to, co robis. Ak chces ist do prace a dcerku ti poopatruju rodicia, tiez to vyuzi. Necakaj na manzelovo pozehnanie. V situacii, ked on teba nerespektuje, nevidim dovod na slepu poslusnost z tvojej strany.
A hlavne si ver. Si schopna, sikovna baba, nelutuj sa.Drzim palce.

komplikovana
1. okt 2014

Prečo sa ho bojíš? Prečo mu stále ustupuješ? Jemu sa niečo nepáči, tak mu vyhovieš. Tebe sa nepáči jeho chodenie do krčmy, on tam stále chodí. Ako je spomenuté vyššie, chce to rozhovor, nie výčitky. Má na to chlastanie nejaký dovod? Prečo radšej trávi čas tam ako s Vami? Ak bude chodiť do krčmy, tak ty budeš chodiť do práce. A nepotrebuješ sa ho pýtať na povolenie, pretože chod domácnosti a starostlivosť o malú to nijako neohrozí.
Myslím že manžel akosi nepochopil podstatu manželstva. Si myslí, že už ťa má istú tak nemusí nič robiť, nijako sa snažiť a ty mu to toleruješ. Zmenu musíš začať od seba. Si určite šikovná žienka. Takže "buchni" do stola, že takto to ďalej nejde, lebo sa budeš iba trápiť. Prajem veľa síl nech sa to podarí.

sulejmanka
1. okt 2014

na čo ti je takýto chlap? nezmení sa, a ak áno tak len na chvíľu.

ukulela
1. okt 2014

do robotychod, ak mas kde. aktis malou pomozu stari rodicia, tak duplom, jednoducho ho postav pred hotovu vec - a ze nebude s malou? ved mupovedz, ze je castejsie v krcmee, a ze ked bude po nocnej, tak mala ostane doma s nim a moze s nou byt cely den, navari jej, pohra sa s nou .... a k rodicom - pokojne aj kazdy vikend chod, ke ti je tam lepsie.
musis mu o svojich pocitoch povedat otvorene a priamociaro tak, ako si to napisala, @1lusiatko1. ajked nechapem, ako je mozne,ze 5 rokov fungoval normalne a po svadbe len krcma ....
skratka chlap si musi uvedomit, ze ti ublizuje a zanedbava ta a ze ti je odporny, ked je napity. a musi s tymnieco urobit.
a povedz mu aj o tom druhom dietati.
drz sa.

janecova
1. okt 2014

ahoj keď som začala čítať tvoj článok tak na začiatku som videla svoje prvé manželstvo, pred svadbou celkom o.k a po nej hrôza ,ako keby dosiahol čo chcel, zobral si vás, spravil vám dieťa a myslel si že neodídete, kamaráti, krčma, frajerky.....
Moja rada, skúsenosť: pokiaľ nie si rozhodnutá na 100 % že je toho už naozaj dosť, pokiaľ mu už nemieniš odpúšťať a nie sú tam city tak odíť, musíš si povedať a dosť! Je pekné že mi mami sme ochotné byť s chlapom ktorý stojí za ..... kôli naším deťom, ale čo potom keď deti odrastú a zostaneme samé s neschopným chlapom?
A si si istá že by mal o vašu malú záujem aj po rozvode? Na začiatku áno majú, dokazujú ako im na deťoch záleží, ale po nejakom čase si spomenú raz začas a niektorý už vôbec,česť výnimkám, môj prvý muž nevidel svojho jediného syna 12 rokov!
Ale život ide ďalej, teraz mám krásnu rodinu, vysnívaného muža a 3 deti.
Neznamená to že keď to prvý krát nevyšlo že na svete nie je nikto kto by vás miloval, obe.
Dúfam že sa správne rozhodneš, držím palce.

klincek
1. okt 2014

Priama odpoved na otazku? No nema..nie, ak to ma takto pokracovat. Co si komu urobila, aby si sa cely zvysok zivota zahadzovala s ozranom ? Ano, s ozranom..pretoze kto je v krcme "skoro kazdy den" a nechodi tam na kofolu, je ozran. Joj, mna takito chlapi neskutocne s..u, ja by som uz bola davno u rodicov. A navrh na rozvod a vyzivne na sude. Ak nemas dost odvahy kvoli sebe, maj ju kvoli dietatu. Ver mi, ze vyrastat pri takom otcovi je skor na skodu nez na uzitok, to uz je lepsi "vikendovy tato" - za predpokladu, ze po nu bude chodit triezvy. Tie dristy, ze mu bude chybat a pod., su naozaj len dristy..a ako by asi chcel dcerku obratit proti tebe, ked ju budes vychovavat ty?! Alkoholikovi ju sud nezveri, ani nepovoli striedavku. Naco maju rodiny takito sebci, ved nech si ziju sami pre seba..Jaj, by som ho bila lopatou po hlave 😠 !

oslo1
1. okt 2014

Ahoj, ako keby som citala pribeh mojej mamy, az na par detailov.
Moj otec bol alkoholik, tiez stravil v senku viac casu ako doma.
Mama s nim mala velmi nestestny vztah. A v podstate bola aj nestastna zena a tak sa aj spravala, prchka, pichlava, no proste vystresovana nestastna zena.
Nechci takto skoncit. Mala som 8 rokov, ked mi povedala, ze sa s nim rozvedie a mala som 17 ked sa s nim konecne rozvadzala.
Nezabi s niekym, kto o teba nema zajujem najlepsie roky svojho zivota.
Povedz mu, co sa ti nepaci, on sa trosku zmierni a zlepsi (ak mu to cvakne) a asi by som v jeho pripade vyhladala aj odbornu pomoc. Uvidis, ako dlho mu to vydrzi a podla toho sa rozhodnes.
Prajem vela stastia.

bonaqa2013
1. okt 2014

tiež som mala takého. Pred svadbou ako tak, a 2 týždne po svadbe tréésk mi jednu po papuli a ešte ku tomu na ulici. Lebo nebolo po jeho. dosť rýchlo po svadbe sa narodil syn. no a samozrejme vrieskanie, nadávanie, sme tam facka pokračovali ďálej - však majster alkohol robí divy. Nikde som nemohla ísť ani k rodičom o 3 ulice. Žiarlivostné scény nemali konca kraja. Ak som išla ráno 6 hod. do obchodu, kým ešte dieťa spalo, tak urobil scénu, že sa tam s niekym stretávam. A to len preto, že som sa učesala a namaľovala si pery leskom. No proste blázon. Raz po takejto scéne sa vo mne niečo zlomilo a povedala som si ja predsa nemožem takto žiť, to ďalej nejde. Zobrala som sa a viac ma nevidel. Syna mi nechcel dať, ale po návšteve policajtov mi ho odovzdal. A viac som tam nebola. Pre syna bol niekoĺko krát a potom ho nevidel 16 rokov. V súčasnosti má syn 19 rokov, otca už pozná, má na neho svoj názor - nie moc lichotivý, s otcom sa súdi o výživné a nie sú spolu v žiadnom kontakte.
Bolo by dobré si sadnúť a porozprávať sa, ale aj tak si myslím že majster alkohol a kamaráti vedia robiť zázraky... takže asi sa zbytočne trápiš, takýto ľudia majú hodnoty troška iné. pekne povedané - nemá to význam.

koala7
1. okt 2014

Tvoj manzel neprejavuje zaujem o rodinu a dceru teraz, tak preco si myslis ze by to robil ked by ste sa rozviedli? Ze zrazu sa o nu bude zaujimat, travit cas, obracat proti tebe, tomu neverim. Skor by sa mu ulavilo ze moze v krcme sediet este castejsie. Moj nazor - nema to zmysel takto